JohnTehGreek Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Αν όλα πάνε καλά και όπως τα έχω σχεδιάσει το Καλοκαίρι θα φύγω για Σουηδία. Το θέμα είναι ότι μέχρι τότε θα με πιάνει η αναβολή που τρέχει αυτήν την στιγμή και άντε πες θα πάρω άλλη μια ετήσια λόγο πανελληνίων. Το θέμα είναι ότι δεν με βλέπω να γυρνάω πριν τον έναν χρόνο οπότε όλα δείχνουν πως θα με βγάλουν ανυπότακτο. Ξέρω ότι υπάρχει ένα πρόστιμο στα 6.000€; Σωστά; Επίσης να υποθέσω ότι το ποσό αυτό θα πάει στο ΑΦΜ μου; Να ξανα υποθέσω ότι το ποσό αυτό θα αρχίσει να τοκίζεται όσο περνάνε τα χρόνια; Αν ναι πόσο ακριβως είναι ο τόκος; Αν κάποια στιγμή αφήσω αυτό το πρόστιμο και φτάσει ένα σημαντικό ποσό, παίζει να μου κυνηγήσουν περιουσιακά στοιχεία που έχω εδώ; Και η σημαντικότερη ερώτηση, μπορώ να πληρώσω το πρόστιμο και να ξεμπερδέψω; Όταν λέω να ξεμπερδέψω δεν εννοώ από την υποχρέωση του στρατού, αλλά από οικονομική υποχρέωση (πρόστιμο). Η πιθανότητα να κάνω κάποια ρύθμιση -ενώ δεν έχω πάει και ούτε θα πάω στρατό- παίζει;
Pablo_Hasan Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Αν πάρεις απαλλαγή σβήνουν και το πρόστιμο, μην τους δώσεις ούτε cent. (Υπάρχει topic για αυτές τις ερωτήσεις)
JohnTehGreek Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση. Γνωρίζω ότι υπάρχει Topic, αλλά από ότι έχω δει συζητάνε άλλα θέματα για τον στρατό γιαυτό προτίμησα να κάνω ένα ξεχωριστώ θέμα. Κάτσε για να καταλάβω τι μου λες, Απαλλαγή πως ακριβώς παίρνω; 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Ψάξε για απαλλαγή για λόγους υγείας, κυκλοφορούν αρκετά άρθρα, οδηγίες, κτλ
Alphaleader Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Και η σημαντικότερη ερώτηση, μπορώ να πληρώσω το πρόστιμο και να ξεμπερδέψω; Όταν λέω να ξεμπερδέψω δεν εννοώ από την υποχρέωση του στρατού, αλλά από οικονομική υποχρέωση (πρόστιμο). γι αυτό στο βάζουν, για να το πληρώσεις... Το πληρώνεις και οικονομικα ξεμπερδεύεις. Θα εχεις ως τα 40κατι σου περιορισμο για το ποσο καιρο μπορεις να διαμένεις στην χώρα... νομίζω κανα μηνα max. Θα βγεις εννοειτε ανυποτακτος εξωτερικου.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 γι αυτό στο βάζουν, για να το πληρώσεις... Το πληρώνεις και οικονομικα ξεμπερδεύεις. Και μετά είναι πάλι υπόχρεος για θητεία μέχρι κάποια ηλικία(45?). Αν είναι να μην γυρίσει ξανά πριν από τα 45 και να έρχεται κάνα μήνα το χρόνο για διακοπές, γιατί να το πληρώσει?
JohnTehGreek Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Όπως είπα έχω ακούσει ότι το πρόστιμο τοκίζεται, αυτό ανησυχεί εμένα, αλλιώς ούτε που θα ασχολούμουν. Γιατί φοβάμαι επειδή έχω μερικά περιουσιακά στοιχεία μην τα κυνηγήσει η εφορία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις