Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/3/2025 στις 9:17 ΜΜ, Spanos είπε

Πάντως και η δικιά μου η original Essenza Mini C30 χάλασε στους 11 μήνες... Είχα από την αρχή κάτι θεματάκια, όπως μερικές φορές φτύνει ατμό και νερό όταν ανοίγω το κλείστρο, τώρα χάνει και σταγόνες νερό από μέσα. Καφέ φτιάχνεις αλλά θα την στείλω φυσικά αύριο για φτιάξιμο και θα μου φέρουν μηχανή αντικατάστασης με χρέωση 50 κάψουλες (20€). Αγορά από Nespresso...made in Ukraine.

και η δική μου Inissia Made in Ukraine κάποιες φορές και συνήθως όταν έχουν περάσει αρκετές ώρες από τον τελευταίο καφέ,την ανοίγω και μόλις ζεστάνει το νερό πετάει μερικές σταγόνες στο ποτήρι πριν βάλω την κάψουλα.

νόμιζα ότι ήταν φυσιολογικό τύπου να καθαρίσει λίγο το στόμιο πριν τον καφέ.

γενικά δεν έχω άλλο θέμα πάντως.

---------------------------------------------------------

Σε άλλα νέα,τελευταία και φαρμακερή δοκιμή με Coffee Lab Strong αυτή την φορά και πάλι δεν μου έκατσε καλά..

η γεύση έτσι κι έτσι για τα γούστα μου.

η μία κάψουλα έτρεχε σαν καταρράκτης,την άλλη την παρακαλάγαμε να στάξει..

επίσης στην δεκάδα μέσα,άλλες κάψουλες είχαν "μαραμένο" καπάκι και άλλες "τεντωμένο" όπως στην φωτό.

anyway,ας μείνω στις άλλες που έχω βολευτεί.

αν μη τι άλλο υπάρχει ποικιλία και κάψουλες για τον καθένα μας.

IMG_20250323_151303593.jpg

Επεξ/σία από smarnel
  • Like 1
  • Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ μέχρι στιγμής, μετά από την ευγενική χορηγία του @Spanos να μου δώσει να δοκιμάσω την lollo nero μπας και ξεστραβωθώ, τις βάζω στην κορυφή. Αργή, συνεχόμενη ροή  με χαμηλή οξύτητα στα ~0.20 ευρώ/capsul είναι μονόδρομος για εμένα πλέον.

Σε άλλα νέα, πιστεύετε ότι υπάρχει διαφορά στην "ποιότητα" του καφέ από μηχανή σε μηχανή; Για παράδειγμα αν βγάλω ένα espresso από μία Inissia και ένα από μία Atelier, θα καταλάβω διαφορά; 

• Like 2
Δημοσ.

Για μένα από τις καλύτερες κάψουλες για freddo. Δυνατός και κρατάει στο παγάκι. Συνδυάζεται με την decaf ίδια γεύση για έξτρα ποσότητα.

Screenshot_2025-04-01-13-00-26-391_com.android.chrome-edit.jpg.8b7f045e4201783d797e32110b4e4bea.jpg

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Stratosnis είπε

Εγώ μέχρι στιγμής, μετά από την ευγενική χορηγία του @Spanos να μου δώσει να δοκιμάσω την lollo nero μπας και ξεστραβωθώ, τις βάζω στην κορυφή. Αργή, συνεχόμενη ροή  με χαμηλή οξύτητα στα ~0.20 ευρώ/capsul είναι μονόδρομος για εμένα πλέον.

Σου την έδωσα εγώ που μου την έδωσε ο @Miatakias 😛

με τις άλλες τι έκανες;

5 ώρες πριν, Stratosnis είπε

Σε άλλα νέα, πιστεύετε ότι υπάρχει διαφορά στην "ποιότητα" του καφέ από μηχανή σε μηχανή; Για παράδειγμα αν βγάλω ένα espresso από μία Inissia και ένα από μία Atelier, θα καταλάβω διαφορά; 

Δε νομίζω οτι θα δείς διαφορά στον καφέ. Διαφορά θα δείς στο οτι θα μπορείς να φτιάξεις περισσότερα ήδη καφέ πιο εύκολα.

Δημοσ.
22 hours ago, Stratosnis said:

Εχουμε κανενα link? Skroutz?

Δημοσ.
17 hours ago, Spanos said:

Σου την έδωσα εγώ που μου την έδωσε ο @Miatakias 😛

με τις άλλες τι έκανες;

Ωραία θα φροντίσω να δώσω και εγώ τότε για να μεταφερθεί το καλό που ξεκίνησε ο @Miatakias 
Τις τελείωσα εδώ και κάνα μήνα πιστεύω. Στα 30-35ml ήταν μια χαρά για freddo espresso.

17 hours ago, Spanos said:

Δε νομίζω οτι θα δείς διαφορά στον καφέ. Διαφορά θα δείς στο οτι θα μπορείς να φτιάξεις περισσότερα ήδη καφέ πιο εύκολα.

έτσι πιστεύω και εγώ, έχω μία ατελιέ η οποία είναι ακριβή μηχανή. Για να είμαι ειλικρινής δεν βρίσκω κάτι να δικαιολογεί τα χρήματα της (μου την έκαναν δώρο). Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι έχει κρατήσει αρκετά χρόνια. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Silenzio είπε

ξέρουμε ποια απο αυτές είναι arabica ? η nero είναι robusta..

O Nero είναι 100% robusta το ίδιο και ο Argento αν και δεν τον έχει το συγκεκριμένο μαγαζί, ο classico είναι σε αναλογία 50-50% , ο oro ειναι η 100 % Arabica η 90-10% και ο decaf 100% robusta..

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, GnsP είπε

Καμιά φορά αν βάλω τη δεύτερη κάψουλα lungo παει πολύ αργά.

Ναι, δεν το κάνει όμως με αυτή την κάψουλα αλλα με τις περισσότερες που είναι ο καφές ψιλοκομμένος και δεν είναι για lungo. Είναι θέμα της μηχανής Nespresso, στη δεύτερη κάψουλα έχει πολύ αργή ροή και ζόρι, αν κάνεις και preinfusion μπουκώνει εντελώς, μέχρι που παίρνεις τα λάστιχα στο χέρι.

Επεξ/σία από Spanos
  • Haha 1
Δημοσ.

´Έχει κανείς πρόβλημα με την εφαρμογή Nespresso; Εδω και ημέρες μου λέει οτι η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή.

4.78/18=0.265 η κάψουλα

Screenshot_2025-04-09-08-33-53-594_com.android.chrome-edit.jpg.775bb4c91bee82b11dfafb41e350177f.jpg

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...