karasardelis Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Μια καλή ιδέα είναι να καθαρίζει καποιος την σκόνη, συχνά, με καμια σκούπα μάλλον Πως ακριβώς μέτρησες, θέλει τουλάχιστον 2 μερες συνεχής λειτουργίας για να βγάλεις συμπέρασμα. Μην τρελαθούμε και ξεχάσουμε και οσα ξέρουμε. Ο συμπιεστής του κλιματιστικού κάνει την διαφορα. Καταναλώνει 1kw αποδίδοντας 3-4 kw θέρμανσης. Έχω κεντρικό σύστημα στον πίνακα για να μετράω την κατανάλωση ημερήσια, εβδομαδιαία, μηνιαία κ.λ.π. Επίσης η απλή καθαριότητα με σκούπα δεν αρκεί... θέλει συχνό εξαερισμό ο χώρος (πάει η ζέστη), καθαρισμό όλων των επίπλων κ.λ.π. γκούγλαρε "κλιματιστικό σκόνη" ή "κλιματιστικό αλλεργία" και θα καταλάβεις. Εμείς που είχαμε θέματα αλλεργίας με την κόρη μου, μάθαμε πολλά από ανάγκη.
Zerg13 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Σίγουρα μεγαλύτεροι αλλά καμία σχέση με πετρέλαιο και όπως είπα είναι τόσο μεγάλη η διαφορά της ποιότητας θέρμανσης συγκριτικά με το κλιματιστικό που ζεσταίνει κυρίως τον άερα και όχι το σπίτι, Και άλλοι τα λένε αυτά οτι δεν μπορούν να ζεσταθουν με το κλιματιστικό. Συνήθως είναι κακής ποιότητας παλια κλιματιστικά ή κακή τοποθέτηση, πχ ενα κλιματιστικό για όλο το σπίτι,οπότε υποθερμαίνεσαι,φαντάσου έναν θερμοπομπό για όλο το σπίτι. ή έλλειψη συντήρισης του κλιματιστικού.
karasardelis Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Και άλλοι τα λένε αυτά οτι δεν μπορούν να ζεσταθουν με το κλιματιστικό. Συνήθως είναι κακής ποιότητας παλια κλιματιστικά ή κακή τοποθέτηση, πχ ενα κλιματιστικό για όλο το σπίτι. ή έλλειψη συντήρισης του κλιματιστικού. Ίσως πάλι να είναι και το ότι το κλιματιστικό δεν ζεσταίνει τον χώρο όπως μας αρέσει - αυτό συμβαίνει σε μένα και στο δικό μου σπίτι τουλάχιστον.
sam75 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Το έχω στο παιδικό για την νύχτα στους 21 πάντα, χτυπάει στα αυτιά η ΔΕΗ αλλα κάνει δουλειά. Στον εκκαθαριστικο είδα και 500 ευρώ. Με βολεύει πάντως γιατί έχω μέσα στο δωμάτιο και τον meaco και δουλεύει χωρίς υγρασία. Υπόψιν ο Meaco μόνο τραβάει 640 την ώρα..
HERTHAN Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Έχω κεντρικό σύστημα στον πίνακα για να μετράω την κατανάλωση ημερήσια, εβδομαδιαία, μηνιαία κ.λ.π. karasardelis τι συστημα ειναι αυτο που εχεις ειναι ακριβο. Για δωσε info.....!
karasardelis Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 karasardelis τι συστημα ειναι αυτο που εχεις ειναι ακριβο. Για δωσε info.....! Εγώ έχω αυτό... http://efergy.gr/eshop/el/trifasikoi/6-e2-classic-3ph.html Αν δεν έχεις τριφασικό, το ίδιο σε μονοφασική έκδοση είναι σημαντικά πιο φθηνό... http://efergy.gr/eshop/el/monofasikoi/3-e2-classic.html Το λογισμικό είναι δωρεάν... http://efergy.gr/elink-logismiko/ Το έχω αρκετά χρόνια τώρα και είμαι πολύ ευχαριστημένος... 3
sam75 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Εγώ έχω αυτό... http://efergy.gr/eshop/el/trifasikoi/6-e2-classic-3ph.html Αν δεν έχεις τριφασικό, το ίδιο σε μονοφασική έκδοση είναι σημαντικά πιο φθηνό... http://efergy.gr/eshop/el/monofasikoi/3-e2-classic.html Το λογισμικό είναι δωρεάν... http://efergy.gr/elink-logismiko/ Το έχω αρκετά χρόνια τώρα και είμαι πολύ ευχαριστημένος... Τοποθέτηση ποιος την κάνει; Ασύρματη σύνδεση με τον υπολογιστή;
karasardelis Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Τοποθέτηση ποιος την κάνει; Ασύρματη σύνδεση με τον υπολογιστή; Το βάζεις μόνο σου σχετικά εύκολα. Αν δεν γνωρίζεις ή δεν πιάνει το χέρι σου φωνάζεις έναν ηλεκτρολόγο. Ο δέκτης συνδέεται ασύρματα με τον πομπό και στην συνέχεια με USB μπορείς όποτε θέλεις να κατεβάσεις τα δεδομένα στον Η/Υ που τρέχει το λογισμικό. Έχει και λύση χωρίς δέκτη με οθόνη και βλέπεις τα δεδομένα online από κινητό, αλλά ο δέκτης είναι καλύτερος γιατί έχει άμεση απεικόνιση της τρέχουσας κατανάλωσης την στιγμή που συμβαίνει και alarm σε περίπτωση υπέρβασης ενός προκαθορισμένου από σένα ορίου.
nvel Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Το έχω αρκετά χρόνια τώρα και είμαι πολύ ευχαριστημένος... αυτό δεν μετρά ισχύ και ενέργεια αλλά μόνο το ρεύμα και σου κάνει μια εκτίμηση για την ισχύ και ενέργεια
karasardelis Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 αυτό δεν μετρά ισχύ και ενέργεια αλλά μόνο το ρεύμα και σου κάνει μια εκτίμηση για την ισχύ και ενέργεια Μετράει την ένταση (Ampere) και από την σιγμή που η τάση είναι γνωστή (220V) μάντεψε τι μπορείς να βρεις... 1
nvel Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 οπότε οι ηλεκτρολόγοι που μετράμε τάση, ένταση, και συντελεστή ισχύος τα τελευταία 130 χρονιά για να υπολογίσουμε την ισχύ μάλλον είμαστε άσχετοι, αφού σύμφωνα με αυτά που πιστεύεις η τάση είναι πάντα σταθερή και ο συντελεστής ισχύος πάντα μονάδα 2
Gauss3 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 οπότε οι ηλεκτρολόγοι που μετράμε τάση, ένταση, και συντελεστή ισχύος τα τελευταία 130 χρονιά για να υπολογίσουμε την ισχύ μάλλον είμαστε άσχετοι, αφού σύμφωνα με αυτά που πιστεύεις η τάση είναι πάντα σταθερή και ο συντελεστής ισχύος πάντα μονάδα Και βέβαια σε ότι έχει κινητήρα (ψυγείο, πλυντήριο κτλ) o συντελεστής ισχύος δεν είναι μονάδα, αλλά στην απλή κλασσική γραμμή κανένας πάροχος δε μετράει άεργη ή φαινόμενη ισχύ. Πάντως αυτό που μου έκανε εντύπωση για το πόσο χάλια συντελεστή ισχύος έχει είναι το dell-ακι μου... Πάλι καλά που σαν απόλυτο νούμερο η ισχύς του είναι αστεία... Για όσους δε θέλουν να ξοδευτούν με 10-15€ αγοράζεις έναν μετρητή απλό που μπαίνει στην πρίζα και κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου... ΥΓ Και φυσικά δεν έχει κανένας (ή τουλάχιστον δεν θα πρέπει να έχει) 220V αλλά 230V, απλά οι κάπως μεγαλύτεροι δεν το συνήθισαν ακόμα .
Zerg13 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Για όσους δε θέλουν να ξοδευτούν με 10-15€ αγοράζεις έναν μετρητή απλό που μπαίνει στην πρίζα και Kαι πως θα μετρήσουμε όσα κλιματιστικά δεν έχουν μπρίζα και τραβάν ρεύμα απο τον πίνακα με ξεχωριστή ασφάλεια; Αντε κούνα και το ψηγείο απο πίσω να το βάλεις να δεις πόσο καίει, ολοκληρη διαδικασία...ομολογό ζήλεψα το σύστημα καταγραφής της κατανάλωσης. Βέβαια γίνεται και με την μέθοδο να πας να δεις τι καις απο το ρολόι. αυτό δεν μετρά ισχύ και ενέργεια αλλά μόνο το ρεύμα και σου κάνει μια εκτίμηση για την ισχύ και ενέργεια Αυτα τα μηχανήματα που πουλαν με μείωση της άεργους ισχύς και άρα μείωση της κατανάλωσης είναι απάτη; ή αλήθεια; Αυτα τα μικρά που απλα τα βάζεις σε μια μπρίζα. και κάνει 40-50 ευρώ κατι τέτοιο...με εχουν πάρει 2 φορε τηλέφωνο και θελουν να μου τα πουλήσουν. Σαν μουφα μου ακούγεται το όλο σενάριο μην σου πω φοβαμαι την χρεωθώ και απο πάνω παραπάνω KWh.
Gauss3 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Kαι πως θα μετρήσουμε όσα κλιματιστικά δεν έχουν μπρίζα και τραβάν ρεύμα απο τον πίνακα με ξεχωριστή ασφάλεια; Αντε κούνα και το ψηγείο απο πίσω να το βάλεις να δεις πόσο καίει, ολοκληρη διαδικασία...ομολογό ζήλεψα το σύστημα καταγραφής της κατανάλωσης. Βέβαια γίνεται και με την μέθοδο να πας να δεις τι καις απο το ρολόι. Αυτα τα μηχανήματα που πουλαν με μείωση της άεργους ισχύς και άρα μείωση της κατανάλωσης είναι απάτη; ή αλήθεια; Αυτα τα μικρά που απλα τα βάζεις σε μια μπρίζα. και κάνει 40-50 ευρώ κατι τέτοιο...με εχουν πάρει 2 φορε τηλέφωνο και θελουν να μου τα πουλήσουν. Σαν μουφα μου ακούγεται το όλο σενάριο μην σου πω φοβαμαι την χρεωθώ και απο πάνω παραπάνω KWh. Τότε θα πληρώσεις για να πάρεις κάτι πιο ακριβό... Όσο για τα ψυγεία καλό είναι να αφήνεις χώρο για να μην ανεβάζει θερμοκρασία ο κινητήρας του... Τι άεργα να μειώσεις σε ένα σπίτι? Οι ενεργοβώρες συσκευές έχουν όλες σχεδόν καθαρά ωμικά φορτία (φούρνος, θερμοσίφωνας, πιστολάκι, σίδερο κτλ) αυτές που έχουν άεργα καίνε λίγο πλέον (ψυγεία, πλυντήρια κτλ) ΠΡΟΣΟΧΗ κυκλοφορούν πολλοί και διάφοροι με συσκευές που υποτίθεται μειώνουν το ρεύμα και είτε δεν κάνουν τίποτα είτε ακόμα χειρότερα υπάρχουν πολλοί επιτήδειοι που επεμβαίνουν στα ρολόγια και μετά τα πρόστιμα και τα δικαστήρια πάνε σύννεφο... Ακόμα και επιχειρήσεις τους εμπιστεύονται κάποιοι εσκεμμένα και κάποιοι όχι χωρίς να ξέρουν ότι όλοι οι μεγάλοι καταναλωτές είναι πλέον τηλεμετρούμενοι και με το που ανοίγει ο μετρητής κατευθείαν πάει ένδειξη στο ΔΕΔΔΗΕ... Ρωτήστε πόσοι από αυτούς που άθελα ή ηθελημένα κλέβουν ρεύμα έχουν δικαστήρια και πόσοι πάνε εξωδικαστικά και πληρώνουν από μόνοι τους για να μην "αμαυρώσουν" το όνομα τους... Να πω περίπτωση νησιού του Ιονίου με τουλάχιστον 200 πειραγμένους μετρητές που πιάστηκαν φέτος το καλοκαίρι? ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν γιατί πλέον και η ΔΕΗ έχει ανάγκη από χρήματα και κάνει ελέγχους…
karasardelis Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 οπότε οι ηλεκτρολόγοι που μετράμε τάση, ένταση, και συντελεστή ισχύος τα τελευταία 130 χρονιά για να υπολογίσουμε την ισχύ μάλλον είμαστε άσχετοι, αφού σύμφωνα με αυτά που πιστεύεις η τάση είναι πάντα σταθερή και ο συντελεστής ισχύος πάντα μονάδα Εσύ μπορεί να θέλεις να μετράς άεργο ισχύ, φαινόμενη ισχύ και το συνιμήτονο της εφαπτομένης του xyz... ο μέσος καταναλωτής όμως θέλει απλά μια άποψη για το πόσο ρεύμα καίει... Βάζεις έναν μετρητή λοιπόν όπως αυτός που έβαλα εγώ, ο οποιος μετράει κιλοβατώρες και έχεις μία άποψη για το ρεύμα που καταναλώνεις και μάλιστα με μια αρκετά καλή ακρίβεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα