drioraen Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 παιδια το λαπτοπ μου εχει προσβληθει απο τον ιο CERBER.ενταξει θα το κανω φορματ ομως το ερωτημα μου ειναι το εξης. Τα αρχεια στο λαπτοπ εχει αρχισει και τα προσβαλλει (κρυπτογραφει) ηδη.το λαπτοπ εχει 1 σκληρο χωρισμενο σε © και partition (d).οτι αρχεια ειχε το λαπτοπ ηταν στο d.Εχει αρχισει να τα προσβαλλει και αυξανεται. εχω ολα μου τα (σημαντικα) αρχεια σε εξωτερικο σκληρο δισκο.εχω αντιγραψει καποια κρυπτογραφημενα αρχεια .cerber απο τον d στον εξωτερικο αλλα τα εσβησα.Αυτην την στιγμη στον εξωτερικο δισκο δεν υπαρχει ουτε ενα .cerber αρχειο.Το ερωτημα μου ειναι το εξης. Κυνδινευουν τα αρχεια μου στον εξωτερικο δισκο? Ειναι αρχεια υψιστης σημαντικοτητας οπως καταλαβαινετε.Αν κυνδινευουν τι να κανω για να τα σωσω?
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Να μη συνδέσεις τον δίσκο με τον υπολογιστή πριν βεβαιωθείς ότι ο δεύτερος είναι καθαρός. Το format από μόνο του δεν αρκεί αν ο ιος βρίσκεται σε κάποιο από τα προγράμματα που εγκαθιστάς μετά. Πρέπει να βρεις από που τον κόλλησες. Και τέλος, στήσε ένα ριμάδι antivirus, πάρε ένα από τα δωρεάν που υπάρχουν.
molot12 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Να μη συνδέσεις τον δίσκο με τον υπολογιστή πριν βεβαιωθείς ότι ο δεύτερος είναι καθαρός. Το format από μόνο του δεν αρκεί αν ο ιος βρίσκεται σε κάποιο από τα προγράμματα που εγκαθιστάς μετά. Πρέπει να βρεις από που τον κόλλησες. Και τέλος, στήσε ένα ριμάδι antivirus, πάρε ένα από τα δωρεάν που υπάρχουν. Aκόμα και πληρωμένο antivirus να είχε, δεν κάνει τίποτα ! Ειναι δυστυχώς η μεγαλύτερη απειλή παγκοσμίως αυτή τη στιγμή για τους χρήστες (ο ιος κρυπτογράφησης αρχείων). Ο μόνος τρόπος για να μην την πάθεις είναι η πρόληψη. Είναι πραγματικά κρίμα ακόμα και για ενα απλό χρήστη να χάσει τα αρχεία του με οικογενειακές αναμνήσεις (φωτογραφίες, βίντεο). Αγοράστε όχι ένα αλλά δύο εξωτερικούς σκληρούς και ανα εξάμηνο - χρόνο πάρτε αντίγραφα και μετά αποσυνδέστε τους εξωτερικούς απο τον Η/Υ και το διαδίκτυο και αποθηκεύστε τους σε διαφορετικά σημεία για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.
dexterios Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Υπάρχουν μερικά decryptor για cerber που έχουν φτιάξει εταιρίες antivirus αφού βρήκαν μερικά master keys αναλύοντας τον https://success.trendmicro.com/solution/1114221-downloading-and-using-the-trend-micro-ransomware-file-decryptor
molot12 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Υπάρχουν μερικά decryptor για cerber που έχουν φτιάξει εταιρίες antivirus αφού βρήκαν μερικά master keys αναλύοντας τον https://success.trendmicro.com/solution/1114221-downloading-and-using-the-trend-micro-ransomware-file-decryptor Δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικό είναι το προγραμμα της Trendmicro αλλά πάλι απο την ιστοσελίδα βλέπεις πόσες παραλλαγές έχει ο συγκεκριμένος ιός, τέλος πάντων αχρείαστο να είναι ως εργαλείο (όπως και ο shadow explorer των windows που πρότεινε κάποιος άλλος). Το θέμα είναι να τον αποτρέψεις να σου κρυπτογραφήσει τα αρχεία για αυτό προληπτικό backup και επίσης προσωπικά χρησιμοποιώ και την δωρεάν έκδοση του cryptoprevent https://www.foolishit.com/cryptoprevent-malware-prevention/ Θεωρητικά μπλοκάρει κάποιες αυτοματοποιημένες διαδικασίες για να προλάβει την κρυπτογράφηση όταν προσπαθήσει να επιτεθεί ο ιός αλλά καθυστερεί τον Η/Υ και γενικά αν δεν ξέρεις τι να τσεκάρεις....καλύτερα άστο.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Το θέμα είναι απλό. Μην κατεβάζετε μαλακίες (βλέπε warez) από το Internet. Αν σε ένα μηχάνημα κάνουμε δουλειά, δεν κατεβάζουμε παιχνίδια και εφαρμογές πειρατικές. Αλλιώς παίζουμε με τη φωτιά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα