Προς το περιεχόμενο

Kodi σε ubuntu 16.04 και μια samsung tv με DLNA


Zerg13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα. Εχω κατεβασει το kodi στο ubuntu 16.04 και προσπαθω να streamaro σε samsung tv με dlna. Ue55h6400 αν εχει καμια σημασια το μοντελο. Βοηθεια κανεις; Οσο διαβασα σε σελιδες δεν με βοηθησαν.


Βρισκονται και οι 2 συσκευες, σε τοπικο wifi lan.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το kodi/xbmc δεν είναι true dlna capable. Το plex για να κάνεις stream (plex server σε pc) είναι επισης μια λύση (έχει plex client support η samsung, δοκιμάζοντας πρόσφατα σε smart tv samsung)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να παιξει το kodi σαν dlna σερβερ πρεπει να ενεργοποιηθουν οι επιλογες που εχει για dlna ΚΑΙ οτι θες να κανεις share, να ειναι περασμενο στην library του, πχ αν θες να βλεπεις τις ταινιες σου, πρεπει να τις εχεις περασει στο movies library του kodi.

 

Το πρωτο γινεται απλα. System > services > upnp/dlna > και τα ενεργοποιεις ολα. Το δευτερο γινεται ετσι*, και προφανως απαιτει τα αρχεια να υπαρχουν ηδη στο σκληρο, δεν μπορεις πχ να κανεις share τα οσα θα παιξει ενα προσθετο.

 

* http://kodi.wiki/view/Adding_video_sources

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Το kodi/xbmc δεν είναι true dlna capable. Το plex για να κάνεις stream (plex server σε pc) είναι επισης μια λύση (έχει plex client support η samsung, δοκιμάζοντας πρόσφατα σε smart tv samsung)

πολυ καλό, δεν το έβαλα ακόμα απλα ανακαλυψα κατι που δεν ήξερα. thanlks. Απλα θέλω Kody για τα live stream.

Εχω μια samsung wifi smart tv. και έχω

 

Ενα laptop με hdmi i5cpu και linux 16.04

 

ένα apple ipad και

 

ένα android phone xiaomi redmi  note 3 pro με αρκετα δυνατη cpu.

 

Θελω απλα να συνδεθώ στην tv και όλα τα υπολοιπα θα τα βρω. Θελω οτι δίχνει το pc ->tv όχι να κάνω το pc μου βιβλιοθηκη της ΤΒ. Θελω τα streams

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το local content (έστω ότι έχεις Χ ταινιές/σειρές) στο Laptop σου μπορείς να το κάνεις stream σε smartTV (minidlna, plexmediaserver, kodi) μέσω DLNA. Από τις παραπάνω λύσεις το plex έχει τις περισσότερες δυνατότητες και είναι πιστεύω η καλύτερη επιλογή μακράν.

Τώρα για local content/οnline content και έστω ότι έχεις kodi στο android xiaomi redmi note και λογικά η samsung smart tv σου υποστήρίζει mirracast, οπότε απλά προβάλεις οτιδήποτε δείχνει το κινητό σου στην smart tv. Άν έχεις το yatse remote control paid version στο android xiaomi και έχεις το kodi στο Laptop μπορείς να κάνεις stream το local/online content απο το kodi που τρέχει στο laptop πρός την smart tv. Λόγω αδυναμίας transcoding όμως του kodi, οι υπότιτλοι στις περισσότερες φορές δεν αποστέλλονται μαζί με την εικόνα (σε online content stream).

To apple ipad παίζει και αυτό DLNA, πχ το ArkMC pro σου δίνει την δυνάτότητα να προβάλεις local content απο το ipad στην smart tv σου μέσω DLNA. Άν έχεις όμως κάτι σαν το MovieBox στο ipad και βλέπεις online content δεν μπορείς να το κάνεις stream σε smart tv μιας και χρειάζετε airplay (την τεχνολογία της apple αντίστοιχη με miracast και chromecast) και δεν δουλεύει. Αντίστοιχο application όπως το yatse για android για το kodi σε iOS δεν έχω βρεί με δυνατότητα stream του kodi πρός chromacast/smartTV κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν γινεται να στριμαρεις κατι το οποιο δεν ειναι περασμενο στην library του kodi. Βασικα, ακομα και στις επιλογες για το dlna λεει "share my libraries". Εικονες απο την τηλεοραση μου, οπου φαινεται το kodi σαν dlna σερβερ και απο 3 προσθετα (twitch, exodus και quasar)που παιζουν καποιο stream αλλα δεν γινεται να το στειλουν σε αλλον player. Dvdplayer ειναι το ονομα του built in player που εχει το kodi και το συγκεκριμενο μενου βγαινει πατωντας y στο πληκτρολογιο.

post-124002-0-09086200-1483684639_thumb.png

post-124002-0-58914500-1483684648_thumb.png

post-124002-0-85375000-1483684662_thumb.png

post-124002-0-98329300-1483684689_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@Jim

 

To κάνω εδω και κάνα 2 χρόνια με yatse paid version σε android device, το kodi σε κάποιο pc/laptopbox etc και chromecast σε tv ή smarttv ή άλλο client streamer recipient στο τοπικό δίκτυο με τα γνωστά προβλήματα του transcoding (no subs).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για ποιο λογο να πιανει απο το yatse, το οποιο ειναι ενα remote control app, και να μην πιανιε μεσα απο το ιδιο το kodi?

Δεν εχω και library πλεον να ποσταρω παραδειγμα απο εκει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν έκανα και capture την κίνηση στο εξής:
- pc με kodi, addon exodus, select a movie or tv series (wireshark running)
- android με yatse paid version, select cast to samsung smart tv
- samsung smarttv, movie or tv series selected for casting is displayed

Καταλαβαίνω πως απο την στιγμή που επιλεγέγω να σταλεί το strem απο το kodi pc σε smart tv, γίνετε κάποια εποικοινωνία απο smart tv προς kodi pc που βλέπω να έχει να κάνει με UPnP/DLNA. Στη. Συνέχεια το stream συνεχίζει σε smart tv χωρίς να μεσολαβεί το kodi pc, άρα μιλάμε για λειτουργία casting.

 

Δεν ξέρω να απαντήσω γιατι δεν γίνετε απο το kodi menu application. Αρχικά το είχα δοκιμάσει απο pc με kodi πρός android με yatse paid (το οποίο είναι κοντά 4-5 χρόνια με S2  και Nexus 7 1st generation) και λειτουργούσε μια χαρά, όπως διαφήμιζε και ο developer του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δείτε και το mediatomp 

Τρέχει upnp και λόγικά η τηλεόραση μετά θα μπορεί να το δει και να στριμάρει περιεχόμενο από τους φακέλους που θα έχεις ορίσει

 

http://mediatomb.cc/

 

Υπάρχει και το twonky media αλλά πρέπει να το πληρώσεις εκεί :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κυρίως το θέμα είναι τα on demand addons/streams που υπάρχουν στο Kodi (και όχι τοπικό content) το πως θα μπορούσαν να γίνουν streamed απο ένα device που τρέχει το kodi προς κάπου άλλου (στην συγκερκιμένη περίπτωση μια smart tv). Το mediatomb είναι για local content μόνο (και παλιά είχε και μπόλικα bugs).

 Το plex θα πω και πάλι έχει και κάποια channels για live viewing ταινιών/σειρών αλλά είναι παραμελλημένα αρκετά (έχει το παλιό icefilms eg, opensubtittles για subs etc) και σε καμιά περίπτωση δεν φτάνουν τα αντίστοιχα του Kodi.  Έκανα και μια δοκιμή με κάποια , πχ Icefilms αλλά είναι broken, ενώ κάποια άλλα δείχνουν να παίζουν (bring the popcocron),  σε σενάριο PC με plexmediaserver, smarttv με plexclient να δείχνει το content.

 Περισσότερα για τα channels του plex (google it), eg:

 

-- http://www.makeuseof.com/tag/unofficial-plex-channels-install-now/

 

-- https://www.reddit.com/r/PleX/comments/4sr3ug/looking_for_unsupported_channels/

 

-- http://forums.plex.tv/discussion/200017/support-find-my-plug-in-here-for-support#latest

 

-- http://tvstreamin.com/forum/index.php?topic=71.0

 

Τέλος η samsung έχει ένα app τύπου webbrowser για smart tv και για android/iOS (TVcast Samsung) που κάνει αυτό το stream/casting functionality στην smartTV.

 

UPDATE: Σε plex unsupported channels, τα Bittorrent και SS-PLEX έχουν "μπόλικο" και updated content που παίζει μια χαρά και στην smart tv. Το πρόβλημα είναι όπως και με yatse/kodi πως δεν παίζουν τα subs. 

 

-- https://github.com/Twoure/KissNetwork.bundle/wiki/FAQ---General

 

-- https://www.reddit.com/r/PleX/comments/2xek4p/subtitles_in_movie2k_movies_unsupported_plugins/

 

-- https://forums.plex.tv/discussion/72902/request-channel-for-subtitle-when-watching-a-video

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρήκα επίσης έναν άλλο τρόπο με kodi/localcast:

 

-- https://kinkeadtech.com/how-to-stream-kodi-to-chromecast-xbox-one-dlna-devices/

 

Το localcast το χρησιμοποιώ με chromast εδω καιρό κάνοντας cast/push απο android megabox hd σε tv με chromecast. Δεν το έχω δοκιμάσει όπως γράφετε με kodi και smart tv.

Λογικά χρησιμοποιεί την ίδια μέθοδο όπως το yatse (dlna push).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...