Προς το περιεχόμενο

Η Lucid παρουσίασε το πολυτελές ηλεκτρικό και αυτόνομο σεντάν Air με αυτονομία 640 χιλιομέτρων


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

H εταιρεία Lucid παρουσίασε το πρώτο της αυτοκίνητο, ένα πολυτελές ηλεκτρικό σεντάν με την ονομασία Air, το οποίο όμως απευθύνεται σε λίγους, αφού κοστίζει πάνω από $100 χιλιάδες.

Το ηλεκτρικό Air, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, δεν στοχεύει μόνο στην αγορά του Model S της Tesla, αλλά και σε εκείνη πολυτελών βενζινοκίνητων ή πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων των σειρών 7 και S-Class των BMW και Mercedes-Benz αντίστοιχα. Η εταιρεία πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή του οχήματος στο νέο της εργοστάσιο στην Αριζόνα των Η.Π.Α. το 2018.

 

Στην επίδειξη που πραγματοποίησε πρόσφατα η Lucid, έδειξε όχι μόνο το ίδιο το αυτοκίνητο στην τελική του μορφή αλλά και το battery pack, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, αφού το απλό –standard- Lucid Air θα εφοδιάζεται με μπαταρία 100kWh, ίδιας χωρητικότητας δηλαδή με το battery pack του Model S, αν και η Lucid σχεδιάζει να διαθέσει το όχημα και με μπαταρίες συνολικής χωρητικότητας 130kWh, που προέρχονται από την θυγατρική της Samsung Electronics, Samsung SDI και οι οποίες προσφέρουν στο όχημα αυτονομία 640+ χιλιομέτρων.

 

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το Air μπορεί να καλύψει με επιτυχία όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ένα πολυτελές, σπορ και έξυπνο αυτοκίνητο. Όσον αφορά στην ισχύ, οι δύο ηλεκτρικοί κινητήρες “βγάζουν” o καθένας ά περίπου 600 ίππους (τα 0-100 χλμ/ω έρχονται σε περίπου 2,5 δευτερόλεπτα περίπου). Το powertrain είναι ένα με το σύστημα εξαερισμού και air conditioning (HVAC) και με την ανάρτηση στον εμπρόσθιο άξονα ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την πισινή ανάρτηση, τον κινητήρα στο πίσω μέρος και το κιβώτιο ταχυτήτων. Με την ενσωμάτωση, εξασφαλίστηκαν περισσότεροι χώροι στο εσωτερικό για τους επιβάτες του Air σύμφωνα με τον CTO της εταιρείας Peter Rawlinson.

 

Πέρα ωστόσο από ηλεκτρικό, το όχημα της Lucid είναι και αυτόνομο, και διαθέτει μικρής και μεγάλης εμβέλειας ραντάρ, κάμερες καθώς και σύστημα Lidar. Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά αυτό-οδήγησης θα είναι διαθέσιμα με το λανσάρισμα του οχήματος, ωστόσο κάποια άλλα θα διατεθούν μέσω αναβάθμισης over-the-air. Το αυτοκίνητο φυσικά διαθέτει companion app ενώ δέχεται και φωνητικές εντολές για τον έλεγχο αρκετών υποσυστημάτων του. Αν και το Air όπως είπαμε θα κοστίζει πάνω από $100.000, μελλοντικά η εταιρεία θέλει να κατασκευάσει ένα όχημα με κόστος που δεν θα ξεπερνάει τα $65.000. https://lucidmotors.com/

 

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παλιωσε οντως ρε παιδες. Οι πιο πολλες 18650 μπαταριες (googlαρετε να δειτε που μπαινουν) ειναι samsung. Οποτε κρυφτειτε κατω απο κανενα τραπεζι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενα απλο οικονομικο ηλεκτρικο αυτοκινητο για τον απλο κοσμο μπορουν να βγαλουν ????  Αφου τους νοιαζει τοσο η οικολογια γιατι δεν βγαζουν ένα ηλεκτρικο αμαξι με 12000- 15000 δολαρια- ευρω και πειξαμε στις ηλεκτρικες λιμο ?

  • Like 4
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έλα μου ντε. Αφού στοχεύουν κάποιες χώρες να αντικαταστήσουν πλήρως τα βενζινοκινητα με ηλεκτροκίνητα σε βάθος μάλιστα δεκαετίας,τότε ας ξεκινήσουν να βγάζουν και προσιτά μοντέλα προς την πλειοψηφία των ανθρώπων που δεν έχουν δεξί νεφρό να δώσουν - ή το έχουν δώσει ήδη για την αγορά κάποιου iPhone.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και να βγάλουν φτηνά αυτοκίνητα τι έγινε ? που θα τα φορτίζεις ? δεν υπάρχουν υποδομές δεν υπάρχει τίποτα

Μιας και έχουν την Ελλάδα στο μυαλό τους οι αυτοκινητοβιομηχανίες όταν σχεδιάζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και να βγάλουν φτηνά αυτοκίνητα τι έγινε ? που θα τα φορτίζεις ? δεν υπάρχουν υποδομές δεν υπάρχει τίποτα 

δεν νομίζω εταιρίες σκέφτονται χωρες όπως η ελλαδα η οποία πολύ σύντομα θα πάψει να υπάρχει ετσι οπος παει η χώρα και η κατικοι της .........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

0-100 σε 2.5 sec?Για να παρεις "συμβατικο" αυτοκινητο (συμβατικο εννοω με κινητηρα βενζινης) με τετοιες επιδοσεις θες 1 μυριο οποτε φθηνο ειναι το συγκεκριμενο.Τεσπα 100.000€ δεν ειναι παιδια και αστρονομικο ποσο.Ενταξει για τον καθενα υπαλληλακο που παιρνει 700-800 κατοσταρικα τον μηνα δεν ειναι αλλα στην πολη μου(μια πολη των 30.000 κατοικων)μπορω να σκεφτω παρα πολλους που εχουν να διαθεσουν 100.000€ για αυτοκινητο.Το αφεντικο μου εχει μια M3 την οποια ειχε παρει το 2010(αν θυμαμαι καλα) κοντα 90.000 και δεν ειναι και ποιος ξερει τι,ενα μαγαζι εχει με 3 υπαλληλους.Mην πεσετε να με φατε,δεν ειπα οτι 9 στους 10 ελληνες ειναι σε θεση να το αγορασουν αλλα δεν μιλαμε και για Buggati Chiron.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...