Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και μετά πας Λονδίνο όπου η γραμματική και το λεξιλόγιο παίζουν ρόλο.

βασικά στο λονδίνο θα ακούσεις πιο "σωστά" αγγλικά απο αλλοδαπούς παρά απο glaswegian

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

βασικά στο λονδίνο θα ακούσεις πιο "σωστά" αγγλικά απο αλλοδαπούς παρά απο glaswegian

Καλά δεν διαφωνώ σε αυτό, απλά δεν χρειάζεται να παίρνουμε την εξαίρεση. Κατά μέσο όρο η γραμματική και το λεξιλόγιο χρειάζεται, δεν γίνεται αλλιώς να μάθεις μια γλώσσα.

εγώ για να εξασκηθώ έμπαινα σε fora που τότε δεν είχαν live chat. Αλλά προσπαθούσα ότι έγραφα να το λέω ταυτόχρονα ωστε να σπάσει η γλώσσα μου. Επίσης όταν έκανα κάτι μηχανικό π.χ. δουλειές στο σπίτι, διαλεγα ένα θέμα π.χ. οικολογία, οικονομία,πως πέρασα τη μέρα μου κτλ και προσπαθούσα να το αναπτύξω μιλώντας δυνατά (παραμιλώντας δηλαδή :-D ) στα αγγλικά σα να μιλούσα σε κάποιον γι αυτό. Οσοι το ήξεραν με κορόιδευαν , ότι μιλάω με τους φανταστικούς μου φίλους κτλ αλλά ειλικρινά με βοήθησε πολύ. Επίσης επαναλάμβανα συχνα διαλόγους απο σειρές για να συνηθίζω στο άκουσμα και την προφορά των λέξεων και τη χρήση τους σε ένα διάλογο.Ακούγονται χαζοί τρόποι , αλλά για εμένα-που μου αρέσει πολύ η μελέτη/εκμάθηση γλωσσών- αποδείχτηκαν πολύτιμοι. Τώρα κάνω το ίδιο και με τα ρωσικά παρότι με δυσκολεύουν περισσότερο.

Από τους καλύτερους τρόπους, ιδίως όταν η γλώσσα έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας όσον αφορά τη προφορική της απόδοση!

Δημοσ.

Το διαβασμα αγγλικων κειμενων θα βοηθησει. Γνωστοι μου στο εξωτερικο μου ειπαν οτι τους βοηθησε παρα πολυ να βλεπουν ταινιες χωρις υποτιτλους.

Στο Speaking πρεπει να μιλησεις ο ιδιος, για να σου  λυθει η γλωσσα. Ξερω ατομα χωρις πτυχια που μιλανε φοβερα αγγλικα (ενασχοληση με τουρισμο), και αλλους με c2 πτυχιο που  για να συνταξουν μια προταση θελουν 5 λεπτα.

Δημοσ.

Οπως και αλλα πραγματα στη ζωη: αν τ'αφήσεις, θα σ'αφησουν.

Οποτε ξεκινα μια πολυπλευρη ενασχόληση, απο αναγνωση αγγλικων ebooks στο λεωφορειο μεχρι το να παιξεις καποιο adventure game (π.χ. Monkey Island) με έμφαση στους διαλογους. Οσον αφορα τα προφορικα, βρες κι αλλους φιλους που εχουν ορεξη κ δεν ντρεπονται να μιλατε οσο γινεται για εξασκηση στ'αγγλικα. Μιλα και μονος σου στο σπιτι, διαβασε φωναχτα πχ καποιο αρθρο.

Μπορεις να βρεις και καθηγητη να σου κανει μια ωρα την βδομαδα προφορικα με καθημρινο λεξιλογιο ή ο,τι αλλο θεωρεις εσυ χρησιμο.

Οσον αφορα τα βιβλια με λεξιλογιο για ενηλικες, στειλε μου pm για να μην κανω διαφημιση.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Συμφωνώ με όσους λένε για την εξάσκηση. Όσο καλά και να ξέρεις μια γλώσσα στην γραφή, ακοή, διάβασμα τον προφορικό λόγο πρέπει να τον εξασκήσεις επίσης. 

Αυτό παθαίνω στα Γερμανικά, τα ξέρω ως 2η μητρική γλώσσα, πάνε χρόνια τώρα. Ανάγνωση, ακοή και λιγότερο γραφή, ξέρω πολύ καλά, αλλά στον προφορικό λόγο υστερώ, αφού δεν τον χρησιμοποιώ. Πριν χρόνια πήγα Γερμανία για λίγο και η πρόοδος που έκανα ήταν ραγδαία, επιδή χρησιμοποιούσα την γλώσσα στον προφορικό λόγο. 

Δημοσ.

Συμφωνώ με όσους λένε για την εξάσκηση. Όσο καλά και να ξέρεις μια γλώσσα στην γραφή, ακοή, διάβασμα τον προφορικό λόγο πρέπει να τον εξασκήσεις επίσης. 

Αυτό παθαίνω στα Γερμανικά, τα ξέρω ως 2η μητρική γλώσσα, πάνε χρόνια τώρα. Ανάγνωση, ακοή και λιγότερο γραφή, ξέρω πολύ καλά, αλλά στον προφορικό λόγο υστερώ, αφού δεν τον χρησιμοποιώ. Πριν χρόνια πήγα Γερμανία για λίγο και η πρόοδος που έκανα ήταν ραγδαία, επιδή χρησιμοποιούσα την γλώσσα στον προφορικό λόγο. 

Aν εισαι καλος στο γραπτο λογο, ο προφορικος ερχεται πολυ ευκολα. Απλα χρειαζεται εξασκηση ,να προσπαθεις να μιλας και ας ειναι λαθος, με τον καιρο ακουξωντας αλλους, θα συνηθισεις να εκφραζεσαι σωστα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...