sam75 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Πάντως σήμερα έγινε μια ψιλό παρεξήγηση και άκουσα τον μεγάλο να λέει " πρώτα θα υπάρχει ενημερώση προς εμένα γιατί εγώ θα δώσω αναφορά για ότι συμβεί". Μιλάμε κοντεψε να τον καθαρίσει αυτόν που δεν τον ενημέρωσε,του μιλούσε λες και ήταν άγνωστος (20 χρόνια μαζί στον ίδιο χώρο). Ο κάθε ένας Τεσπα φοβάται για την θέση του, οπότε οι φιλίες σε μεγάλες εταιρείες αποκλείονται.
Gkostas2007 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Ποιες φιλιες? Δεν υπαρχουν φιλιες μεσα στις εταιρειες. Ο αλλος αν θελει να σε βαλει να δουλευεις 10ωρα, σιγα μην στο παιξει κ φιλος. Προσωπικα εχω απλα μια καλημερα με ολους και τελος. Ακομα κ με τους απο πανω μου ειμαι τυπικος. Βεβαια κ μενα μου εχουν τυχει μαλακες. 1
YourTrueLegend Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 H χαρα του συμπλεγματος τετοια threads 1
DDevil Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Ποιες φιλιες? Δεν υπαρχουν φιλιες μεσα στις εταιρειες. Ο αλλος αν θελει να σε βαλει να δουλευεις 10ωρα, σιγα μην στο παιξει κ φιλος. Προσωπικα εχω απλα μια καλημερα με ολους και τελος. Ακομα κ με τους απο πανω μου ειμαι τυπικος. Βεβαια κ μενα μου εχουν τυχει μαλακες. Oσο ο από πάνω δεν τα ακουει από τον από πάνω του για σενα μια χαρά θα εισαι. Τον καλύπτεις. Σε άλλη περιπτωση έχεις θέμα.
sam75 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Oσο ο από πάνω δεν τα ακουει από τον από πάνω του για σενα μια χαρά θα εισαι. Τον καλύπτεις. Σε άλλη περιπτωση έχεις θέμα. Ακριβώς... Η όσο μπορεί να τα κρύβει αν ο τεράστιος είναι σε άλλη πόλη η χώρα
Charlie37 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Παιδιά, το να είναι ο άλλος σκατόψυχος το έχετε σκεφτεί καθόλου; Δλδ μιλάμε για άνθρωπο που μπορεί απο το παρελθόν να κουβαλάει συμπλέγματα και την βρίσκει με το να εξουσιάζει άλλους, με το να το παίζει αφεντικό σε άτομα που δεν μπορούν να του πουν κάτι, σε κάποιον που έχει συνδέσει την αυτοεκτίμησή του με την υπακοή που του δείχνει ο άλλος. Λέτε ότι ο άλλος, το κάνει για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Συγνώμη, αλλά τόσους προϊστάμενους ξέρω, δεν είναι όλοι ειρωνικοί, ούτε ψάχνουν το παραμικρό για να στην πουν, ούτε δεν αφήνουν τον άλλον να αναπνεύσει. Στην εταιρεία μου, οι άλλοι 2 που έχουμε είναι μια χαρά παιδιά. Απλά σε μένα έτυχε ο μαλάκας. Αν ο άλλος δεν ειναι τούβλο και δεν κάνει συνέχεια λάθη, δεν νομίζω ότι και ο άλλος έχει συνέχεια την όρεξη να σπάει τα νεύρα του υφιστάμενού του. Ο τύπος έχει απλά κομπλεξ και την απαραίτητη σκατοψυχίαση για να ανέλθει. Στην Ελλάδα κυρίως, αλλά και γενικά δεν ανεβαίνεις μόνο με την αξία σου. Συνήθως αυτοί που κερδίζουν εξουσία έχουν και το κομπλεξ τους και επί πτωμάτων θα πατήσουν και πολιτική θα κάνουν μέσα στην εταιρεία. 2
DDevil Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Aν μπορεις για μενα άλλαξε τμήμα. Πηγαινε και πες στον επικεφαλή ότι θέλεις να αλλαξεις τμήμα αμα σε ρωτησει γιατι πες του ότι ο προϊστάμενος είναι πρόβλημα. Και αν γινεται δεν θέλεις να συνεχισεις εκει. Για μενα θα γλιτώσεις. Ετσι όπως τα περιγράφεις ο τύπος είναι κωλοπαιδο. Εκτος και αν θέλεις να συνεχιζεται αυτή η κατασταση. Να αλλάξει δεν προκειται. Οι μαλακες δεν αλλάζουν να ξέρεις. Μονο κάποιος σωστος άνθρωπος καταλαβαινει ότι κάτι είναι λάθος και το αλλαζει αθόρυβα. Και όπως ειδες και εσυ υπάρχουν άτομα που είναι προϊστάμενοι και δεν είναι καβαλημένοι και είναι μια χαρά. Eιναι θεμα χαρακτήρα δηλαδή και όχι θέσης. Για μενα μια και εξω πάς στον διευθυντη. Από Δευτερα κιολας εγω θα ζητούσα ακροαση από τον διευθυντη. Στη τελικη το χειροτερο που μπορεις να πάθεις είναι να σε διώξουν πραγμα που σημαινει ότι και ο επικεφαλης είναι τα ιδια σκατά με τον άλλον οποτε γλιτωσες γενικοτερα εκτος και αν προτιμάς να κάθεσαι εκει και να σου λενε μαλακιες εγω σου ειπα θα προτιμουσα καθαριστης σε σκάλες και να είμαι ησυχος παρά εκει γιατι καμια μέρα θα σε φορτώσει για τα καλά θα γινει της πουτάνας εκει μέσα και θα φυγεις κακήν κακώς εγω μπορει να του έφερνα και κανα ντοσιέ στο κεφάλι αμα με έφτανε στο αμήν. Οι σκατοψυχοι που λες και εσυ δημιουργουν φασαρίες και ανακατοσούρα οι θετικοί και σοβαροι άνθρωποι τις λύνουν. Αυτος εκει δεν είναι για να διοικεί είναι για να εκνευριζει κοσμο. Αυτά. 2
sam75 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Aν μπορεις για μενα άλλαξε τμήμα. Πηγαινε και πες στον επικεφαλή ότι θέλεις να αλλαξεις τμήμα αμα σε ρωτησει γιατι πες του ότι ο προϊστάμενος είναι πρόβλημα. Και αν γινεται δεν θέλεις να συνεχισεις εκει. Για μενα θα γλιτώσεις. Ετσι όπως τα περιγράφεις ο τύπος είναι κωλοπαιδο. Εκτος και αν θέλεις να συνεχιζεται αυτή η κατασταση. Να αλλάξει δεν προκειται. Οι μαλακες δεν αλλάζουν να ξέρεις. Μονο κάποιος σωστος άνθρωπος καταλαβαινει ότι κάτι είναι λάθος και το αλλαζει αθόρυβα. Και όπως ειδες και εσυ υπάρχουν άτομα που είναι προϊστάμενοι και δεν είναι καβαλημένοι και είναι μια χαρά. Eιναι θεμα χαρακτήρα δηλαδή και όχι θέσης. Για μενα μια και εξω πάς στον διευθυντη. Από Δευτερα κιολας εγω θα ζητούσα ακροαση από τον διευθυντη. Στη τελικη το χειροτερο που μπορεις να πάθεις είναι να σε διώξουν πραγμα που σημαινει ότι και ο επικεφαλης είναι τα ιδια σκατά με τον άλλον οποτε γλιτωσες γενικοτερα εκτος και αν προτιμάς να κάθεσαι εκει και να σου λενε μαλακιες εγω σου ειπα θα προτιμουσα καθαριστης σε σκάλες και να είμαι ησυχος παρά εκει γιατι καμια μέρα θα σε φορτώσει για τα καλά θα γινει της πουτάνας εκει μέσα και θα φυγεις κακήν κακώς εγω μπορει να του έφερνα και κανα ντοσιέ στο κεφάλι αμα με έφτανε στο αμήν. Οι σκατοψυχοι που λες και εσυ δημιουργουν φασαρίες και ανακατοσούρα οι θετικοί και σοβαροι άνθρωποι τις λύνουν. Αυτος εκει δεν είναι για να διοικεί είναι για να εκνευριζει κοσμο. Αυτά. ΔΕΝ θα βρει το δικαιο του φιλε, ειναι κλικα ολοι αυτοι . Εγω θα ελεγα να προσπαθησει να τον διωξουν να παρει το ταμειο και μετα βλεπει τι θα κανει. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Ο τύπος έχει απλά κομπλεξ και την απαραίτητη σκατοψυχίαση για να ανέλθει. Μην χανεσαι ομως σε αυτο -ακομη κι αν ειναι ακριβως ετσι! Σε εχω ηδη ρωτησει: εισαι 1000% σιγουρος οτι δεν εχει καμια "προστασια"? Υπαρχουν ανθρωποι (και) σε εταιρικα περιβαλλοντα που απλως ειναι "ανεγγιχτοι". Εχμ, σαν τους μυημενους στη Μαφια φαντασου το https://en.wikipedia.org/wiki/Made_man Δεν εχει διολου σημασια αν ειναι σκατοψυχος η απολυτως ηλιθιος, αν υπαρχει πχ μια συγγενεια το πραγμα κλειδωσε υπερ του μαλακα! Αν δεν υφισταται μαφιοζοκαλυψη παντως καιρου(!) τοτε o logistoulis εχει καταρχην δικιο: απαντας αρκουντως δυναμικα και σταθερα Θα (σε) αφησει ησυχο, τουλαχιστον εσενα -ενδεχομενως μετα να ψαξει για τον επομενο εκει, που δεν του ανταπαντα να σκατοψυχεψει...
Gkostas2007 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Στάνταρ θα έχει προστασία, αφού λεει και το παιδί ότι είναι κολλητός με τον απο πάνω. Απο κει και πέρα, πόσο εύκολο είναι να αλλάξει τμήμα σε ελληνική εταιρεία; δλδ για να παει κάπου αλλού, θα πρέπει να έρθει κάποιος άλλος στην θέση του.
DDevil Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Μην χανεσαι ομως σε αυτο -ακομη κι αν ειναι ακριβως ετσι! Σε εχω ηδη ρωτησει: εισαι 1000% σιγουρος οτι δεν εχει καμια "προστασια"? Υπαρχουν ανθρωποι (και) σε εταιρικα περιβαλλοντα που απλως ειναι "ανεγγιχτοι". Εχμ, σαν τους μυημενους στη Μαφια φαντασου το https://en.wikipedia.org/wiki/Made_man Δεν εχει διολου σημασια αν ειναι σκατοψυχος η απολυτως ηλιθιος, αν υπαρχει πχ μια συγγενεια το πραγμα κλειδωσε υπερ του μαλακα! Αν δεν υφισταται μαφιοζοκαλυψη παντως καιρου(!) τοτε o logistoulis εχει καταρχην δικιο: απαντας αρκουντως δυναμικα και σταθερα Θα (σε) αφησει ησυχο, τουλαχιστον εσενα -ενδεχομενως μετα να ψαξει για τον επομενο εκει, που δεν του ανταπαντα να σκατοψυχεψει... Και δυναμικά να απαντησεις ..... έχω απαντησει και εγω αλλα τελικά έγινε το θέλημα του προϊσταμενου στο τέλος.Πιστευω αμα ολοι δουλευαν μονο με άτομα που ταιριαζαν και κάποιοι δεν δουλευαν με κανεναν (γιατι πραγματικα μερικοι ή μερικές δεν ειναι για πουθενα) πιστευω ολοι θα ηταν πιο ευχαριστημενοι θα πηγαινες το πρωϊ με κέφι και θα εφευγες επισης. Πραγματικα αμα το σκεφτει κάποιος με πιο ανοιχτο μυαλο δεν εχει κανενα νοημα ουτε αποδοτικά αλλα ουτε και ψυχολογικά να δουλευεις με άτομα που δεν ταιριάζετε. Πχ ο αυστηρος με τον χαλαρο , ο εργατικος με τον καβάτζα , ο αγενης με τον ευγενικο κτλπ κτλπ. αυτα θα έπρεπε να τα φροντιζουν εσωτερικά οι επιχειρησεις (αν βεβαια ειχαν ιδέα απο διαχειριση προσωπικού και ψυχολογια). 1
fotaras13 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 κ ότι ολοι θέλουν να μπούν εκεί, αυτός είναι ο βασικότερος λόγος. Kαλά δεν θέλουμε και όλοι να γίνουμε κηφηναριά δ.υ... Ποτέ δεν κοίταξα να βολευτώ στο δημόσιο... Μπορεί αν έβγαινα στην αγορά εργασίας πριν 10-15 χρόνια να το κοίταγα αλλά τώρα ουτε καν! Παιδιά, το να είναι ο άλλος σκατόψυχος το έχετε σκεφτεί καθόλου; Δλδ μιλάμε για άνθρωπο που μπορεί απο το παρελθόν να κουβαλάει συμπλέγματα και την βρίσκει με το να εξουσιάζει άλλους, με το να το παίζει αφεντικό σε άτομα που δεν μπορούν να του πουν κάτι, σε κάποιον που έχει συνδέσει την αυτοεκτίμησή του με την υπακοή που του δείχνει ο άλλος. Λέτε ότι ο άλλος, το κάνει για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Συγνώμη, αλλά τόσους προϊστάμενους ξέρω, δεν είναι όλοι ειρωνικοί, ούτε ψάχνουν το παραμικρό για να στην πουν, ούτε δεν αφήνουν τον άλλον να αναπνεύσει. Στην εταιρεία μου, οι άλλοι 2 που έχουμε είναι μια χαρά παιδιά. Απλά σε μένα έτυχε ο μαλάκας. Αν ο άλλος δεν ειναι τούβλο και δεν κάνει συνέχεια λάθη, δεν νομίζω ότι και ο άλλος έχει συνέχεια την όρεξη να σπάει τα νεύρα του υφιστάμενού του. Ο τύπος έχει απλά κομπλεξ και την απαραίτητη σκατοψυχίαση για να ανέλθει. Στην Ελλάδα κυρίως, αλλά και γενικά δεν ανεβαίνεις μόνο με την αξία σου. Συνήθως αυτοί που κερδίζουν εξουσία έχουν και το κομπλεξ τους και επί πτωμάτων θα πατήσουν και πολιτική θα κάνουν μέσα στην εταιρεία. Δεν θα κάτσουμε να αναλύσουμε το ψυχισμό των ανωτέρων σου στη δουλειά... Δεν μας αφορά κιόλας. Σου έγραψα και στην αρχή τι επιλογές έχεις ή κάτσε να τα υπομείνεις κάνοντας τη δουλειά που σου αναθέτει ο ανώτερος (και όχι τι νομίζεις εσύ ως σωστό) ή χτυπα και λιγο το χερι στο τραπεζι και αν σου έρθει απόλυση ήρθε. Δεν θα ειναι το τελος του κοσμου... Καλή λύση και να το να ζητήσεις αλλαγή τμήματος, συζητησε το βασικα με κάναν ανώτερο αν το θες οντως... Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να κάθεσαι και να λες είναι έτσι αλλιώς και αλλιώτικα, ενώ άλλοι προιστάμενοι είναι και γαμώ τα άτομα κλπ... Στη ζωή δεν έρχονται όλα όπως τα θέλουμε, πόσο μάλλον στη δουλειά μας .. Εγώ προτιμώ να μη μιλάω με τον άλλο ή και να του πω αντε γεια παρά να ανέχομαι κατάσταση σαν τη δική σου με τον καθε βλακα που την ειδε καπως. Τα βαζεις κατω, βλεπεις τι επιλογές έχεις, διαλέγεις μία , το προχωρας και ότι γίνει...
Gkostas2007 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Εγώ προτιμώ να μη μιλάω με τον άλλο ή και να του πω αντε γεια παρά να ανέχομαι κατάσταση σαν τη δική σου με τον καθε βλακα που την ειδε καπως. Τα βαζεις κατω, βλεπεις τι επιλογές έχεις, διαλέγεις μία , το προχωρας και ότι γίνει... Καλά δεν ξέρεις τι εναλλακτικές έχει ο άλλος και αν τον παίρνει να πει κάτι που μπορεί να του προκαλέσει άμεση απόλυση. Για μένα η καλυτερη τακτική είναι ο αιφνιδιασμός. κάνε τον μαλάκα, ψάξε για κάτι άλλο και σήκω και άφησέ τους στα κρύα του λουτρου.
panther_512 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Ένας πολύ απλός και αποδοτικός τρόπος δράσης για αντιμετώπιση ή βελτίωση οποιασδήποτε κατάστασης είναι οι παρακάτω 3 ερωτήσεις: 1) Είμαι διατεθημένος να αλλάξω αυτό που κάνω μέχρι τώρα? Αν όχι, τότε είμαι μόνο λόγια και περιμένω το πρόβλημα να φύγει από μόνο του ή να μου το λύσουν άλλοι. Αν ναί πάμε στην επόμενη ερώτηση 2) Έχω κάποια ιδέα για να βελτιώσω/αντιμετωπίσω το πρόβλημα? Αν όχι, τότε πρέπει να εργαστώ για την εύρεση ιδεών. Εφόσον βρώ κάποια υποψήφια λύση, πάω στην επόμενη ερώτηση 3) Η ιδέα μου είναι υλοποιήσιμη? Αν ναί, πιάνουμε δουλειά για να την υλοποιήσουμε. Αν όχι, ξαναπάμε στην ερώτηση 2. Αν δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε τον παραπάνω τρόπο δράσης, τότε το μόνο που μένει είναι να αποδεχτούμε την υπάρχουσα κατάσταση, ελπίζοντας ότι τα πράγματα θα αλλάξουν από παράγοντες που δεν εξαρτώνται από εμάς.
Charlie37 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Προσωπικά πλέον λέω σε όλα ναι, θα αρχίσω να ψάχνω και αλλού, αν μου δώσει και κακή αξιολόγηση ελπίζω σε πρώτη φάση απλά να μου αλλάξουν προϊστάμενο και τμήμα και αν προλάβει να με διώξει με έδιωξε... Πραγματικά έμπλεξα με ανώμαλο και δεν έχει κανένα νόημα να κάθομαι και να προσπαθώ με την λογικη να βρω άκρη μαζί του. Ο,τι κάνει με μένα θα τα κανει σίγουρα και σε άλλον...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα