Προς το περιεχόμενο

Asus MG279Q ή MG278Q ?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,λοιπόν η πάντηση μπορεί να φαίνεται απλή,δηλαδή MG279Q .Οκ σίγουρα είναι καλύτερη,όμως έχω τους εξης προβληματισμούς και θέλω βοήθεια.

Ξεκίνησα αναζήτηση οθόνης με budget μαξ τα 500 ευρώ.Έκανα και ερώτηση στο γενικό νήμα και μετά από τα φώτα σας έχω καταλήξει σε μία από τις δύο(ναι τελικά θα ξεπεράσουμε το budget).Να πώ εδω οτι δεν γνωρίζω πολλά απο οθόνες εκτος από τα βασικα.Η οθόνη είναι για το σύστημα της υπογραφής και μιας που παίζω με amd και από οτι φαίνεται θα παίζω και μελλοντικά λόγω freesync,πάω σε αντίστοιχη οθόνη.

Διαβάζοντας κάποια reviews είδα οτι η βασικές διαφορές τους ,εκτος οτι η 278 είναι TN panel είναι οι εξής

H 278 παίζει σε μεγαλύτερο range το freesync,(35-144 vs 35-90)και έχει και έχει απόκριση 1ms vs 4 ms.Για το δευτερο νομίζω πως δεν παίζει και τοσο σημασία εκτος αν είσαι hardcore multiplayer gamer ,κάτι που δεν είμαι.Επίσης διαβασα οτι για TN έχει πολύ καλή εικόνα ,μια απο τις καλύτερες στην κατηγορία της.

Ο βασικος προβληματισμος μου είναι ο εξης- Είναι τοσο χάλια η εικόνα στις TN ,ωστε αξίζει να κάνω την υπέρβαση και να δώσω περί τα 700 που πάιζει από αξιόπιστο μαγαζί η 279,ή να πάρω την 278 στα 560 περίπου και θα είμαι μια χαρά,συν καλύτερο ευρος freesync,συν 140 ευρώ στο παντελόνι.Και να το πώ και πιο απλά,σαν εικόνα θα είναι ας πούμε καλύτερη ή χειρότερη από αυτή που έχω τώρα? http://www.viewsoniceurope.com/uk/products/archive/VA2248-LED.php

Γιατί σαν εικόνα και συγκριτικά με άλλες που έχω δει στην αγορά είμαι πολύ ευχαριστημένος

Επίσης τα προβλήματα που τυχαίνουν και χρειάζεται RMA κλπ ισχύουν για όλες τις Asus ή για την 279 που τυχαίνει να έχει πάρει το μάτι μου?

Η χρήση είναι κυρίως gaming(καναδυο ώρες τη μέρα),και browsing,ταινίες κλπ βλέπω σε HD TV.

Σόρρυ αν κούρασα ,αλλά μιας που θα δώσω τόσα γιούρια ,να ξέρω αν αξίζουν.Ευχαριστώ

Δημοσ.

Υπαρχει ηδη θεμα που εχεις ρωτησει για την εν λογω οθονη,δεν υπαρχει λογος να ανοιγεις και ξεχωριστο θεμα για αυτη.Οτι θελεις ρωτα το στο αλλο θεμα που ρωταγες εξαρχης http://www.insomnia.gr/topic/574589-%CE%B2%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%B8%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82/page-296?do=findComment&comment=55263317

• Like 1
Δημοσ.

Υπαρχει ηδη θεμα που εχεις ρωτησει για την εν λογω οθονη,δεν υπαρχει λογος να ανοιγεις και ξεχωριστο θεμα για αυτη.Οτι θελεις ρωτα το στο αλλο θεμα που ρωταγες εξαρχης http://www.insomnia.gr/topic/574589-%CE%B2%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%B8%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82/page-296?do=findComment&comment=55263317

Είπα να ανοίξω θέμα επειδή είναι συγκεκριμένο το πρόβλημα πλέον,εκεί ρωτούσα γενικά.Anyway,αν υπάρχει πρόβλημα ας κλειδωθεί.

Δημοσ.

Είπα να ανοίξω θέμα επειδή είναι συγκεκριμένο το πρόβλημα πλέον,εκεί ρωτούσα γενικά.Anyway,αν υπάρχει πρόβλημα ας κλειδωθεί.

Μα ο τιτλος του αλλου θεματος αυτο ακριβως λεει κιολας.Βοηθεια σε αγορα οθονης,αρα φυσικα και μπορεις να ρωτησεις οτι σε ενδιαφερει για αυτην.Επισης ανεφερα το αλλο θεμα γιατι εχει μεγαλυτερη συμμετοχη απο πλευρας κοσμου απο οτι το να το ανοιξεις ξεχωριστα.

Παντως στο λεω απο τωρα να ξερεις οτι Ips>tn οτι προβληματα και αν εχουν πετυχει μερικοι στα πρωτα και νομιζω οτι ολοι θα σου πουν οτι προφανως και αξιζει το πρωτο κυριως.

Δημοσ.

1) Σαφως αξιζει περισσοτερο η ΙPS, ακομη και αν ερθει με προβληματακια αν δεν ειναι κραυγαλεα.

2) Οι 1440p TN δεν "ξεχωριζουν στην κατηγορια τους" οπως αναφερεις οτι διαβασες οσον αφορα την ποιοτητα εικονας τους. Ειναι πολυ μετρια απο πολλες αποψεις, με κλασικοτερο σφαλμα τους το πολυ μικρο gamma. Λογω αυτου καποιες 1080p TN που δεν εχουν τετοιο προβλημα εχουν καλυτερη εικονα, και βεβαι δεν συγκρινονται με τις IPS, ποσο μαλλον με τις καλες IPS.

• Like 1
Δημοσ.

Είμαι έτοιμος να κάνω την υπέρβαση χρηματικά για την 279q.

Με κολλάει όμως αρκετά το θέμα με τα προβήματα που ανέφερες και εσύ.Γιατί δεν έχω διάθεση και πιό πολύ, χρόνο ,για να μπώ σε διαδικασίες πολλαπλών rma κλπ.

Το κακό είναι οτί από όσα κατάλαβα δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο και χωρίς προβλήματα.Ή θα πάρω μία και αν δεν βγεί καλή πάω σε tn,ή πάω κατευθείαν σε tn ,που αν γίνει έτσι υπάρχει και η 24ρα της AOC,που μου κάνει περισσότερο σαν μέγεθος.Δοκίμασα σε 27ρα φίλου και μου φάνηκε μεγάλη σε παιχνίδια shooter που παίζω κατά βάση.

Anyway,έχω απάσφαλίσει και την άλλη εβδομάδα θα πατήσω σκανδάλη για αγορά,υπό σκέψη ακόμα  :unsure:

Δημοσ.

Oι 144Ηz AHVA ειναι που βγαζουν τα σχετικα συχνα προβληματα, και παλι οι παλιοτερες κυριως. Οχι ολες οι IPS γενικοτερα. H 24" TN AOC που αναφερεσαι ειναι ξεκαθαρα χειροτερη απο την LG 23mp68vq.

Εκτος και αν αναφερεσαι σε καπια 144Hz 24" AOC, διευκρινισε το.

Οπως ειπα, ακομη και μια "προβληματικη" IPS ειναι καλυτερη απο μια TN.

Δημοσ.

Οπωσδήποτε για 1440p 144hz με ενδιαφέρει.Εχεις δίκιο,δεν ανέφερα συγκεκριμένα,για αυτην έλεγα http://aoc-europe.com/en/products/ag241qx Τιγνώμη έχεις?

Στο μεταξύ δεν έχω ασχοληθεί εδώ και χρόνια με την αγορά οθονών και τώρα που ψάχνομαι βλέπω οτί είναι λίγο 'περίεργη' η αγορά ειδικότερα για gaming.Ναι μεν αν πληρώσεις ένα Α ποσό θα πάρεις και αντίστοιχη ποιότητα αλλά με συμβιβασμούς και με ρίσκα(πχ αγορά απο έξω).Στην ουσία πιο πολύ μπερδευτηκα. Για IPS είναι μονόδρομος η Asus mg279q ,,όμως όπως είπα δεν ξέρω αν θα με βολέψει το μεγάλο μέγεθος και το θέμα με τις προβληματικές,και επειδή είναι και 700 γιούρια θέλει πολύ σκέψη,ενώ στα 400 πχ αν την αλλάξω σε κανα χρόνο δεν θα "πονέσω" τόσο(κρατάνε τιμές οι μεταχειρισμένες ?)

Δημοσ.

Δε συμφωνω με καμια 1440p 144Hz TN (κακα color presets με μικρο gamma, pixel inversion artifacts και τα μειονεκτηματα των TN, + βαρυ grainy coating πλην της τελευταιας εκδοσης της S2716DG), οποτε ουτε και με την AOC που αναφερεις. Προσωπικα πιστευω πως αν δε φτανεις τις 144Ηz AHVA ή δε θελεις να τις αγορασεις για να μην μπλεκεις με επιστροφες, καλυτερα να παρεις μια 24" 1080p 144Hz TN, που ειναι φθηνοτερες και oι καλυτερες αυτων με καλυτερη ποιοτητα εικονας απο τις 1440p (δες πχ την Viewsonic XG2401 με Freesync). Και αν σου περισσευουν παιρνεις και μια IPS των 150 ευρω επιπλεον για οτι αλλο περα απο gaming.

Eναλλακτικα υπαρχει και η πολυ καλη κορεατικη 60Hz 1440p IPS (AHVA) με Freesync, η Crossover 27vv. Αγοραζεται ομως μονο μεσω e-bay.

Δημοσ.

Δε συμφωνω με καμια 1440p 144Hz TN (κακα color presets με μικρο gamma, pixel inversion artifacts και τα μειονεκτηματα των TN, + βαρυ grainy coating πλην της τελευταιας εκδοσης της S2716DG), οποτε ουτε και με την AOC που αναφερεις. Προσωπικα πιστευω πως αν δε φτανεις τις 144Ηz AHVA ή δε θελεις να τις αγορασεις για να μην μπλεκεις με επιστροφες, καλυτερα να παρεις μια 24" 1080p 144Hz TN, που ειναι φθηνοτερες και oι καλυτερες αυτων με καλυτερη ποιοτητα εικονας απο τις 1440p (δες πχ την Viewsonic XG2401 με Freesync). Και αν σου περισσευουν παιρνεις και μια IPS των 150 ευρω επιπλεον για οτι αλλο περα απο gaming.

Eναλλακτικα υπαρχει και η πολυ καλη κορεατικη 60Hz 1440p IPS (AHVA) με Freesync, η Crossover 27vv. Αγοραζεται ομως μονο μεσω e-bay.

Σε ευχαριστώ αρχικά για τη βοήθεια.Όπως είπα είμαι μπερδεμένος.Η 1080p 144hz ips σίγουρα είναι αξιόλογη λύση αλλά θέλω να μεταβώ σε μεγαλύτερη ανάλυση έστω και ψυχολογικά,μιας που γενικώς αναβαθμίζω συχνά κάρτα γραφικών,οπότε από επιδόσεις θα είμαι οκ.

Από ebay γενικώς ψωνίζω αλλά σε οθόνη θέλω να πάρω από ελλάδα.Στο μεταξύ δεν βρίσκεις και σε μαγαζιά να παίζει καμιά για να δώ live.Σήμερα πήγα μια βόλτα από mediamarkt αλλά τζίφος.

Το συμπέρασμα με βάση αυτά που λες μάλλον πρεπει να δοκιμάσω την τύχη μου με την asus mg279q.Να σου πω την αλήθεια αν έβγαζε αντίστοιχη 24ρα θα την έπαιρνα χωρίς σκέψη,ασχετα με την τιμή αν και μάλλον είναι θέμα συνήθειας (τέτοιο μέγεθος).Όχι οτι μου περισεύουν τα χρήματα αλλά οθόνη δεν αλλάζουμε και συχνά οπότε αξίζει.Αυτή που έχω την αγόρασα νομίζω το 2012.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...