Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Αν θυμαμαι καλα εχω διβασει οτι ολοι οι θερμοσυφωνες ανεξαρτητως χωριτικοτητας νερου ή αν ειναι ηλιακοι ή μεσα στο σπιτι εχουν καταναλωση σταθερη 4000W ανα ωρα .Ισχυει κατι τετοιο? Ευχαριστω.
stelios18120 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Ναι γιαννη ισχύει Είναι 4000watt ή κατανάλωση ανά ώρα λειτουργίας Βασικά η αντίσταση είναι 4000watt αν βγαλεις καμία ποτέ θα δεις από κοντα το λέει επάνω την κατανάλωση της 1
giorpa Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Αν θυμαμαι καλα εχω διβασει οτι ολοι οι θερμοσυφωνες ανεξαρτητως χωριτικοτητας νερου ή αν ειναι ηλιακοι ή μεσα στο σπιτι εχουν καταναλωση σταθερη 4000W ανα ωρα .Ισχυει κατι τετοιο? Ευχαριστω. Βασικά η ισχύς μπορεί να είναι τόσα Watt. Η κατανάλωση ανά ώρα δεν μπορεί να είναι σταθερή γιατί εξαρτάται από το πόση ώρα μένει αναμμένος ο θερμοστάτης του θερμοσίφωνα και κρατάει σε λειτουργία την αντίσταση των τόσων Watt. Προφανώς ο θερμοσίφωνας μεγάλης χωρητικότητας νερού θα χρειάζεται περισσότερη ώρα αναμμένο το θερμοστάτη. 3
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Βασικά η ισχύς μπορεί να είναι τόσα Watt. Η κατανάλωση ανά ώρα δεν μπορεί να είναι σταθερή γιατί εξαρτάται από το πόση ώρα μένει αναμμένος ο θερμοστάτης του θερμοσίφωνα και κρατάει σε λειτουργία την αντίσταση των τόσων Watt. Προφανώς ο θερμοσίφωνας μεγάλης χωρητικότητας νερού θα χρειάζεται περισσότερη ώρα αναμμένο το θερμοστάτη. Απολυτα κατανοητο αυτο .
NikosKallithea Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Βασικά η ισχύς μπορεί να είναι τόσα Watt. Η κατανάλωση ανά ώρα δεν μπορεί να είναι σταθερή γιατί εξαρτάται από το πόση ώρα μένει αναμμένος ο θερμοστάτης του θερμοσίφωνα και κρατάει σε λειτουργία την αντίσταση των τόσων Watt. Προφανώς ο θερμοσίφωνας μεγάλης χωρητικότητας νερού θα χρειάζεται περισσότερη ώρα αναμμένο το θερμοστάτη. Ακριβώς, η ισχυς ειναι 4000watt, η κατανάλωση εξαρτάται άμεσα απο το που έχεις ρυθμίσει τον θερμοστάτη του θερμοσίφωνα, μονο αν μείνει συνεχώς οn χωρίς να πέσει ο θερμοστάτης(πράγμα απίθανο) μόνο τότε θα καταναλώσει 4kw σε μια ωρα (4kwh) 1
panos2171 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Παίζει ρόλο και η θέση του. Άλλο το να τον έχεις μέσα στο σπίτι σε θερμοκρασία 22-23 βαθμούς και άλλο στο υπόγειο(καλή ώρα). 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Το παραξενο ειναι οτι αν τωρα αναψω δυο ωρες τοπν ηλικαο με ρευμα που ειναι 180 λιτρα θα εχει και το πρωι ζεστο νερο . Αν αναψω ομως το μποϊλερ που ειναι στο παταρι ιδιο χρονικο διαστημα και ειναι 80 λιτρα το πρωι δεν θα εχει ζεστο νερο .
NikosKallithea Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Το παραξενο ειναι οτι αν τωρα αναψω δυο ωρες τοπν ηλικαο με ρευμα που ειναι 180 λιτρα θα εχει και το πρωι ζεστο νερο . Αν αναψω ομως το μποϊλερ που ειναι στο παταρι ιδιο χρονικο διαστημα και ειναι 80 λιτρα το πρωι δεν θα εχει ζεστο νερο . Γιαννη, σε 15 λεπτα ο ηλιακος εχει ζεστό νερο, γιατι να τον ανάψεις τωρα ενω τον θελεις το πρωι? Τι χρονολογίας ειναι ο ηλιακός σου?
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Γιαννη, σε 15 λεπτα ο ηλιακος εχει ζεστό νερο, γιατι να τον ανάψεις τωρα ενω τον θελεις το πρωι? Τι χρονολογίας ειναι ο ηλιακός σου? Ειναι 10ετιας Καλπακ (Το Ηλιοθερμο κρατησε 20χρονια )αλλα εγω τον θελω με το που ξυπναω να εχει ζεστο νερο αμεσως γιατι καθε μερα χειμωνα καλοκαιρι κανω λουσιμο οτι καιρο και αν εχει εξω και σημερα δεν ειχε.
NikosKallithea Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Ειναι 10ετιας Καλπακ (Το Ηλιοθερμο κρατησε 20χρονια )αλλα εγω τον θελω με το που ξυπναω να εχει ζεστο νερο αμεσως γιατι καθε μερα χειμωνα καλοκαιρι κανω λουσιμο οτι καιρο και αν εχει εξω και σημερα δεν ειχε. Λυσε το πρόβλημα του χειμώνα με την τοποθέτηση ενος ρελε και ενος χρονοδιακόπτη ραγας, μεσα στον πίνακα, το προγραμματίζεις και ανοίγει τον ηλιακό το πρωί πχ εγώ το έχω μισή ώρα πριν πέσει το νυχτερινό και έτσι γλυτώνω και χρημα. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Λυσε το πρόβλημα του χειμώνα με την τοποθέτηση ενος ρελε και ενος χρονοδιακόπτη ραγας, μεσα στον πίνακα, το προγραμματίζεις και ανοίγει τον ηλιακό το πρωί πχ εγώ το έχω μισή ώρα πριν πέσει το νυχτερινό και έτσι γλυτώνω και χρημα. Καλη λυση ακουγεται .Κοστος αγορας ?
NikosKallithea Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Το κοστος αγορας ειναι κανενα 30αρι 40αρι, το θεμα ειναι η εγκατάσταση, ο ηλεκτρολόγος θα σου παρει σίγουρα 50 εργασία 1
Liverpool89 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπερα . Δεν ηθελα να ανοιξω καινουργιο θεμα, αλλα απαντηση δεν βρηκα. Εχω ηλιακο, μποιλερ και ειναι συνδεμενος με τα καλοριφερ, τωρα που δεν κανει καλο καιρο Θέλω να γυρισω την βανα να ζεσταινω νερο με το ρευμα. Ηρθε μια φορα ο υδραυλικός που υποτιθεται εφτιαξε το καζανακι λεγοντας μου θα με παρεις τηλέφωνο οταν χαλασει ο καιρός να γυρισω τις βανες να ζεσταινεις νερο με το ρευμα, αναγκαστηκα επειδη δεν εκανε δουλεια να το λυσω ολο μονος μουκαι να το φτιαξω στα τυφλα. Τον εχω παρει πεντε τηλεφωνα, σημερα παλι με εστησε, οποιος εχει καποια γνωση ας μου πει ποια βανα πρεπει να γυρισω. Με κουρασε να τον περιμενω, να πηγαινω στην δουλεια δυο ωρες μετα χωρις να γινεται τιποτα. Παραθετω φωτογραφιες
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Εγω εχω μποιλερ που ζεστανει με το καλοριφερ αλλα μεσα στο παταρι . Δεν ξερω από αυτά αλλα εχει δυο βανες .Η μια στην βεραντα κλεινει τον ηλιακο και η αλλα μεσα στο παταρι ανοιγει το μποιλερ που δουλευει ή με ρευμα ή με το καλοριφέρ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα