Προς το περιεχόμενο

εξωτερικος σκληρος..πως κανω φορματ-επαναφορα?(μετα την πατατα που εκανα..)


razorblade334

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα παιδια.επροκειτω να αλλαξω συστημα και σκεφτηκα να κανω κλωνο τον δισκο ssd του παλαιου μου μηχανηματος που περιειχε και τα windows 10.(ολο το συστημα)κατοπιν σκεφτηκα οτι κατι τετοιο δεν θα δουλεψει στον καινουριο υπολογιστη και ειναι αχρηστο οποτε πηρα τον σκληρο τον συνδεσα στο λαπτοπ της κοπελας μου και εκανα πληρες φορματ (οχι το γρηγορο) με δημιουργια (νεου τομου) - δινοντας του και γραμμα.π.χ.Ε.....απο τοτε ολα τα συστηματα που τον εχω συνδεσει δεν τον βλεπουν σαν εξωτερικο σκληρο γιατι δεν ξερω πως να τον φορμαρω καταλληλα και τα αρχεια στην μεταφορα τους απο τον σκληρο στο εκαστοτε πισι καταληγουν κατεστραμμενα.π.χ. ενα αντιγραφο ασφαλειας του steam.εκτος αν τον βαλω στο λαπτοπ της κοπελλας μου.εκει τα περναει ολα σωστα.(μιλαμε για αρχεια που ειχε ομως ηδη το λαπτοπ της μεσα.(συμπερασμα ο δισκος λειτουργει σαν μηχανημα αλλα μονο σε συγκεκριμενα μηχανηματα οπως το λαπτοπ.) πως τον επαναφερω στις εργοστασιακες του ρυθμισεις?πως του κανω φορματ χωρις να ειναι βασικος δισκος η δισκος συστηματος η νεος απλος τομος?γενικα τι ρυθμιση πρεπει να κανω για να τον επαναφερω??

 

ΥΓ.ευχαριστω εκ των προτερων. ο δισκος ειναι ο intenso hdd 500gb

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να υποθέσω αφού μιλάς για φορματ δε σε ενδιαφέρουν τα αρχεία που έχεις μέσα, οπότε δοκίμασε να βάλεις κάποιο πρόγραμμα όπως το EaseUS Partition Master ή AOMEI Partition Assistan και διέγραψε όλα τα partitions  ή κάνε wipe disk. Μετά ξεκινα απο την αρχη δημιουργια partition και διαμορφωση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχάς να είσαι πάρα πολύ προσεκτικός κατα την όλη διαδικασία, μην τυχόν και σβήσεις κάποιο partition από άλλο δίσκο που δεν πρέπει.

 

Κατα δεύτερον, σε τι filesystem έγινε το format; Για παράδειγμα FAT32, NTFS; Γιατί αν έγινε σε FAT32 λογικό είναι να αντιμετωπίσεις πρόβλημα όταν πας να μεταφέρεις αρχεία μεγαλύτερων των 4GB θα σου βγάζει κάποια errors του στυλ "Δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος στον δίσκο" κ.λπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...