Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δοκίμασε να αφαιρέσεις εντελώς το πακέτο 

xserver-xorg-video-intel

Και μετά κάνε reboot

Το έκανα και έχω πολύ έντονο flickering στο scroll των ιστοσελίδων. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το έκανα και έχω πολύ έντονο flickering στο scroll των ιστοσελίδων. 

Γενικά όμως πάει πιο γρήγορα σε σχέση με πριν, αν εξαιρέσεις το tearing;

Ποιο DE χρησιμοποιείς αυτή τη στιγμή; Δες μήπως είναι απενεργοποιημένος ο compositor και ενεργοποίησε τον για να διορθωθεί το tearing.

Επεξ/σία από thomasG4
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Γενικά όμως πάει πιο γρήγορα σε σχέση με πριν, αν εξαιρέσεις το tearing;

Ποιο DE χρησιμοποιείς αυτή τη στιγμή; Δες μήπως είναι απενεργοποιημένος ο compositor και ενεργοποίησε τον για να διορθωθεί το tearing.

Ζητώ συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντησή μου, αλλά δεν είχα πρόσβαση στο συγκεκριμένο λάπτοπ. Λοιπόν, όχι δεν πηγαίνει πιο γρήγορα. Βασικά δεν έχει καμία διαφορά με πριν. Ο σκληρός δουλευει σχεδόν συνεχόμενα και τον ακούω. Το βασικότερο πρόβλημα στην εμπειρία χρήσης είναι ότι με κάθε scroll, ή κλικ στο mouse, ο σκληρός ακούγεται πιο έντονα και είναι σαν να έχει latency από τη στιγμή που πατάω κάτι, μέχρι αυτό να εκτελεστεί. Παράδειγμα, παταω να ανοίξει πχ το libreoffice. Ο σκληρός κάνει ένα συνεχόμενο θόρυβο, ανοίγει το libreoffice, και ο σκληρός αρχίζει να ησυχάζει μετά από 6-7 δευτερόλεπτα. Ανοίγω Chrome. Για να μπορέσω να γράψω στην αναζήτηση, πάλι αρχίζει ο σκληρός και υπάρχει latency μεγάλο. Μέσω της παρακολούθησης συστήματος, βλέπω ότι οι επεξεργαστές δουλεύουν για αρκετή ώρα ακόμα και στο 100% κάθε φορά που πάω να τρέξω μια εφαρμογή, ή κάνω μια αναζήτηση στο Google. Με τα 8 ram στα Windows 10, ο υπολογιστής δεν παρουσιάζει κανένα ανάλογο σύμπτωμα, και μάλιστα είναι και αρκετά γρήγορος για τις δυνατότητές του. 

Αυτή τη στιγμή τρέχω Xubuntu (64bit λόγω ανάγκης Viber). 

Υπάρχει περίπτωση το συγκεκριμένο hardware να μην είναι απόλυτα συμβατό με το Linux; Έχω αρχίσει και απελπίζομαι.

Να σημειώσω ότι έχω αρκετά τέτοια λάπτοπ και σήμερα πέρασα την ημέρα δοκιμάζοντας τις ίδιες διανομές και στα άλλα. Τα προβλήματα παραμένουν. Δεν ξέρω αν έχει σημασία, αλλά τα συγκεκριμένα θέλουν πατέντα για να μην κλείνει το wifi μετά από λίγο, και ο ήχος τους στο linux είναι σημαντικά χαμηλότερος σε ένταση σε σχέση με τα windows.

Δημοσ.

Ζητώ συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντησή μου, αλλά δεν είχα πρόσβαση στο συγκεκριμένο λάπτοπ. Λοιπόν, όχι δεν πηγαίνει πιο γρήγορα. Βασικά δεν έχει καμία διαφορά με πριν. Ο σκληρός δουλευει σχεδόν συνεχόμενα και τον ακούω. Το βασικότερο πρόβλημα στην εμπειρία χρήσης είναι ότι με κάθε scroll, ή κλικ στο mouse, ο σκληρός ακούγεται πιο έντονα και είναι σαν να έχει latency από τη στιγμή που πατάω κάτι, μέχρι αυτό να εκτελεστεί. Παράδειγμα, παταω να ανοίξει πχ το libreoffice. Ο σκληρός κάνει ένα συνεχόμενο θόρυβο, ανοίγει το libreoffice, και ο σκληρός αρχίζει να ησυχάζει μετά από 6-7 δευτερόλεπτα. Ανοίγω Chrome. Για να μπορέσω να γράψω στην αναζήτηση, πάλι αρχίζει ο σκληρός και υπάρχει latency μεγάλο. Μέσω της παρακολούθησης συστήματος, βλέπω ότι οι επεξεργαστές δουλεύουν για αρκετή ώρα ακόμα και στο 100% κάθε φορά που πάω να τρέξω μια εφαρμογή, ή κάνω μια αναζήτηση στο Google. Με τα 8 ram στα Windows 10, ο υπολογιστής δεν παρουσιάζει κανένα ανάλογο σύμπτωμα, και μάλιστα είναι και αρκετά γρήγορος για τις δυνατότητές του. 

Αυτή τη στιγμή τρέχω Xubuntu (64bit λόγω ανάγκης Viber). 

Υπάρχει περίπτωση το συγκεκριμένο hardware να μην είναι απόλυτα συμβατό με το Linux; Έχω αρχίσει και απελπίζομαι.

Να σημειώσω ότι έχω αρκετά τέτοια λάπτοπ και σήμερα πέρασα την ημέρα δοκιμάζοντας τις ίδιες διανομές και στα άλλα. Τα προβλήματα παραμένουν. Δεν ξέρω αν έχει σημασία, αλλά τα συγκεκριμένα θέλουν πατέντα για να μην κλείνει το wifi μετά από λίγο, και ο ήχος τους στο linux είναι σημαντικά χαμηλότερος σε ένταση σε σχέση με τα windows.

Ριξε και μια ματια σε αυτο, μπας και ....http://www.insomnia.gr/topic/626048-tracker-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BD/?do=findComment&comment=55232551

Τσεκαρε αν στα DE που εχεις εγκατεστημενα, τρεχουν παρομοιες υπηρεσιες απο πισω, που να ειναι ικανες να σακατεψουν το συστημα σου.

Συνηθως Υπηρεσιες τοπικης αναζητησης, δημιουργιας ευρετηριου κτλ.

Δημοσ.

Δώσε λίγο αυτή την εντολή:

lspci | grep -i --color 'vga\|3d\|2d'

Ορίστε.

00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Atom Processor Z36xxx/Z37xxx Series Graphics & Display (rev 0e)

Γιατί εμφανίζει τον επεξεργαστή μου ως Atom αφού είναι Celeron;

Ριξε και μια ματια σε αυτο, μπας και ....http://www.insomnia.gr/topic/626048-tracker-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BD/?do=findComment&comment=55232551

Τσεκαρε αν στα DE που εχεις εγκατεστημενα, τρεχουν παρομοιες υπηρεσιες απο πισω, που να ειναι ικανες να σακατεψουν το συστημα σου.

Συνηθως Υπηρεσιες τοπικης αναζητησης, δημιουργιας ευρετηριου κτλ.

Στο Xubuntu δεν υπάρχουν καν αυτές υπηρεσίες.

Δημοσ.

Ορίστε.

00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Atom Processor Z36xxx/Z37xxx Series Graphics & Display (rev 0e)

Γιατί εμφανίζει τον επεξεργαστή μου ως Atom αφού είναι Celeron;

Στο Xubuntu δεν υπάρχουν καν αυτές υπηρεσίες.

H ενσωματωμένη κάρτα γραφικών που χρησιμοποιεί έχει intel atom, όχι η cpu του υπολογιστή. 

Ωραία αφού έχεις μόνο μια κάρτα γραφικών, δοκίμασε να αντικαταστήσεις τον compositor του xfce με τον compton. Έτσι θα έχει λίγο παραπάνω φόρτο η ram για να ξαλαφρώσει λίγο τη cpu.

Δες εδώ πως θα κάνεις την αλλαγή:

http://duncanlock.net/blog/2013/06/07/how-to-switch-to-compton-for-beautiful-tear-free-compositing-in-xfce/

Επίσης δώσε αυτή την εντολή για να δούμε ποιον kernel έχεις:

uname -r

Άμα έχεις τον 4.4 θα πρότεινα αναβάθμιση στον 4.8 μέσα απο τα αποθετήρια του Xubuntu.

Δημοσ.

H ενσωματωμένη κάρτα γραφικών που χρησιμοποιεί έχει intel atom, όχι η cpu του υπολογιστή. 

Ωραία αφού έχεις μόνο μια κάρτα γραφικών, δοκίμασε να αντικαταστήσεις τον compositor του xfce με τον compton. Έτσι θα έχει λίγο παραπάνω φόρτο η ram για να ξαλαφρώσει λίγο τη cpu.

Δες εδώ πως θα κάνεις την αλλαγή:

http://duncanlock.net/blog/2013/06/07/how-to-switch-to-compton-for-beautiful-tear-free-compositing-in-xfce/

Επίσης δώσε αυτή την εντολή για να δούμε ποιον kernel έχεις:

uname -r

Άμα έχεις τον 4.4 θα πρότεινα αναβάθμιση στον 4.8 μέσα απο τα αποθετήρια του Xubuntu.

Σ' ευχαριστώ πολύ για την προσπάθειά σου να βοηθήσεις.

Λοιπόν, έκανα όλα όσα μου είπες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο σκληρός εξακολουθεί να κάνει συνεχόμενο "τσίριχτο" ήχο, κάτι σαν να σφυρίζει :). Δεν άλλαξε τίποτα στη συμπεριφορά του υπολογιστή, εκτός από τη χαμηλότερη χρήση της CPU. Το ίδιο πρόβλημα και στα δύο ίδια pc, με πολύ ενοχλητκό θόρυβο και latency, ενώ στα 10ρια κανένα θέμα απολύτως. Σημείωση, έχω βάλει 8gb ram.

Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ πολύ για την προσπάθειά σου να βοηθήσεις.

Λοιπόν, έκανα όλα όσα μου είπες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο σκληρός εξακολουθεί να κάνει συνεχόμενο "τσίριχτο" ήχο, κάτι σαν να σφυρίζει :). Δεν άλλαξε τίποτα στη συμπεριφορά του υπολογιστή, εκτός από τη χαμηλότερη χρήση της CPU. Το ίδιο πρόβλημα και στα δύο ίδια pc, με πολύ ενοχλητκό θόρυβο και latency, ενώ στα 10ρια κανένα θέμα απολύτως. Σημείωση, έχω βάλει 8gb ram.

Έβαλες και τον καινούριο kernel;

Δημοσ.

Έβαλες και τον καινούριο kernel;

Ναι, τον έβαλα. Δεν είδα διαφορά. Εγκατέστησα τώρα το ElementaryOS, αλλά εδώ το πρόβλημα είναι ακόμα χειρότερο. Παρατηρώ ότι την ώρα που κάνει boot η διανομή που έχω εγκαταστήσει, βγάζει κάποια errors πριν με βγάλει σε login screen, αλλά δεν προλαβαίνω να τα σημειώσω και χάνονται. 

Επίσης, μπαίνοντας στο bios για να επιλέξω boot από στικάκι (τα lenovo έχουν κουμπί για το bios), μου εμφανίζει το στικάκι δυο φορές. Τη μια κανονικά (legacy, όπως είναι τα 10ρια), και ως EFI USB device, το οποίο δεν επιλέγω ποτέ, γιατί έχω απενεργοποιήσει το UEFI πριν κάνω φορματ και περάσω τα 10ρια. Παίζει ίσως ρόλο αυτό;

Το laptop έχει μόνο linux στον δίσκο ένα partition, ή είναι dual boot? Γιατί βλέπω μιλάς και για windows συνέχεια... Link.png Site: tomshardware

Έχει Windows 10 εγκατεστημένα σε Legacy, και Linux σε dual boot. Επίσης, στο link που παρέθεσες, βλέπω αναφορά σε Nvidia, την οποία δεν έχω. 

Edit: Μόλις ανακάλυψα ότι δεν λειτουργεί και το card reader στο Linux.

Δημοσ.

Μετά από προσπάθεια χρήσης του ElementaryOS, εγκατέστησα το Linux Lite. Σ' αυτό, λοιπόν, προς έκπληξή μου, δεν υπάρχει το πρόβλημα. Δουλεύουν όλα. Άρα είναι θεμα συμβατότητας διανομής, να υποθέσω;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...