logokrimenos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Λοιπόν είμαι κάτοχος Lower, τελευταία φορά που μίλησα Αγγλικά ήταν πριν 12 χρόνια που έκανα φροντιστήρια και έδωσα εξετάσεις. Το επίπεδό μου είναι αρκετά καλύτερο απο το lower, ωστόσο πάσχω στο speaking. Στο writing τα πάω καλύτερα, έχω και δημοσιευμένο επιστημονικό paper σε περιοδικό με αρκετά καλό impact factor. Ωστόσο έπιασα τον εαυτό μου σε μια συνέντευξη που είχα στα αγγλικά, να ξέρω την σωστή λέξη που πρέπει να χρησιμοποιήσω αλλα να κολλάω για μερικά δευτερόλεπτα με αποτέλεσμα για να μην γελάει ο κόσμος να χρησιμοποιήσω κάποια άλλη λιγότερο "σωστή". Γενικά προσπαθώ να βλέπω κάποιες εύκολες σειρές που παρακολουθώ με αγγλικούς υπότιτλους ετσι ώστε να υπάρχει μια υποτυπώδες τριβή, αλλά αυτό που πραγματικά θέλω να βελτιώσω είναι το speaking. Δεν θα με ενδιέφερε να πάρω κάποιο επιπλέον πτυχίο, απλά να μπορώ να μιλάω καλύτερα και με καλύτερη ευχέρεια. Με ποιους τρόπους θα προτείνατε να το επιτύχω αυτό? - Εχω σκεφτεί να αγοράσω κάποιο βιβλίο για proficiency για λεξιλόγιο τουλάχιστον να μάθω καινούργιες λέξεις έτσι ώστε να τις προσαρμόσω σε αυτά που ξέρω. - Αν πήγαινα σε φροντιστήριο θα μπορούσα να κανω 10-20 μαθήματα μόνο για το συγκεκριμένο θέμα? περιμένω γνώμες
Moderators Kercyn Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Υπάρχουν διάφορα φόρουμ και γκρουπ στα οποία μπορεί κάποιος να πει "θέλω βοήθεια γι' αυτή τη γλώσσα" και να βρει άλλους για να εξασκηθεί. Για Αγγλικά δεν έχω κάποιο εύκαιρο δυστυχώς. Ή θα βρεις κάποιον στο ίδιο περίπου επίπεδο μ' εσένα για να εξασκηθείτε μαζί ή κάποιον που μπορεί να σε βοηθήσει με αντάλλαγμα να τον βοηθήσεις κι εσύ σε κάποια άλλη γλώσσα.
xristos97 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Ενας φιλος μου εχει μαθει να μιλαει καλα παιζοντας battlefield. Αμα μπορεις δοκιμασε κατι τετοιο, και θα διασκεδασεις αλλα και θα μαθεις (τουλαχιστον αμα μπεις σε κανα σοβαρο server). 1
Getta Robo Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Υπαρχουν οργανωμενες κοινοτητες που ειτε απλα συνομιλεις στα αγγλικα, ειτε γινεται αλληλοεκμαθηση γλωσσων. Η απλουστερα μπορεις να βρεις διαδυκτιακους φιλους πανω στα χομπυ σου και να μιλατε στο skype. Ενας φιλος μου εχει μαθει να μιλαει καλα παιζοντας battlefield. Αμα μπορεις δοκιμασε κατι τετοιο, και θα διασκεδασεις αλλα και θα μαθεις (τουλαχιστον αμα μπεις σε κανα σοβαρο server). Στα περισσοτερα παιχνιδια τετοιου τυπου, μιλανε μια αυτιστικη αργκο των αγγλικων, και τα πραγματα γινοντε μαλλον χειροτερα αντι καλυτερα. 1
Lucifer Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Το speaking δεν είναι απαραίτητα κάτι που πρέπει να κάνεις κυριολεκτικά προφορικά απ' τη στιγμή που έχεις μια υποτυπώδη γνώση της γλώσσας και ξέρεις ένα καλό ποσοστό ορθής προφοράς. Μπορείς απλούστατα να συμμετέχεις σε ξενόγλωσσα chatrooms ή fora. 2
Getta Robo Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δεν ειναι το ιδιο πραγμα η γνωση της γλωσσας και η εξασκηση της με τον γραπτο λογο, με την προφορικη χρηση της. Πολλοι γλωσσολογοι τονιζουν την σημαντικοτητα του να εξασκεις προφορικα μια γλωσσα, αρκει βεβαια να γινεται σωστα.
JohnTehGreek Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Όλοι έχουμε θέμα στο Speaking. Αν δεν εξασκήσεις την γλώσσα απλά δεν μπορείς να την μάθεις και σίγουρα δεν μπορείς να το καταφέρεις επειδή έκανες ένα φροντιστήριο και πήρες ένα ψωροπτυχίο (γιατί μερικοί με Proficiency νομίζουν ότι επειδή πήραν το συγκεκριμένο πτυχίο μπορούν να μπουν στο Κογκρέσο ή στην βουλή των λόρδων και να βγάλουν λόγο). Ο καλύτερος τρόπος είναι να πας στην Αγγλία και να κάτσεις ένα διάστημα. Σε 2-3 μήνες θα τα μιλάς σαν Άγγλος. Από εκεί και πέρα βρες κανέναν φίλο στο Internet και κάντε επικοινωνία μέσω Skype. Αυτά προτείνω εγώ για το κομμάτι του SPeaking πάντα. 2
Lucifer Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δεν ειναι το ιδιο πραγμα η γνωση της γλωσσας και η εξασκηση της με τον γραπτο λογο, με την προφορικη χρηση της. Πολλοι γλωσσολογοι τονιζουν την σημαντικοτητα του να εξασκεις προφορικα μια γλωσσα, αρκει βεβαια να γινεται σωστα. Μπορώ να δω (ή να με καθοδηγήσεις ώστε να βρω) σε τι αναφέρεσαι; Δε το λέω αμφιβάλλοντας, και σίγουρα βλέπω διαφορές και σε εμένα όταν συνομιλώ γραπτώς με όταν μιλάω, απλώς δεν έχω υπ' όψιν μου αυτό που λες και με ενδιαφέρει.
Moderators Kercyn Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Επίσης κάτι πολύ σημαντικό όταν θες να μιλήσεις (ή να γράψεις) σε μια ξένη γλώσσα είναι να σκέφτεσαι σ' αυτή τη γλώσσα. Αν δεν το κάνεις αυτό δεν πρόκειται να μιλήσεις ποτέ. 1
Getta Robo Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Μπορώ να δω (ή να με καθοδηγήσεις ώστε να βρω) σε τι αναφέρεσαι; Δε το λέω αμφιβάλλοντας, και σίγουρα βλέπω διαφορές και σε εμένα όταν συνομιλώ γραπτώς με όταν μιλάω, απλώς δεν έχω υπ' όψιν μου αυτό που λες και με ενδιαφέρει. Μιλαω για το να γνωριζει κανεις μια γλωσσα, να την εφαρμοζει στο γραπτο λογο, αλλα να εχει δυσκολιες η και προβληματα στο προφορικο, οπως αναφερει ο logokrimenos Αυτο ειναι πολυ κοινο προβλημα στη πραγματικοτητα. Γιαυτο και λενε οι περισσοτεροι πως ειναι προτιμοτερο να συνομιλεις δεκα λεπτα την ημερα μια γλωσσα, παρα να την γραφεις για πολλες περισσοτερες ωρες. Το βιντεο πρεπει να ηταν στο καναλι του Site: laoshu50500 αλλα δεν θυμαμαι ακριβως πιο ηταν. 1
tarantules Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Το speaking δεν είναι απαραίτητα κάτι που πρέπει να κάνεις κυριολεκτικά προφορικά απ' τη στιγμή που έχεις μια υποτυπώδη γνώση της γλώσσας και ξέρεις ένα καλό ποσοστό ορθής προφοράς. Μπορείς απλούστατα να συμμετέχεις σε ξενόγλωσσα chatrooms ή fora. Έλα μου όμως που δυστυχώς στην πράξη τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.... Χαρακτηριστικό παράδειγμα εγώ: Παρόλο που διαβάζω αρκετά ξενόγλωσσα βιβλία , αρκετά από αυτά με δύσκολες λέξεις , κατανοώ το 95-98% του κειμένου και το υπόλοιπο άγνωστο από τα συμφραζόμενα.Επίσης , σε ταινίες στην τηλεόραση σε οποιαδήποτε ξένη σειρά , ισχύει το παραπάνω. Αν όμως με βάλεις ακόμα και με ένα 10χρόνο παιδάκι που ξέρει να μιλάει απλά αγγλικά , μπορώ άνετα να γίνω ρεζίλι όχι γιατί δεν ξέρω να μιλήσω αλλά κομπλάρω και δεν μου έρχονται οι λέξεις που θέλω εκείνη τη στιγμή.Ότι ακριβώς έχει και ο ts. Ένα λόγος που δεν πήγα να δώσω το proficiency ήταν οτι είχε εξέταση σε προφορικά και θα γελούσε η κουτσή Μαρία.Πήγα και πήρα άνετα το advance που ήταν μόνο γραπτά. Αν δεν εξασκήσεις την ομιλία με άλλους, δεν πρόκειται ποτέ να μάθεις να τα μιλάς. 4
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Έλα μου όμως που δυστυχώς στην πράξη τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.... Χαρακτηριστικό παράδειγμα εγώ: Παρόλο που διαβάζω αρκετά ξενόγλωσσα βιβλία , αρκετά από αυτά με δύσκολες λέξεις , κατανοώ το 95-98% του κειμένου και το υπόλοιπο άγνωστο από τα συμφραζόμενα.Επίσης , σε ταινίες στην τηλεόραση σε οποιαδήποτε ξένη σειρά , ισχύει το παραπάνω. Αν όμως με βάλεις ακόμα και με ένα 10χρόνο παιδάκι που ξέρει να μιλάει απλά αγγλικά , μπορώ άνετα να γίνω ρεζίλι όχι γιατί δεν ξέρω να μιλήσω αλλά κομπλάρω και δεν μου έρχονται οι λέξεις που θέλω εκείνη τη στιγμή.Ότι ακριβώς έχει και ο ts. Ένα λόγος που δεν πήγα να δώσω το proficiency ήταν οτι είχε εξέταση σε προφορικά και θα γελούσε η κουτσή Μαρία.Πήγα και πήρα άνετα το advance που ήταν μόνο γραπτά. Αν δεν εξασκήσεις την ομιλία με άλλους, δεν πρόκειται ποτέ να μάθεις να τα μιλάς. Το να κομπλάρεις όμως είναι διαφορετικό πράγμα από το να γνωρίζεις τη γλώσσα. Μπορεί να κομπλάρει κάποιος από το άγχος να μιλήσει στη ξένη γλώσσα, υπάρχει όμως και η περίπτωση να κομπλάρει επειδή δεν μπορεί να τη μιλήσει, γιατί για να μιλήσεις πρέπει να σκέφτεσαι στη γλώσσα που μιλάς. Αυτό συνήθως δημιουργεί τα προβλήματα. Δεν είναι πάντα θέμα εξάσκησης αλλά αν μπορείς να καταφέρεις να μπεις στη φιλοσοφία μιας γλώσσας και να σταματήσεις να σκέφτεσαι με τη φιλοσοφία της μητρικής σου.
tarantules Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Μπα αμα ξέρεις οτι δεν μπορείς να τη μιλήσεις δεν κομπλάρεις.Είσαι ξεαγχωμένος και μιλάς στη νοηματική
Lucifer Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Μιλαω για το να γνωριζει κανεις μια γλωσσα, να την εφαρμοζει στο γραπτο λογο, αλλα να εχει δυσκολιες η και προβληματα στο προφορικο, οπως αναφερει ο logokrimenos Αυτο ειναι πολυ κοινο προβλημα στη πραγματικοτητα. Γιαυτο και λενε οι περισσοτεροι πως ειναι προτιμοτερο να συνομιλεις δεκα λεπτα την ημερα μια γλωσσα, παρα να την γραφεις για πολλες περισσοτερες ωρες. Το βιντεο πρεπει να ηταν στο καναλι του Site: laoshu50500 αλλα δεν θυμαμαι ακριβως πιο ηταν. Θενξ, θα το ψάξω. Δεν εννοούσα βέβαια απλώς να "γράφεις", εννοούσα να συνομιλείς όπως θα έκανες (σχεδόν) και προφορικά, απλώς μέσω chat και δευτερευόντως μέσω forum. Σίγουρα διαφοροποιείται από το προφορικό, αλλά δεν είναι και γραφή έκθεσης γιατί υπάρχει ο παράγοντας του χρονικού περιθωρίου όπως και σε έναν κανονικό διάλογο, απλώς λίγο πιο ελαστικά. Έλα μου όμως που δυστυχώς στην πράξη τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.... Χαρακτηριστικό παράδειγμα εγώ: Παρόλο που διαβάζω αρκετά ξενόγλωσσα βιβλία , αρκετά από αυτά με δύσκολες λέξεις , κατανοώ το 95-98% του κειμένου και το υπόλοιπο άγνωστο από τα συμφραζόμενα.Επίσης , σε ταινίες στην τηλεόραση σε οποιαδήποτε ξένη σειρά , ισχύει το παραπάνω. Αν όμως με βάλεις ακόμα και με ένα 10χρόνο παιδάκι που ξέρει να μιλάει απλά αγγλικά , μπορώ άνετα να γίνω ρεζίλι όχι γιατί δεν ξέρω να μιλήσω αλλά κομπλάρω και δεν μου έρχονται οι λέξεις που θέλω εκείνη τη στιγμή.Ότι ακριβώς έχει και ο ts. Ένα λόγος που δεν πήγα να δώσω το proficiency ήταν οτι είχε εξέταση σε προφορικά και θα γελούσε η κουτσή Μαρία.Πήγα και πήρα άνετα το advance που ήταν μόνο γραπτά. Αν δεν εξασκήσεις την ομιλία με άλλους, δεν πρόκειται ποτέ να μάθεις να τα μιλάς. Δεν εννοώ κατανόηση ή σύνταξη κειμένου, εννοώ κυριολεκτικό chatroom.
tarantules Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δεν εννοώ κατανόηση ή σύνταξη κειμένου, εννοώ κυριολεκτικό chatroom. Αν μιλάς (με ήχο και όχι γραπτά) στο chatroom τότε ναι βοηθάει πάρα πολύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα