Baator Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Στην Κίνα είναι συνηθισμένο φαινόμενο και το στάνταρ λόγω της νομοθεσίας τους αν θυμάμαι καλά όπου αυτός που βοηθάει είναι νομικά υπεύθυνος για την ζωή του άλλου και παίζει να βρεθεί μπλεγμένος, συν το ότι φορτώνεται αναγκαστικά όλα τα έξοδα για νοσηλεία κτλ. σε περίπτωση που τον πάει νοσοκομείο π.χ. Είναι καθημερινό φαινόμενο πάντως να βλέπεις κάποιον που χρειάζεται βοήθεια, από ατύχημα κτλ. και κανένας απολύτως να μην κάνει το παραμικρό, χιλιάδες άνθρωποι να περνάνε από δίπλα και να αδιαφορούν πλήρως. Στην ίδια συζήτηση επίσης λέγανε πως σε περίπτωση ατυχήματος, π.χ. χτυπάει κάποιος κάποιον με το αμάξι, είναι προτιμότερο να πεθάνει ο άλλος παρά να ζήσει και να τραβιέται στα νοσοκομεία, γιατί το κόστος για τον θύτη είναι πολύ μεγαλύτερο στην 2η περίπτωση. Γι' αυτό και βλέπεις περιπτώσεις όπου ο θύτης κάνει ΠΙΣΩ με το αμάξι και σιγουρεύεται πως πέθανε ο άλλος, κάτι τέτοια τρελά πράγματα. Αυτό με το αμάξι δεν ξέρω πόσο ισχύει, προσωπικά τρελό μου ακούγεται, το πρώτο πάντως για την αδιαφορία ισχύει στάνταρ.
Mau-Maus Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Είναι καθημερινό φαινόμενο πάντως να βλέπεις κάποιον που χρειάζεται βοήθεια, από ατύχημα κτλ. και κανένας απολύτως να μην κάνει το παραμικρό, Πάντως ο ποινικός μας κώδικας μια χαρα εχει φροντίσει και γι αυτό, μπορείς εύκολα να σου ασκηθεί ποινική δίωξη και να βρεθείς κατηγορούμενος, όποιος ενδιαφέρεται να μάθει λεπτομέρειες, ποιο ειναι το αδικημα κτλ ας ρωτήσει κανέναν νομικό, δεν έχω χρόνο να το εξηγώ τώρα και επίσης δεν μιλάω αποκλειστικά και μόνο για ατυχήματα ..
DDevil Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 To έγκλημα της παράλειψης είναι αυτό. Άρθρο 15 ΠΚ Όπου ο νόμος για την ύπαρξη αξιόποινης πράξης απαιτει να έχει επέλθει ορισμένο αποτέλεσμα , η μη αποτροπή του τιμωρείται όπως η προκληση του με ενέργεια. Αν ο υπαίτιος της παράλειψης ειχε ιδιαιτερρη νομική υποχρέωση να παρμεποδισει την επέλευση του αποτελέσματος.
Baator Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Σε εμάς όντως είναι αλλιώς. Μιλάμε για περιπτώσεις όπου ακόμα και να μην φταις για ένα συγκεκριμένο περιστατικό, αν είσαι μπροστά και μπορείς να βοηθήσεις αλλά για τον Α, Β λόγο δεν το κάνεις, είναι όντως ποινικό αδίκημα. Βλέπετε π.χ. τηλεόραση με έναν φίλο σου και ξαφνικά τρώει κάτι, του κάθεται στον λαιμό και δεν μπορεί να αναπνεύσει. Αν απλά τον κοιτάς και περιμένεις να πνιγεί αντί να κάνεις κάτι να τον βοηθήσεις, είναι φυσικά ποινικό αδίκημα και τιμωρείται. Δεν μπορείς να πεις "τι έφταιγα εγώ, δεν προκάλεσα κάτι, μόνος του το 'παθε". Τώρα φυσικά σε περιπτώσεις σαν αυτήν από πάνω με το πρεζάκι που πέθαινε στην μέση του δρόμου και όλοι αδιαφορούσαν, προφανώς και δεν θα κάτσουν να ψάξουν ποιος πέρασε από δίπλα του και δεν βοήθησε.
DDevil Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Δεν θα το ψάξουν δεν σημαινει πως αν το έψαχναν δεν θα έβρισκαν κάτι μεμπτο. Μπορει να έβρισκαν ότι το έσκασε παράνομα από κέντρο ή το κεντρο αποκατάστασης αμέλησε γενικα οσο ψάχνει κανεις βρισκει!
anikologr Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Στην Κίνα είναι συνηθισμένο φαινόμενο και το στάνταρ λόγω της νομοθεσίας τους αν θυμάμαι καλά όπου αυτός που βοηθάει είναι νομικά υπεύθυνος για την ζωή του άλλου και παίζει να βρεθεί μπλεγμένος, συν το ότι φορτώνεται αναγκαστικά όλα τα έξοδα για νοσηλεία κτλ. σε περίπτωση που τον πάει νοσοκομείο π.χ. Είναι καθημερινό φαινόμενο πάντως να βλέπεις κάποιον που χρειάζεται βοήθεια, από ατύχημα κτλ. και κανένας απολύτως να μην κάνει το παραμικρό, χιλιάδες άνθρωποι να περνάνε από δίπλα και να αδιαφορούν πλήρως. Στην ίδια συζήτηση επίσης λέγανε πως σε περίπτωση ατυχήματος, π.χ. χτυπάει κάποιος κάποιον με το αμάξι, είναι προτιμότερο να πεθάνει ο άλλος παρά να ζήσει και να τραβιέται στα νοσοκομεία, γιατί το κόστος για τον θύτη είναι πολύ μεγαλύτερο στην 2η περίπτωση. Γι' αυτό και βλέπεις περιπτώσεις όπου ο θύτης κάνει ΠΙΣΩ με το αμάξι και σιγουρεύεται πως πέθανε ο άλλος, κάτι τέτοια τρελά πράγματα. Αυτό με το αμάξι δεν ξέρω πόσο ισχύει, προσωπικά τρελό μου ακούγεται, το πρώτο πάντως για την αδιαφορία ισχύει στάνταρ. Ώρες ώρες χαίρομαι που είναι Έλληνας...
giwrgos555 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Ο πιο εντιμος (/ντομπρος) κόσμος κατα τη γνώμη μου. Απλα επεσε στην περιπτωση και του εκλεψαν το κινητο. Ο οδηγος μαλλον εφυγε στον πανικο του. Ειχε πεσει απο απροσεξια πάνω στο αυτοκίνητο μου μια γιαγια πριν 15 χρονια. Απο απροσεξια αφου επεσε στο πλαι. Τοτε τραβηξα χειροφρενο και σταματησα. Τηλεφωνησα ο ιδιος για ασθενοφορο κ τροχαια. Και ηρθε ενα περιπολικό, απο το τμημα που ηταν 400μ πιο περα και με πηρε. Δε θυμαμαι αν μου περασαν και χειροπεδες. Με πηγαν στον ανακριτικο της τροχαιας. Στο μεταξυ η γιαγιά ελεγε "αχ συγγνωμη παιδί μου σε εμπλεξα" και τελικα οταν την πηγαν στο νοσοκομείο ειδαν οτι δεν ειχε παθει τιποτα. Αλλα ενω ειχα κανει οτι επρεπε, αφενος φοβομουν για τη γιαγια, αφετερου για τις συνεπειες που θα ειχα. Και με ειχαν σαν εγκληματια, ενω τηλεφωνησα ο ιδιος και παρέμεινα στον τόπο του ατυχήματος. Eφόσον δεν σου ασκήθηκε ποινική δίωξη δεν επιτρέπεται να σου περάσουν χειροπέδες ήταν απλή προσαγωγή στο αστυνομικό κατάστημα
Zein Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Καλα με opel zafira ποσο δυσκολο ειναι να τον βρουνε?
Lucifer Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Βλέπετε π.χ. τηλεόραση με έναν φίλο σου και ξαφνικά τρώει κάτι, του κάθεται στον λαιμό και δεν μπορεί να αναπνεύσει. Αν απλά τον κοιτάς και περιμένεις να πνιγεί αντί να κάνεις κάτι να τον βοηθήσεις, είναι φυσικά ποινικό αδίκημα και τιμωρείται. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Έχεις πηγές για το αντίθετο;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Έχεις πηγές για το αντίθετο; Λογικά αν κάτσεις μαζί του, πάρεις 166, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Τώρα να πρέπει να ξέρεις οπωσδήποτε heimlich maneuver, αλλιώς δικαστήριο...δύσκολο.
Lucifer Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Και να ξέρεις ΠΒ δεν είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις. Υπάρχει προηγούμενο που άνθρωπος που έκανε ΚΑΡΠΑ σε τραυματία, έφαγε μήνυση από την οικογένεια γιατί έκανε ρήξη σπλήνα με πλευρό που έσπασε κατά τη διάρκεια των μαλάξεων.
fotaras13 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Μου είχε τύχει πριν 10 χρόνια στο χωριό καλοκαίρι σε στροφή να πετύχω φρέσκο τρακάρισμα: Δυο πιτσιρίκια 16-17 χρ. με το αμάξι του μπαμπά έφυγαν και χτύπησαν μπάρμπα με αγροτικο στο αντίθετο ρεύμα... Τα πιτσιρικια κλαιγανε και παιρνανε τηλεφωνα και ο γερος μου ζητησε αν μπορώ να τον παω στο νοσοκομειο γιατι ηταν σε κατασταση σοκ... Εννοειται του ειπα οτι δεν μπορώ να τον κινησω για ευνόητους λόγους, ουτε να τον παω, το μόνο που του πρόσφερα ήταν νερό επειδη το ζητησε... ΕΚΑΒ ηδη ειχαν καλεσει και περιμενανε. Μετα μαζευτηκε κοσμος, ηρθαν και συγγενεις του γερου και την εκανα και εγώ... Στο γυρισμό ο γέρος ήταν ακόμα εκεί δεν είχε τίποτα απλά είχε τρομάξει πολύ και είχε μόνο κάτι μικροχτυπηματάκια...... Οπότε μη γράφετε ότι να ναι. Και μόνο να τον μετακινούσα και να πάθαινε κάτι θα με έτρεχαν μέχρι σήμερα για το οτιδήποτε. Χωρια το πως θα ένιωθα... Και ο γέρος ήταν πάνω από 70 έτσι...
DDevil Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Nαι συμφωνοι. Αλλα αμα ξέρεις από πρώτες βοήθειες και έχεις πτυχιο πχ αν εισαι του ναυτικου που παιρνουν τα σωστικά και δεν το κάνεις και ο άλλος πεθάνει υπάρχει περιπτωση να κατηγορηθείς. Καμια φορά δηλαδή βλέπουμε κοσμο να μην θέλει να κάνει πραγματα επειδή φοβαται ότι θα τα κάνει σκατά. Κάποιες φορές έχει βάση αυτή η ανασφάλεια άλλες όμως δεν έχει διοτι κάποιοι πισω από την ευθυνοφοβια δεν κάνουν αυτά που πρέπει. Όπως λεμε και στη δουλειά .... λάθη κάνει μονο οποιος δεν δουλευει. Ειμαι ηδη 2 χρονια στη δουλεια που είμαι και έχω πάρει κάποιες φορές τρελές ευθύνες και έχω υπογράψει πράγματα που αμα κάτι πηγαινε στραβά θα με τρέχανε. Μην ειμαστε όμως και στο άλλο ακρο όμως ότι πχ δεν κάνω κάτι επειδή δεν θέλω να πάρω την ευθυνη. Και αν στη τελική κάτι πάει στραβα θα δουμε πως θα το φτιάξουμε. Εχω μια συναδελφο ολο ρωτάει αλλους για να αποφυγει αυτή την ευθύνη. Κάτσε ντε άνοιξε και εσυ διαβασε προσπάθησε και πάρε μια φορά μια γαμημένη ευθυνη και να το φάς το έφαγες τι να κανουμε τωρα. Κάνανε μηνυση για ριξη σπλήνας. Μήνυση μπορει να φάει ο οποιοσδηποτε οποιαδποτε στιγμη επειδή έφαγες μια μηνυση δεν τελειωσε και η ζωή σου. Θα αποφανθεί το δικαστηριο και φυσικα θα βρεθεις και εσυ εκει να πεις ότι αμα κάποιος από εδώ μεσα εκεινη τη στιγμη που ο άλλος πέθαινε συμφωνει να τον άφηνα έτσι για να πεθάνει με πλευρό όχι σπασμενο ας βρει τα @@ να σηκωθεί εδώ και τωρα να το υποστηριξει ενώπιον μας. αΡΚετοι μια ζωη μιλάνε και κρινουν εκ του ασφαλους. Ετσι γινομαι και εγω κριτης. Μια ζωή κρινουν αυτους που προσπάθησαν τουλάχιστον να κάνουν κάτι καλυτερο. Κανενα δικαστηριο δεν θα τιμωρησει εκεινον που ειχε προθεση για το καλυτερο και να σώσει κάποιον. Κάνε μου μηνυση επειδή σαν πιλοτος έριξα το αεροπλάνο πάνω σε έναν δρομο που ηταν έτοιμο να συντριβει στην θαλασσα. Πλακες κανουμε τωρα? Καθενας μπορει να σου κανει μηνυση οποιαδήποτε στιγμη στην δικη μου περιπτωση ελπιζω να το έχει σκεφτει καλά γιατι μετά και στο κέρατο του βοδιου να κρυφτει θα τον βρω και θα τον σκισω. Τοσο απλά.
Lucifer Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Κανενα δικαστηριο δεν θα τιμωρησει εκεινον που ειχε προθεση για το καλυτερο και να σώσει κάποιον. Τα βλέπεις κάπως ασπρόμαυρα και αθώα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα