Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ξερετε ποσα λιτρα περιπου σε  μια ωρα καιει ενα καλοριφερ;

ειμαστρε 2 διαμερισματα με αυτονομη,τωρα μετακομισα εκει.μουρθε ο τυπος χωρις αποδηξη χωρις τιποτα και μου λεει εβαλα 250 λιτρα δωσε μου τα μισα.πως θα υπολογιζω τωρα εγω τι καιω;

Δημοσ.

Με αυτόνομη πληρώνεις ότι λεει το χρονόμετρο και τα χιλιοστά σου

η μετρητης κατω γραφει μονο ωρες.πως θα υπολογισω τα χιλιοστα;

Δημοσ.

ξερετε ποσα λιτρα περιπου σε μια ωρα καιει ενα καλοριφερ;

ειμαστρε 2 διαμερισματα με αυτονομη,τωρα μετακομισα εκει.μουρθε ο τυπος χωρις αποδηξη χωρις τιποτα και μου λεει εβαλα 250 λιτρα δωσε μου τα μισα.πως θα υπολογιζω τωρα εγω τι καιω;

Δημοσ.

συγνωμη ρε φιλε αλλα δεν εχω ιδεα.το καταστατικο αυτο που θα το βρω;λογικα θα το εχει αυτος που εβαλε το πετρελαιο;

Δημοσ.

Μεσαιωνας στους ενοικιαστες..

Τα μισα σου ζητησε μπροστα...στο τελος 2μηνου 3μηνου χ μηνα που κοντευει να τελειωσει θα δειτε ποιο ειναι το παγιο και ποσο εκαψε ο καθενας.καποιος θα γυρισει στον αλλο ή θα τα βρειτε στο επομενο γεμισμα..

Πρεπει να χεις σημειωσει τις ωρες σου οταν βαλατε πετρελαιο..καλο ειναι να μαθεις να μετρας την δεξαμενη.μπορει να λεει 500 λιτρα κ να βαλε 300 και σε ποια τιμη!

Το πόσο ειναι τα παγια εξοδα του καυστηρα και χρεωση χιλιοστα βγαινει με καποιο συντελεστη γοογλαρε. Τα χιλιοστα διαμερισματος τα γραφει αυτος που κανε μελετη να βαλει καυστηρα ή αναγραφονται στο συμβολαιο αγορας του σπιτιου.

Το βασικο ειναι να αναβετε οσο γινεται περισσοτερο τις ιδιες ωρες καλοριφερ για να κανεις οικονομια γιατι ο καυστηρας παντα ιδια καταλαναλωση εχει ειτε αναβει ενας ειτε ολοι..

Δημοσ.

Η πιο αξιοπιστη και ακριβης λυση για αυτονομη θερμανση είναι αυτή .

Μετραει ποσο καιει κάθε σωμα ξεχωριστα αναλογα με τις ωρες που δουλευει και σε ποια ενταση.

Υπαρχει και η δυνατοτητα ασύρματης μεταφορας μετρήσεων σε μοναδα στο πλατυσκαλο από τη οποια η εταιρεια περνει μετρήσεις και βγαζει αναλογια κοινοχρστων .

Δουλευει και με πετρελαιοα και φυσικο αεριο που εχω εγω.

Δημοσ.

αυτό που γράφεις στο bold είναι λάθος, οι θερμιδομετρητές μετρούν την ενέργεια και ισχύ όλης της  εγκατάστασης καταντί του σωλήνα που μπαίνουν που στις περιπτώσεις κατοικιών είναι όλη η κατοικία. Δεν έχει νόημα να μπουν σε κάθε σώμα (τεχνικά και οικονομικά)

Δημοσ.

Εμενα στον λογαριασμο που μου στελνουν γραφουν αναλυτικα τι χρεωθηκε κάθε σωμα και μαλιστα καποιο που το εχω κλειστο γραφει μηδενικη χρεωση .

Όταν το ειχα βαλει κοστος για 4 διαμερίσματα καπου στις 3000 ευρω και μετα που αντικατεστησα τους θερμοδιμετρητες με ασυρματους αν θυμαμαι καλα καπου 1500 ευρω

Πριν από αυτό περναγα από κάθε σωμα και συμπληρωνα κατι αριθμούς που ενας από αυτους με καποιο αλγοριθμο τσεκαρε αν ηταν σωστος ο άλλος που ελεγε μοναδες

Ο μετρητης είναι σαν τον τριτο από αριστερα .

Η κεντρικη μοναδα συλλογης ενδείξεων καλυπτει  δυο ορόφους .

post-40980-0-66031300-1481785545_thumb.jpg

Δημοσ.

στο link που έβαλες φαίνονται θερμιδιμετρητές, αυτό που έβαλες τώρα είναι σύστημα κατανομής δαπανών σε εγκαταστάσεις που δεν μπορεί να γίνει θερμιδομέτρηση λόγω της δομής του δικτύου. Το τρίτο δεν είναι θερμιδομετρητής (τα άλλα τρία είναι) αλλά κατανεμητής δαπανών σώματος που κατανέμει την ενέργεια ανά σώμα χωρίς όμως να κάνει θερμιδομέτρηση

Δημοσ.

στο link που έβαλες φαίνονται θερμιδιμετρητές, αυτό που έβαλες τώρα είναι σύστημα κατανομής δαπανών σε εγκαταστάσεις που δεν μπορεί να γίνει θερμιδομέτρηση λόγω της δομής του δικτύου. Το τρίτο δεν είναι θερμιδομετρητής (τα άλλα τρία είναι) αλλά κατανεμητής δαπανών σώματος που κατανέμει την ενέργεια ανά σώμα χωρίς όμως να κάνει θερμιδομέτρηση

Μπορει να είναι και ετσι αλλα σε σχεση με την ωρομετρηση δεν είναι πιο αξιοπιστο ?

Εγω σκανιαρω τον λογαριασμο φυσικου αεριου τον στελνω με emai και με pdf μου στελνουν αναλυτικο λογαριασμο ανα σωμα (εχουν αριθμηση) και συγκεντρωτικο για κάθε διαμερισμα .

Δημοσ.

προφανώς είναι καλύτερο από μια πατέντα που εφευρέθηκε και εφαρμόστηκε μόνο στην Ελλάδα. Δεν φτάνει βέβαια την ακρίβεια της θερμιδομέτρησης που στην περίπτωσή σου δεν μπορείς να έχεις. Το μειονέκτημά του είναι ότι πρέπει να πληρώνεις κάποιο τρίτο να μετρά και να υπολογίζει την κατανομή αφού ο κατανεμητής δεν δίνει ένδειξη ενέργειας

Δημοσ.

προφανώς είναι καλύτερο από μια πατέντα που εφευρέθηκε και εφαρμόστηκε μόνο στην Ελλάδα. Δεν φτάνει βέβαια την ακρίβεια της θερμιδομέτρησης που στην περίπτωσή σου δεν μπορείς να έχεις. Το μειονέκτημά του είναι ότι πρέπει να πληρώνεις κάποιο τρίτο να μετρά και να υπολογίζει την κατανομή αφού ο κατανεμητής δεν δίνει ένδειξη ενέργειας

Ναι ειναι καπου στα 10 ευρω τον χρονο κάθε διαμερισμα η αμοιβη.

Και αυτοι όμως που εχουν ωρομετρηση κατι πληρωνουν και πρεπει καποιος να δινει ωρες ανα διαμερισμα .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...