Προς το περιεχόμενο
.::NikoS::.

AMD drivers για τα μπάζα γενικώς... RX480 απογοήτευση με bugs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω πάρει εδώ και 1μιση μήνα μία XFX RX480 GTR. Η κάρτα είναι και γαμώ σε παιχνίδια, θερμοκρασίες κλπ. Αλλά δε ξέρω και πως να εκφράσω την απογοήτευση και τα νεύρα μου σχετικά με τους drivers, τα bug reports και την πλήρη αγνόηση της AMD στην κοινότητα που αναφέρει bugs και απλά τους γράφουν στα @@ τους... Μιλάω για bugs που από ότι βλέπω υπάρχουν από το καλοκαίρι! Πλέον η υπομονή  μου έχει εξαντληθεί και θέλω να επιστρέψω την κάρτα να ζητήσω τα λεφτά πίσω και να μη ξαναπατήσω σε AMD (εγώ φταίω που έφυγα κι από την nVidia που τόσα χρόνια τουλάχιστον δεν είχε τέτοια ηλίθια προβλήματα)

 

Πως ξεκίνησε η ιστορία μου;

 

Edit: Solved

1) Όλα ξεκίνησαν πριν 1+ χρόνο όταν πήρα μία r9 290. Υπήρχε ένα πρόβλημα που και πάλι άπειρες αναφορές υπήρχαν αλλά δε ξέρω αν διορθώθηκε (πολύ αμφιβάλλω) γιατί εγώ το απέφυγα αλλάζοντας οθόνη! Με την πρώτη οθόνη που είχα λοιπόν συνδεδεμένη με DVI, όταν έπεφτε σε sleep mode αν άφηνες το PC idle, τις περισσότερες φορές δεν επαναφερόταν. Βασικά ξύπναγε αλλά η εικόνα έμενε μαύρη! Μπαινοβγαζοντας το DVI κάποιες φορές ίσως έφτιαχνε, αλλιώς πάταγα το power button και τότε στο shutting down screen αναβε κανονικά! Το πρόβλημα αυτό διορθώθηκε όταν πήρα νέα οθόνη και την σύνδεσα με HDMI. Δεν έδωσα άλλη σημασία σε αυτό και ήμουν χαρούμενος για κάνα χρόνο. 

 

Μέχρι που πήρα την RX480... :-(  Το πρόβλημα επανήλθε στη νέα μου οθόνη με HDMI (και δεν έχω άλλο τρόπο να συνδέσω αυτή την οθόνη...) Το αναφέρουν πολλοί στο ιντερνετ εδώ και μήνες σε κάρτες της σειράς 4χχ. Αναγκάστικα λοιπόν να απενεργοποιήσω το κλείσιμο της οθόνης σε ακινησία του ποντικιού (τι ωραία λύση εεε;;; ) Αν και πριν λίγο που έλειπα από το PC γύρισα και είδα την οθόνη να κοιμάται χωρίς καν να έχω επιλέξει στις ρυθμίσεις των windows να κλείνει η οθόνη. :shock:  Το αγνοώ αυτό και το θεωρώ τυχαίο γεγονός γιατι να τσαντιστώ κι άλλο.

 

2) Επίσης άλλο πρόβλημα που υπάρχει σε όλη τη σειρά RX4xx από ότι έγραφε κάποτε στα known issues των drivers στη σελίδα τους. Video corruption σε h.264 με hardware acceleration (DXVA2) και στη δική μου περίπτωση το πρόβλημα έχει γίνει αισθητό όταν παίζει το TV Tuner από οποιοδήποτε πρόγραμμα DVB player κι αν έχω δοκιμάσει. Άλλοι παίζει να έχουν πρόβλημα γενικώς σε βίντεο players, εγώ τουλάχιστον δεν το έχω δει ίσως γιατί δεν έτυχε να έχω κάποιο αρχείο βίντεο σε h.264 ή να μην το έχω ρυθμίσει για hardware acceleration. 

Το πρόβλημα αναφερόταν στα known issues για αρκετά updates μέχρι που αποφάσισαν να το αγνοήσουν και επίσημα και να μη το ξαναγράψουν καν. Μπράβο AMD το έλυσες το πρόβλημα με το να μη το αναφέρεις!

 

Χτες έκανα και καθαρή εγκατάσταση windows οπότε για να προλάβω ίσως κάποιους, δε φταίει αυτό... Βασικά εννοείται ότι δε φταίει αυτό γιατί είναι προβλήματα που τα έχουν κι άλλοι και ειδικά το 2 δεν το έχω με άλλη κάρτα γραφικών. Ούτε με την intel της CPU.

 

Προσπαθώ λοιπόν να σκεφτώ έναν λόγο για να την κρατήσω την κάρτα. Βασικά θέλω τόσο πολύ να την πάω πίσω αλλά πολύ φοβάμαι την αντιμετώπιση των τεχνικών στο κατάστημα. Από την άλλη όμως από τη στιγμή που το προϊόν δεν κάνει τη δουλειά του όπως θα πρεπε, είτε οφείλεται σε drivers είτε σε hardware πρόβλημα, δε θα πρέπει να με καλύψουν; Ειδικά αν δουν πως υπάρχουν προβλήματα κι από άλλους; 

Περιμένω ιδέες είτε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζω, είτε για την επιστροφή της κάρτας.

 

Ευχαριστώ που διαβάσατε το κατεβατό μου. 

 

 

ΥΓ: απορώ με όσους λένε ότι η AMD πλέον έχει καλούς drivers.  :ph34r: Κάθονται και αλλάζουν το interface των radeon settings, βάζουν επιπλέον πράγματα και καλά για τους gamers και στα παπάκια τους για το αν υπάρχουν bugs που δεν αφορούν games, γιατί δηλαδή; AMD παίρνουν οι gamers μόνο κι αγιος ο θεός; Αφού βγάζει πολλά fps είναι κομπλέ λειτουργούν όλα! Βρε α στα διαλα AMD απο δω  :mad:

Επεξ/σία από .::NikoS::.
  • Like 2

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολλές φορές ήμουν στο παρά πέντε να πάρω ATI-AMD αλλά ποτέ δεν το αποφάσιζα γιατί αυτό το θέμα με τους drivers πάντα υπήρχε. Σε forums που διάβαζα ήταν πολλοί που δεν είχαν κανένα πρόβλημα και έλεγαν τα καλύτερα. Τώρα γκαντέμη να σε πω αλλά ίσως να υπάρχει και ασυμβατότητα της μητρικής σου με την κάρτα. Εγώ θα σου πρότεινα να την πας πίσω και να αναφέρεις ακριβώς ποιό είναι το πρόβλημα, με την ελπίδα να πάρεις πιστωτικό ή κάρτα άλλης εταιρείας.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά δε το έχω και πολύ με την κωλοφαρδία :P

 

Δηλαδή θα πρέπει να παίζω τζόκερ αν θέλω AMD? Να μου λείπει! Δε ξαναπατάω σε AMD... Μα άρχισα να ψάχνω για τα προβλήματα γιατί εμένα με αγνοούσαν όταν έστελνα bug reports οπότε σκέφτηκα πως ίσως ήμουν ο μοναδικός. Αμ δε, ολόκληρα θέματα υπάρχουν και στο reddit και στα φορουμς της AMD. Μα να σταματήσουν να το γράφουν στα known issues? Αυτό  με τρέλανε εντελώς! Δηλαδή σου λένε καταμουτρα ότι δε μας αφορά δε το κοιτάμε καν! Ρε δεν υπάρχουν οι τυπάδες.  :mad:

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοιτα και στη αλλη πλευρα να κοιταξεις, παντα υπαρχουν προβληματα. Μπορει να εισαι οντως ατυχος και και να εχεις κομματι προβληματικο. Εχεις απενεργοποιησει ολα τα power-savings features?DDU? Επισης αν στο μηχανημα του τεχνικου δεν βρουν κατι, πολυ πιθανον να μην κανουν τιποτα. Τωρα με το TV tuner δεν ξερω, πως αποκλειεις οτι μπορει να ειναι αυτο η πηγη του προβληματος? Χρησιμοποιησες το pc χωρις την καρτα της TV? Ποια προγραμματα χρησιμοποιησες? Φιλος με nvidia ετρωγε Bsod με bsplayer, ενω με gom player με το ιδιο αρχειο του επαιζε κανονικα, αντε βγαλε ακρη εδω.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι ddu μου λες, εδω εκανα καθαρο install windows χτες... Επισης οταν με αλλη καρτα δεν εχω προβλημα και υπαρχουν αλλοι που εχουν το ιδιο προβλημα και το ειχε αναγνωρισει και η AMD οταν το εγραφε ποσο καιρο στα known issues τι ακομα να κοιταξω πριν πω οτι φταιει η καρτα;

Το ξερω οτι ο τεχνικος θα πει οτι θελει, αλλα εγω δεν προκειται να δεχτω πισω καρτα που δε κανει την δουλεια της, ασχετα αν φταιει software ή συνδιασμος των hardware γιατι δεν ειμαι ο μοναδικος με τα προβληματα!

 

Τα power saving εννοεις των windows? Φυσικα και τα απενεργοποιησα αφου μου παρουσιαζε προβλημα στο ξυπνημα. Μονο σκληρο δισκο εχω να κλεινει σε 45 λεπτα. Τοσα χρονια με ολα τα pc μου ετσι ηταν και απο τη στιγμη που εμπλεξα με AMD εχω προβλημα με το ξυπνημα της οθονης. Αν γκουκλαρεις rx480 random black screen from idle και διαφορα αλλα παρομοια θα δεις πολλα περιστατικα και οχι μονο με rx480. Επισης το ιδιο και για το video corruption.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο video corruption μπορει να σου διαφευγει  καποιος codec, δεν μπορεις να το αποκλεισεις αυτο. Στην 290 ειχες το ιδιο θεμα?

Τα powersaving μεσα απο τον crimson λεω. Και τον δισκο δοκιμασε να μην τον απενεργοποιησεις καθολου.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βαλε τους relive φτιαξαν παρα πολλα bugs.Επισης μπες στο reddit της nvidia να δεις τι λενε για τους drivers τους τελευταιους μηνες, καθε καρτα μπορει να εχει θεμα, εισαι απλα ατυχος. 

  • Like 3

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν λετε για τους 16.12.1 προφανως και τους εβαλα σε πεντακαθαρο συστημα. Και οχι δεν εφτιαξαν. Δε ξερω εσυ darkphantomggr πως εισαι σιγουρος οτι τα προβληματα μου φτιαχτηκαν ενω εγω τα εχω ακομα...

Jimakos234 δε παιζει, θεμα δεν υπαρχει με αλλη καρτα. Και εξαλλου το συστημα ηταν χτες πεντακαθαρο με τους μαμα codecs και το εκανε στο media center. Δεν ειχα βαλει ουτε αλλο προγραμμα 3ου. Ολοι λενε στο νετ για h.264 video και hardware accelerarion

Επεξ/σία από .::NikoS::.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με το συστημα της υπογραφης και τοσα χρονια ΑΜΔ, και με 2 διαφορετικες οθονες τα τελευταια ετη και με 6870 και 4850, μεχρι στιγμης προβλημα δεν ειχα....

 

να προσθεσω οτι η τελευταια οθονη ειναι 1080p με HDMI και FreeSync

η παλια ηταν με 720p και DVI-I

  • Like 2

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν είχα ποτέ πρόβλημα με hdmi και sleep με καμία amd και ούτε και τη 480, μία φορά μόνο το είχα πάθει με την 7950 και έκανα hard reset αλλά σε συστηματική βάση σίγουρα όχι 

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν αμφιβάλλω ότι δεν είχατε ποτέ προβλήματα με AMD, αλλά κανένα setup δεν είναι ποτέ το ίδιο! Ούτε η χρήση που κάνουμε είναι η ίδια. Κάποιος μπορεί να μην αντιληφθεί καν υπαρκτά bugs επειδή δε χρησιμοποιεί το μηχανημα του με τον αντίστοιχο τρόπο για να τα προκαλέσει. Δεν είμαι χτεσινός σε αυτά...

Όσο για την nvidia ποτέ δεν είχα αντιμετωπίσει προβλήματα με drivers τουλάχιστον δε θυμάμαι κάτι άρα δε θα ήταν κάτι τόσο σημαντικό. Το αν έχουν τώρα πρόβλημα δε το ξέρω αλλά δε θα μου φαινόταν περίεργο. Γενικώς θεωρώ πως οι "νεες" τεχνολογίες polaris και pascal είναι ένα τεράστιο beta testing και εμείς είμαστε θύματα που σκάμε πόσα λεφτά στο καρτέλ τους.

 

Ας συνοψίσω λίγο περιληπτικά γιατί υπάρχει μπέρδεμα. Και πριν αναφέρω κάποιο πρόβλημα δοκιμάζω αρκετά πράγματα.

 

1) Το πρόβλημα που δε ξυπναει σωστά από idle το έκανε η 290 με μία παλιά LG με DVI στο ίδιο σύστημα που έχω τώρα στην υπογραφή. Όταν πήρα νέο μονιτορ το εβαλα με HDMI και δε το έκανε με την 290 ποτέ. Προφανώς και το είχα ψάξει και τότε και είχα βρει αναφορές στο ιντερνετ για τετοιο προβλημα αλλά λύση δεν υπήρχε. Απλά ήλπιζα με την νέα οθόνη να μη το κάνει και ήμουν όντως "τυχερός".

Τώρα το κάνει η 480 με HDMI.

 

(για την ακρίβεια ξυπνάει η οθόνη αλλά μένει μαύρη η εικόνα μέχρι να πατήσω το power button και να γίνει κανονικά shutdown και να εμφανιστεί το shutdown screen)

 

Θα σε παρακαλούσα @jimakos234 να μου πεις ποια powersavings εννοεις μεσα απο το crimson γιατί δε βρίσκω κάτι.

 

2) Για το video corruption. Δεν το έκανε ποτέ με την 290, ποτέ με την onboard intel και ποτέ με το ίδιο TV Tuner σε εντελώς διαφορετικό PC! Και γενικώς ποτέ με κανένα TV Tuner που είχα σε κανένα παλαιότερο μου σύστημα! Χρησιμοποιώ χρόνια TV Tuners με το ίδιο ακριβώς setup από πλευράς software και codecs (media center και klite). Και για να μη το ρίχνουμε σε media center και codecs δοκίμασα: kodi με 1-2 διαφορετικά plugins, αν θυμαμαι καλά με το NextPVR και με το WMC server αλλά το πρόβλημα ήταν χειρότερο κιόλας. Μετά δοκίμασα DVBLink, NextPVR (σκετο ανεξαρτητο χωρις kodi), MediaPortal και τέλος το καλύτερο SichboPVR. Και λέω το καλύτερο γιατί κάποιες φορές το έκανε, κάποιες φορές όχι! Άλλαξα και codecs στα settings του και ενώ στην αρχή νόμιζα πως έφτιαξε με κάποια άλλη επιλογή που έκανα, ξαφνικά το ξαναπαρουσίασε. 

 

Σε πεντακάθαρο install windows 7 - 64bit χτες το βράδυ πέρασα φρεσκοκατεβασμένους τελευταίους drivers και μητρικής και κάρτας γραφικών. Δεν πέρασα ούτε επιπλέον codecs, ούτε άλλα προγράμματα. Με το μαμά media center το πρόβλημα εμφανίστηκε αμέσως. Και να αναφέρω ότι το κάνει σε συγκεκριμένα κανάλια που εκπέμπουν h.264 και  όχι σε mpeg4... Εξ αρχής μου έκανε εντύπωση που το έκανε σε μερικά κανάλια, αλλά σε κάποιο άλλο dvb πρόγραμμα που έβαλα κάποια στιγμή μου εμφάνιζε στην σάρωση και τον τύπο του κάθε καναλιού και κατάλαβα γιατί συμβαίνει έτσι.

 

 

Θέλω να βρω κάποιο βίντεο h264 να κατεβάσω να δω αν το κάνει και στο media player classic ανεξάρτητα από το TV Tuner. 

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά το πρόβλημα με το video corruption το έχω και εγώ!

 

Μου έχει σπάσει τα νεύρα, με εκνευρίζει καθημερινά πραγματικά.

 

Αν έχω ανοιχτό κάποιο stream (ακόμη και στο pause) και ειδικά το Twitch, έχω frame drops στα παιχνίδια. Δηλαδή μου κάνει το αντίθετο. Θεωρώ όμως ότι είναι το ίδιο πρόβλημα.

 

Με τους 16.11.4 έφτιαξε. Στα release notes γράφουν ότι έφτιαξαν αυτό " H.264 content playback may experience playback issues on internet browsers with hardware acceleration when also running gaming applications or content."

 

Πέρασα προχθές τους relive και το πρόβλημα επανήλθε! Και το χειρότερο είναι ότι με uninstall και install ξανά των 16.11.4 το πρόβλημα παραμένει!

 

Edit:

 

Με Youtube streaming που είναι σε VP9 δεν το κάνει.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπράβο και δεν ήμουν σίγουρος! Τώρα που το λες θυμήθηκα είχαν 2 known issues με h264 και είχαν φτιάξει το 1 ενώ το άλλο παρέμεινε στα known issues για λίγο καιρό ακόμα. Συγκεκριμένα αυτό που έμεινε και μάλλον είναι αυτό που επηρεάζομαι εγώ το λέγανε σαν video corruption in h264 while streaming through p2p content. Με κανένα update δε μου είχε φτιάξει, και πραγματικά τα έβαζα ολα μόλις έβγαιναν! 

 

Δοκίμασα τώρα μέσω MPC να ρυθμίσω το LAV decoder ως DXVA2 native και δεν το κάνει σε βίντεο που παίζω από τον δίσκο.

Μάλλον το πρόβλημα πλέον περιορίζεται μόνο σε streaming? Μπορεί όμως να θεωρηθεί ο TV Tuner σαν streaming? :P

 

Το θέμα είναι γιατί το αγνοούν πλέον; Αυτή η άθλια αντιμετώπιση μου την δίνει

 

Εδιτ: προσπαθω να δω τι ειναι αυτο το twitch και πως λειτουργει για να δω αν το κανει και σε μενα. 

εδιτ2: Μαλλον δεν μου το κανει εκει... Δε ξερω αν παιζει ρολο και ο browser βεβαια.

Ίσως όντως το φτιάξανε αυτό με τους browsers και ενώ αρχικά να φαινόταν ανεξάρτητο από το άλλο που λέγανε, στους τελευταίους να προκαλείται πάλι για άλλους λόγους και να μη το έχουν όλοι... Δηλαδη ενώ αρχικά ήταν 2 διαφορετικά προβλήματα μήπως τελικά συνδέονται κατά κάποιο τρόπο που δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα οι στόκοι τόσους μήνες...

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάτι παίζει με το H264, αυτό είναι ο κοινός τόπος σε αυτά τα προβλήματα.

 

Όταν τρέχει κάτι σε H264 η κάρτα παθαίνει ένα σοκ και δεν αποδίδει όπως πρέπει.

 

Αυτό που με τρελαίνει είναι ότι είχε φτιάξει με τους 16.11.4 και επανήλθε!

Βρήκα και αυτό με ένα Google search

 

https://community.amd.com/thread/206276

 

Αυτό γίνεται. Γενικά είναι τελείως broken η κατάσταση με το H264 σε συνδυασμό με steaming.

 

Δε με πειράζει να υπάρχει κάποιο bug, το θέμα είναι ότι δε λύνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα.

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.