Gkostas2007 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Λοιπον τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα.. Υπαρχουν κρυφες συμφωνιες με πολλους υπαλληλους στις εταιριες ... δηλαδη να δουλευουν 2 ωρες παραπανω ΧΩΡΙΣ χρηματα για την ψυχη της μανας τους. Προσφατα στη δικη μας εταιρια ενας υπαλληλος τετοιου ειδους μαλωσε με τον μαλακα-αντρεα που εχουμε για επικεφαλη, τον εδιωξε ο επικεφαλης της λουτσας... ο αλλος του εκανε μηνυση -δικαστηρια και του πηρε 15.000 για αυτες τις κρυφες ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 2 Ωρες Χ 8 χρονια... ακομα γελαω απο μεσα μου ...εστω και αργα υπαρχει δικαιωση για καποιους Πιστευω οτι ετσι ειναι παντου , τους εχουν μεσα σε ενα μαντρι ολους να παιρνουν τα ιδια χρηματα πανω κατω και δουλεια δουλεια ενω ο μεγαλος κανει τζιρους 40 και 50 χιλιαδες το 8ωρο ! Με 800 και 1000 ευρω στην Ελλαδα ΔΕΝ ΖΕΙΣ ! Πως το κατάφερε και του πήρε τις υπερωρίες τελικά φίλε μου; Να ξέρουμε και μεις για μελλοντική χρήση... Εγώ δουλεύω και δούλευα σε εταιρείες που βγάζουν τρελούς τζίρους και μας έχουν να δουλεύουμε απλήρωτες υπερωρίες "γιατί παντού έτσι είναι". Λες και θα φαληρίσουν αν πάρουν 10 άτομα παραπάνω και δεν θα φαληρίσουν όταν πάνε και μου κάνουν επίδειξη χλιδής με εταιρικές εκδηλώσεις στο Χίλτον, στο Λαγονήσι, στην Αίγλη κλπ. 1
sam75 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Πως το κατάφερε και του πήρε τις υπερωρίες τελικά φίλε μου; Να ξέρουμε και μεις για μελλοντική χρήση... Εγώ δουλεύω και δούλευα σε εταιρείες που βγάζουν τρελούς τζίρους και μας έχουν να δουλεύουμε απλήρωτες υπερωρίες "γιατί παντού έτσι είναι". Λες και θα φαληρίσουν αν πάρουν 10 άτομα παραπάνω και δεν θα φαληρίσουν όταν πάνε και μου κάνουν επίδειξη χλιδής με εταιρικές εκδηλώσεις στο Χίλτον, στο Λαγονήσι, στην Αίγλη κλπ. Τα κατεφερε γιατι ειχε μαρτυρες και επισης τις καρτες που χτυπαμε ...εκει τα γραφουν ολα Αν χρειαστεις τετοιου ειδους δικηγορο αυτος ο τυπος εχει τον καλυτερο. 1
Gkostas2007 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Τα κατεφερε γιατι ειχε μαρτυρες και επισης τις καρτες που χτυπαμε ...εκει τα γραφουν ολα Αν χρειαστεις τετοιου ειδους δικηγορο αυτος ο τυπος εχει τον καλυτερο. Τα δεδομένα απο τις κάρτες η εταιρεία δεν τα κρατάει; Θέλω να πω, ότι άνετα αν θέλουν μπορούν να τα παραποιήσουν. Όσο για τους μάρτυρες-"συναδέλφους", πιο πολύ εμπιστοσύνη έχω στην Βελκουλέσκου και την Μέρκελ ότι θα με βοηθήσουν, παρά τα δουλικά. 1
DDevil Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Κοιτα το ότι θα σε διώξει και ότι θα τακωθειτε είναι δεδομενο γιατι αν ηταν σοβαρος άνθρωπος δεν θα φεροταν έτσι εξαρχής. Το θεμα είναι αν μπορεις με κάποιο τροπο να τον αναγκασεις (αφου δεν παιρνει από λογια και εξηγήσεις) να είναι λιγο πιο σοβαρος και μαζεμένος απέναντι σου. Πως μπορει να γινει αυτό? με απειλες από την επιθεωρηση εργασιας? με δικαστική διαμαχη? με καρφωμα στον διευθυντή? αυτό ψάχνεις εσυ να βρεις. Μερικοί πρέπει να φάνε μερικά γερά κτυπήματα για να καταλάβουν γιατι δυστυχως όταν έπρεπε να πάρουν αρχές από το σπιτι τους δεν τις πήραν. Και τωρα ταλαιπωρούν κοσμο. Οσο για τον θεματοθετη πάρε μια μεγάλη άδεια με κάποιο τροπο και άστους να ψάχνουν αντικαταστάτη αν βλέπεις ότι μπορούν να βρουν τοτε όπως καταλαβαίνεις πρέπει να πάς στον διευθυντη και να πεις επι λεξη. Ακουστε αν δεν μπει ο υπεύθυνος σας σε μια τάξη εγω θα φύγω και θα διεκδικήσω αποζημιωση από την εταιρεια. Να το ξέρετε αυτό. Στα ισια χωρις πολλα πολλά ή μαζεύεις πες του το κουτσαβάκι σου ή έχουμε προβλήματα. Να ξέρεις. Θα του κάνω μηνυση γιατι καθημερινά με την συμπεριφορά του με θιγει και με προσβάλλει. Και δεν είμαι μονος ειμαστε αρκετοι που θα κινηθούμε εναντιον του. 2
sam75 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Τα δεδομένα απο τις κάρτες η εταιρεία δεν τα κρατάει; Θέλω να πω, ότι άνετα αν θέλουν μπορούν να τα παραποιήσουν. Όσο για τους μάρτυρες-"συναδέλφους", πιο πολύ εμπιστοσύνη έχω στην Βελκουλέσκου και την Μέρκελ ότι θα με βοηθήσουν, παρά τα δουλικά. ηταν απολυμενοι μαρτυρες φιλε μου , μαλιστα πηγε κ αυτος σε αυτους και πηραν κ αυτοι αρκετα ! Ο ενας μαλιστα πηρε πανω απο 40 χιλιαρικα για αλλους λογους φυσικα, μετα απο 6 χρονια ομως. Κοιτα το ότι θα σε διώξει και ότι θα τακωθειτε είναι δεδομενο γιατι αν ηταν σοβαρος άνθρωπος δεν θα φεροταν έτσι εξαρχής. Το θεμα είναι αν μπορεις με κάποιο τροπο να τον αναγκασεις (αφου δεν παιρνει από λογια και εξηγήσεις) να είναι λιγο πιο σοβαρος και μαζεμένος απέναντι σου. Πως μπορει να γινει αυτό? με απειλες από την επιθεωρηση εργασιας? με δικαστική διαμαχη? με καρφωμα στον διευθυντή? αυτό ψάχνεις εσυ να βρεις. Μέχρι πρέπει να φάνε μερικά γερά κτυπήματα για να καταλάβουν γιατι δυστυχως όταν έπρεπε να πάρουν αρχές από το σπιτι τους δεν τις πήραν. Και τωρα ταλαιπωρούν κοσμο. φιλε δεν πιανει τιποτα απο ολα αυτα.. τα εχουν δοκιμασει πολλα ατομα σε εμας τουλαχιστον !!! 1
DDevil Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Πιάνουν δεν πιάνουν εγω φιλε θα ήμουν "οπλισμένος" ανα πάσα στιγμή να βρώ κενο να το εκμεταλευτώ ώστε να τους κάνω να μαζευτουν. Τι ειμαστε ρε φιλε στρατοπεδο συγκέντρωσης? το κάθε κωλοπαιδο την ειδε και προϊσταμενάρα και κάνει ότι γουστάρει? εγω δεν θα τα σηκωνα αυτά και ας εμενα και άνεργος. Υπηρχε μεγαλη πιθανοτητα να παραιτηθώ από μονος από το να καθομαι να δουλεύω με μαλάκες. Καλυτερα καθαριστης σε σκάλες και να μην έχεις κανεναν να σε πρηζει από το να δουλευεις πάνω στο τομεα σου και να γυρνάς κάθε μέρα σπιτι μπουρινιασμένος. Δεν αξιζουν ουτε τα λεφτα ουτε τιποτα μπροστα στην ψυχική ηρεμια. Αλλα βεβαια εγω προσεξε είμαι και 30 χρονων και εχω το ξερο κορμι μου μονο ουτε παντρεμένος είμαι ουτε τιποτα είναι ευκολο να πω στον κάθε μαλακα κοιτα να δεις ή κοβεις τις μαλακιες ή σαλτα και ..... και εγω την κάνω. Εν τω μεταξυ η υπερτατη υποκρισια ..... στη δουλεια σε τρέχει και μολις σε βρει εκτος χαμογελα χαιρετούρες σαν να μη τρέχει τιποτα.... μια φορά ειχα ξεφτυλισει έναν στο έτσι μπροστα και στη γκομενα του κιολας και το ευχαριστηθηκα .... ηρθες να με χαιρετησεις του κανω? που στη δουλεια προσπαθούσες να κάνεις τον μάγκα ? δεν ντρεπεσαι λιγο? τραβα μάθε μερικούς κανονες συμπεριφορας και μετα βγες εξω να παραστησεις τον κοινωνικο και τον ευαισθητο και έφυγα. Ακομα το θυμαμαι και καραγουστάρω. Μια παλιά δουλειά που τον ειχα και προϊσταμενο. Ειχα φυγει 2 μηνες έκατσα συνολο. Ξεφτίλας τελειως ηρθε να κάνει δημοσιες σχέσεις ενώ εσωτερικα στη δουλεια φεροταν απαισια και με έπαρση. Αντε ρε κωλοπαιδα νομιζετε ότι δινετε και λεφτά 500 ευρω το μήνα καραγκιόζηδες. Ουσττττ μια ζωη μπανανιά θα ειστε. 10
Joe-4 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Εν τω μεταξυ η υπερτατη υποκρισια ..... στη δουλεια σε τρέχει και μολις σε βρει εκτος χαμογελα χαιρετούρες σαν να μη τρέχει τιποτα.... μια φορά ειχα ξεφτυλισει έναν στο έτσι μπροστα και στη γκομενα του κιολας και το ευχαριστηθηκα .... ηρθες να με χαιρετησεις του κανω? που στη δουλεια προσπαθούσες να κάνεις τον μάγκα ? Εγώ λέω ότι ίσως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα πιο ψυχρά. Κάτι σαν Γερμανοί εκτελεστές. Συναισθηματισμοί στη δουλειά δεν χωράνε. Ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας από την αρχή και το τί περιλαμβάνει η σύμβαση που υπογράφουμε. Ξεκάθαροι ρόλοι, προϊστάμενος - υπαλληλος, ξεκάθαρες ευθύνες, τυπική ευγένεια. Αυτό για μένα είναι το καλύτερο και παραγωγικότερο κλίμα σε ένα εργασιακό περιβάλλον. Ούτε χαζομαρίτσες και γελάκια με τους υπεύθυνους, ούτε νεύρα. Έτσι όταν έρθει η ώρα μπορούμε να διεκδικήσουμε χωρίς δεύτερη σκέψη τα συμφωνηθέντα, αλλά και ο υπεύθυνος μπορεί να παρέμβει, να απολύσει. Ούτε μας κάνει κανείς τη χάρη να μας προσλάβει, ούτε τους κάνουμε τη χάρη που εργαζόμαστε στην εταιρεία τους. Είναι πολύ απλά μια συνεργασία. Το λέω αυτό γιατί ενώ στις μεγάλες πόλεις υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές και για τον εργοδότη και για τον εργαζόμενο, στην επαρχία δεν υπάρχουν περιθώρια να κλείσεις πόρτες. Σε καμία περίπτωση δεν θες η μετανάστευση να είναι μονόδρομος για την επιβίωση σου. 3
DDevil Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Εγω το έχω γραψει και παλιοτερα οτι με άτομα της δουλειας παρέα δεν κάνω και αν κάνω θα ειναι άτομα που ξέρω οτι δεν θα το εκμεταλευτουν την επομενη μέρα πχ δεν γινεται το βράδυ να πινετε ποτάκια και το πρωϊ να του πεις με υφος πρέπει να κάνεις αυτο ή να τον ξεφτυλιζεις γιατι τα έχω δει και αυτά απο σουργελα βεβαια οχι σοβαρους επαγγελματιες. Αυτη τη στιγμη στη δουλειά εχω εναν κολλητο που κάνουμε κολλητη παρέα μέχρι και γυμναστηριο πάμε μαζι και θα ηθελα να ειμασταν και στο ιδιο γραφειο θα το ειχαμε απογειωσει πραγματικα μπορω να του μιλάω και να μου μιλάει χωρις να παρεξηγιούμαστε μεταξυ μας με έχει πει σάτυρο τον έχω πει μουχλα και απλα γελάμε την επομενη ώρα. Ουτε υφάκια ουτε παρεξηγησεις ουτε τιποτα. Κομπλεξ 0 σε άλλους πας να πεις κάτι και το παιρνουν οτι πας να τους δώσεις διαταγές κτλπ δεν γινεται έτσι δουλειά. Αμα υπάρχουν κομπλεξ και συμπλέγματα. Σε γενικες γράμμες προβληματα στη δουλειά δεν έχω κάποιες φορές που 2-3 μαλακες ψαχνοντουσαν έκανα λιγο τον κινέζο για να μην τσακωθουμε και τελειωσε αυτο δεν σημαινει βεβαια πως σε σοβαρά σημεια δεν θα επέμβω και μαλιστα καταλυτικά οχι απλή επεμβαση. Τα υπολοιπα που λες ειναι ολα κατανοητα και σεβαστά αλλα οπως ειπες και εσυ σε ενα σοβαρο εργασιακο περιβάλλον. Εννοειται βεβαια οτι το ιδιο ισχυει και απο την άλλη πλευρά πχ σοβαρος εργοδοτης σοβαρος υπάλληλος καφεδάκι στο χέρι χαβαλές και να χώνουμε αλλους συναδελφους ειναι αυτοματα για μενα αντιεπαγγελματικη και αντισυναδελφικη συμπεριφορά οποτε θα έσπαγα την κλικα και θα τον έδιωχνα αμα συνεχιζε έτσι. Ουτε οι κλικες με νοιάζουν ουτε οι γνωριμιες (αν και παιζουν δυστυχως στην εποχη μας) με νοιάζει μονο ενα δικαιο συστημα και ισοροπημένο ο καθενας την δουλειά του δυστυχως στη πράξη πάσχει αυτο μέχρι ..... να βγάλεις το μαστιγιο (πάντα ευγενικά βεβαια) δεν χρειάζονται φωνές ή σοβαρευεσαι ή λύουμε την συνεργασια. Απο την μια πλευρά καταλαβαινω τις ιδιωτικές επιχειρησεις ως προς αυτο δεν ξέρεις τι ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ έχει μαζεψει ειδικα ο δημοσιος τομέας οποτε γιατι να υπογράψει 2 χρονια συμβολαιο με κάποιον που δεν ξέρει τι θα του προκυψει? δεν τους δικαιολογω για την απαραδεκτη συμπεριφορα πιεσης στους εργαζομενους αλλα βλέπουν και αυτοι πολλά οταν συναλάσσονται με δημοσιες υπηρεσιες και τον υπάλληλο να την κοπανάει για καφέ. άνθρωποι που μέχρι πριν μπουν παρακαλούσαν και ξαφνικά ειναι αχάριστοι τους ενοχλει το ένα ή το άλλο δεν εξυπηρετούν τον κοσμο που έρχεται κτλπ. βαριούνται και άλλα τέτοια τραγικά. Αφου βαριέσαι και θεωρεις οτι ο δημοσιος τομέας σου χαραμιζει το ταλέντο γιατι δεν παραιτεισαι να πας να ανοιξεις δικιά σου δουλεια να δειξεις τα αρχιδια σου? να απαντήσω εγω γιατι οχι? γιατι ειναι ψευτομαγκιά απλα προσπαθει ο άλλος με αυτα να δειξει και καλα οτι ειναι υπερανω αυτης της δουλειάς αλλα στην πραξη..... 0. 1
sam75 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Εγώ λέω ότι ίσως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα πιο ψυχρά. Κάτι σαν Γερμανοί εκτελεστές. Συναισθηματισμοί στη δουλειά δεν χωράνε. Ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας από την αρχή και το τί περιλαμβάνει η σύμβαση που υπογράφουμε. Ξεκάθαροι ρόλοι, προϊστάμενος - υπαλληλος, ξεκάθαρες ευθύνες, τυπική ευγένεια. Αυτό για μένα είναι το καλύτερο και παραγωγικότερο κλίμα σε ένα εργασιακό περιβάλλον. Ούτε χαζομαρίτσες και γελάκια με τους υπεύθυνους, ούτε νεύρα. Έτσι όταν έρθει η ώρα μπορούμε να διεκδικήσουμε χωρίς δεύτερη σκέψη τα συμφωνηθέντα, αλλά και ο υπεύθυνος μπορεί να παρέμβει, να απολύσει. Ούτε μας κάνει κανείς τη χάρη να μας προσλάβει, ούτε τους κάνουμε τη χάρη που εργαζόμαστε στην εταιρεία τους. Είναι πολύ απλά μια συνεργασία. Το λέω αυτό γιατί ενώ στις μεγάλες πόλεις υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές και για τον εργοδότη και για τον εργαζόμενο, στην επαρχία δεν υπάρχουν περιθώρια να κλείσεις πόρτες. Σε καμία περίπτωση δεν θες η μετανάστευση να είναι μονόδρομος για την επιβίωση σου. Τυπική διαδικασία θέλει με τους μεγάλους.
panther_512 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Γενικός κανόνας παιδιά, ότι οι managers που φέρνουν αποτελέσματα, συνήθως δεν είναι αρρεστοί από τους κατωτέρους τους. Και αυτό γιατί απαιτούν αποτελέσματα και πιέζουν τους από κάτω τους. Αν ο προϊστάμενός σου είναι χαλαρός απέναντί σου, το πιό πιθανό γενικά να μήν κάνει τη δουλειά του σωστά. Για να μήν παρεξηγούμαστε, άλλο να έχεις απαιτητικό προίστάμενο, και άλλο να έχεις τον κομπλεξικό που βγάζει τα απωθημένα του επάνω σου. Πάντως, εφόσον είσαι υπάλληλος κάπου, αυτά τα πράγματα είναι μέσα στο όλο πακέτο, ανεξαρτήτως της θέσης που κατέχεις, διότι πάντα θα έχεις κάποιον πάνω από εσένα. Και καθότι από τη φύση του ο άνθρωπος έχει την τάση να κάνει κατάχρηση της όποιας εξουσίας κατέχει, το αίσθημα της αδικίας είναι σύνηθες φαινόμενο για τους υφισταμένους. Η ζωή δεν είναι δίκαιη. Πρέπει λοιπόν να σφίγγουμε τα δόντια, να κοιτάμε μπροστά με χαμόγελο και να προσπαθούμε για το καλύτερο. 1
DDevil Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Kαι ομως υπάρχουν υπάλληλοι που δεν χρειάζεται να τους κάνεις καμια παρατήρηση. Κάνουν την δουλειά που πρέπει και ειναι τυπικοί. Καμια υπενθυμιση μονο ή προταση ή υποδειξη. Αν εισαι προϊσταμενος. 1
theoritikos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δεν διάβασα όλες τις σελίδες, αλλά αν ήμουν στην θέση του op θα ζητούσα από τον προϊστάμενο να δίνει εγγράφως αυτά που μου ζητάει. Όταν θα προσπαθεί να αποδείξει το αντίθετο , δεν θα έχει σοβαρό επιχείρημα.
panther_512 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Kαι ομως υπάρχουν υπάλληλοι που δεν χρειάζεται να τους κάνεις καμια παρατήρηση. Κάνουν την δουλειά που πρέπει και ειναι τυπικοί. Καμια υπενθυμιση μονο ή προταση ή υποδειξη. Αν εισαι προϊσταμενος. Φυσικά και υπάρχουν τέτοιοι υπάλληλοι. 1
DDevil Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Φυσικά και υπάρχουν τέτοιοι υπάλληλοι. έ τέτοιους θέλουμε! Γιατι να μπαινω εγω στη διαδικασια να κάνω τον μπαμπά στον άλλον? ο μπαμπας του είμαι?! Για να έχει όμως την μούρη ο προϊστάμενος ή ο κάθε υπάλληλος να ζητησει αλλαγή θα πρέπει να προσφέρει έργο και να μπαινει μπροστά όχι να είναι άφαντος. Το καλυτερο από όλα είναι να πάς και να πεις ξέρετε εγω με τον συγκεκριμενο δεν μπορω να συνεργαστω για αυτόν και αυτόν το λογο. Του έχω πει μεταξυ σοβαρου και αστειου αρχικα μετα του το ειπα και σοβαρά αλλα δεν καταλαβαινει λοιπον για να μην κάνουμε κάθε μερα την ιδια δουλειά θα μπορέσετε να αλλάξετε εμένα ή αυτόν? εγω δεν ηρθα εδώ για να τσακώνομαι ηρθα για δουλειά σας ακουω. Εμενα μια φορα μου ειχε πει μια (καβάτζα δυνατή) θέλεις να δουλέψουμε μαζι? της κανω αμα καβατζώνεσαι όχι. Λεει ε τοτε δεν θέλεις και τι με ρωτάς της κάνω? για να κάθεσαι εσυ και να δουλευω εγώ? ο μαλακας ε? ειχε και αυτή βεβαια πλούσιο "εσωτερικο" κοσμο. Και νομιζε ότι μπορει να κάνει ότι θέλει. Δεν της ειπανε ότι δεν μασάμε ολοι από αυτά. Και ότι βέβαια μπορούμε να τα βρούμε ανα πάσα τιγμη τα ιδια και καλυτερα και μάλιστα χωρις υποχρεώσεις και άλλες τέτοιες δεσμεύσεις. Βρισκουν τους χαζούς και σου λεει ολοι ιδιοι είναι. Η τυπισσα στη κοσμάρα της μπορει να ειχες δουλεια και να ειχε φυγει για καφέ. Ειχε πλάτες για αυτό τα έκανε αυτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα