opera Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Πρόσφατα ανακάλυψα μια φυλή τους Site: Sentinelese οι οποίοι δεν έχουν δεχτεί καμία εξωτερική επίδραση και ζουν σε πλήρη απομόνωση. Δεν υπάρχει καν ένδειξη χρήσης της φωτιάς από τη φυλή αυτή,ούτε αγροτικές καλλιέργειες. Η απορία μου είναι:Η απομόνωση και η έλλειψη αλληλεπίδρασης με την υπόλοιπη ανθρωπότητα δικαιολογεί τη μη ανάπτυξη πολιτισμού και τη μη εξέλιξη αυτής της φυλής; Δε θα έπρεπε στο πέρασμα του χρόνου να έχουν αναπτύξει ένα στοιχειώδη πολιτισμό; Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η υπόλοιπη ανθρωπότητα εξελίχθηκε και αναπτύχθηκε δυσανάλογα σε σχέση με τη φυλή αυτή και σαν δεύτερη σκέψη είναι ότι πιθανόν η υπόλοιπη ανθρωπότητα δέχθηκε επιδράσεις που οι Sentinelese δεν έχουν δεχθεί. Οι απομονωμένες-πρωτόγονες φυλές είναι σαν στιγμιότυπο από το παρελθόν της ανθρωπότητας. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Πρόσφατα ανακάλυψα μια φυλή τους Site: Sentinelese οι οποίοι δεν έχουν δεχτεί καμία εξωτερική επίδραση και ζουν σε πλήρη απομόνωση. Δεν υπάρχει καν ένδειξη χρήσης της φωτιάς από τη φυλή αυτή,ούτε αγροτικές καλλιέργειες. Η απορία μου είναι:Η απομόνωση και η έλλειψη αλληλεπίδρασης με την υπόλοιπη ανθρωπότητα δικαιολογεί τη μη ανάπτυξη πολιτισμού και τη μη εξέλιξη αυτής της φυλής; Δε θα έπρεπε στο πέρασμα του χρόνου να έχουν αναπτύξει ένα στοιχειώδη πολιτισμό; Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η υπόλοιπη ανθρωπότητα εξελίχθηκε και αναπτύχθηκε δυσανάλογα σε σχέση με τη φυλή αυτή και σαν δεύτερη σκέψη είναι ότι πιθανόν η υπόλοιπη ανθρωπότητα δέχθηκε επιδράσεις που οι Sentinelese δεν έχουν δεχθεί. Οι απομονωμένες-πρωτόγονες φυλές είναι σαν στιγμιότυπο από το παρελθόν της ανθρωπότητας. εξωγήινους ε;
Lautrec Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Για να αναπτύξεις πολιτισμό θα πρέπει να πληρούνται κάποιες προυποθέσεις (κλιματικές, περιβαλλοντικές κπλ). Χωρίς αυτές τις προυποθέσεις μένεις ένα με το χώμα επ'αόριστον. Η γεωργία, για παράδειγμα, ανακαλύφτηκε μόνο όταν οι άνθρωποι έφυγαν απο την ανατολική Αφρική και πήγαν βορειότερα. 2
pontez2 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Ναι ειχε γινει θέμα με αυτους παλαιότερα. Δεν είναι μόνο αυτοί βέβαια που αρνούνται κάθε επαφή με τον έξω κόσμο. Δεν νομιζω ότι η μη επικοινωνία τους με άλλους, τους εμποδίζει να εξελιχθούν αλλά η άρνησή τους να εξελιχθούν (να ταξιδέψουν ώστε να βρουν νέες πρώτες ύλες κτλ κτλ) Οι άνθρωποι ζουν σε μια δική τους κοινωνία, απολαμβάνοντας μόνο ότι μπορεί να τους παρέχει η γη τους. Ότι παράγουν τρώνε. Θεωρω δεδομένο ότι έχουν κτηνοτροφία και γεωργία, αλλά λόγω της πυκνής βλάστησης δε μπορουμε να το δούμε. Δε θα μπορουσαν να επιβιωσουν διαφορετικά. Δε ξέρω ποιο είναι το πλαίσιο διοίκησής τους, αλλά εμένα μια χαρά μου φαίνονται Παρεμπιπτόντως για να αρνουνται αυτή την επαφή, θεωρω σχεδον σιγουρο ότι κάποιοι από αυτους γνωρίζουν τι παίζει εκει έξω.
Lucifer Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Παρεμπιπτόντως για να αρνουνται αυτή την επαφή, θεωρω σχεδον σιγουρο ότι κάποιοι από αυτους γνωρίζουν τι παίζει εκει έξω. Αντιβίωση, ρούχα, ηλεκτρισμός και αντικουνουπικά; 5
4saken Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 https://www.goodreads.com/book/show/1842.Guns_Germs_and_Steel Διαβαστε το παραπανω, απο τα πιο ενδιαφεροντα και "eye opener" βιβλια... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα