Spanos Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου Τελικά βρήκα λύση, άλλαξα κωδικό πρόσβασης απο το site και μπόρεσα και συνδέθηκα στην εφαρμογή. Είδα οτι επέστρεψαν κ οι κάψουλες Freddo Intenso κ Freddo Delicato... Τώρα υπάρχει άλλο πρόβλημα...έχω 20 κάψουλες Napoli δώρο, φαίνονται στην ιστοσελίδα αλλα όχι στην εφαρμογή που δίνει 5€ έκπτωση...
aenaos15 Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου Θεώρησα σωστή προσφορά απο τη Nespresso το 30% έκπτωση και προχώρησα σε αγορά 9 συσκευασιών. 2
prefuse Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου (επεξεργασμένο) On 09/04/2025 at 08:38, Spanos said: ´Έχει κανείς πρόβλημα με την εφαρμογή Nespresso; Εδω και ημέρες μου λέει οτι η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή. 4.78/18=0.265 η κάψουλα Στο pockee βλέπω έχει και άλλες Starbucks με ίδια τιμή η 18αδα Ποιες προτείνετε ότι θα αρέσουν στους περισσότερους; Τις θέλω για να κερνάω καφέ, οπότε με ενδιαφέρει τι πιστεύετε ότι είναι πιο εύκολο να αρέσει στους περισσότερους, πήρα ήδη και τα 5 ειδη illy που τους έχει στα 3.85€/10 Από Starbucks ή άλλη γνωστή μάρκα, ποιες να προτιμήσω; On 09/04/2025 at 14:36, Spanos said: Τελικά βρήκα λύση, άλλαξα κωδικό πρόσβασης απο το site και μπόρεσα και συνδέθηκα στην εφαρμογή. Είδα οτι επέστρεψαν κ οι κάψουλες Freddo Intenso κ Freddo Delicato... Τώρα υπάρχει άλλο πρόβλημα...έχω 20 κάψουλες Napoli δώρο, φαίνονται στην ιστοσελίδα αλλα όχι στην εφαρμογή που δίνει 5€ έκπτωση... Τα "έλυσα" όλα, μετα από έναν καφέ με έναν φίλο που μου τόνισε ποσό κακό κάνουν στην υγεία οι κάψουλες. Spoiler ### Research on Coffee Capsules and Health Impacts Coffee capsules, popularized by brands like Nespresso and Keurig, have raised health concerns related to materials, chemical leaching, and environmental factors. Below is a synthesis of findings from academic studies and reputable organizations: --- #### **1. Material Safety: Plastic and Aluminum Concerns** - **Plastic Capsules (BPA and Alternatives):** - Some plastic capsules contain **bisphenol A (BPA)**, an endocrine disruptor linked to hormonal imbalances. However, many brands now use "BPA-free" plastics. - **Alternatives like bisphenol S (BPS)** and **bisphenol F (BPF)** are often used but may pose similar risks. A 2020 study in *Environmental Science & Technology* found that BPS and BPF can disrupt cell function at low doses. - **Leaching Risks:** A 2018 study by the **University of Connecticut** detected trace levels of plasticizers (e.g., phthalates) in coffee brewed from plastic pods, though below FDA safety thresholds. - **Aluminum Capsules:** - Aluminum itself is generally safe, but capsules are often lined with **epoxy resins** to prevent corrosion. These resins may contain **epichlorohydrin**, a potential carcinogen. - A 2021 study in *Food Additives & Contaminants* found negligible migration of harmful substances from aluminum capsules into coffee, meeting EU safety standards. --- #### **2. Chemical Leaching and Contaminants** - **Furan and Acrylamide:** - Capsule coffee may contain slightly higher **furan** levels (a liver toxin) due to sealed brewing, per a 2015 *Journal of Food Engineering* study. However, the WHO states typical coffee furan levels are not hazardous. - **Acrylamide** (a roasting byproduct) levels are similar across brewing methods, with no direct link to capsule materials (EFSA, 2015). - **Microplastics and Aluminum Particles:** - A 2023 *Environmental International* study found microplastics in some capsule coffee, but health impacts are still unclear. Aluminum capsules showed no significant particle release. --- #### **3. Mold and Machine Hygiene** - **Mold Growth:** Machines can harbor mold and bacteria if not cleaned regularly. A 2020 study in *Scientific Reports* found microbial contamination in 50% of tested coffee machines, posing risks for immunocompromised individuals. --- #### **4. Regulatory and Industry Perspectives** - **FDA and EFSA Guidelines:** - Both agencies deem current capsule materials safe if they comply with migration limits. However, long-term low-dose exposure risks are under-researched. - **Environmental Impact:** Non-recyclable capsules contribute to plastic/aluminum waste, indirectly affecting public health via pollution. --- #### **5. Recommendations for Safer Use** - **Choose Certified Pods:** Opt for **BPA-free**, **recyclable**, or compostable pods (e.g., certified by TÜV or USDA BioPreferred). - **Clean Machines Regularly:** Prevent mold by descaling monthly. - **Reusable Capsules:** Stainless-steel refillable pods reduce waste and material risks. --- ### **Conclusion** Current evidence suggests coffee capsules pose **minimal direct health risks** if used as directed, though concerns about long-term chemical exposure and environmental impact persist. Opting for certified brands, maintaining machine hygiene, and using reusable capsules can mitigate risks. **Key Sources:** - Environmental Science & Technology (2020) - University of Connecticut (2018) - European Food Safety Authority (EFSA) - Food Additives & Contaminants (2021) Always consult peer-reviewed studies for updates, as research on microplastics and endocrine disruptors is evolving. Από τότε αποφάσισα να δοκιμάσω καφέ φίλτρου — και δεν νομίζω ότι θα ξαναγυρίσω στις κάψουλες. Ένας Jacobs 500g, που κοστίζει γύρω στα 7 ευρώ, μου κρατάει περίπου έναν μήνα, αποθηκευμένος σε ειδικό δοχείο καφέ με λαστιχένιο κλείσιμο. Ο 250g τελειώνει πιο γρήγορα, αλλά ίσως κρατάει καλύτερα τη γεύση. Παρ’ όλα αυτά, η γεύση του 500g μου φαίνεται μια χαρά, ακόμα και μετά από έναν μήνα. Λιγότερο ψάξιμο για προσφορές, λιγότερος χρόνος στα σούπερ μάρκετ, γρήγορη και εύκολη παρασκευή, και το σημαντικότερο: δεν χρειάζεται να πλένω την αφρογαλιέρα — που ομολογώ, ήταν το χειρότερό μου. Ευτυχώς, τη χρειαζόμουν μόνο για cappuccino και σπάνια μου το ζητούσαν. Πιθανότατα είναι και πιο οικονομικό, αν και δεν το έχω υπολογίσει αναλυτικά. Σε σύγκριση πάντως με τον cappuccino που θέλει δύο κάψουλες και γάλα, σίγουρα οι κάψουλες βγαίνουν ακριβότερες. Ο καφές Coffee Island Déjà Vu (250g, περίπου 4 ευρώ) ήταν ακόμα καλύτερος — αν θυμάμαι καλά. Ο 100% Arabica μου φάνηκε πιο αδύναμος και δεν μου άρεσε. Τον απολαμβάνω σε θερμό, ώστε να παραμένει ζεστός μέχρι την τελευταία γουλιά. Εναλλακτικά, αν κάποιος δεν θέλει ή δεν τον βολεύει το θερμό, μπορεί να γεμίζει 1/3 της κούπας και να αφήνει την καφετιέρα ανοιχτή, ώστε να ξαναγεμίζει 2-3 φορές και να τον πίνει πάντα ζεστό. Όλα αυτά φυσικά έχουν νόημα αν σας αρέσει η γεύση του γαλλικού καφέ και σας απασχολεί η επίδραση των καψουλών στην υγεία — όπως και ο καφές με άδειο στομάχι, που επίσης δεν συνιστάται. Το καλοκαίρι μπορείτε να φτιάξετε cold brew, αλλά εγώ προτιμώ τον ζεστό μαύρο καφέ όλο τον χρόνο. Επεξ/σία 12 Απριλίου από prefuse
Spanos Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου 9 ώρες πριν, aenaos15 είπε Θεώρησα σωστή προσφορά απο τη Nespresso το 30% έκπτωση και προχώρησα σε αγορά 9 συσκευασιών. Πού είναι η προσφορά; 7 ώρες πριν, prefuse είπε Τα "έλυσα" όλα, μετα από έναν καφέ με έναν φίλο που μου τόνισε ποσό κακό κάνουν στην υγεία οι κάψουλες. Απόκρυψη περιεχομένων ### Research on Coffee Capsules and Health Impacts Coffee capsules, popularized by brands like Nespresso and Keurig, have raised health concerns related to materials, chemical leaching, and environmental factors. Below is a synthesis of findings from academic studies and reputable organizations: --- #### **1. Material Safety: Plastic and Aluminum Concerns** - **Plastic Capsules (BPA and Alternatives):** - Some plastic capsules contain **bisphenol A (BPA)**, an endocrine disruptor linked to hormonal imbalances. However, many brands now use "BPA-free" plastics. - **Alternatives like bisphenol S (BPS)** and **bisphenol F (BPF)** are often used but may pose similar risks. A 2020 study in *Environmental Science & Technology* found that BPS and BPF can disrupt cell function at low doses. - **Leaching Risks:** A 2018 study by the **University of Connecticut** detected trace levels of plasticizers (e.g., phthalates) in coffee brewed from plastic pods, though below FDA safety thresholds. - **Aluminum Capsules:** - Aluminum itself is generally safe, but capsules are often lined with **epoxy resins** to prevent corrosion. These resins may contain **epichlorohydrin**, a potential carcinogen. - A 2021 study in *Food Additives & Contaminants* found negligible migration of harmful substances from aluminum capsules into coffee, meeting EU safety standards. --- #### **2. Chemical Leaching and Contaminants** - **Furan and Acrylamide:** - Capsule coffee may contain slightly higher **furan** levels (a liver toxin) due to sealed brewing, per a 2015 *Journal of Food Engineering* study. However, the WHO states typical coffee furan levels are not hazardous. - **Acrylamide** (a roasting byproduct) levels are similar across brewing methods, with no direct link to capsule materials (EFSA, 2015). - **Microplastics and Aluminum Particles:** - A 2023 *Environmental International* study found microplastics in some capsule coffee, but health impacts are still unclear. Aluminum capsules showed no significant particle release. --- #### **3. Mold and Machine Hygiene** - **Mold Growth:** Machines can harbor mold and bacteria if not cleaned regularly. A 2020 study in *Scientific Reports* found microbial contamination in 50% of tested coffee machines, posing risks for immunocompromised individuals. --- #### **4. Regulatory and Industry Perspectives** - **FDA and EFSA Guidelines:** - Both agencies deem current capsule materials safe if they comply with migration limits. However, long-term low-dose exposure risks are under-researched. - **Environmental Impact:** Non-recyclable capsules contribute to plastic/aluminum waste, indirectly affecting public health via pollution. --- #### **5. Recommendations for Safer Use** - **Choose Certified Pods:** Opt for **BPA-free**, **recyclable**, or compostable pods (e.g., certified by TÜV or USDA BioPreferred). - **Clean Machines Regularly:** Prevent mold by descaling monthly. - **Reusable Capsules:** Stainless-steel refillable pods reduce waste and material risks. --- ### **Conclusion** Current evidence suggests coffee capsules pose **minimal direct health risks** if used as directed, though concerns about long-term chemical exposure and environmental impact persist. Opting for certified brands, maintaining machine hygiene, and using reusable capsules can mitigate risks. **Key Sources:** - Environmental Science & Technology (2020) - University of Connecticut (2018) - European Food Safety Authority (EFSA) - Food Additives & Contaminants (2021) Always consult peer-reviewed studies for updates, as research on microplastics and endocrine disruptors is evolving. Από τότε αποφάσισα να δοκιμάσω καφέ φίλτρου — και δεν νομίζω ότι θα ξαναγυρίσω στις κάψουλες. Ένας Jacobs 500g, που κοστίζει γύρω στα 7 ευρώ, μου κρατάει περίπου έναν μήνα, αποθηκευμένος σε ειδικό δοχείο καφέ με λαστιχένιο κλείσιμο. Ο 250g τελειώνει πιο γρήγορα, αλλά ίσως κρατάει καλύτερα τη γεύση. Παρ’ όλα αυτά, η γεύση του 500g μου φαίνεται μια χαρά, ακόμα και μετά από έναν μήνα. Λιγότερο ψάξιμο για προσφορές, λιγότερος χρόνος στα σούπερ μάρκετ, γρήγορη και εύκολη παρασκευή, και το σημαντικότερο: δεν χρειάζεται να πλένω την αφρογαλιέρα — που ομολογώ, ήταν το χειρότερό μου. Ευτυχώς, τη χρειαζόμουν μόνο για cappuccino και σπάνια μου το ζητούσαν. Πιθανότατα είναι και πιο οικονομικό, αν και δεν το έχω υπολογίσει αναλυτικά. Σε σύγκριση πάντως με τον cappuccino που θέλει δύο κάψουλες και γάλα, σίγουρα οι κάψουλες βγαίνουν ακριβότερες. Ο καφές Coffee Island Déjà Vu (250g, περίπου 4 ευρώ) ήταν ακόμα καλύτερος — αν θυμάμαι καλά. Ο 100% Arabica μου φάνηκε πιο αδύναμος και δεν μου άρεσε. Τον απολαμβάνω σε θερμό, ώστε να παραμένει ζεστός μέχρι την τελευταία γουλιά. Εναλλακτικά, αν κάποιος δεν θέλει ή δεν τον βολεύει το θερμό, μπορεί να γεμίζει 1/3 της κούπας και να αφήνει την καφετιέρα ανοιχτή, ώστε να ξαναγεμίζει 2-3 φορές και να τον πίνει πάντα ζεστό. Όλα αυτά φυσικά έχουν νόημα αν σας αρέσει η γεύση του γαλλικού καφέ και σας απασχολεί η επίδραση των καψουλών στην υγεία — όπως και ο καφές με άδειο στομάχι, που επίσης δεν συνιστάται. Το καλοκαίρι μπορείτε να φτιάξετε cold brew, αλλά εγώ προτιμώ τον ζεστό μαύρο καφέ όλο τον χρόνο. και για τον espresso μηχανής υπάρχει μελέτη ακόμα και για το καβούρδισμα του καφέ υπάρχει οτι περιέχει ακρυλαμίδιο, με τον φίλτρου παίρνεις άφθονο ακρυλαμίδιο όπως και απο τις τηγανιτές πατάτες, τι να κάνουμε τώρα να τα κόψουμε όλα να ζήσουμε 120 χρόνια 🤣 1
Miatakias Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου Είδα στις ειδήσεις ότι η τιμή του καφέ ανεβαίνει συνέχεια και πολλές εταιρίες ενδέχεται να ρίξουν την ποιότητα και εντοπίστηκαν ακομα και κρούσματα νοθείας με ρεβύθια και άλλα πρόσθετα... 1 1
Spanos Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου 6 ώρες πριν, Miatakias είπε Είδα στις ειδήσεις ότι η τιμή του καφέ ανεβαίνει συνέχεια και πολλές εταιρίες ενδέχεται να ρίξουν την ποιότητα και εντοπίστηκαν ακομα και κρούσματα νοθείας με ρεβύθια και άλλα πρόσθετα... 😁 2
aenaos15 Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου 15 ώρες πριν, Spanos είπε Πού είναι η προσφορά; Προσωπική προσφορά ηταν στο mail. Επειδή είχαν καιρό να με δούνε είπαν....🤣🤣 1
kpins Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου Στις 6/2/2025 στις 3:33 ΜΜ, Miatakias είπε Για αυτο θα παιξει Capsuleria Nero 15,90ε η 100αδα που με κουπονια και αν παρεις γενναια ποσοτητα βγανει η τιμη καψουλας 0,12 - 0,13ε 🤩 Τελικά δοκίμασες la capsuleria να μας πεις την άποψη σου ?
Miatakias Δημοσ. 14 Απριλίου Δημοσ. 14 Απριλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kpins είπε Τελικά δοκίμασες la capsuleria να μας πεις την άποψη σου ? Ναι , ο συγκεκριμένος ο Nero δεν λέει πολλά γιατί είναι σε συσκευασία 10αδας σε σακούλα προτρυπιμενες και χάνει την φρεσκάδα του..Οι άλλες κάτι λέγαν ειδικά ο Sicilia αλλά πολλές κάψουλες έσταζαν σκέτο νερό στην αρχή όποτε αλλοιώνοταν η γεύση, αλλά τώρα η εταιρεία είναι σε φάση αλλαγής κάψουλας/συσκευασίας όποτε θα ξαναπάρω ένα mix grill να τους ξαναδώ , όταν πάρω και δοκιμάσω θα πω γνώμη Επεξ/σία 14 Απριλίου από Miatakias 3 1
Spanos Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου Στις 14/4/2025 στις 1:06 ΠΜ, Miatakias είπε Ναι , ο συγκεκριμένος ο Nero δεν λέει πολλά γιατί είναι σε συσκευασία 10αδας σε σακούλα προτρυπιμενες και χάνει την φρεσκάδα του..Οι άλλες κάτι λέγαν ειδικά ο Sicilia αλλά πολλές κάψουλες έσταζαν σκέτο νερό στην αρχή όποτε αλλοιώνοταν η γεύση, αλλά τώρα η εταιρεία είναι σε φάση αλλαγής κάψουλας/συσκευασίας όποτε θα ξαναπάρω ένα mix grill να τους ξαναδώ , όταν πάρω και δοκιμάσω θα πω γνώμη Καλημέρα,, απ 'οτι βλέπω άλλαξε και ο Black αλλα έχει εξαφανιστεί ο μονοπoικιλιακός arabica (ίσως αλλάζουν τη σελίδδα του). Τώρα όλες οι γεύσεις είναι με τη νέα κάψουλα εκτός Napoli και Dark.
Spanos Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου Nespesso Freddo Delicato, arabica Kenya με ελαφριά οξύτητα. Πίνεται ευχάριστα και είναι δροσιστικός, πολύ κοντά σε αυτό που θα έπινες σε μια καλή καφετέρια. 3
Spanos Δημοσ. 19 Απριλίου Δημοσ. 19 Απριλίου (επεξεργασμένο) Καλημέρα Nespresso Scuro για συνταγές με γάλα. Περίμενα να έχει οξύτητα επειδή είναι Arabica Κολομβίας και ΑΙθιοπίας αλλα είναι μια χαρά, καθόλου οξύτητα. Δεν είναι τόσο δυνατός όσο ο Corto. Πάντως ανάμεσα σε Scuro, Corto με 5.20 και την κάψουλα της Gimoka Classico Νο 12 με τα 2.60, ο Gimoka με κερδίζει άνετα. Μόνο με προσφορά αξίζουν όπως τις πήρα εγώ (γύρω στα 3.20 βγήκαν) και για να πιείς κάτι για αλλαγή. Επεξ/σία 19 Απριλίου από Spanos 5
Spanos Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου Επειδή άλλο η αφαλάτωση, άλλο το καθάρισμα πήρα τις κάψουλες LungaVita με απορρυπαντικό για να καθαρίσω τον θάλαμο και το στόμιο που μαζεύει πράμα όταν έρθει η ώρα. Λογικά μαζί με την αφαλάτωση θα το κάνω σε κανένα τρίμηνο.16/4 ήρθε η μηχανή απο το σέρβις με καινούργιο πιστόνι οπότε έχω καιρό Οδηγίες στη συσκευασία Video 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα