Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άρχισε να κλαις τα λεφτουδάκια σου αυτοί προφανώς ποντάρουν στο ότι θα βαρεθείς να περιμένεις και κάποια στιγμή θα το αφήσεις .

Ο θείος μου είχε αναλάβει ένα έργο πριν κάμποσο καιρό και ενώ είχε πάρει προκαταβολή του χρωστούσαν τα υπόλοιπα χρήματα κανένα τρίμηνο . Ο κακόμοιρος είχε πληρώσει όλους όσους απασχολεισαι πάνω από 10 άτομα από την τσέπη του και ο ιδιοκτήτης του έλεγε κάθε βδομάδα τέλος του μήνα με διάφορες δικαιολογίες. 

Στον τρίτο μήνα πήγε στο σπίτι του ιδιοκτήτη άρπαξε τα κλειδιά από την πόρτα κλείδωσε την πόρτα και του είπε δύο λύσεις υπάρχουν,η θα φύγω από εδώ με τα λεφτά η εγώ θα πάω φυλακή και εσύ στο χώμα ...αποφάσισε.

Ο ιδιοκτήτης έφερε τα χρήματα και του τα έδωσε .

Αυτή ιστορία μπορεί να είχε άσχημο τέλος αλλά δυστυχώς μερικές φορές οι ακραίες καταστάσεις θέλουν και ακραία αντιμετώπιση .

Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν προτείνω κάτι παρόμοιο .

Δημοσ.

Αυτο το "νταξ μωρε θα τα βρουμε,δεν χανομαστε" ποτε δεν μου εκατσε καλα.

Εμμεσα του λες οτι ντααααξ δεν εχω θεμα να με βαλεις 152η προτεραιοτητα και να με ξεπληρωσεις το 2020. Εσυ τους συμπονεσες, αυτοι σε εκμεταλλευτηκαν. Κατα την ταπεινη μου γνωμη, τα χατηρια κομμενα οταν για 200 θα χρειαστει να πας στη επιθεωρηση (κοινως τα χρειαζεσαι). Καλυτερα να τρωγαμε πορτα μεχρι να δωσουν το 100ρικο παρα να ψαχνεσαι και να τρεχεις να τα ζητησεις.

Έχεις απόλυτο δίκιο σ' αυτό που λες, συμφωνώ κι επ' αυξάνω για το πόσο λάθος χειρίστηκα τη φάση απο την αρχή. Σε κανονικές συνθήκες όντως θα ανέβαλα την έναρξη εως ότου έβλεπα τα χρήματα στο χέρι.

Όπως όμως έγραψα και παραπάνω η ιστορία είναι μεγάλη για το πως κατέληξα να ψάχνομαι, άλλος ένας λόγος φερ' ειπείν που έπαιξε ρόλο είναι οτι κανονικά ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουμε τέλος Αυγούστου αλλά όταν έφτασε ο καιρός ζήτησαν αναβολή μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη. Μετά απο συζήτηση, για να μην απορρίψω τη δουλειά ή ανακατέψω τις επόμενες ημερομηνίες που είχα κλεισμένες(θα πήγαιναν ντόμινο), συμφωνήσαμε να γίνει η αναβολή αλλά να δουλέψω τα απογεύματα παράλληλα με άλλη δουλειά που είχα κλεισμένη για εκείνο το διάστημα.

Η παγίδα λοιπόν ήταν οτι είχα την οικονομική ευχέρια να είμαι υπομονετικός στις πληρωμές μου και σε συνδιασμό με την καλή θέληση που είχα βλέποντας την κατάστασή τους, την πάτησα...

Το αστείο δε(αν μπορεί να το πει κάποιος έτσι), είναι οτι η παράλληλη δουλειά που είχα τα πρωϊνά ήταν σύμβαση έργου με τη ΔΕΗ. Ο ένας γιός που ήταν άνεργος είχε σκυλιάσει κι όλο μου πέταγε σπόντες-μαλακίες! Μ' έβλεπε μικρό κι έλεγε "μα πώς..." Ρε ηλίθιε του 'λεγα(καλά οχι ακριβώς έτσι :P), μη με βλέπεις μικρό, 40 χρονών είμαι σχεδόν και κάνω τη δουλειά αυτή εργολαβικά 15 χρόνια τώρα. Είμαι έμπειρος, κέρδισα και τον ανάλογο διαγωνισμό και την πήρα.

Υπήρχαν διάφορα σημάδια που έδειχναν, αλλά ξαναλέω, πού να φανταστώ; Τα αγνοούσα.....

είναι πολυκατοικία; μίλα με το διαχειριστή, αν δε θέλει να σου δώσει τα στοιχεία δώστου εσύ το τηλ. σου και πες του να ενημέρωσεί την ιδιοκτήκτρια να σε πάρει αυτή.

δε ξέρω πάντως σε τι θα σε βοηθήσει. αν χρωστάνε σε σένα μάλλον θα χρωστάνε και σ' αυτή και στο διαχειριστη

Διπλοκατοικία είναι, δεν έχει κεντρική διαχείρηση.

Εν το μεταξύ δεν μ' αφορά τι κάνουν με την ιδιοκτήτρια, απλά θέλω να την ενημερώσω οτι θα γίνει καταγγελία ώστε αν το ενοικιοστάσιο είναι παράτυπο να λάβει τα μέτρα της για να μην μπλέξει.

(...και πού ξέρεις; Μπορεί όντως να παρατυπεί οπότε και να καλύψει εκείνη το ποσό(για δεύτερη φορά έμμεσα) και να πάω στην ευχή του Θεού. Μετά ας τα βρούνε μεταξύ τους...)

Άρχισε να κλαις τα λεφτουδάκια σου αυτοί προφανώς ποντάρουν στο ότι θα βαρεθείς να περιμένεις και κάποια στιγμή θα το αφήσεις .

Ο θείος μου είχε αναλάβει ένα έργο πριν κάμποσο καιρό και ενώ είχε πάρει προκαταβολή του χρωστούσαν τα υπόλοιπα χρήματα κανένα τρίμηνο . Ο κακόμοιρος είχε πληρώσει όλους όσους απασχολεισαι πάνω από 10 άτομα από την τσέπη του και ο ιδιοκτήτης του έλεγε κάθε βδομάδα τέλος του μήνα με διάφορες δικαιολογίες.

Στον τρίτο μήνα πήγε στο σπίτι του ιδιοκτήτη άρπαξε τα κλειδιά από την πόρτα κλείδωσε την πόρτα και του είπε δύο λύσεις υπάρχουν,η θα φύγω από εδώ με τα λεφτά η εγώ θα πάω φυλακή και εσύ στο χώμα ...αποφάσισε.

Ο ιδιοκτήτης έφερε τα χρήματα και του τα έδωσε .

Αυτή ιστορία μπορεί να είχε άσχημο τέλος αλλά δυστυχώς μερικές φορές οι ακραίες καταστάσεις θέλουν και ακραία αντιμετώπιση .

Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν προτείνω κάτι παρόμοιο .

Μωρ' τα χρήματα δεν πρόκειται να τα χάσω, ίσα ίσα που έγραψα και παραπάνω το πόσο κερδισμένος θα βγώ. Το θέμα είναι οτι έχει τρέξιμο και οι δουλειές δεν περιμένουν... και στην τελική γιατί να πρέπει να φτάνουμε σε τέτοια σημεία :/

Έτσι θέλει, όπως στο παράδειγμά σου αλλά τι να λέει να κινδυνέψω και να φάω ξύλο, δηλαδή και κερατάς και δαρμένος;... Εφόσον υπάρχει η νομοθεσία και ο φορέας δηλαδή...

Μου 'χει τύχει άλλη μια φορά που πήγαν να με πιάσουν κορόιδο και ξεγλύστρησα τελικά:

Πρίν απο καμιά 15αριά χρόνια, σχεδόν στο ξεκίνημά μου, είχα αναλάβει μια καινούργια υπερυψωμένη μονοκατοικία. (βάλε, αν τώρα που 'μαι 38 με περνάνε για 25-28, τότε θα με νόμιζαν για 15-18 χρονών!)

Οι ιδιοκτήτες(και πελάτες) ήταν ένα νιόπαντρο ζευγάρι που ο σύζυγος εργαζόταν ως αποθηκάριος σε super market και η κοπέλα γραμματέας σε κάποιο γραφείο. Με γνώμονα αυτό ΚΑΙ εκείνο το σενάριο περιλάμβανε παζάρια και σκόντο στο σκόντο της αρχικής προσφοράς(ναι, δυό φορές σκόντο!) και παράλληλα επειδή ήταν νιόπαντροι, δωρεάν κανονική τεχνοτροπία στο τζάκι για τη φάση

Το σκηνικό ήταν οτι επειδή το ζευγάρι δούλευε τις ώρες που ήμουν εκεί, ό,τι χρειαζόμουν κατά τη διάρκεια του έργου μιλούσα με την μητέρα του συζύγου.

Έλα όμως που αυτή μ' αγάπησε και κατέληξε να 'ναι συνέχεια απο πάνω μου και μπούρ μπούρ μπούρ, μπούρ μπούρ μπούρ...

Ανάμεσα στα μπούρ μπούρ λοιπόν και με τον αέρα που 'χε πάρει, άρχισαν να της ξεφεύγουν πράγματα... και να τα πόμολα και κουρτινόξυλα Σβαρόφσκι που αγόρασαν τα παιδιά για να βάλουν, και να τα υφάσματα Ασλάνης, να η τηλεορασάρα των 2000€(τότε), να το ένα, να το άλλο!!... Άρχισα να βράζω, τους κάλεσα λοιπόν για εξηγήσεις και καταλήξαμε να σκοτωθούμε. Τους έλεγα τί κάνετε!;; Αγοράζετε ολα αυτά με τί χρήματα!!;; Γι αυτό μου κάνατε παζάρια!!!;; Εγώ νόμιζα επειδή δεν βγαίνατε οικονομικά για να τελειώσει το σπίτι οχι να αγοράσετε πράγματα καθαρά για το θεαθήναι! Να 'ταν για πρώτης ανάγκης όπως η ποιότητα των χρωμάτων ή βασικά πόμολα, πάει στο διάολο... αλλά για να το παίζετε μετά "καμπόσοι" στους φίλους σας με "δικά μου" χρήματα;;;(κι άλλα πολλά, απλά αυτά είναι τα τρανταχτά) Ε όχι!

Λοιπόν, ή με εξοφλείτε μέχρι εδώ και φεύγω(είχα παραδώσει το μέσα κι οτι ξεκινούσα τα εξωτερικά-ευτυχώς δεν είχα στήσει ακόμα σκαλωσιά) ή θα 'χουμε τρεχάματα! (πωωω όσο γράφω, όλο και περισσότερες λεπτομέρειες θυμάμαι και με πιάνουν τα διαόλια μου πάλι!...)

Επέλεξαν τα τρεχάματα.

Αποτέλεσμα;

Έγινε καταγγελία-δεν δέχονταν να εξοφλήσουν εφόσον δεν είχα ολοκληρώσει το έργο(η μοναδική μέχρι σήμερα και μάλλον πάω για τη δεύτερη τώρα) και πληρώθηκα ολόκληρο το ποσό της συμφωνίας κι ας μην αποπερατώθηκε το έργο τελικά και τους έμειναν και τα εξωτερικά αμανάτι γιατί ο επόμενος σωστός ελαιοχρωματιστής που καλείται να ολοκληρώσει το σκέφτεται διπλά, σου λέει "τί παίχτηκε κι εγκατέλειψε ο προηγούμενος;".

Σκέψου οτι έτυχε και πέρασα απο 'κει εφτά χρόνια μετά και τα εξωτερικά ήταν σε μαύρα χάλια! Θα καταδέχτηκε φαίνεται κάποιος της πλάκας τελικά και τους τα 'κανε μπουρδέλο!

Αυτή ήταν και η τιμωρία τους...

Δημοσ.

Με αυτά που τραβάς έχω καταλάβει εδώ και καιρό γιατί ο υδραυλικός που φέρναμε αν είσαι από πάνω του και ρωτήσεις τίποτα μπορεί να σου απαντήσει απότομα ή να σου την πει, κάθονται όλοι και πρίζουν τον μάστορα όταν δουλεύει. Θυμάμαι θείος μου ήταν ερργολάβος και είχε αναλάβει την αναπαλαίωση ενός παλιού κτιρίου, σε κάποια φάση μπαίνει η ιδιοκτήτρια μέσα όταν δούλευαν οι οικοδόμοι και τους λέει "χμμμμ αυτόν τον τοίχο πάρτε τον και βάλτε τον σε εκείνο το μέρος", οι οικοδόμοι την κοιτούσαν σαν να ήταν εξωγήινη. Ο ηλεκτρολόγος μας πλέον αν έχει να αναλάβει μεγάλη δουλειά και σε πελάτες που δεν τους ξέρει τους λέει να καταθέσουν τα χρήματα εξ' αρχής σε τραπεζικό λογαριασμό ή να του τα δώσουν από την αρχή, αν φέρουν οι άλλοι αντιρρήσεις τους λέει οτι δεν μπορεί να αγοράσει τα υλικά και όλα τα απαραίτητα αλλιώς.

Δημοσ.

To σεναριο σχετικα με το ποιος ανελαβε το κοστος μου βρωμαει καπως.

Μου φαινεται περιεργο ενας ιδιοκτητης να αναλαβει το κοστος βαψιματος ενος σπιτιου οταν ηδη υπαρχει ενοικος καιρό. Ο ιδιοκτητης αναλαμβανει το βαψιμο οταν ειναι κενο μετα που θα μπει ενοικιαστης αν θέλει να το βαψει το βαφει με δικη του χρεωση.

Μπας και ειχε την εντυπωση οτι θα το αναλαμβανε ο ιδιοκτητης και μετα χαλασε η "δουλεια" και ειπαν να το παιξουν τρελιτσα και λενε "δεν ειναι και κανενα μεγαλο ποσο... σιγα μην κανει μυνηση πιο πολλα θα του στοιχησει",

Δυστυχως πολυ νοικαριδες εχουν μπει σε τετοια νοοτροπια και προσπαθουν να την βγαλουν στην κουτρα ειτε σε ενοικια, λογαριασμους και οτιδηποτε αλλο.

Παντως συμφωνω να μιλησεις με το ιδιοκτητη να μαθεις τι ακριβως παιζει και να σταματισει το κοροιδιλικι , εμαθαν και οτι εχεις και δουλειες με την ΔΕΗ και μπορει να σκέφτηκαν οτι "θα βγαζεις μπολικο χρημα οποτε θα μπορει να πας να ....απαυτο"

Δοκιμασες να ρωτησεις τους ιδιοκτητες του αλλου διαμερισματος αν γνωριζουν το δικο σου ιδιοκτητη; σιγουρα θα το ξερουν και αν ειναι παλι ενοικιαστες ας σου πουν ποιος ειναι ο δικος τους ιδιοκτητης να επικοινωνησεις.. μπορει τελικα ο ιδιοκτητης που ψαχνεις να ειναι ο ενοικος του αλλου διαμερισματος και σε διπλοκατοικιες συμβαινει πολυ συχνα.

Παντως προκειτε για μεγαλα ρεμαλια, ανεργοι και φωναζουν το ελαιοχρωματιστή να τους βαψει, ας αγοραζαν μονοι τους τα υλικα και ας το εβαφαν να κανανε και οικονομια. Δεν μιλαω ουτε υποτιμητικα ουτε θελω να προσβαλω την εργασια σου που σιγουρα σαν επαγγελματιας θα ειναι τρισακις ανωτερη, αλλα οταν δεν εχεις φραγκα βαζεις το κωλο σου κατω και προσπαθεις μονος σου να κανεις τη δουλεια που θες και δεν πιστολιαζεις κόσμο αριστερα και δεξια, εκτος και ηταν καμμια ιδιαιτερη εργασια που θα ηθελε οπωσδηποτε τεχνίτη αλλα σιγουρα και σε αυτη τη περιπτωση δεν "πιστολιαζεις" κοσμο.

Δημοσ.

Με αυτά που τραβάς έχω καταλάβει εδώ και καιρό γιατί ο υδραυλικός που φέρναμε αν είσαι από πάνω του και ρωτήσεις τίποτα μπορεί να σου απαντήσει απότομα ή να σου την πει, κάθονται όλοι και πρίζουν τον μάστορα όταν δουλεύει. Θυμάμαι θείος μου ήταν ερργολάβος και είχε αναλάβει την αναπαλαίωση ενός παλιού κτιρίου, σε κάποια φάση μπαίνει η ιδιοκτήτρια μέσα όταν δούλευαν οι οικοδόμοι και τους λέει "χμμμμ αυτόν τον τοίχο πάρτε τον και βάλτε τον σε εκείνο το μέρος", οι οικοδόμοι την κοιτούσαν σαν να ήταν εξωγήινη. Ο ηλεκτρολόγος μας πλέον αν έχει να αναλάβει μεγάλη δουλειά και σε πελάτες που δεν τους ξέρει τους λέει να καταθέσουν τα χρήματα εξ' αρχής σε τραπεζικό λογαριασμό ή να του τα δώσουν από την αρχή, αν φέρουν οι άλλοι αντιρρήσεις τους λέει οτι δεν μπορεί να αγοράσει τα υλικά και όλα τα απαραίτητα αλλιώς.

Α προσωπικά δεν έχω θέμα να 'ναι ο άλλος απο πάνω μου αρκεί να μην το παραξεφτυλίζει. Τι εννοώ: Μου 'χει τύχει νοικοκυρά που ενώ ήμουν πάνω στη σκάλα και έτριβα σπατουλάρισμα, αυτή ήταν κυριολεκτικά απο κάτω με την ηλεκτρική σκούπα και μάζευε τη σκόνη που έπεφτε-αρρώστια! Μια κίνηση περίεργη να 'κανε και θα με πέταγε κάτω και θα την χτυπούσα κιόλας!! Ε, τη γαμάς κύριε πρόεδρε ή δεν τη γαμάς;; :lol:

Βασικά το οτι δεν θέλει ένας μάστορας να είναι ο πελάτης συνέχεια απο πάνω, είναι σχετικά σύνθετο θέμα.

Κατ' αρχήν αιωρείται μια νευρικότητα οτι σε τυχόν λάθος δεν θα προλάβει ο μάστορας να το διορθώσει πρίν αρχίσουν οι γκρίνιες. Λόγω αυτής της νευρικότητας, συνήθως γίνεται τελικά το λάθος. Για παράδειγμα σκεφτόμουν μια φορά και γελούσα απο μέσα μου: Γούστο θα 'χε να γινόταν καμιά στραβή και να χύσω το χρώμα στο πάτωμα! Πωωω ποιός την ακούει μετά μέχρι να καθαρίσω... ε το 'χυσα τελικά και ησύχασα! Το τι άκουσα μέχρι να μαζέψω δεν λέγεται... :P Δεν το 'θελα, απλά μου 'ρχονταν τέτοιες σκέψεις.

Δεύτερον υπάρχουν διάφοροι κίνδυνοι στο χώρο εργασίας(βλ πρώτη παράγραφο) και τέλος ανάλογα το αν είναι όντως μάστορας ο άλλος ή κάστορας δεν αφήνεται περιθώριο να κάνει κάποια καγκουριά που σκέφτεται να κάνει γιατί μπορεί ο πελάτης να το καταλάβει...

Τώρα αυτό που έκανε ο θείος σου με τα χρήματα, γαμάτη φάση αλλά εντάξει, δύσκολα γίνεται. Επειδή όσοι μπαταξήδες πελάτες υπάρχουν, άλλοι τόσοι μπαταξήδες μάστορες υπάρχουν. Όσο δηλαδή εμπιστεύεται ο ένας τον άλλο που δεν τον γνωρίζει, άλλο τόσο εμπιστεύεται κι ο άλλος(δες τις αγγελίες εδώ για παράδειγμα-κατάθεση!;; )

Τώρα αν πρόκειται για χρόνια πελάτη, ε όσο σε εμπιστεύεται αυτός για την κατάθεση, άλλο τόσο τον εμπιστεύεσαι κι εσύ για μην την προτείνεις...

To σεναριο σχετικα με το ποιος ανελαβε το κοστος μου βρωμαει καπως.

Μου φαινεται περιεργο ενας ιδιοκτητης να αναλαβει το κοστος βαψιματος ενος σπιτιου οταν ηδη υπαρχει ενοικος καιρό. Ο ιδιοκτητης αναλαμβανει το βαψιμο οταν ειναι κενο μετα που θα μπει ενοικιαστης αν θέλει να το βαψει το βαφει με δικη του χρεωση.

Μπας και ειχε την εντυπωση οτι θα το αναλαμβανε ο ιδιοκτητης και μετα χαλασε η "δουλεια" και ειπαν να το παιξουν τρελιτσα και λενε "δεν ειναι και κανενα μεγαλο ποσο... σιγα μην κανει μυνηση πιο πολλα θα του στοιχησει",

Δυστυχως πολυ νοικαριδες εχουν μπει σε τετοια νοοτροπια και προσπαθουν να την βγαλουν στην κουτρα ειτε σε ενοικια, λογαριασμους και οτιδηποτε αλλο.(...)

(...)Δοκιμασες να ρωτησεις τους ιδιοκτητες του αλλου διαμερισματος αν γνωριζουν το δικο σου ιδιοκτητη; σιγουρα θα το ξερουν και αν ειναι παλι ενοικιαστες ας σου πουν ποιος ειναι ο δικος τους ιδιοκτητης να επικοινωνησεις.. μπορει τελικα ο ιδιοκτητης που ψαχνεις να ειναι ο ενοικος του αλλου διαμερισματος και σε διπλοκατοικιες συμβαινει πολυ συχνα.(...)

Δεν είναι παλιοί νοικιάρηδες, οτι είχαν μπεί που με καλέσανε και το σενάριο μεταξύ τους με την ιδιοκτήτρια ήταν "μπείτε, βάφτε το και θα τα βρούμε με το νοίκι απο την απόδειξη μετά".

Το να ρωτήσω τους απο πάνω το σκέφτηκα κι εγώ κι έχεις δίκιο που λες οτι μπορεί ανάμεσα σ' εκείνους να 'ναι η ιδιοκτήτρια, η είσοδός τους όμως είναι μέσα στην αυλή των νοικιάρηδων οπότε σίγουρα θα με πάρουν πρέφα που θα χτυπάω το κουδούνι.

Εκτός αν κάνω καμιά καταδρομική ξημερώματα που θα κοιμούνται του καλού καιρού οι απο κάτω... αλλά τότε μπορεί να με περάσουν για κλέφτη οι απο πάνω και να 'χω κι άλλα ντράβαλα! :P

Δημοσ.

Πολλοι πάντως δουλευουν με ημερομίσθιο .Δηλαδη θες  πχ να βαψεις ενα χώρο 200 ευρω σε 4 μερες .50 ευρω την ημερα και τα υλικα τα παιρνει ο πελατης και τα βρισκει στον χωρο ο μαστορας  .Αν δεν πληρωσει τα 50 δεν ξαναρχεται αυριο.Αλλο παραδειγμα ,πολλοι  καθηγητες με ιδιαιτερα ακομα και σε φροντιστηρια επειδη και εκει υπάρχουν παρατραγουδα ,τελος της βδομαδας απαιτουν να πληρωνονται για την βδομαδα που δουλεψαν .

Δημοσ.

Ναι αλλά ακόμα κι εκεί, δεν γίνεται κάθε τέλος της μέρας να παίρνεις το αντίστοιχο ημερομίσθιο κυρίως επειδή όταν σχολούσα η πελάτισσα έλειπε(δεν γίνεται να την περιορίζεις όπως δεν γίνεται και να την περιμένεις πότε θα γυρίσει).

Κι εγώ έτσι την έκλεισα τη δουλειά, με μεροκάματο και τα υλικά δικά τους. Απλά το σύνολο των ημερομισθίων το χωρίσαμε σε δυο δόσεις(50% προκαταβολή και 50% εξόφληση).

Υ.Γ. Εν το μεταξύ μια φορά στην καριέρα μου είναι που πήγαν να με πιάνουν κότσο, πού να φανταστώ οτι αυτή θα ήταν η δεύτερη....

Δημοσ.

Ναι αλλά ακόμα κι εκεί, δεν γίνεται κάθε τέλος της μέρας να παίρνεις το αντίστοιχο ημερομίσθιο κυρίως επειδή όταν σχολούσα η πελάτισσα έλειπε(δεν γίνεται να την περιορίζεις όπως δεν γίνεται και να την περιμένεις πότε θα γυρίσει).

Κι εγώ έτσι την έκλεισα τη δουλειά, με μεροκάματο και τα υλικά δικά τους. Απλά το σύνολο των ημερομισθίων το χωρίσαμε σε δυο δόσεις(50% προκαταβολή και 50% εξόφληση).

Υ.Γ. Εν το μεταξύ μια φορά στην καριέρα μου είναι που πήγαν να με πιάνουν κότσο, πού να φανταστώ οτι αυτή θα ήταν η δεύτερη....

θα σου πω αυτο που κανε ο θειος μου ακομα κ στις καλες μέρες(γιατι τοτε ηταν που δεν πλήρωναν). 50% προκαταβολή μπροστά αν ο πελατης στα μισα ειναι ευχαριστημένος κ τα αλλα 50 αλλιως τα παραταγε οπως ηταν. Τυπος τον πηρε τηλ να τελειώσει την δουλειά ενα χρόνο μετά.
Δημοσ.

θα σου πω αυτο που κανε ο θειος μου ακομα κ στις καλες μέρες(γιατι τοτε ηταν που δεν πλήρωναν). 50% προκαταβολή μπροστά αν ο πελατης στα μισα ειναι ευχαριστημένος κ τα αλλα 50 αλλιως τα παραταγε οπως ηταν. Τυπος τον πηρε τηλ να τελειώσει την δουλειά ενα χρόνο μετά.

Εδώ που τα λέμε μ' όλους τους τρόπους τόσο εξασφαλίζεσαι, όσο και μένεις επισφαλής. Εδώ συμβόλαια αθετούνται και γραμμάτια διαμαρτύρονταν παλιότερα!

Το θέμα είναι να μην είναι μπαταξής ο άλλος(είτε εσκεμένα, είτε απο αφέλεια).

Το ζήτημα επομένως, είναι να δεί ο κόσμος τις υπηρεσίες ως προϊόντα.

Πώς όταν θέλει να αγοράσει κάτι μαζεύει πρώτα τα χρήματα και μετά ψωνίζει; Έτσι. (δεν πάει δηλαδή στο super market να πει "κοίτα, παίρνω εγώ τώρα αυτά και τα χρήματα θα τα δώσω τέλος του μήνα ή όποτε έχω")

Εγώ έτσι κάνω, δεν διανοούμαι να ξεκινήσω κάποια εργασία υδραυλικών ας πούμε στο σπίτι μου και να μην έχω ήδη ΟΛΑ τα χρήματα που ζήτησε ο υδραυλικός στο συρτάρι, έτοιμα.

Πες οτι εκεί που δουλεύω μ' απολύουν ξαφνικά ενώ έχουν ξεκινήσει οι εργασίες, θα μείνει απλήρωτος κι ο μάστορας μαζί με 'μένα; Γιατί; Δεν απολύθηκε αυτός...

Δημοσ.

Εννοείται, δεν το συζητάμε.

Αυτό που λέω δεν είναι να προπληρώνομαι, επιβάλλεται όμως όλο το ποσό να είναι εξασφαλισμένα απο πρίν κι ας είναι συμφωνημένο να τα πάρω όλα στο τέλος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...