Προς το περιεχόμενο

Διπλός επεξεργαστής server


johnny2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενδιαφέρομαι να φτιάξω ένα νέο πύργο για desktop με σχετικά χαμηλό κόστος αλλά αξιοπρεπή χαρακτηριστικά. Διάβασα ότι μπορείς να βάλεις ταυτόχρονα 2 επεξεργαστές για server και να έχεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα σχετικά με τα λεφτά τους. Πιο συγκεκριμένα είδα ότι ο επεξεργαστής opteron 6276, έχει χαρακτηριστικά: 2,3 Ghz 16 πύρινος και 16ΜΒ cache μνήμη, ενώ στο ίντερνετ έχει τιμή μόλις στα 22 Ευρώ. Οπότε αν πάρεις 2 από αυτούς συνολικά ο επεξεργαστής σου βγαίνει 44 Ευρώ. Ωστόσο η απορία είναι αν τελικά θα έχω επεξεργαστική ισχύ που θα είναι το άθροισμα των 2 ανωτέρω, είτε 4,6Ghz και 32 πύρινος κοκ. Να τονίσω ότι τον εν λόγω πύργο δεν τον θέλω να τον χρησιμοποιήσω ως server, και κυρίως θέλω να τρέχω προγράμματα μηχανικού που συσχετίζονται με φωτογραφίες, άρα όχι τόσο πολύ να τρέχω ταυτόχρονα πολλά προγράμματα.

Έχετε εμπειρία από το παραπάνω, και κυρίως αυτό που με νοιάζει είναι ότι τελικά είναι σαν να έχω επεξεργαστή 4,6Ghz?

 

Είδα μάλιστα και μία συμβατή motherboard:  Super Micro Computer H8DGT-HF, Socket G34, AMD Motherboard, η οποία κάνει 190 Ευρώ και έχει 32 slots για κάρτα μνήμης, (με μέγιστο τα 512 Gb και ddr3) κάτι που σημαίνει ότι στο μέλλον μπορώ να βάλω σχεδόν όση μνήμη θέλω, άρα να έχω ένα μηχάνημα και το οποίο να μπορεί να αναβαθμιστει.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα, η συχνότητα δεν θα διπλασιαστεί, θα διπλασιαστούν προφανώς οι πυρήνες. Αν οι εφαρμογές σου το υποστηρίζουν το μηχάνημα θα πετάει.

 

Σπάνια υποστηρίζουν πάνω απο 16-20 πυρήνες απο όσο γνωρίζω, για αυτό κοίταξέ το. Κατα τα άλλα για την δουλειά σου αξίζει. Για παιχνίδια σίγουρα όχι αλλά δεν φαίνεται να σε απασχολούν αυτά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

32 πυρήνες θα βλέπεις κανονικά, τα GHz παραμένουν 2,3 και δεν προστίθενται, αλλά το setup δεν νομίζω να σε βολέψει ιδιαίτερα, εκτός αν σηκώσεις virtual μηχανηματάκια επάνω του. Δεν αναφέρεις ποια προγράμματα προτίθεσαι να χρησιμοποιήσεις, αλλά λίγο χλωμό να βλέπουν 32 πυρήνες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Άρα το σημαντικό είναι ότι δεν αθροίζεται τα Ghz, ενώ φαντάζομαι για τους πυρήνες δεν θα είναι τόσο σημαντικό να έχω 32, εκτός αν υπάρχει εξ ολοκλήρου θέμα ασυμβατότητας με τα προγράμματά μου. (Πάντως είδα ότι βάζοντας τουλάχιστον windows 7 αναγνωρίζονται και οι 2 επεξεργαστές). Εγώ θα χρησιμοποιώ κυρίως CAD, photoshop και προγράμματα φωτογραμμετρίας που τρέχουν αρκετή ώρα και απαιτούν GHz και δευτερευόντως μνήμη, (όπως παράλληλα και τα κλασσικά προγράμματα office και internet), όπως επίσης θα έχω και ένα virtual machine για  XP. Άρα τελικά θεωρείται ότι δεν θα με βοηθήσει τόσο πολύ στις εργασίες μου?

 

Αρχικά είχα δει τον 6πύρηνο  intel i7 6800k με 3,4Ghz με 16MB cache με τιμή στα 450 Ευρώ όπου και μία motherboard στα 2011-13 που κυμαίνεται στα 210 Ευρώ, άρα σύνολο 660Ε.

 

Επίσης είχα δει και σαν 2η λύση το 8πύρηνο επεξεργαστή της AMD FX-8370 στα 4Ghz με 8mb cache, που κάνει 200 Ευρώ, (με σκεπτικό να μην πάω στον 4,7GHz που έχει διπλάσια watt, στα 220 αντί για 125, αλλά και κριτικές για μεγάλη θερμοκρασία), όπου μαζί με μία motherboard ΑΜ3+ που κυμαίνεται στα 75 Ευρώ, αγγίζω τα 275 Ευρώ. Ωστόσο φοβάμαι τις υψηλές θερμοκρασίες των AMD και ότι δεν υποστηρίζεται ddr4.

 

Τελικά αν είναι να επιλέξω μεταξύ των 2 οικονομικότερων δεδομένων: α) του amd που φτάνει στα 275 Ευρώ και β) του opteron που αγγίζει 240 Ευρώ, θεωρείται ότι η λύση amd είναι καλύτερη?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά θα πήγαινα στον opteron, είναι θηρίο και ότι δεν έχει σε δύναμη ανα πυρήνα το έχει σε αριθμό και με το παραπάνω ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωστόσο φοβάμαι τις υψηλές θερμοκρασίες των AMD

12 χρόνια μετά και ακούμε ακόμη το ίδιο πράγμα. Αν σου πω ότι οι 4xxx της intel είναι ζεστοτεροι θα με πιστεύεις?

Όσον αφορά το τελευταίο, θα πηγαινα σε Opteron.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντιλαμβάνεσαι ότι το εγχείρημα σου με 2 opterons κρύβει διάφορες εκπλήξεις;

 

Αρχικά, ναι θα κάνεις τη δουλειά σου αλλά μην περιμένεις εξωπραγματικά πράγματα. Οι πυρήνες θα δώσουν μία ώθηση στο rendering αλλά η χαμηλή συχνότητα και γενικώς η ταπεινή αρχιτεκτονική του opteron δε βοηθάει σημαντικά. Είναι επεξεργαστές με συγκεκριμένο προσανατολισμό.

 

ΈΠειτα, η μητρικάρα που θες δε χωράει σε όποιο κ όποιο κουτί. Θα χρειαστείς rack, 2x ψύξεις για κάθε επεξεργαστή που θα πρέπει να κουμπώσεις με κάποιον τρόπο κι ενδεχομένως 1 ή 2 τροφοδοτικά ειδικού τύπου.

 

Αναφέρεις ότι σε φοβίζουν τα watts του 8370, ωστόσο οι 2 Opterons που θες σε φουλ χρήση καταναλώνουν 110 w ο καθένας... H απόδοση έχει το κατάλληλο αντίτιμο πάντα.

 

Συνολικά, δε μου φαίνεται καλή μία τέτοια κίνηση, απ'τη μεριά μου θα σου έλεγα να το αποφύγεις.

 

Αν θες οπωσδήποτε 2 cpus, θα μπορούσες να πας σε κάποιον μτχ xeon server ~με 2+ cpus~. Θα χάσεις σε πυρήνες αλλά θα κερδίσεις σε απόδοση ανά πυρήνα. Υπάρχουν έτοιμες λύσεις, νοικοκυρεμένες. Αγορά απ'το εξωτερικό θα ήταν πιο συμφέρουσα. Διαφορετικά καλή έρευνα από Ελλάδα.

 

Για μένα η πιο λογική απόφαση θα ήταν να πας σε έναν καινούυργιο  i7 6700, να τελειώνει το ζήτημα.

Επεξ/σία από Scatman
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εφόσον θα χρησιμοποιείς Windows

 

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/aa366778(v=vs.85).aspx

 

 

Wikipedia:

 

Windows 7 Professional and up support up to 2 physical processors (CPU sockets),[102] whereas Windows 7 Starter, Home Basic, and Home Premium editions support only 1.[103] Physical processors with either multiple cores, or hyper-threading, or both, implement more than one logical processor per physical processor. The x86 editions of Windows 7 support up to 32 logical processors; x64 editions support up to 256 (4 x 64).[104]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...