Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκεφτομαι εδω και καιρο να μαθω κατι σε μουσικο οργανο και δεν ξερω τι. Πιο πολυ με ενδιαφερει να παιζω για τη δικια μου ευχαριστηση μουσικη. Εχετε να με συμβουλεύσετε κάπως; Δεν με πειράζει η δυσκολία του οργάνου, για την πλάκα μου θα το κάνω. Δεν με ενδιαφέρει παραδοσιακή μουσική θα προτιμούσα κλασική ή κάτι σύγχρονο του στυλ ροκ ή ποπ (επισης οχι λαικα και εντεχνα).

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σκεφτομαι εδω και καιρο να μαθω κατι σε μουσικο οργανο και δεν ξερω τι. Πιο πολυ με ενδιαφερει να παιζω για τη δικια μου ευχαριστηση μουσικη. Εχετε να με συμβουλεύσετε κάπως; Δεν με πειράζει η δυσκολία του οργάνου, για την πλάκα μου θα το κάνω. Δεν με ενδιαφέρει παραδοσιακή μουσική θα προτιμούσα κλασική ή κάτι σύγχρονο του στυλ ροκ ή ποπ (επισης οχι λαικα και εντεχνα).

Βιολί. Πολύ ευχάριστο άκουσμα

• Like 1
Δημοσ.

Καποτε εκανα κλασικο βιολι (3-4 χρονια). Λογω οικονομικων το παρατησα αλλα παντα το αγαπω. Επισης πιστευω οτι δεν εχω μουσικο αυτι οποτε με το βιολι ειναι δυσκολα τα πραγματα.. η ισως και να μην ειχα το ταλεντο που χρειαζοταν. Τουλαχιστον ετσι ενιωθα. Αλλα εχω πολυ αγαπη για τη μουσικη. Σκεφτομαι πιανο η τιποτα σε τρομπετα,φλαουτο που μου φαινονται συμπαθητικα.

Δημοσ.

Καποτε εκανα κλασικο βιολι (3-4 χρονια). Λογω οικονομικων το παρατησα αλλα παντα το αγαπω. Επισης πιστευω οτι δεν εχω μουσικο αυτι οποτε με το βιολι ειναι δυσκολα τα πραγματα.. η ισως και να μην ειχα το ταλεντο που χρειαζοταν. Τουλαχιστον ετσι ενιωθα. Αλλα εχω πολυ αγαπη για τη μουσικη. Σκεφτομαι πιανο η τιποτα σε τρομπετα,φλαουτο που μου φαινονται συμπαθητικα.

Αν δεν έχεις μουσικό αυτί άστο.

• Like 2
Δημοσ.

Αν και συνήθως κάποιος θέλει συγκεκριμένα μουσικά όργανα να μάθει,μάγου θες να επιλέξεις οποιοδήποτε, θα πρότεινα κάτι φορητό να το παίρνεις μαζί σου(όχι πιάνο πχ) και κάτι παρεΐστικο. Πχ κιθαρα

Δημοσ.

Πιανο - αρμονιο κατι τετοιο περναει ευχαριστα η ωρα θελω να παρω και γω. Το βαζεις να παιζει ενα μπιτακι και παιζεις τις δικες σου νοτες, κατι σαν τρανσ χαουζ μουσικη.

Κιθαρα εχω και γω κλασσικη, σταματησα νωρις το ωδειο, και οποτε θελω ν παιξω κατι, οτιδηποτε βγει απο το μυαλο μου, παιζω μονο στεναχωρη μουσικη. Δεν εχω καταφερει να βρω χαρουμενες νοτες ..

Δημοσ.

Αν δεν έχεις μουσικό αυτί άστο.

Τι ακριβώς είναι το μουσικό αυτί και πως καταλαβαίνει κάποιος αν το έχει;

Δημοσ.

Τι ακριβώς είναι το μουσικό αυτί και πως καταλαβαίνει κάποιος αν το έχει;

Αν δεν μπορείς να πιάσεις ρυθμό πως θα παίξεις; παράδειγμα ο Βαρδής είχε το καλύτερο μουσικό αυτι στην Ελλάδα, βάλε και ακου στα live πως παίζει η ορχήστρα του, ακούς όλα τα όργανα την στιγμή που πρέπει.

Για τον ts δεν ξέρω τι θέλει να κάνει με το μουσικό όργανο, αν θέλει για χαβαλέ οκ ας πάρει, αν θέλει να βγάλει λεφτά δύσκολα χωρίς αυτή την αίσθηση.

Κάποιος θα καταλάβει αν το έχει όταν παίξει ένα όργανο χωρίς παρτιτούρες.

Όλοι οι παλιοί είχαν μουσικό αυτι αφού δεν σπούδασαν μουσική.

Από τους νέους, ο Νότης Σφακιανάκης ξέρει να διευθύνει ολόκληρη ορχήστρα μόνο με το αυτί του, δεν νομίζω να ξέρει ούτε μια νότα στο χαρτί, αν πας όμως να τον ακούσεις θα δεις τι λέει στον ηχοληπτη του, μάγος είναι.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο που θα σου ελεγα να διαλεξεις, θα το καταλαβεις οταν ακους μουσικη. Οταν ακους μουσικη τι σε κανει τραβαει περισσοτερο, η φωνη, η μουσικη της κιθαρας, τα drums, μπασο, κτλ... 

Επισης παιζει ρολο αν θελεις να δημιουργησεις μουσικη η απλα να συνοδευεις, το οποιο δεν ειναι παντα αποκλειστικο. Αλλα συνηθως αυτος που παιζει κιθαρα γραφει τα κομματια.. 

Aλλα αν δεν εχεις μουσικο αυτι αστο :P δλδ αμα εισαι σαν αυτους που στην παρελαση στον στρατο (ασχετο) δεν μπορουν να καταλαβουν καν ποτε χτυπαει το τυμπανο (δλδ τον ρυθμο), και πανε δεξι ποδι-χερι (δλδ αντιθετα απο τον ρυθμο και μαλιστα ιδιο χερι με ποδι) κλνυχτα.. Λιγο ασχετο το παραδειγμα που εφερα αλλα καποιος που νιωθει τον ρυθμο δεν θα το εκανε ποτε λαθος.. Η μουσικη και ο ρυθμος πρεπει να βγαινει απο μεσα σου..

Δημοσ.

Βιολί. Πολύ ευχάριστο άκουσμα

για βιολι μονο τα ατονικα μου ερχονται στο μυαλο  :-D 

Αν δεν μπορείς να πιάσεις ρυθμό πως θα παίξεις; παράδειγμα ο Βαρδής είχε το καλύτερο μουσικό αυτι στην Ελλάδα, βάλε και ακου στα live πως παίζει η ορχήστρα του, ακούς όλα τα όργανα την στιγμή που πρέπει.

?????? ισως για το συγκεκριμενο ειδος που παιζει! Απο που και ως που εχει το καλυτερο μουσικο αυτι στην Ελλαδα ?!

@kunodonta ξεκινα κιθαρα

Δημοσ.

Δεν νομιζω οτι το να εχει καποιος μουσικο αυτι εχει να κανει με το ρυθμο. Δεν ξερω τι σημαινει, αλλα φανταζομαι κατι πιο περιπλοκο, οπως το να ξερεις αν η νοτα μι ειναι πριν τη νοτα λα οταν ακους κατι πχ..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...