Προς το περιεχόμενο

θέλω greeklish Επιτέλους!


seedrr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι περισσότεροι δεν θα συμφωνείτε με την ανάρτηση και είναι σεβαστό.
δεν ειμαι καλος στην ορθογραφία και εχω βιωσει μεγαλο ρατσισμό για αυτο στα 45 χρόνια που ζω.

Εχω ομως ταξιδέψει και ζησει σε πολλες χωρες εξω και εχω σχηματισει μια διαφορετικη αποψη απο την αποψη που επικρατει στην Ελλάδα , και θεωρω οτι ειναι ακρως  ρατσιστικός ο τροπος που συμπεριφερωμαστε στην νεα γενια με το θεμα των GreekLish.

πιστευω οτι πρεπει να το δουλεψουμε αυτο και να παμε μπροστα . Τα greeklish για εμενα ειναι απαραιτητα .

Ολοι αυτη η εμονη απο τους 'γραμματιζουμενους' κατα των greeklish μου θυμιζει πριν αιωνες στην Γαλλια οταν αποφασίσανε να δημιουργησουν την γλωσσα τους . Οι Γαλλοι λοιπον θελωντας να ξεχωρισουν την αρχουσα ταξη με τους αγροτες δημιουργησαν την γαλλικη γραφη ετσι ωστε να ειναι οσο το δυνατον ποιο δυσκολη !!!! για να μην μπορεσουν ποτε οι αγραμματοι να γραφουν !!!!! και ετσι να ξεχωριζουν.

οι βαλκανικοι λαοι εδω και δεκαετιες εχουν εισαγει το λατινικο αλφαβητο παραλληλα με τα κυριλικά .. κατι αναλογο κανουν και ολοι οι ασιατες.

Εμεις οχι μονο δεν εχουμε κανει καποια κινηση ωστε να βαλουμε σε ταξη το greeklish αλφαβητο αλλα παραμενουμε με τις παροπιδες που κοιτανε μονο πισω.
και τα ψεματα που μας βολευουν τα κανουμε στολιδια μας ..
πχ. στο κλασικό ascii που ειναι η βαση της γραφης των υπολογιστων δεν υπαρχουν τα ελληνικά εκτος απο μερικα συμβολικα γραμματα. παρολα αυτα υπαρχουν τα γραμματα των βοριων λαον της ευρωπης. Αυτο δεν ειναι το προβλημα ... το προβλημα ειναι οταν ο ελληναρας που τα ξερει ολα διαδειδει οτι οι υπολογιστες μηλανε και κατανοουν τα αρχαια ελληνικα καλυτερα απο οποιαδυποτε αλλη γλωσσα. Και αυτος ο αστικός μυθος επικρατει εδω και 15 ετη τουλαχιστον !!!
ας σοβαρευτουμε λοιπον και ας κανουμε τα greeklish ομορφα και με κανονες ..

Αν καταφερες να τα διαβασεις ολα αυτα μεχρι εδω μπες και στο επομενο link και γινε μελος της ομαδας ...
προσοχη !! ακουλουθουν greeklish
https://www.facebook.com/groups/573795332830626/permalink/573800156163477/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δηλαδή τι να πει κανείς μετά από αυτό.... Το να πνίξεις τον πλούτο μιας γλώσσας επειδή αδυνατείς να μάθεις κανόνες και σωστή γραμματική είναι το λιγότερο ...... Ας σοβαρευτείτε λοιπόν και μάθετε κανόνες..... ορθογραφικούς, συντακτικούς και γραμματικούς. Στα 45 δεν το λες και νέα γενιά.... Επίσης η νέα γενιά μια χαρά μαθαίνει και γνωρίζει την γλώσσα... Τα 5-10 άσχετα που γράφουν το Θ με 8 και το ς με σ και όλα τα η,υ,ι,ει,οι με i μην τα θεωρείς και πλειονότητα....

Μην μπερδέυεις την βλακεία μερικών περι ανωτερότητας της ελληνικής , με την σπουδαιότητα μιας γλώσσας.

Περαστικά και καλό διάβασμα, βαφτίσαμε την λούφα ρατσισμό της γλώσσας

  • Like 25
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ στο σχολείο ελληνική γραφή μάθαινα. Το ότι όλοι κάνουμε λαθάκια στην ορθογραφία που και που δεν είναι θέμα. Επίσης υπάρχουν τόνη ορθογραφικοί έλεγχοι. Το να μπει όμως κάποιος στην διαδικασία των greeklish για να κρύψεις το πρόβλημα ορθογραφίας είναι άλλο θέμα.  Κάτω τα greeklish και ο φασισμός.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και ναι είμαστε Ελληνάρες γιατί γουστάρουμε. Εσύ που δεν είσαι καν Έλληνας και φαίνεται από το ύφος σου, μπορείς να μείνεις εξωτερικό και να γράφεις ότι θέλεις από greeklish μέχρι greekchinese και greektaiwan.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Vre mana mou, to provlhma me ta greeklish einai pws den exoyn standar version. Allos 8a grapsei to th 8 kai allos th. Ayto exei os apotelesma, sobaro provlima stin anagnoci. Sigoura dyskoleuesai na diavaceis ayto pou grafo epidi vazo diaforous tropoyc grafis. Ean diskolebese esy pou ise latris twn griklis, tote giati pistebis pos emic exoyme to provlima?

 

Eleoc

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Vre mana mou, to provlhma me ta greeklish einai pws den exoyn standar version. Allos 8a grapsei to th 8 kai allos th. Ayto exei os apotelesma, sobaro provlima stin anagnoci. Sigoura dyskoleuesai na diavaceis ayto pou grafo epidi vazo diaforous tropoyc grafis. Ean diskolebese esy pou ise latris twn griklis, tote giati pistebis pos emic exoyme to provlima?

 

Eleoc

 

μα για αυτο ανοιγει αυτο το νημα για να μπουνε κανόνες και να βγουνε οι ρατσιστες και οι φασιστες στην επιφανεια οπως εγινε με τους 2 απο τους 4 προλαλησαντες.

δυστηχως ο soik85 δεν καταλαβε καν το νοημα (εγκω 45 μηλαει προς την νεα γενια)

.. ενω ο δευτερος (φασιστας καθως φενετε απο τα λιγα του συφραζομενα) BlueBlood7 με εβγαλε ξενο !!. 

 

Πρεπει να υπαρξει στανταρ version στα greeklish .

Ειτε το κανετε εσεις (η γενια σας) ειτε οχι θα γινει πιστεψτε με.

 

 

 

Δεν ειναι το θεμα μου αν θα μαθω να γραφω στα ελληνικά > αν ειμουν ισως απο τους τυχερους που ειχανε τα λεφτα του μπαμπακα ετοιμα και πηγαινα σχολειο αντι να δουλευω ισως να ηξερα και εγω καλυτερη γραφη .. Αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα επιθυμουσα να ξερω να γραφω αψογα αλλα να μην εχω κατι να πω.

 

. Εγω παω μπροστά οποιος θελει ακολουθει .. οι υπολοιποι ας μεινουν να κοιταζουν τους αρχαιους ελληνες. 

 

Δεν θα κανουμε εδω περα αλλη μια διαμαχη .

Ουτε θελω να καταντησει  το νημα οπως τα θεματα windows vs linux ή android vs ios . Αν ειναι να μηλησουμε σε τετοιο επιπεδο καλυτερα να κλειδωσει απο τωρα .

Αλλα παρακαλω να μην διαγραφει καθως νομίζω οτι δεν παραβιαζει καποιον απο τους κανονες του forum. Αν ειναι να διαγραφει λογω φασισμου ή ρατσισμου ας γινει αλλα να γνωστοποιηθει.

 

 Εγω τα εγραψα αυτα για οποιον ενδιαφερετε να βοηθησει θετικά . Το οτι τα βαζω για μια ακομα φορα με ολους που πιστευουν (λαθασμενα κατα την αποψη μου) αναχρονιστικα πραματα ειναι γνωστο . Ειμαι ενας και είστε χιλιαδες ! ψαχνω απλα να βρω τον αλλον ενα στην επομενη χιλιαδα. 

Στο πλαισιο της ελυθεριας του λογου νομίζω οτι μπορω να το γραψω εκτος αν σας ενοχλει και η ελευθερια του λογου οποτε παμε σε αλλο επιπεδο συζητησης.

 

χεχεχεε εσυ τι ??

πηρες θεση θεατη για την μάχη???!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λοιπόν ξαναγραφω για να μην γίνονται παρεξηγήσεις , κριμα βεβαια που θα γραψω αυτονοητα πραματα και αναλωνωμαστε σε αυτα χάνωντας την ουσια.

Στο αρχικό ποστ ειναι αυτονοητο οτι μπαινω να συζητησω σοβαρα για το θεμα και μηλω για σεβασμό.
δεν νομίζω να προσεβαλα καποιον εκει αλλα δυστηχως εσεις το κανατε αμεσα και ομαδικά και ειναι γνωστο οτι θα ακολουθησουν και αλλοι παντογνωστες το πρωη.

Ειναι αυτονοητο δε οτι στην δευτερη σειρα γραφω για την ορθογραφία μου που ηξερα οτι θα με χτυπησετε για αυτην . Παρολα αυτα δεν το σεβαστηκατε και μαλλον ουτε καν καταλαβατε αλλα γραφετε οτι να ναι εκτος θεματος.

Ειναι αυτονοητο επισης οτι αφου δεν συμφωνεις μπορεις να πεις την αποψη σου αλλα οχι απαξιοτικά προς τον απεναντι , οποιος και να ναι. Εκτος βεβαια οπως ειναι αυτονοητο επισης απο τα λεγομενα σας δεν κρινετε τους ανθρωπους το ιδιο και τους κατατασετε σε κατηγοριες , μηλωντας παραλληλα απαξιοτικα για ανθρωπους απο αλλους λαους. Ενω το πιθανοτερο ειναι οτι θα επρεπε να θελετε να τους μοιασετε αν θελατε σε καποια πραματα που αξιζουν.
Αν εχεις επειχηρηματα σε κατι μπορεις να τα πεις αλλα παλι επανω στο θεμα και με καλό τρόπο . 
Εγω δεν εχω προβλημα να ανεβασουμε την συζητηση και στον πλυθιντικό να χρειαστει προκειμενου να παραμεινουμε ψυχραιμοι.
...
Η ειρωνία ειναι ωραιο οπλο για τους χαζους ομως μονο , για αυτο τον λογο καλυτερα να την αποφυγουμε.(βλεπεις οτι μηλω στον πλυθιντικό)
...
Το οτι διαφωνεις λοιπον με την αποψη μου ειναι καλο να το πεις αλλα οχι να προσβαλεις εμενα ή κατι αλλο και μαλιστα χωρις επειχηρηματα.
..
ο λογος που ανοιξα αυτο το νημα ειναι για να δουμε και να συζητησουμε κατα ποσο ειναι ευκολο να θεσπιστει ενα νεο στανταρ στα greeklish ωστε να αποφυγουμε τον αναγραματισμό και εκεί ... καποτε...
..
τα αρχαια ελληνικά και τους ελληνες τους σεβωμαι αρκετα πολυ και πιστεψτε με εχω δωσει για αυτην την πατριδα πολλα πραματα.
αν λοιπον τους σεβεστε και εσεις ας δουλεψουμε ολοι μαζι αυτο τους το πνευμα . την θετικη σκεψη .
...
οταν το 2002 ξεκινησε η προπαγανδα κατα των GreekLish την σεβαστικα και ας διαφωνουσα . Απο τοτε δεν εχω ξαναγραψει σε greeklish εκτος για την πλακα.
...
τωρα εχουμε 2016 τα greeklish den πεθανανε τελικα .. και ουτε θα πεθανουν καθως ολα τα συστηματα στον πυρινα τους χρησιμοποιουν λατινικους χαρακτηρες.
...
ενα παραδειγμα της παταγωδης αποτυχιας της κακης προπαγανδας κατα των greeklish ειναι που πριν μερικά χρονια περιμενωντας για πολυ καιρο επιτελους μπηκε η δυνατοτητα στα domains να γραφωνται και με ελληνικους χαρακτηρες ..
δες λιγα χρονια μετα τι εγινε ?? ενα κακιστο αποτελεσμα .
...
Οποτε παιρνωντας σαν δεδομενο το οτι τα greeklish δεν θα πεθανουν ποτε ανοιγω το θεμα για να συζητησω και να παρω γνωμες και ιδεες απο ανθρωπους που εχουν το ιδιο προβληματισμο.
>>>
Να θεσπισουμε δηλαδη ενα στανταρ αλφαβητο ωστε να χρησιμοποιουν ολοι το ιδιο .. οσο ειναι δυνατον .. 
...
Η ειρωνεια του πρωτου που απαντησε οτι εγω βαριεμε ειναι προφανες οτι δεν συμβαινει και ουτε το κανω ολο αυτο επειδη δεν θελω να μαθω να γραφω. Εγω κανω αλλα πραματα καλα που δεν τα κανεις εσυ .. Θεωρεις σωστο να σε προσβάλω για αυτο ?????
...
Σας παρακαλω πειτε τις προτασεις σας αλλα με επειχηρηματα , σεβασμό και ευγενεια, 
Ευχαριστω


Σπύρο τι κάνεις;
- bafo...
Τι;
- βάφω..
Έτσι πες...

Πριν προλαβω να κανω το ποστ οριστε το επιπεδο !!!
κριμα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου ξέρεις τι ζητάς ?

Θέση παρκινκ κάθετα στην Πανεπιστημίου,

Θέση παρκινκ που αντί το αναπηρικό αμαξιδιο ως σήμανση να έχει φώτο του αυτοκίνητου σου.

 

..και το "Ελληναρας" ακριβώς από εκεί  προέκυψε,από αυτόν που το δικό του βόλεμα έρχεται σε αντίθεση με το συνολικό καλό,την συνολική ομαλή ροή.

Δεν νομίζω να ήρθε κανείς σπίτι σου να σου πει τι να γράφεις,αλλά όταν γράφεις δημοσίως πρέπει από ευγένεια αν μη τι άλλο να σέβεσαι την επιλογή των πολλών.

Ελπίζω αυτό που έκανες οδηγώντας στις ξένες χώρες στις οποίες έζησες,δηλαδή να σταματάς σε κάθε διάβαση η με το που κατεβάζει ο πεζός το πόδι του από το πεζοδρόμιο,να το έχεις κρατήσει οδηγώντας και εδώ στην Χώρα σου,και να μην τους ζήτησες να το αλλάξουν στις υπόλοιπες πρωτεύουσες.. :)

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα πόσο γρήγορα και χωρίς ορθογραφικά λάθη γράφεις...

 

Καταρίπτεις όλα τα επιχειρήματα που μόνος σου έθεσες! Άμεση και γρήγορη απάντηση σε Ελληνική αλφάβητο.

Άρα μόνο πρόβλημα δεν έχεις.. Αλλά κάποιο σκοπό...

 

Πες μας πραγματικά Σπύρο τι θες από τα παιδιά εδώ μέσα; προσπαθείς να ξεκινήσεις μια επανάσταση βασισμένη στην δική σου ιδεολογία και χωρίς να μας πεις αν βάφεις...

 

 

(όσο για το pm θα ανέβει screenshot για να δουν με τι άτομο ασχολούμαστε)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λοιπόν ξαναγραφω για να μην γίνονται παρεξηγήσεις , κριμα βεβαια που θα γραψω αυτονοητα πραματα και αναλωνωμαστε σε αυτα χάνωντας την ουσια.

 

Στο αρχικό ποστ ειναι αυτονοητο οτι μπαινω να συζητησω σοβαρα για το θεμα και μηλω για σεβασμό.

δεν νομίζω να προσεβαλα καποιον εκει αλλα δυστηχως εσεις το κανατε αμεσα και ομαδικά και ειναι γνωστο οτι θα ακολουθησουν και αλλοι παντογνωστες το πρωη.

 

Ειναι αυτονοητο δε οτι στην δευτερη σειρα γραφω για την ορθογραφία μου που ηξερα οτι θα με χτυπησετε για αυτην . Παρολα αυτα δεν το σεβαστηκατε και μαλλον ουτε καν καταλαβατε αλλα γραφετε οτι να ναι εκτος θεματος.

 

Ειναι αυτονοητο επισης οτι αφου δεν συμφωνεις μπορεις να πεις την αποψη σου αλλα οχι απαξιοτικά προς τον απεναντι , οποιος και να ναι. Εκτος βεβαια οπως ειναι αυτονοητο επισης απο τα λεγομενα σας δεν κρινετε τους ανθρωπους το ιδιο και τους κατατασετε σε κατηγοριες , μηλωντας παραλληλα απαξιοτικα για ανθρωπους απο αλλους λαους. Ενω το πιθανοτερο ειναι οτι θα επρεπε να θελετε να τους μοιασετε αν θελατε σε καποια πραματα που αξιζουν.

Αν εχεις επειχηρηματα σε κατι μπορεις να τα πεις αλλα παλι επανω στο θεμα και με καλό τρόπο . 

Εγω δεν εχω προβλημα να ανεβασουμε την συζητηση και στον πλυθιντικό να χρειαστει προκειμενου να παραμεινουμε ψυχραιμοι.

...

Η ειρωνία ειναι ωραιο οπλο για τους χαζους ομως μονο , για αυτο τον λογο καλυτερα να την αποφυγουμε.(βλεπεις οτι μηλω στον πλυθιντικό)

...

Το οτι διαφωνεις λοιπον με την αποψη μου ειναι καλο να το πεις αλλα οχι να προσβαλεις εμενα ή κατι αλλο και μαλιστα χωρις επειχηρηματα.

..

ο λογος που ανοιξα αυτο το νημα ειναι για να δουμε και να συζητησουμε κατα ποσο ειναι ευκολο να θεσπιστει ενα νεο στανταρ στα greeklish ωστε να αποφυγουμε τον αναγραματισμό και εκεί ... καποτε...

..

τα αρχαια ελληνικά και τους ελληνες τους σεβωμαι αρκετα πολυ και πιστεψτε με εχω δωσει για αυτην την πατριδα πολλα πραματα.

αν λοιπον τους σεβεστε και εσεις ας δουλεψουμε ολοι μαζι αυτο τους το πνευμα . την θετικη σκεψη .

...

οταν το 2002 ξεκινησε η προπαγανδα κατα των GreekLish την σεβαστικα και ας διαφωνουσα . Απο τοτε δεν εχω ξαναγραψει σε greeklish εκτος για την πλακα.

...

τωρα εχουμε 2016 τα greeklish den πεθανανε τελικα .. και ουτε θα πεθανουν καθως ολα τα συστηματα στον πυρινα τους χρησιμοποιουν λατινικους χαρακτηρες.

...

ενα παραδειγμα της παταγωδης αποτυχιας της κακης προπαγανδας κατα των greeklish ειναι που πριν μερικά χρονια περιμενωντας για πολυ καιρο επιτελους μπηκε η δυνατοτητα στα domains να γραφωνται και με ελληνικους χαρακτηρες ..

δες λιγα χρονια μετα τι εγινε ?? ενα κακιστο αποτελεσμα .

...

Οποτε παιρνωντας σαν δεδομενο το οτι τα greeklish δεν θα πεθανουν ποτε ανοιγω το θεμα για να συζητησω και να παρω γνωμες και ιδεες απο ανθρωπους που εχουν το ιδιο προβληματισμο.

>>>

Να θεσπισουμε δηλαδη ενα στανταρ αλφαβητο ωστε να χρησιμοποιουν ολοι το ιδιο .. οσο ειναι δυνατον .. 

...

Η ειρωνεια του πρωτου που απαντησε οτι εγω βαριεμε ειναι προφανες οτι δεν συμβαινει και ουτε το κανω ολο αυτο επειδη δεν θελω να μαθω να γραφω. Εγω κανω αλλα πραματα καλα που δεν τα κανεις εσυ .. Θεωρεις σωστο να σε προσβάλω για αυτο ?????

...

Σας παρακαλω πειτε τις προτασεις σας αλλα με επειχηρηματα , σεβασμό και ευγενεια, 

Ευχαριστω

Πριν προλαβω να κανω το ποστ οριστε το επιπεδο !!!

κριμα

 

Το αστείο είναι ότι άνοιξες θέμα και, μέσω αυτού, θέλεις να βάλεις κανόνες για greeklish, σε ένα forum που τα απαγορεύει δια ροπάλου, όπως, άλλωστε, στα περισσότερα fora.

 

Διάβασε τους Όρους Χρήσης (Β.4)

 

Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτο που εγραψες ειναι σε στυλ

 

δεν ξερω να οδηγαω και δεν μπορω να περασω τα σηματα! καταργηστε τα σηματα επιτελους!!

 

 

οταν εισαι σε μια χωρα με τοσο πλουσια γλωσσα καλο θα ηταν να αρχιζεις να μαθαινεις παρα να ζητας να υπαρχουν greeklish και αλλες λοιπες μπουρδες! 

 

φιλικα στελιος.

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε μου ουτε φασιστας ειμαι ουτε ρατσιστης.

 

Θα σου αναφερω μονο το βιβλιο 1984 του Οργουελ.

Εκει το τυρανικο καθεστως εσβηνε και εκοβε λεξεις απο το λεξιλογιο του λαου. Λεξεις οπως, ελευθερια, τυρανια, δικαιωματα. Ο σκοπος ηταν απλος.

 

Αν δεν γνωριζεις λεξεις οπως οι παραπανω και το τι σημαινουν δεν μπορεις να σκεφτεις τις εννοιες αυτες.

 

Εχω αρκετα εφηβα ανιψια 14-18 ετων και εχω δει στην πραξη το τι κακο εχουν κανει τα greeklish και ο περιορισμός χαρακτηρων σε 140-160.

 

Θελουν να μου πουν πραγματα και δεν ξερουν να κανουν την συνταξη των προτασεων στο μυαλο τους.

 

Για χαρη της ευκολιας γινομαστε Comfortably Numb που λενε και οι Pink Floyd..

 

Διαβαστε Καζαντζακη, Λουντεμη, σωστες μεταφρασεις Χεμινγουει και αλλους πολλους. Πλουτιστε το λεξιλογιο σας παιδια, μην το μειωνετε.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...