Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι δεν μπορώ να καταλάβω... για εξήγησε μου πώς ένα ρούτερ είναι ή δεν είναι συμβατό με ένα pc/mac/iphone/linux cube/server/linux server/win server/wearable device ή το νέο σούπερ ψυγείο της samsung...

Γιατί αν έννοούμε ότι δεν παίζει σωστά τότε κάτι πάει λάθος με τη συσκευή. Αν εννοούμε ότι έχεις μειωμένη λειτουργικότητα -έστω και κατά 0.5%- τότε πάλι κάτι πάει λάθος και πρέπει να το ξέρεις τη στιγμή που αγοράζεις τη συσκευή....

Δημοσ.

Ναι δεν μπορώ να καταλάβω... για εξήγησε μου πώς ένα ρούτερ είναι ή δεν είναι συμβατό με ένα pc/mac/iphone/linux cube/server/linux server/win server/wearable device ή το νέο σούπερ ψυγείο της samsung...

Γιατί αν έννοούμε ότι δεν παίζει σωστά τότε κάτι πάει λάθος με τη συσκευή. Αν εννοούμε ότι έχεις μειωμένη λειτουργικότητα -έστω και κατά 0.5%- τότε πάλι κάτι πάει λάθος και πρέπει να το ξέρεις τη στιγμή που αγοράζεις τη συσκευή....

Μιλούσα για συμβατότητα και υπηρεσίες που λειτουργούν ομαλά με τα προϊόντα της ίδιας εταιρίας, αλλά που να το καταλάβεις. Είσαι μέσος καταναλωτής και θες ένα ασύρματο AP/Router για το σπίτι, δεν έχεις ιδέα από τεχνολογία αλλά χρησιμοποιείς τον Mac σου επειδή είσαι γραφίστας, μουσικός, παραγωγός βίντεο, λογιστής δεν ξέρω γω τι άλλο επάγγελμα ή απλά κάνεις οικιακή χρήση. Πόσο πιο εύκολο θα είναι για αυτόν τον καταναλωτή να αγοράσει το Router με πολύ καλή εμβέλεια,  για το οποίο υπάρχει προεγκατεστημένο Software στο Mac του για την διαχείριση του, setup out of the box με ελάχιστα κλικ και διαθεσιμότητα ενσύρματων εκτυπωτών που δεν είναι υποστηρίζουν ίντερνετ μέσω αυτού του Router δίχως να κάνουν τίποτα, απλά συνδέοντας τον εκτυπωτή πάνω στο AirPort? και πόσο εύκολο θα είναι για αυτόν να αγοράσει ένα της Cisco, D-Link ή κάποιας άλλης εταιρίας και να ψάχνετε στον Browser με IP και ρυθμίσεις; Μην κοιτάς μόνο το τι βολεύει εσένα και ούτε σε ρώτησα να μου πεις ποιο "καλό λάδι" έχεις που δεν το υποστηρίζει καν η Cisco πλέον.

• Like 1
Δημοσ.

Ποσο χρονων εισαι και απο ποτε ξερεις την apple και τα προιοντα της ?

Παντα ασχολεισαι με τα λεφτα των αλλων?

40 ετών / Msc Geology & Geoinformatics του ΕΚΠΑ, και επαγγελματίας στο γενικότερο χώρο του ΙΤ για περισσότερα από 20 χρόνια (από φοιτητής) ... Επίσης έχω δύο παιδιά, φοράω 50 νούμερο παντελόνι και 44 νούμερο παπούτσι... Σε κάλυψα???

Πες μας τώρα και μερικά πράγματα για τον εαυτό σου.. εκτός από ότι είσαι apple fanboy... έτσι για την ομαδική ψυχοθεραπεία... Τουλάχιστο πές μας αν έχεις βάλει σεμεδάκι κάτω από το router, γιατί ξέρεις χάνει μέρος της συμβατότητας του αν δεν είναι στο κατάλληλο minimal περιβάλλον...

Και μιας που ρώτησες, ναι πάντα το κάνω αυτό... ασχολούμαι με τις συνήθειες των άλλων, ως παρατηρητής, είναι το χόμπυ μου... και γελάω... γελάω πολύ! Βέβαια καμιά φορά -όπως είπα πριν- με πιάνει ναυτία... αλλά αυτό είναι μία άλλη μεγάλη ιστορία...

Δημοσ.

40 ετών / Msc Geology & Geoinformatics του ΕΚΠΑ, και επαγγελματίας στο γενικότερο χώρο του ΙΤ για περισσότερα από 20 χρόνια (από φοιτητής) ... Επίσης έχω δύο παιδιά, φοράω 50 νούμερο παντελόνι και 44 νούμερο παπούτσι... Σε κάλυψα???

Πες μας τώρα και μερικά πράγματα για τον εαυτό σου.. εκτός από ότι είσαι apple fanboy... έτσι για την ομαδική ψυχοθεραπεία... Τουλάχιστο πές μας αν έχεις βάλει σεμεδάκι κάτω από το router, γιατί ξέρεις χάνει μέρος της συμβατότητας του αν δεν είναι στο κατάλληλο minimal περιβάλλον...

Και μιας που ρώτησες, ναι πάντα το κάνω αυτό... ασχολούμαι με τις συνήθειες των άλλων, ως παρατηρητής, είναι το χόμπυ μου... και γελάω... γελάω πολύ! Βέβαια καμιά φορά -όπως είπα πριν- με πιάνει ναυτία... αλλά αυτό είναι μία άλλη μεγάλη ιστορία...

Ωραία οι άλλοι είναι Fanatics και εσύ είσαι Hater και προφανώς PC fanatic. Ποια η διαφορά; Σαν απόφοιτος πανεπιστημίου θα έπρεπε να γνώριζες και να μην έκραζες μία εταιρία που έχει προσφέρει από το 75 πολλά στον κόσμο των υπολογιστών. Δεν σου αρέσει ένα προϊόν, καλώς ούτε εμένα μου αρέσουν όλα τα προϊόντα των εταιριών πόσο μάλλον της Apple. Αλλά όταν κρίνεις με σχόλια του τύπου Αυτό λέει πολλά όχι για την apple αλλά για τους χρήστες των προϊόντων της... Δεν θα σε πάρω ούτε εγώ στα σοβαρά και μάλιστα θα σχηματίσω άσχημη εντύπωση. Υπάρχει και η αντικειμενική κρίση αλλά προφανώς δεν κρίνεις αντικειμενικά αλλά κρίνεις και εσύ σαν Fanboy-Hater.

• Like 2
Δημοσ.

η αίσθηση που έχω είναι πως πρόκειται για βλακώδεις λογιστάδικες Cookοεπιλογές κέρδος-προς-συνολικό-κόστος-όχι-αρκετό-κόψε-παραγωγή

γιατί βλακώδης?

γιατί αποδυναμώνοντας το συνολικό υποστηρικτικό plug&play οικοσύστημα  μακροπρόθεσμα χάνεις πωλήσεις στο σύνολο των προϊόντων, των υπερκερδοφόρων συμπεριλαμβανομένων - άμα αρχίσει ο πελάτης να παίρνει όλο και περισσότερα 3rd party πράματα στην πορεία όλο και δυσκολότερα θα τον πείσεις να μην εγκαταλείψει και τον πυρήνα του οικοσυστήματος και μετά άντε ξανακέρδισε τον 

η επόμενη διετία της Μήλο θα έχει ενδιαφέρον για παρακολούθηση εκ των έξω - μόνο και μόνο η έλλειψη magsafe στα νέα μαραφέτια αρκεί να πάρω κάτι άλλο "σαν Golf"

tsalin, καμμιά εμπειρία με το Elementary OS linux distro? 

• Like 2
Δημοσ.

η αίσθηση που έχω είναι πως πρόκειται για βλακώδεις λογιστάδικες Cookοεπιλογές κέρδος-προς-συνολικό-κόστος-όχι-αρκετό-κόψε-παραγωγή

γιατί βλακώδης?

γιατί αποδυναμώνοντας το συνολικό υποστηρικτικό plug&play οικοσύστημα  μακροπρόθεσμα χάνεις πωλήσεις στο σύνολο των προϊόντων, των υπερκερδοφόρων συμπεριλαμβανομένων - άμα αρχίσει ο πελάτης να παίρνει όλο και περισσότερα 3rd party πράματα στην πορεία όλο και δυσκολότερα θα τον πείσεις να μην εγκαταλείψει και τον πυρήνα του οικοσυστήματος και μετά άντε ξανακέρδισε τον 

η επόμενη διετία της Μήλο θα έχει ενδιαφέρον για παρακολούθηση εκ των έξω - μόνο και μόνο η έλλειψη magsafe στα νέα μαραφέτια αρκεί να πάρω κάτι άλλο "σαν Golf"

tsalin, καμμιά εμπειρία με το Elementary OS linux distro? 

Είμαι της ίδιας άποψης, πλέον δεν αφοσιώνονται στην καλή και ομογενή εμπειρία του οικοστυστήματος για τον χρήστη αλλά κοιτάνε τα κέρδη, γιαυτό και ακύρωσαν την παραπάνω κατηγορία και πλέον κοιτάνε μόνο την Mobile κατηγορία γιατί αυτή τους φέρνει χρήματα, αλλά μέχρι πότε; Είναι καιρός να φύγει ο Cook και να αναλάβει κάποιος που αγαπάει την εταιρία όπως την αγαπούσε ο Jobs, γιατί με αυτές τις τιμές και την συνεχή ακύρωση των προϊόντων και υπηρεσιών, οι πελάτες θα στραφούν αλλού. Εγώ προσωπικά περίμενα καινούργια Mac για να αλλάξω αλλά τελικά διέθεσα τα λεφτά για να στήσω PC. Μάλιστα απέλυσαν και αφαίρεσαν την θέση αυτού που ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη του Automator. Πλέον και αυτό θα φύγει από τα Mac που ήταν τρομερό εργαλείο.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

ναι δεν έχω να πληρώσω $200 για ένα ρούτερ....

Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι τα 200$ δεν είναι πάρα πολλά για router ή ότι κάνει τόσα μόνο το router της Apple. ΠΧ Draytek, δεν χρειάζεται να πάω σε Cisco...

Υπάρχουν άλλα και στην ίδια τιμή και ακριβότερα, αλλα και με τιμή που κάνει τα 200$ να φαίνονται λίγα. Είναι θέμα τι απαιτήσεις έχει κάποιος ακόμα και για το home/soho...

• Like 3
Δημοσ.

Καλή φάση ήταν τo extreem μοντελο όταν εμφανίστηκε , και φυσικά αρκετά ακριβότερο απο ανταγωνισμό. Η apple δεν το εξέληξε  για εταιρικό περιβάλλον (δεν υποστηρίζει capwap για να μπεί πίσω απο controller ) οπότε μένουν μόνο οι so-ho χρήστες που βρίσκουν με ευκολία στην μισή τιμή την ίδια απόδοση σε ανταγωνισμό. Λογικό να μην έχει καλές πωλήσεις και να το ξεφορτώνεται και η apple. 

Δημοσ.

Και μιας που ρώτησες, ναι πάντα το κάνω αυτό... ασχολούμαι με τις συνήθειες των άλλων, ως παρατηρητής, είναι το χόμπυ μου... και γελάω... γελάω πολύ! Βέβαια καμιά φορά -όπως είπα πριν- με πιάνει ναυτία... αλλά αυτό είναι μία άλλη μεγάλη ιστορία

Ωραια. Χαιρομαι. Δυστυχως δεν μου αρεσουν τα σεμεδακια. Θα σε στεναχωρησω.

Δεν εισαι υποχρεωμενος να ασχολεισαι. Αλλωστε και εσυ εχεις καποια πραγματα  που προκαλουν ναυτια, Πχ. μπορεις να μην εχεις βενζινη να βάλεις αλλα την μουρη σου,πχ. με το Golf , θα την κάνεις...Πολλα απο τα πραγματα σου τα εχεις επειδη σου αρεσουν και οχι γιατι τα χρειαζεσαι πραγματικα. Μερικα δεν μπορεις να τα ξεφορτωθεις γιατι εισαι κολλημενος μαζι τους. 

Ανεχεσαι πολλα παντως και χαρας το κουραγιο σου που βρισκεις χρόνο και γραφεις εδω πέρα...

Δημοσ.

Το bloomberg αναφέρει χαρακτηριστικά:

Εν' ολίγοις, ενημερώσου καλύτερα.

Μου αρέσει που μου γράφεις να ενημερώνομαι καλύτερα αλλά εσύ μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις. Φυσικά και αποτελούν μικρό μέρος από τον κύκλο πωλήσεων (revenue) που είναι τεράστιος όταν βάλεις μέσα την πλήρη προιοντική γκάμα. Για να στο κάνω πιο λιανά μπας και το καταλάβεις:

- Έχω μία εταιρεία και φτιάχνει μόνο ρούτερ. Πουλάω 100.000 κομμάτια το χρόνο και είμαι ευτυχισμένος

- Είμαι η Apple και φτιάχνω ΚΑΙ ρούτερ. Πουλάω 500.000 κομμάτια το χρόνο αλλά πρέπει να αφιερώνω κόσμο να δουλεύουν σε αυτό το project όταν θα μπορούσα να τους μεταφέρω σε άλλα τμήματα και να βγάλω πολλαπλάσια κέρδη. Επίσης έχω σκοπό να σπρώξω τον κόσμο στο Online backup κάνοντας την πώληση του Time capsule obsolete. Αποφασίζω ότι δε με συμφέρει επιχειρηματικά να διατηρώ το τμήμα ρούτερ και το κλείνω. Εδώ νομίζω ότι είμαστε. 

• Like 2
Δημοσ.

Tα κλασσικα usb στα macbook pro ηταν  μονο η αρχη. Απο οτι φαινεται θα εχουμε ξεσκαρταρισμα προιοντων. Καθολου απιθανο να δουμε και συγχωνευση mac mini με mac pro.

Tα απολυτως απαραιτητα δηλαδη.....

• Like 1
Δημοσ.

Tα κλασσικα usb στα macbook pro ηταν  μονο η αρχη. Απο οτι φαινεται θα εχουμε ξεσκαρταρισμα προιοντων. Καθολου απιθανο να δουμε και συγχωνευση mac mini με mac pro.

Tα απολυτως απαραιτητα δηλαδη.....

Καθόλου απίθανο, ήδη έγινε συγχώνευση του Air με το Pro. Τώρα αν κάνουν το Mini συγχώνευση με το Pro τότε κατέστρεψαν όλη την σειρά. Το mini ήταν το ποιο προσιτό Mac.

• Like 1
Δημοσ.

Ωραια. Χαιρομαι. Δυστυχως δεν μου αρεσουν τα σεμεδακια. Θα σε στεναχωρησω.

Δεν εισαι υποχρεωμενος να ασχολεισαι. Αλλωστε και εσυ εχεις καποια πραγματα  που προκαλουν ναυτια, Πχ. μπορεις να μην εχεις βενζινη να βάλεις αλλα την μουρη σου,πχ. με το Golf , θα την κάνεις...Πολλα απο τα πραγματα σου τα εχεις επειδη σου αρεσουν και οχι γιατι τα χρειαζεσαι πραγματικα. Μερικα δεν μπορεις να τα ξεφορτωθεις γιατι εισαι κολλημενος μαζι τους. 

Ανεχεσαι πολλα παντως και χαρας το κουραγιο σου που βρισκεις χρόνο και γραφεις εδω πέρα...

Συμφωνούμε απόλυτα... μόνο να το λέμε και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο της ανώτερης τεχνολογικής υπεροχής... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...