Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θενξ, θα το ψάξω. Δεν εννοούσα βέβαια απλώς να "γράφεις", εννοούσα να συνομιλείς όπως θα έκανες (σχεδόν) και προφορικά, απλώς μέσω chat και δευτερευόντως μέσω forum. Σίγουρα διαφοροποιείται από το προφορικό, αλλά δεν είναι και γραφή έκθεσης γιατί υπάρχει ο παράγοντας του χρονικού περιθωρίου όπως και σε έναν κανονικό διάλογο, απλώς λίγο πιο ελαστικά.

Βρηκα μερος της ερευνας εδω

http://www.latimes.com/books/jacketcopy/la-et-jc-writing-speaking-brain-study-20150513-story.html

Εχει να κανει με το οτι διαχειριζεται ο εγκεφαλος διαφορετικα την ομιλια απο την σκεψη και την γραφη. Φυσικα και ο ψυχολογικος παραγωντας, η προφορα και αλλα.

• Like 1
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κανένα βιβλίο με vocabulary έχετε να προτείνετε? Γενικά σκέφτομαι μήπως έβρισκα κάποιο που να περιέχει λέξεις που χρησιμοποιείς πιο συχνά στην καθημερινότητα και να ξεκινούσα απο αυτό...

Δεν με βολεύει το φροντιστήριο γτ δεν έχω και ένα σταθερό τόπο διαμονής, πηγαινοέρχομαι συχνά Πάτρα Κοζάνη και δεν βολεύει....

Δημοσ.

Μπα αμα ξέρεις οτι δεν μπορείς να τη μιλήσεις δεν κομπλάρεις.Είσαι ξεαγχωμένος και μιλάς στη νοηματική :lol:

Μηπως φταιει το οτι δεν εισαι συνηθισμενος στο να ακους τον εαυτο σου να μιλαει αγγλικα; Δεν υπαρχει περιπτωση να μην μπορεις να προφερεις λεξεις. Διαβαζοντας και μονο, στο μυαλο σου τις προφερεις στην ουσια. Ισως λιγο συνηθεια θελει.

Παντως στο profficiency δεν νομιζω να περιμενουν να εχεις καμια βασιλικη προφορα.

Δημοσ.

Ως καθηγητης αγγλικων σας βεβαιωνω πως καθε πτυχη γνωσης μιας γλωσσας, ακουστικη κατανοηση, κατανοηση κειμενου, παραγωγη γραπτου λογου και παραγωγη προφορικου λογου, αν και εχουν κοινη συνισταμενη δεν παυουν να ειναι ξεχωριστες ενοτητες που απαιτουν ενασχοληση για να βελτιωθουν.

Πιο απλα, αν θες να βελτιωσεις τον προφορικο σου λογο, μιλα. Αν δεν εχεις καποιον να συνομιλησεις φαντασου οτι βρισκεται καποιος απεναντι σου και μιλα του. Πες πως περασες τη μερα, σχεδια για το μελλον, περιεγραψε το στορι μιας ταινιας, κτλ. Μιλα ομως. Φωναχτα.

Οταν ημουν μικρος ετσι εκανα κι αυτο προτεινω και στους μαθητες μου. Δουλευει, να ξερεις :)

• Like 5
Δημοσ.

Μηπως φταιει το οτι δεν εισαι συνηθισμενος στο να ακους τον εαυτο σου να μιλαει αγγλικα; Δεν υπαρχει περιπτωση να μην μπορεις να προφερεις λεξεις. Διαβαζοντας και μονο, στο μυαλο σου τις προφερεις στην ουσια. Ισως λιγο συνηθεια θελει.

Παντως στο profficiency δεν νομιζω να περιμενουν να εχεις καμια βασιλικη προφορα.

Εμμ όχι; Άλλο το να σκέφτεσαι μια λέξη στο μυαλό σου και άλλο να την προφέρεις. Εγώ όταν ήμουν πολύ μικρή δεν μπορούσα με τίποτα να πω το pedestrianiazation και ας το διάβαζα μια χαρά. Και τώρα στο μυαλό μου μια χαρά διαβάζω τα κινέζικα, στη πράξη όμως όταν πάω να τα προφέρω, η διαφορά είναι τεράστια.
Δημοσ.

Εμμ όχι; Άλλο το να σκέφτεσαι μια λέξη στο μυαλό σου και άλλο να την προφέρεις. Εγώ όταν ήμουν πολύ μικρή δεν μπορούσα με τίποτα να πω το pedestrianiazation και ας το διάβαζα μια χαρά. Και τώρα στο μυαλό μου μια χαρά διαβάζω τα κινέζικα, στη πράξη όμως όταν πάω να τα προφέρω, η διαφορά είναι τεράστια.

8 Δεκεμβρίου 2016.

Η ημέρα όπου σε μια μικρή γωνιά της Μεσογείου η λέξη pedestrianization ψιθυρίστηκε περισσότερες φορές από οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη.

• Like 1
Δημοσ.

Τα πράγματα είναι ΠΟΛΥ απλούστερα.

Αγόραζεις μια webcam, εκτός αν ήδη έχεις, τότε μην αγοράσεις, και πήγαινε στο omegle ή στο chatroulette και απλά..μίλα με κόσμο! και γνωριμίες, και θα εξασκείσαι (και αν σταθείς πολύ τυχερός μπορεί να γνωρίσεις και καμία κοπελιά που θέλει να έρθει εδώ, και να την φιλοξενήσεις κιόλας - το λέω γιατί μου'χει γίνει αυτό!)

Δημοσ.

Για να μιλας καλα σε οποιαδηποτε γλωσσα πρωτα απολα πρεπει να ξερεις τρελο vocabulary και καλη γραμματικη. Δεν μπορει το μυαλο σου να πιασει καποιες λεξεις που δεν τις ξερει καν ή idioms, μπορει να πρεπει να εξασκεις την ομιλια σου οκ αλλα μια γλωσσα ειναι ολο το πακετο, χρειαζεσαι αναγκαστικα και την γραμματικη και το vocabulary και το speaking και τα extras. Πολλες φορες βγαζεις νοημα απτα συμφραζομενα αλλα τι θα γινει αν πεσουν πολλα πραγματα που δεν ξερεις. Δεν θα καταλαβεις χριστο το τι σου λενε.

Συνεπως, οπως και ολα τα πραγματα στην ζωη μας, αν θες να γινεις καπου καλυτερος θες διαβασμα, εξασκηση και μερικες φορες κινητρο αλλιως βαριεσαι.

• Like 1
Δημοσ.

Για να μιλας καλα σε οποιαδηποτε γλωσσα πρωτα απολα πρεπει να ξερεις τρελο vocabulary και καλη γραμματικη. Δεν μπορει το μυαλο σου να πιασει καποιες λεξεις που δεν τις ξερει καν ή idioms, μπορει να πρεπει να εξασκεις την ομιλια σου οκ αλλα μια γλωσσα ειναι ολο το πακετο, χρειαζεσαι αναγκαστικα και την γραμματικη και το vocabulary και το speaking και τα extras. Πολλες φορες βγαζεις νοημα απτα συμφραζομενα αλλα τι θα γινει αν πεσουν πολλα πραγματα που δεν ξερεις. Δεν θα καταλαβεις χριστο το τι σου λενε.

Συνεπως, οπως και ολα τα πραγματα στην ζωη μας, αν θες να γινεις καπου καλυτερος θες διαβασμα, εξασκηση και μερικες φορες κινητρο αλλιως βαριεσαι.

κ μετα θα πας γλασκωβη κ θα καταλάβεις οτι γραμματική- λεξιλόγιο δεν παίζουν ρολο οσο η αργκο κ η καλη ακοή.
Δημοσ.

Έστω για λεξιλόγιο έχετε να προτείνετε υλικό?

Φίλε μου, οτιδήποτε εμπίπτει στα ενδιαφέροντά σου και δεν είναι εξωφρενικά τεχνικό, ξεκινάς να το διαβάζεις στα Αγγλικά. Μπαλίτσα είναι; Διαβάζεις κάποιο ξένο sports section αντί για ελληνικό. Ειδήσεις είναι; Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια εκεί αν τις διαβάζεις από ξένα site. Λογοτεχνία είναι; Διαβάζεις μικρά short stories του γούστου σου αναλόγως του είδους κοκ.

• Like 1
Δημοσ.

κ μετα θα πας γλασκωβη κ θα καταλάβεις οτι γραμματική- λεξιλόγιο δεν παίζουν ρολο οσο η αργκο κ η καλη ακοή.

Και μετά πας Λονδίνο όπου η γραμματική και το λεξιλόγιο παίζουν ρόλο.
Δημοσ.

εγώ για να εξασκηθώ έμπαινα σε fora που τότε δεν είχαν live chat. Αλλά προσπαθούσα ότι έγραφα να το λέω ταυτόχρονα ωστε να σπάσει η γλώσσα μου. Επίσης όταν έκανα κάτι μηχανικό π.χ. δουλειές στο σπίτι, διαλεγα ένα θέμα π.χ. οικολογία, οικονομία,πως πέρασα τη μέρα μου κτλ και προσπαθούσα να το αναπτύξω μιλώντας δυνατά (παραμιλώντας δηλαδή :-D ) στα αγγλικά σα να μιλούσα σε κάποιον γι αυτό. Οσοι το ήξεραν με κορόιδευαν , ότι μιλάω με τους φανταστικούς μου φίλους κτλ αλλά ειλικρινά με βοήθησε πολύ. Επίσης επαναλάμβανα συχνα διαλόγους απο σειρές για να συνηθίζω στο άκουσμα και την προφορά των λέξεων και τη χρήση τους σε ένα διάλογο.Ακούγονται χαζοί τρόποι , αλλά για εμένα-που μου αρέσει πολύ η μελέτη/εκμάθηση γλωσσών- αποδείχτηκαν πολύτιμοι. Τώρα κάνω το ίδιο και με τα ρωσικά παρότι με δυσκολεύουν περισσότερο.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...