Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα αγαπητά μέλη του insomnia. Πριν από λίγες ήμερες έκανα την πρώτη μου αγορά μεσώ ίντερνετ από χώρα εκτός EU (Κίνα). Το σαιτ από το οποίο έκανα την αγορά έγραφε "Free Worldwide Shipping" και όταν έφτασε η ώρα να επιλέξω τον τρόπο αποστολής, υπήρχε σαν επιλογή μόνο "express saver". Εγώ έχοντας πιστεί (δυστυχώς) από το Free Worldwide Shipping δεν το έψαξα περισσότερο. Σήμερα με κάλεσαν από την dhl, και μου είπαν πως πρέπει να γίνει εκτελωνισμός. Δυστυχώς, δεν έχει τύχει πότε ξανά να ασχοληθώ με εκτελωνισμό και χρειάστηκε να ψάξω σε φόρουμ (όπως και αυτό) για να καταλάβω τι ακριβώς έχει συμβεί. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Έχω το δικαίωμα να ζητήσω από τον πωλητή να πληρώσει για τα έξοδα εκτελωνισμού, ή ο ισχυρισμός Free Worldwide Shipping δεν έχει καμιά υπόνοια για έξοδα τελωνείου; Αν όχι, τι θα με συμβουλεύατε να κάνω σε αυτό το σημείο;

Δημοσ.

Το θέμα σου (αποστολή δέματος μέσω courier) έχει συζητηθεί πολλές φορές στα σχετικά νήματα και πληροφορίες μπορείς να βρεις με αναζήτηση, εκτός από τον οδηγό της υπογραφής μου.

Εάν ήταν μοναδική επιλογή η γρήγορη αποστολή, δεν έχεις ελπίδες να αποδεχθεί ο πωλητής ευθύνη αλλά μπορείς να τον ενημερώσεις και να συζητήσεις πιθανές λύσεις, όπως πχ επιστροφή του δέματος, χωρίς να το παραλάβεις, και να στο ξαναστείλει με ταχυδρομείο.

Εναλλακτικά, το παραλαμβάνεις είτε πληρώνοντας αυτά που ζητάνε (μπορείς να παζαρέψεις) είτε να το εκτελωνίσεις εσύ γλυτώνοντας την αμοιβή του εκτελωνιστή αλλά πληρώνοντας τη διασάφηση.

Δημοσ.

Η ερώτηση μου είναι η εξής: Έχω το δικαίωμα να ζητήσω από τον πωλητή να πληρώσει για τα έξοδα εκτελωνισμού, ή ο ισχυρισμός Free Worldwide Shipping δεν έχει καμιά υπόνοια για έξοδα τελωνείου; Αν όχι, τι θα με συμβουλεύατε να κάνω σε αυτό το σημείο;

Να συμπληρώσω στα πολύ σωστά που έγραψε παραπάνω ο makfil ότι σε κάθε περίπτωση το shipping (έξοδα αποστολής) δεν έχει καμία σχέση με τον εκτελωνισμό. Free shipping σημαίνει δεν πληρώνεις μεταφορικά. Από εκεί και πέρα το τι νόμοι ισχύουν για εισαγωγή προϊόντων σε μια χώρα από μια άλλη εξαρτάται από τη νομοθεσία της κάθε χώρας και φυσικά ο πωλητής ούτε έχει υποχρέωση να ξέρει τι ισχύει σε κάθε χώρα, ούτε έχει υποχρέωση να τα πληρώσει.

Δημοσ.

Να συμπληρώσω ότι πολλοί πωλητές γράφουν στο site τους ότι δεν έχουν ευθύνη για τυχόν έξοδα εκτελωνισμού στη χώρα προορισμού.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...