gia_nnis Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 1000W τροφοδοτικό έχω, μπορείς να δεις στην υπογραφή μου αλλά δεν έχει σημασία, τραβάει όσα χρειάζεται κάθε φορά.Δεν το ειπα για να προσβαλλω το μηχανημα σου.. ουτε την υπογραφη σου προσεξα.. Και αυτο ειναι παραπληροφορηση για τον ts γιατι μπορει ενας παραγοντας στην καταναλωση του να ειναι και ο υπολογιστης.. Οποτε δεν μπορουμε να βαλουμε τιτλο οτι οι επιτραπεζιοι δεν καινε παραπανω απο 100watt στην αναμονη.. Και ειναι μια συσκευη που ο καθενας δεν την υπολογιζει και μπορει να την εχει ανοιχτει πολλες ωρες την ημερα!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Οι σύγχρονοι desktop καίνε πάνω κάτω τόσο όταν είναι idle. Παίζει να λέω και πολλά πλέον... http://www.guru3d.com/articles_pages/core_i7_6950x_6900k_6850k_and_6800k_processor_review,7.html "In an IDLE state, a PC (motherboard / processor / GTX 1080 / memory / SSD) consumes roughly 62 Watts. " Οι καταναλώσεις που αναφέρουμε έτσι κι αλλιώς πάνε ανά ώρα, το πόσες ώρες το έχει ανοιχτό είναι δικό του θέμα... 1
gia_nnis Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 [ Οι σύγχρονοι desktop καίνε πάνω κάτω τόσο όταν είναι idle. Παίζει να λέω και πολλά πλέον... http://www.guru3d.com/articles_pages/core_i7_6950x_6900k_6850k_and_6800k_processor_review,7.html "In an IDLE state, a PC (motherboard / processor / GTX 1080 / memory / SSD) consumes roughly 62 Watts. " Οι καταναλώσεις που αναφέρουμε έτσι κι αλλιώς πάνε ανά ώρα, το πόσες ώρες το έχει ανοιχτό είναι δικό του θέμα... Γι αυτο και γω το γραφω για να το διαβασει ο ts να εξακριβωσει ποσο και ο υπολογιστης του και μετα επιλογη του ποσες ωρες θα τον εχει ανοιχτο..
overpower Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Το pc της υπογραφης μου ειναι, οποτε ισως στα 150 επειδη ειναι 6ετιας καποια αντικειμενα. Καποια στιγμη που θα λειψω κανα 2-3 ωρες απλα θα ριξω γενικο (για να μην εχουν και θεματα τα πραγματα του ψυγειου) και θα παρατηρησω αριθμο+σε ποια φαση βρισκεται το ρολοι. Edit: Βασικα το εκανα τωρα και δεν αλλαξε τιποτα. Δεν νομιζω πως σε διαστημα 3 ωρων θα φανει κατι.
kanesaxo Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Το πισι της υπογραφής μου (απ'το προγραμμα της APC που δείχνει ακριβώς το φορτίο κάθε φορά) κομπλέ με οθόνη,ρούτερ, ηχεία, λειζερ εκτυπωτή ζιροξ ολα συνδεδεμένα στο APC-battery channel καει οταν σερφάρω, με τον εκτυπωτω idle 145W. Y.G. μη με ρωτήσετε γιατι εχω και τον εκτυπωτή στο battery, χαχαχα. Γιατί μπορω.
Βασίλης_29 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Ο επιτραπεζιος υπολογιστης καιει περιπου 170 με 200watt/h. Πολλά.... Ο δικός μου με ανοιχτή την οθόνη 90-110 W. Με κλειστή την οθόνη σε idle χωρίς να κάνω κάτι 70W.
kanesaxo Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 και να προσθέσω ένα ωραίο στατιστικό... Το πρόγραμμα της APC όπως ειπα μετράει και λογκάρει το φορτίο (ωστε να σου λεει με το Χ φόρτο, τόσο αντέχει η μπαταρία). Επίσης θέτεις τιμή kwh. Οπου εγώ την έχω θέσει στη κανονική τιμή κάτων των 2000 (που'ναι το όριο οπου αλλάζει η τιμή προς τα πάνω. Ετσι λοιπόν ενα χρονο τώρα που χω το ups και τα μετράω, το pc με ολα τα μπλιμπλίκια (24/7/365 ονλαιν) καιει 0.30ε ανα ημέρα, 2.02ε ανα βδομάδα, 8.03ε ανα μήνα, 87.29ε ανα χρόνο. Και τώρα που το σκέφτομαι, 32ε ανα τετράμηνο που ναι ο λογαριασμός ΔΕΗ εινια κάμποσα μονο για το πισι...
andreapaog328 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 ε καλα 30 λεπτα τη μερα ολη μερα ανοιχτο δε το λες και μεγαλο ποσο. εκτος αν τοχεις ανοιχτο ετσι για να τοχεις.
kanesaxo Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 κοιτα, πραγματικα απο συνήθεια του download το χω ανοικτό όλη μέρα. Είτε είμαι δουλειά είτε οχι, το χω συνέχεια ον. Αφού καποιος θα δεί ταινία, θα σερφάρει, καμμια σειρά. Οπότε τι να ανοιγοκλείνει. Τα downloads εχουν περιοριστεί πολυ πλεον με τις σημερινές ταχύτητες, χρονικά, οπότε το 24/7 για να μαι ειλικρινής, ειναι λιγο υπερβολή.
lak10 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 εγω την νυχτα το βαζω σε αναστολη εκει φανταζομαι θα καιει πολυ λιγοτερο
Βασίλης_29 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Εγώ το σβήνω τελείως και πλέον απενεργοποιώ και το ups γιατί καταναλώνει 20-30W το ανεμιστηράκι που έχει, ακόμα και όταν είναι χωρίς καμιά συσκευή επάνω του αλλά συνδεδεμένο στην πρίζα ξοδεύει από το ανεμιστηράκι που δουλεύει συνέχεια. Στο περίπου παραμένει κλειστό 10-12 ώρες την ημέρα, γλιτώνω περίπου 100kWh/έτος χωρίς να λαμβάνω υπόψη κατανάλωση router και standby των άλλων συσκευών, δεν την λες και λίγη αυτή την ενέργεια χωρίς λόγο. Έχω αγοράσει πολύμπριζο με κουμπάκι που το απενεργοποιώ κάθε βράδυ και το ενεργοποιώ την ημέρα πριν θέσω σε λειτουργία ups και τα υπόλοιπα συστήματα.
lak10 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 γιατι δε το σβηνεις τελειως. γιατι εχω παλιο pc και κανει αιωνα να μπουταρει
JohnG Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Το πισι της υπογραφής μου (απ'το προγραμμα της APC που δείχνει ακριβώς το φορτίο κάθε φορά) κομπλέ με οθόνη,ρούτερ, ηχεία, λειζερ εκτυπωτή ζιροξ ολα συνδεδεμένα στο APC-battery channel καει οταν σερφάρω, με τον εκτυπωτω idle 145W. Ο υπολογιστής σε stand by καίει εξαιρετικά ελάχιστα, όσο και κλειστός. Αν τον έχεις συνεχώς ανοιχτό: 0,145kW x 24h x 30 μέρες = 104kW (δηλαδή το μισό ή το 1/3 της μηνιαίας κατανάλωσής σου).
maik42 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 μπορουμε να προσεγγισουμε την τιμη της Kwh αν στο συνολο τους ξεπερνουν τις 2000 συνυπολογιζοντας παγια, μετεφορα, διανομη κλπ; οσο ειναι εφικτο γιατι απολυτο νουμερο δεν μπορουμε να βγαλουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα