Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απλό ερώτημα, δύσκολο να το θέσω στον τίτλο.

Αγοραζω μια οθόνη σαν ιδιωτης τώρα.

Σε 5 μήνες ανοιγω επιχείρηση και για οικονομία παιρνω και την ιδιωτική μου οθόνη.

Επιτρέπεται; Θα εχω προβλήματα με την εφορία σε τυχον έλεγχο;

Το ιδιο πχ αν αγοράσω τωρα ενα domain. Που δεν ειναι "υλικό" αγαθο. Μπορώ να φτιαξω αργοτερα πχ ιστοσελιδα εταιρική; Αν ναι, μετα απο 2 χρόνια πως το περναω στα εξοδα της εταιρείας; Θέλει (περα απο το ενδεχομενο φορολογικο πρόβλημα μεχρι τοτε) και μεταβιβαση;

Κατα προέκταση και software. Ιδιωτικο office σε επιχείρηση;

Αυτά θα λυνονταν πχ ανοιγοντας την επιχείρηση. Αλλα θα ήθελα 2-3 μηνες πριν αποφασίσω αν το τολμησω να αγορασω καποια πραγματακια που θα μου χρειαστούν ούτως ή άλλως.

Δημοσ.

Απλό ερώτημα, δύσκολο να το θέσω στον τίτλο.

Αγοραζω μια οθόνη σαν ιδιωτης τώρα.

Σε 5 μήνες ανοιγω επιχείρηση και για οικονομία παιρνω και την ιδιωτική μου οθόνη.

Επιτρέπεται; Θα εχω προβλήματα με την εφορία σε τυχον έλεγχο;

Το ιδιο πχ αν αγοράσω τωρα ενα domain. Που δεν ειναι "υλικό" αγαθο. Μπορώ να φτιαξω αργοτερα πχ ιστοσελιδα εταιρική; Αν ναι, μετα απο 2 χρόνια πως το περναω στα εξοδα της εταιρείας; Θέλει (περα απο το ενδεχομενο φορολογικο πρόβλημα μεχρι τοτε) και μεταβιβαση;

Κατα προέκταση και software. Ιδιωτικο office σε επιχείρηση;

Αυτά θα λυνονταν πχ ανοιγοντας την επιχείρηση. Αλλα θα ήθελα 2-3 μηνες πριν αποφασίσω αν το τολμησω να αγορασω καποια πραγματακια που θα μου χρειαστούν ούτως ή άλλως.

Για software ξέρω πως δεν μπορείς το office του σπιτιού να το χρησιμοποιήσεις στην επιχείρισή σου.

Δεν ξέρω όμως αν μπορείς να το κάνεις upgrade ή αν πρέπει να το ξανααγοράσεις ως επαγγελματικό.

Δημοσ.

Λογιστικα μιλωντας ειναι προτιμοτερο να αγορασεις ενα προιον ως δαπανη επαγγελματικου εξοπλισμου για να εγγραφει ως τετοια και στις επομενες χρησεις να αποσβεσθεί ως επαγγελματική δαπάνη. Φυσικά στη λογιστική υπαρχουν κωδικοι για τα παντα. Οποτε μιλα με ενα λογιστή/στρια.

Δημοσ.

Λογιστικα μιλωντας ειναι προτιμοτερο να αγορασεις ενα προιον ως δαπανη επαγγελματικου εξοπλισμου για να εγγραφει ως τετοια και στις επομενες χρησεις να αποσβεσθεί ως επαγγελματική δαπάνη. Φυσικά στη λογιστική υπαρχουν κωδικοι για τα παντα. Οποτε μιλα με ενα λογιστή/στρια.

Οι απόψεις διιστανται στις τάξεις των λογιστών σχετικά με προσωπικο εξοπλισμο που χρησιμοποιειται  σε επιχειρηση. Δεν ειναι υποχρεωτικό να κάνεις κάτι και προσωπικά τουλάχιστον ουδέποτε ειχα δηλώσει προσωπικό εξοπλισμό σαν εξοπλισμό επιχείρησης... Αλλοι προτεινουν να γινει συμβολικη αγορα εναντι ενος ευρώ.

Το software θεωρητικα για να χρησιμοποιηθει απο επιχειρηση θα πρεπει να ειναι business edition, αλλά αυτό δεν ειναι κάτι που ενδιαφέρει την εφορία. Αυτό μονο για ελεγχους απο BSA και σια.

Σχετικά με την αγορά domain... απλά ζητάς απο τον πάροχο hosting που θα ναι ελληνικός (αν δεν ειναι περιπλέκεται), να σου κοβει απο δω και μπρος τιμολογιο για τις δαπάνες.

Μπορείς να αγοράσεις πράγματα πριν την έναρξη και επίσημα. Θα κάνεις ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ξέρουν στην εφορία.

Σε κάθε περίπτωση, σκέψου τριπλά τι πας κάνεις (επιχειρειν στην Ελλάδα) γιατι μπορει να καταληξεις να κάψεις δεκαχιλιαρα τζαμπα και βερεσε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...