Προς το περιεχόμενο

Wake on lan σε Windows Server


croesus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα στην κοινότητα.

Στο γραφείο μου έχω έναν server [hp microserver g7], στον οποίο έχω εγκατεστημένο λειτουργικό windows server 2003. Θέλω να "ξυπνάω" τον server μέσω internet, όταν βρίσκομαι εκτός γραφείου.

Έχω κάνει τη σχετική ρύθμιση στο power managment, της κάρτας δικτύου, επισυνάπτω σχετική εικόνα. Στο bios δεν έχω κάνει κάποια σχετική ρύθμιση, επειδή οι servers, έρχονται από τη "μάνα" τους με ενεργοποιημένη τη δυνατότητα της απομακρυσμένης εκκίνησης. Να επισημάνω ότι, έχω δοκιμάσει κάποιες εφαρμογές [πχ depicus, wake on me κλπ], αλλά δεν έχω καταφέρει απολύτως τίποτα.

Αναφέρω τέλος ότι εντός του γραφείου, μέσω intranet, το wake on lan λειτουργεί άψογα.

Παρακαλώ όποιο μέλος μπορεί και γνωρίζει, να με κατευθύνει, προκειμένου να λύσω αυτό μου το πρόβλημα.

 

Ευχαριστώ πολύ.

post-52740-0-89413000-1481270008_thumb.jpg

Επεξ/σία από croesus
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχω κανει και εγω τα παντα αλλα γμτ δεν ξυπναει οποτε να κανω μια χαζη ερωτηση,ξυπναει μονο οταν ειναι σε ληθαργο ,δηλαδη ανοιχτος ο υπολογιστης αλλα σε αδρανεια η ακομα και οταν ειναι εντελος κλειστος(που για να ανοιξει θελει κουμπι?)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τη πρωτη περιπτωση επιβεβαιωσε οτι εχεις κανει τις ανγκαιες ρυθμισεις..

 

http://www.howtogeek.com/192642/how-to-remotely-turn-on-your-pc-over-the-internet/

 

http://techthoughts.info/remotely-wake-computer-from-sleep-remote-connection/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

slk200gr

Ο υπολογιστής "ξυπνάει" όταν είναι τελείως κλειστός, αλλά έχει ρεύμα, ελάχιστο η κάρτα δικτύου, οπότε αυτή αναλαμβάνει να εκκινήσει τον υπολογιστή. Όπως γράφει και ο elfineon, μετά το δικό σου μήνυμα, πρέπει να γίνουν κάποιες ρυθμίσεις.

 

elfineon

Ευχαριστώ πολύ, για τις υποδείξεις σου. Επισημαίνω ότι, το λειτουργικό είναι windows server 2003, οπότε δεν γνωρίζω σε θέμα λειτουργικού αν υπάρχουν και πως οι ανάλογες ρυθμίσεις, όπως αυτές, που βλέπω στο link, που παραθέτεις. Σχετικά με τις ρυθμίσεις στο δίκτυο, όπως και από την επισυναπτόμενη εικόνα διαπιστώνεις έχω κάνει τις αντίστοιχες ρυθμίσεις. Στο bios δεν έχω κάνει κάποια ρύθμιση, γιατί όπως προείπα, η συγκεκριμένη δυνατότητα, είναι ήδη ενεργοποιημένη, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι, εντός intranet to wake on lan, δουλεύει κανονικά.


@Xάρης Μυλωνίδης

 

Ευχαριστώ, για την υπόδειξη. Έχω δει την σχετική δημοσίευση και παλιότερα, εκείνο όμως που επισήμανα είναι ότι, στη συγκεκριμένη δημοσίευση, είναι ανοιγμένη η πόρτα 9, κάτι που δεν έχω κάνει εγώ στον δικό μου router, σε μένα είναι άλλες πόρτες ανοικτές. Δεν ξέρω αν αυτό έχει σημασία, όταν πάω στο γραφείο θα το δοκιμάσω.

 


Τελικά ο "ένοχος" βρέθηκε, ήθελε μια ρύθμιση όπως στην παρακάτω εικόνα. Το πρόβλημα λύθηκε, ευχαριστώ πολύ όλους σας, για την πολύτιμη βοήθεια, που μου δώσατε.

 

post-52740-0-28227400-1481276808_thumb.jpg

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...