Προς το περιεχόμενο

Και η Audi έκλεβε στις εκπομπές ρύπων, και στα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα της


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Από ότι φαίνεται, παράνομο λογισμικό, σαν αυτό της χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων της VW (Volkswagen), δεν βρέθηκε μόνο στα οχήματα που έφεραν το δικό της λογότυπο, αλλά βρέθηκε και στα οχήματα της Audi, και μάλιστα όχι μόνο στα πετρελαιοκίνητα αλλά και σε βενζινοκίνητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Bild am Sonntag, ο CARB (California Air Resources Board) ανακάλυψε στα αυτοκίνητα της Audi πριν από περίπου τέσσερις μήνες (χωρίς να δημοσιοποιήσει τα ευρήματα) ένα νέο τύπο λογισμικού, διαφορετικό από αυτό που έγινε γνωστό στο Dieselgate, το οποίο συγκάλυπτε αποτελεσματικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε περιπτώσεις εξέτασης και βρισκόταν στα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

 

Όπως αναφέραμε, το λογισμικό χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων CO2, ανακαλύφθηκε τόσο σε πετρελαιοκίνητα όσο και σε οχήματα με κινητήρες βενζίνης. Το συγκεκριμένο λογισμικό σύμφωνα με πηγές, σχεδιάστηκε για να ανιχνεύει συνθήκες δοκιμής – αργή και σε χαμηλές στροφές οδήγηση σε ευθεία- και η Audi προσπάθησε να το κρύψει ως “λειτουργία προθέρμανσης”.

 

Όταν το λογισμικό ξεκινούσε τη λειτουργία του, το αυτόματο κιβώτιο άλλαζε τις ταχύτητες σε όσο το δυνατόν χαμηλότερες στροφές με αποτέλεσμα να σημειώνεται μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, και επομένως χαμηλότερες εκπομπές ρύπων ενώ σε κανονικές συνθήκες, το κιβώτιο ταχυτήτων άλλαζε τις σχέσεις ταχυτήτων σε υψηλότερες στροφές με αποτέλεσμα την αυξημένη κατανάλωση και τις αυξημένες εκπομπές ρύπων.

 

Ο CARB ανακάλυψε το λογισμικό κάνοντας το αυτονόητο… έστριψε το τιμόνι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απενεργοποιηθεί το λογισμικό και οι μετρήσεις να δείξουν αυξημένη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων. Λέγεται πως η Audi δεν σταμάτησε να χρησιμοποιεί το λογισμικό μέχρι τον Μάϊο του 2016, αρκετούς μήνες αφότου οι αρχές ζήτησαν από την Volkswagen να ξεκινήσει την διαδικασία ανάκλησης των οχημάτων της εξαιτίας του Dieselgate.

 

Βεβαίως, είναι γνωστό πως η Audi ήταν ήδη μπλεγμένη στο γνωστό σκάνδαλο χειραγώγησης εκπομπών ρύπων της μητρικής εταιρείας, αλλά σε συγκεκριμένα μοντέλα. Η νέα αυτή ωστόσο αποκάλυψη, αναμένεται να δημιουργήσει ακόμα περισσότερα προβλήματα στον Γερμανικό κολοσσό.

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Θέλω να δω σχολιασμό από φιλοευρωπαϊστές, ή αυτούς που εκθιάζουν την ευρωπαϊκή ηθική, την Γερμανική τυπικότητα και μεθοδικότητα και γενικά το "Καλό" πρότυπο κοινωνίας και ήθους, έναντι αυτού του αεί προβληματικού που έχουμε εν Ελλάδι (επιδοτήσεις, προγράμματα, κ.τλ.). Αλλά πριν σχολιάσετε δείτε την Ελληνική ταινία "Μπραζιλέιρο" (2001). 

  • Like 14
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και μερικοί δεν πληρώνουν τέλη και μπαίνουν δακτύλιο με αυτές τις μετρήσεις φαντάζομαι.. Δεν φταίνε αυτοί βέβαια, αλλά αυτό πρέπει να αλλάξει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και μερικοί δεν πληρώνουν τέλη και μπαίνουν δακτύλιο με αυτές τις μετρήσεις φαντάζομαι.. Δεν φταίνε αυτοί βέβαια, αλλά αυτό πρέπει να αλλάξει...

Μια χαρά λέμε..

 

Πρωτα από όλα το ντίζελ που είναι η απόλυτη μπιχλα όσο co2 και να λέει ότι καίει επιτρέπεται στο λεκανοπέδιο, το αν πληρώνει σήμα μας μαρανε

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατι να ζω στην εποχη του παραλογου ρε πουστη μου, δεν αντεχεται αλλο τοση ανοησια!!

 

Δηλαδη ολοι οι αλλοι που βγαζουν παρομοια νουμερα εχουν καλυτερους κινητηρες? 

Αν ναι, τοτε στην πραξη γιατι καινε ολοι τα ιδια ή και περισσοτερο απο vw? (λιγο να εχεις ασχοληθει με καταναλωσεις και αυτοκινητα ξερεις..)

 

μονο εμενα δηλαδη μου φαινονται ακραια τα νουμερα που δινουν ολοι στα χαρτια?

 

Μου θυμιζουν το ντοπινγκ αθλητων, οπου πιανουν κανεναν πρωτο ντοπαρισμενο, ενω ο 2ος και ο 3ος πχ βγαινουν λαδι, λες και δεν ειναι μες τη ντοπα και αυτοι!

 

Εμενα προσωπικα δε με ενοχλει, απο τη στιγμη που κλεβουν ολοι, το βασικο ειναι να ξερεις τι καιει στην πραξη, και αυτο το μαθαινεις απο γνωστους και φιλους, αν δεν μπορεις να κανεις εκτεταμενη δοκιμη..

αυτος που πουλαει θα σου πει οτι πεταει αν χρειαστει να το πουλησει..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι τυχαίο ότι ο Αμερικάνικος CARB στοχοποιεί τα ευρωπαικά αυτοκίνητα , τη στιγμή που τα αμερικανικά όρια είναι υψηλότερα από τα ευρωπαικά και γενικότερα τα ευρωπαικά αυτοκίνητα εχουν χαμηλότερες εκπομπες (ενδεχομένως και μη πειραγμένα)? Μάλλον είναι πολλά τα λεφτα για να κατέβουν στο Euro6 οι αμερικάνοι.. Πόλεμος μονοπωλίων.. 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...