merkon Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Καλημερα στην παρεα του insomnia, τωρα τελευταια εδω και 1 περιπου μηνα, παρατηρω πως το Honda Jazz μου 1.4 κυβικα του 2010 με 71.000χλμ, καιει πολυ περισσοτερη βενζινη απο οσο θα επρεπε και απο οσο εκαιγε τοσα χρονια.... Τοσα χρονια, ειχα μια σταθερη καταναλωση γυρω στα 6.5 λιτρα, μενω Αθηνα και μιλαω για εντος πολης. Ουσιαστικα με 20 ευρω βενζινη την βδομαδα εκανα 200 με 220χλμ ανετα! Πριν ενα μηνα το αυτοκινητο εκανε γενικο σερβις, αντικατασταση μπουζι με τα γνησια της Honda, αλλαγη λαδιων και καθαρισμο πεταλουδας.Απο τοτε, παρατηρω μια αυξημενη καταναλωση βενζινης γυρω στα 8-8.5 (μπορει και 9 καμια φορα) λιτρα, ποσο που μου φαινεται υπερβολικο για τα δεδομενα του αυτοκινητου, γνωριζοντας ποσο βενζινη καιει μεσο ορο εδω και 5 χρονια που το εχω. Με 20 ευρω βενζινη λοιπον την εβδομαδα, πλεον βγαζω 140-150χλμ! Επισης καμια φορα ζοριζεται να παρει μπροστα, ειδικα οταν ειναι κρυο ή οταν εχει πολυ κρυο εξω. Τι μπορει να φταιει; Σκεφτομαι οτι πιθανον εχει να κανει με τα μπουζι που αλλαχθηκαν, το ξαναπηγα στο συνεργειο και εκει με διαβεβαιωσαν οτι το αμαξι ειναι κομπλε, ολα δουλευουν ρολοι και το διαγνωστικο δεν δειχνει κανενα σφαλμα. Παει το μυαλο σας καπου;
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Μου φαινεται χαμηλη η παλια καταναλωση . Ειχα το Jazz του 2007 με αυτοματο /σειριακο κιβωτιο (φανταστικο αυτοκινητο,..) και εντος πολης Αθηνας αλλα όχι και κεντρο κεντρο μου εκαιγε οσο λες ότι σου τωρα αλλα λιγο πιο χαμηλα στια 7-8 λιτρα 1
visualizer Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Μήπως επηρεάζεται από την χαμηλή εξωτερική θερμοκρασία; 1
merkon Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Και εμένα αυτόματο κιβώτιο έχει, όχι CVT, το λεγόμενο i shift της Honda έχει πάνω... και εγώ δεν μιλάω για κέντρο, αναφέρομαι κυρίως για προάστια, παλιότερα έβλεπα 6.5 το πάρα πολύ 7... τώρα χώνει 8-9 άνετα, το θεωρώ αρκετό ενώ 5 χρόνια ήμουν 2-3 λίτρα κάτω...
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δεν ξερω πως μετρας την καταναλωση αλλα ποτε δεν βασιστηκα σε ότι λεει ο υπολογιστης ταξιδιού που παντα λεει πιο λιγο. Εγω γεμιζω κανω 200-300 χλμ και ξαναγεμίζω στο ιδιο πρατηριο Πολλαπλασιάζω λιτρα που εβαλα Χ 100 και διαιρω με τα διανυθεντα χιλιόμετρα .Νομιζω είναι ο μονος αξιόπιστος υπολογισμος . Αυτό κανω και τωρα με το Honda CRV του 2008 με υγραεριο
merkon Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Την καταναλωση την βλεπω αρχικα με τον υπολογιστη ταξιδιου που εδειχνε 6.5 και πλεον δειχνει 8.5-9, επομενως υπολογιζω και σιγουρα 0,5 παραπανω... Ή αλλιως το βλεπω βαση βενζινης-ευρω-χλμ, δηλαδη, στο ιδιο πρατηριο παντα 20 ευρω μου εβγαζαν 200-220χλμ, ενω τωρα με το ζορι να βγαλω 140-150χλμ...
tomasss Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 ή δεν σου ρύθμισαν τα νέα μπουζί στο σωστό διάκενο ( gap ) ή σου έβαλαν λάδι εκτός προδιαγραφών ( χοντρότερο) Δεν αποκλείεται να σου έβαλαν μπουζί άλλης ψυχρότητας...ακόμα πιο πιθανό. Τσέκαρε το τιμολόγιο που σου έκοψαν , μήπως αναγράφουν τους κωδικούς τους ανταλλακτικών. 1
merkon Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Θα κοιταξω το τιμολογιο τι γραφει, παντως λαδι εχω ξαναλλαξει στο ιδιο συνεργειο (ειναι οικογενειακοι φιλοι) και ολα ηταν καλα, δεν ειχα δει διαφορα στο αμαξι. Σκεφτομαι μηπως εχει να κανει με τα μπουζι.... Μπορω να μαθω ακριβως ποια γνησια μπουζι Honda παιρνει το Jazz 1.4 2010?
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Την καταναλωση την βλεπω αρχικα με τον υπολογιστη ταξιδιου που εδειχνε 6.5 και πλεον δειχνει 8.5-9, επομενως υπολογιζω και σιγουρα 0,5 παραπανω... Ή αλλιως το βλεπω βαση βενζινης-ευρω-χλμ, δηλαδη, στο ιδιο πρατηριο παντα 20 ευρω μου εβγαζαν 200-220χλμ, ενω τωρα με το ζορι να βγαλω 140-150χλμ... Το ποσα χλμ κανεις με 10-20-30 ευρω δεν λεει κατι μιας και η βενζινη δεν εχει σταθερη τιμη . Ο υπολογιστης εχει λιγο μεγαλυτερη αποκλιση από 5% από την πραγματικη καταναλωση που είναι παραπανω. Και εμένα αυτόματο κιβώτιο έχει, όχι CVT, το λεγόμενο i shift της Honda έχει πάνω... και εγώ δεν μιλάω για κέντρο, αναφέρομαι κυρίως για προάστια, παλιότερα έβλεπα 6.5 το πάρα πολύ 7... τώρα χώνει 8-9 άνετα, το θεωρώ αρκετό ενώ 5 χρόνια ήμουν 2-3 λίτρα κάτω... Από εικονες που ειδα και αν θυμαμαι καλα κι εμενα i shift κιβωτιο ειχε με τις πεταλούδες στο τιμονι
merkon Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Το ποσα χλμ κανεις με 10-20-30 ευρω δεν λεει κατι μιας και η βενζινη δεν εχει σταθερη τιμη . Ο υπολογιστης εχει λιγο μεγαλυτερη αποκλιση από 5% από την πραγματικη καταναλωση που είναι παραπανω. Φιλε Γιαννη, με σταθερη τιμη 1.398 εβαζα και πριν και μετα το service... Για αυτο λεω πως κατι δε μου παει καλα.... 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Φιλε Γιαννη, με σταθερη τιμη 1.398 εβαζα και πριν και μετα το service... Για αυτο λεω πως κατι δε μου παει καλα.... Όπως και να εχει κανε και μια δοκιμη όπως σου λεω που παντου που μιλανε για καταναλωση συτο τον τροπο θεωρουν πιο σωστο .Αλοιως ψαξτο στο συνεργειο που πηγαίνεις .Πας σε εξουσιοδοτημενο Honda ? Κι εγω με standar διαδρομες δεν εχω παντα την ιδια καταναλωση με υγραεριο ουτε πριν με βενζινη,απο το ιδιο πρατηριο .
torq Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 για δοκίμασε να αλλάξεις και πρατήριο. μήπως και.... λίγες οι πιθανότητες πιστεύω αλλά ποτέ δε ξέρεις 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 για δοκίμασε να αλλάξεις και πρατήριο. μήπως και.... λίγες οι πιθανότητες πιστεύω αλλά ποτέ δε ξέρεις Σωστο κι αυτό ειδικα αν εχει αλλαξει ιδιοκτητη το πρατηριο .
merkon Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 για δοκίμασε να αλλάξεις και πρατήριο. μήπως και.... λίγες οι πιθανότητες πιστεύω αλλά ποτέ δε ξέρεις Σωστο κι αυτό ειδικα αν εχει αλλαξει ιδιοκτητη το πρατηριο . Αλλαξα και πρατηριο δοκιμαστικα για να δω μηπως και, αλλα τιποτα, παλι τα ιδια... Δεν παω σε εξουσιοδοτημενο, παω σε ενα συνεργειο οικογενειακου φιλου και ποτε το αυτοκινητο δεν ειχε εμφανισει προβλημα! Βεβαια μετα απο ολα αυτα σκεφτομαι να το παω στην αντιπροσωπεια να ριξουν και εκει μια ματια.... 1
aristos12 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 φίλος εχει τό jazz (πρέπει νά ειναι δεκαετίας ) πολύ καλό κ απροβλημάτιστο σάν αμάξι αλλά γιά νά δουλεύει ΣΩΣΤΑ ο κινητήρας κ νά εχει ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ κατανάλωση τού ειπαν σέ συνεργείο honda οτι θά πρέπει νά ρυθμίζονται ,κάθε 3-4 χρόνια κ ανάλογα μέ τά χιλιόμετρα πού κάνει τό αμάξι τίς βαλβίδες τού κινητήρα, (αυτό τό ξέρουν μόνο σέ συνεργεία πού ξέρουν τά honda κ ειδικά τό jazz - civic κλπ κ οχι ο μπαρμπα μήτσος πού κάνει service σέ lada - zastava - fiat κλπ, αυτό ειναι κ τό μόνο μείον τού honda jazz (ευτυχώς ομως ρυθμίζονται ευκολα κ δέν εχει κ μεγάλο κόστος), μάλλον εχει αλλο ενα , ακριβά ανταλλακτικά ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα