d4mage Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Αρχικά ΚΑΙ το φαγητό είναι μια υποκειμενική κουβέντα, ο καθένας έχει τα γούστα του και κρίνει ανάλογα. Πάμε στο θέμα. Γιατί αναφέρομαι σε μπεργκεράδικα και όχι ( κρεπερί, πιτσαρία, γυράδικο ); Επειδή πολύ απλά είναι η μόδα των τελευταίων χρόνων και επειδή προωθούν ασυστόλως το μπέργκερ σαν γκουρμεδιά για το τίποτα. Ότι ανοίγει έχει παράλογες τιμές, χρεώνουν τραγικά για το κάθε έξτρα, η ποιότητα μπαίνει σε ένα τσουβάλι και το μενού είναι αυστηρά αυτό που βλέπεις με μόνη αλλαγή να αφαιρέσεις κάτι από αυτό που θες να παραγγείλεις που ενδεχομένως να μη σου αρέσει. Η δυνατότητα να φτιάξεις κάτι δικό σου ( ούτε μία στο εκατομμύριο ) είναι απαγορευτική. Σαφώς και υπάρχει ο κανονισμός του καταλόγου που σου λέει αυτό πουλάω αν θες πάρε αλλιώς τον πούλο... δεν εννοώ αυτό. Ρε παιδί μου στις πιτσαρίες εάν κάποιο μενού δεν σου αρέσει... παραγγέλνεις μια συνηθισμένη σπέσιαλ αφαιρείς τις πιπεριές εάν δεν γουστάρεις και τέλος. Το αν σου αρέσει μετά σε γεύση είναι άλλο θέμα. Στα μπεργκεράδικα πρέπει να πας σύμφωνα με τον πειραματισμό του κάθε ανώμαλου σεφ, ιδιοκτήτη ή ότι άλλο. Ξυπνάει ένα ωραίο πρωί ο κάθε τρόμπας και λέει "σήμερα θα δημιουργήσω το μπέργκερ King Alabourneziko και θα βάλω μέσα διπλό μπιφτέκι, ντομάτα, μαρούλι, τζατζίκι, τυροκαφτερή, τσίλι, μαγιονέζα, κέτσαπ, μπέικον, μανιτάρια, κρεμμύδια και σαν εναλλακτική θα σουτάρω και μια σως αχταρμά για όποιον θέλει". Παράδειγμα: βλέπω ένα κατάλογο σε γνωστό μπεργκεράδικο και θέλησα να πάρω ένα κλασικό μπέργκερ άλλα με βοδινό μπιφτέκι όπως ακριβώς ήταν στον κατάλογο με μόνη διαφορά το χοιρινό. Μου λέει δεν γίνεται, θα πας στο τάδε μπέργκερ που είναι με βοδινό και αν δεν σου αρέσει κάτι το αφαιρείς. Ο συνδυασμός αταίριαστος, είχε κάτι κρεμμύδια, μπέικον και δεν θυμάμαι τι άλλο. Αφού αφαίρεσα ότι είχε και δεν είχε, κράτησα το βοδινό μπιφτέκι, το ψωμί, την μουστάρδα και το μαρούλι. Όταν πλήρωσα; Το πλήρωσα το ίδιο με ότι είχε μέσα πριν αφαιρέσω. Επίσης ποιος είναι ο ορισμός του μπέργκερ, το κανονικό ρε παιδί μου. Αυτό που θα έπρεπε να είναι ίδιο σε όλα τα μπεργκεράδικα και μετά ο καθένας ας κάνει το ανάλογο μενού του σε άλλες επιλογές. Γράφει ο καθένας την κάθε μουφο ιστορία μέσα στην περιγραφή του καταστήματος και τα έχουνε ξεσκίσει όλα. Εδώ έχουν ξεχάσει τι είναι οι πίκλες, τις έχουν εξαφανίσει όλοι. Υ.Γ αν και μου αρέσουν τα αποφεύγω όσο μπορώ επειδή ο κιμάς είναι ότι πιο βρώμικο σε φαγητό, και επειδή ( δεν ξέρω πως το καταφέρνουν ) κάθε φορά που τρώω μπέργκερ νιώθω το στομάχι μου με καρκίνο, τρέχω στην τουαλέτα μέσα στην ώρα, πίνω ατελείωτο νερό και γενικά αισθάνομαι άρρωστος και με πιάνει η φρίκη και για μια εβδομάδα τρώω μόνο όσπρια και λαχανικά. 2
Lucifer Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 o κιμάς είναι ότι πιο βρώμικο σε φαγητό wat 8
McNerd Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 αφού σε χαλάει γιατί το τρως? κόφτο το ρημάδι 5
arxaggelos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Βοδινό μπιφτέκι κρεμμύδια και μπέικον αταίριαστος συνδυασμός; Στη γενική κατηγορία φαγητού που λέγεται μπάρμπεκιου όπου ανήκουν τα μπέργκερ; Αν σε πειράζουν Είναι εντελώς άλλο ζήτημα 1
d4mage Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Το θέμα δεν είναι τι επιλέγω να φάω άλλα το πως προωθούν αυτό που θες να φας χωρίς να έχεις την επιλογή να πάρεις αυτό που σου αρέσει. Ναι, ο κιμάς εκεί έξω είναι ότι χειρότερο. Με λίγα μπαχαρικά κάτι σάπιο φαίνεται πολύ καλύτερο. 1
Lucifer Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Ε καλά, "εκεί έξω" όλα ό,τι χειρότερο είναι, φαντάζομαι δεν τρως πιτόγυρο και λες "α, γουρούνι μισελέν". Κατά τα άλλα, το καλύτερο φαΐ είναι το φαΐ που κάνεις εσύ και το μπέργκερ είναι από τα πιο εύκολα φαγητά να φτιαχτεί. Σως jack βρίσκεις 4 διαφορετικές στο εμπόριο, honey mustard φτιάχνεται σε 5 λεπτά. Η παραμετροποίηση του μπέργκερ είναι το μικρότερο από τα προβλήματα όταν η ποιότητα είναι τόσο αμφίβολη και η τιμή τόσο φουσκωμένη. Για να μην αναφέρω αυτή την εκνευριστική παπαριά "ΒΑΛΑΜΕ 4 ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΣΑΜΕ ΜΕ ΤΣΕΝΤΑΡ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΣ;;;" που αντί να δίνει έμφαση στην ποιότητα δίνει έμφαση στην γουρουνοψαρίλα του κάθε μεταλλά. Γενικά, αγαπάμε μπέργκερ αλλά από τότε που έγινε μόδα είναι πιο εκνευριστικό και από την εποχή που είχαν όλοι frozen yogurt στο χωριό τους. 24
d4mage Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Βοδινό μπιφτέκι κρεμμύδια και μπέικον αταίριαστος συνδυασμός; Στη γενική κατηγορία φαγητού που λέγεται μπάρμπεκιου όπου ανήκουν τα μπέργκερ; Αν σε πειράζουν Είναι εντελώς άλλο ζήτημα Καλέ μου φίλε προφανώς και δεν είδες τι γράφω πριν αρχίσω το θέμα. Δεν έχει να κάνει με το τι μου αρέσει και τι όχι. Διάβασε καλύτερα πριν απαντήσεις. Και ποιος σου είπε πως αυτό είναι γενική κατηγορία φαγητού και λέγεται και μπάρμπεκιου; Μπάρμπεκιου είναι το οτιδήποτε γουστάρεις να τρως ψημένο στα κάρβουνα. Αυτούς τους ορισμούς δεν μπορώ, είναι διαφορετικό το τι πιστεύεις εσύ με την γενική κατηγορία φαγητού που λέγεται μπάρμπεκιου και διαφορετικό να το επιβάλεις και στους άλλους. Επειδή εσύ γουστάρεις να τρως μπριζόλες καπακωμένες με μπέικον δεν σημαίνει πως θα πρέπει να το φάει ας πούμε και ο υπόλοιπος κόσμος και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για κάτι που πουλάει φαγητό. Ε καλά, "εκεί έξω" όλα ό,τι χειρότερο είναι, φαντάζομαι δεν τρως πιτόγυρο και λες "α, γουρούνι μισελέν". Κατά τα άλλα, το καλύτερο φαΐ είναι το φαΐ που κάνεις εσύ και το μπέργκερ είναι από τα πιο εύκολα φαγητά να φτιαχτεί. Σως jack βρίσκεις 4 διαφορετικές στο εμπόριο, honey mustard φτιάχνεται σε 5 λεπτά. Η παραμετροποίηση του μπέργκερ είναι το μικρότερο από τα προβλήματα όταν η ποιότητα είναι τόσο αμφίβολη και η τιμή τόσο φουσκωμένη. Για να μην αναφέρω αυτή την εκνευριστική παπαριά "ΒΑΛΑΜΕ 4 ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΣΑΜΕ ΜΕ ΤΣΕΝΤΑΡ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΣ;;;" που αντί να δίνει έμφαση στην ποιότητα δίνει έμφαση στην γουρουνοψαρίλα του κάθε μεταλλά. Γενικά, αγαπάμε μπέργκερ αλλά από τότε που έγινε μόδα είναι πιο εκνευριστικό και από την εποχή που είχαν όλοι frozen yogurt στο χωριό τους. Αν εξαιρέσεις πως στο πιτόγυρο μπορείς να επιλέξεις τι θέλεις να βάλεις μέσα σε αντίθεση με ένα μπέργκερ... σε όλα τα υπόλοιπα που λες συμφωνώ απόλυτα. Και επίσης στα χωριά ξέρουν να τρώνε πολύ καλύτερα
The_Judas Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Είναι μόδα των τελευταίων ετών, κάτι λιγδιάρικα burgers (και καλά gourme) με βούτυρα, λιωμένα τυριά, λιωμένο bacon, με μισοψημένο κιμά κλπ. Ολα αυτά σε τιμή gourme φυσικά. 6
mrfan Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Το μαγαζί που δεν σε αφήνει να προσθέσεις/αφαιρέσεις πράγματα από ένα πιάτο, το κάνει διότι όλα είναι έτοιμα από πριν Και εννοείται ότι ο κιμάς είναι ο,τι χειρότερο κυκλοφορεί. Αλέθουν μέχρι και τα αυτιά από τα ζώα 4
Lucifer Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Αν εξαιρέσεις πως στο πιτόγυρο μπορείς να επιλέξεις τι θέλεις να βάλεις μέσα σε αντίθεση με ένα μπέργκερ... σε όλα τα υπόλοιπα που λες συμφωνώ απόλυτα. Και επίσης στα χωριά ξέρουν να τρώνε πολύ καλύτερα Συμφωνώ και συμφωνώ, απλώς λέω ότι αν υπήρχε ένα πραγματικά καλό μπέργκερ, σε τιμή όχι_φαρμακείο και χωρίς αυτές τις δηθενιές/υπερβολές, χαλάλι το να ήτανε προκάτ. Αλλά τώρα ή θα πληρώσω λες και τρώω αστακό για κάτι που μπορώ εγώ να φτιάξω καλύτερα, ή θα φάω φτηνό σκουπίδι. Ε, αυτά με ενοχλούν παραπάνω από το αν μπορώ να προσθέσω μανιτάρια στο υπερτιμημένο μπέργκερ ή στο σκουπιδαριό.
theoritikos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Τα μπεργκεράδικα για να τραβήξουν κοινό φτιάχνουν μενού με έμφαση στο 'πόσο γουρουνιά μπορούμε να το κάνουμε'. Δεν τον νοιάζει τον πιτσιρικά αν έχει angus beef ή αδέσποτο σκύλο. Δεν γνωρίζω κανέναν που να επιλέγει να φάει στο μπαρ μπεε κιου επειδή έχει καλή ποιότητα.Το επιλέγουν για την ποσότητα. 2
Miracle Worker Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Το μαγαζί που δεν σε αφήνει να προσθέσεις/αφαιρέσεις πράγματα από ένα πιάτο, το κάνει διότι όλα είναι έτοιμα από πριν Και εννοείται ότι ο κιμάς είναι ο,τι χειρότερο κυκλοφορεί. Αλέθουν μέχρι και τα αυτιά από τα ζώα Μπα, τα αυτιά πάνε για το τηγάνισμα των πατατακίων.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Ε καλά, "εκεί έξω" όλα ό,τι χειρότερο είναι, φαντάζομαι δεν τρως πιτόγυρο και λες "α, γουρούνι μισελέν". Κατά τα άλλα, το καλύτερο φαΐ είναι το φαΐ που κάνεις εσύ και το μπέργκερ είναι από τα πιο εύκολα φαγητά να φτιαχτεί. Σως jack βρίσκεις 4 διαφορετικές στο εμπόριο, honey mustard φτιάχνεται σε 5 λεπτά. Η παραμετροποίηση του μπέργκερ είναι το μικρότερο από τα προβλήματα όταν η ποιότητα είναι τόσο αμφίβολη και η τιμή τόσο φουσκωμένη. Για να μην αναφέρω αυτή την εκνευριστική παπαριά "ΒΑΛΑΜΕ 4 ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΣΑΜΕ ΜΕ ΤΣΕΝΤΑΡ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΣ;;;" που αντί να δίνει έμφαση στην ποιότητα δίνει έμφαση στην γουρουνοψαρίλα του κάθε μεταλλά. Γενικά, αγαπάμε μπέργκερ αλλά από τότε που έγινε μόδα είναι πιο εκνευριστικό και από την εποχή που είχαν όλοι frozen yogurt στο χωριό τους. ΘΑΝΑΤΟΣ στα burgers που δεν χωράνε στο στόμα! (δεν εννοώ να χωράνε ολόκληρα σαν κεφτεδάκια, u know what i mean) 9
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα