Προς το περιεχόμενο

Linux σε λαπτοπ με δυο σκληρους δισκους


karapiperidis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα..

Εχω ενα λαπτοπ το οποιο εχει δυο σκληρους..ο ενας ssd και ο αλλος hdd..προσφατα αποφασισα να εγκαταστησω linux στο λαπτοπ αυτο..ομως ο ssd μου εχει λιγα περιθωρια αποθηκευτικου χωρου με αποτελεσμα η εγκασταση να ειναι αδυνατη γιατι δεν θα εχω χωρο για τα προγραμματα των linux αλλα και των windows..Η ερωτηση μου ειναι..Θα μπορουσα να εγκαταστησω τα linux στον hdd?(ο hdd λειτουργει μονο ως αποθηκευτικος και ο ssd ειναι ο bootable disk)Ευχαριστω πολυ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φυσικά και μπορεις να εγκαταστήσεις λίνουξ στον hdd αλλα εφόσον έχεις ssd θα ηταν χαζομάρα να βαλεις λειτουργικο στον σκληρο δισκο. Ριψοκίνδυνο αλλα μπορεις να βαλεις λειτουργικο στον σσδ και να τρεχεις προγραμματα απο τον σκληρο, δεν μπορω να σκεφτω μια καλυτερη λυση. Αν ολα πανε σταβα βαλτα ολα στον σκληρο και τελειωσες. Αλλα επειδη απο οτι καταλαβα εχεις θεμα με τον σσδ χωρο κατεβασε μια ελαφρια εκδοση linux , προτεινω Ubuntu Mate

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς. Αλλά πάνω από 10GB δύσκολα να χρειαστείς, άντε βαριά βαριά 20GB.

Οπου και να το στήσεις ,να ξέρεις ότι θα χρειαστεί να κάνει partition. Οπότε αν δεν το έχεις κάνει ήδη, θα χρειαστείς με έναν partition manager να κάνεις resize το υπάρχων partition και να αφήσεις ελεύθερα 10GB τουλάχιστον για το linux. Από 'κει και πέρα το linux θα σου εγκαταστήσει νέο boot loader στον primary (boot) δίσκο, και θα διαλέγεις ποιό λειτουργικό θέλεις να κάνεις boot. Καλό είναι να είναι στημένα τα Windows πριν από το linux, γιατί δεν ξέρω με τις τελευταίες εκδόσεις των Windows τι γίνεται όσο αφορά το κατά πόσο γνωρίζουν ή όχι την ύπαρξη άλλου λειτουργικού στον υποολογιστή. Το linux αναγνωρίζει και άλλα λειτουργικά καί τα προσθέτει στο boot menu.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...