Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 minutes ago, aenaos15 said:

Λαθος υπολογισμους κανεις φιλε.

Τα 15,6 γρ , που αντιστοιχουν σε 3*5,2 , κοστιζουν 43 λεπτα.σε ενα καφε που κοστιζει 27 ευρω το κιλο.

Οι 3  καψουλες που περιεχουν 5,2*3=15,6 γρ. κοστιζουν στην καλυτερη περιπτωση 0,75 λεπτα.

Χαώδης διαφορά!!!

Το μονο σημείο που υπερτερει η Nespresso , ειναι η αμεσοτητα της παρασκευής και το οικονομικό κομματι οσο αφορα την αρχική αγορά της μηχανής.

 

εγώ επιμένω, οι τρεις κάψουλες είναι κάπως υπερβολή.
Μην συγκρίνεις gr σε κάψουλα και σε αλεσμένο. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες αλλά και από τον χρόνο εκχύλισης καταλαβαίνεις ότι δεν είναι το ίδιο. Δουλεύουν με ~10 bar διαφορά. 
 

Αλλά και πάλι και 5-6 λεπτά πιο ακριβός να βγαίνει, η διαδικασία παρασκευής δεν συγκρίνεται. Οπότε για να είναι απόλυτα σωστή η εξίσωση θα έπρεπε να κοστολογήσουμε και τον χρόνο που θέλει κάποιος για όλη την διαδικασία. Σε αυτή την περίπτωση  η διαφορά θα είναι χαοτική αν βάλουμε και τον καθαρισμό.

  • Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Stratosnis είπε

εγώ επιμένω, οι τρεις κάψουλες είναι κάπως υπερβολή.
Μην συγκρίνεις gr σε κάψουλα και σε αλεσμένο. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες αλλά και από τον χρόνο εκχύλισης καταλαβαίνεις ότι δεν είναι το ίδιο. Δουλεύουν με ~10 bar διαφορά. 
 

Αλλά και πάλι και 5-6 λεπτά πιο ακριβός να βγαίνει, η διαδικασία παρασκευής δεν συγκρίνεται. Οπότε για να είναι απόλυτα σωστή η εξίσωση θα έπρεπε να κοστολογήσουμε και τον χρόνο που θέλει κάποιος για όλη την διαδικασία. Σε αυτή την περίπτωση  η διαφορά θα είναι χαοτική αν βάλουμε και τον καθαρισμό.

Μπορείς ελευθερα να επιμένεις.

Ασφαλως και συγκρίνω γρ σε καψουλα και σε σπυρι που αλεθω.

Δεν χρειαζεται να μπουμε σε λεπτομέρειες γιατι δεν υπάρχουν λεπτομέρειες.

Δεν βγαίνει 5-6 λεπτα πιο ακριβος. 

Ειναι απλη αριθμητικη.

Περίπου 35 λεπτα πιο ακριβός είναι. 

Κάνε τις πράξεις κι εσυ.

Οσο αφορα το χρόνο και τη κοστολογηση του , δεν ειμαστε επαγγελματικο καφε για να το κανουμε.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, aenaos15 είπε

Λαθος υπολογισμους κανεις φιλε.

Τα 15,6 γρ , που αντιστοιχουν σε 3*5,2 , κοστιζουν 43 λεπτα.σε ενα καφε που κοστιζει 27 ευρω το κιλο.

Οι 3  καψουλες που περιεχουν 5,2*3=15,6 γρ. κοστιζουν στην καλυτερη περιπτωση 0,75 λεπτα.

Χαώδης διαφορά!!!

Το μονο σημείο που υπερτερει η Nespresso , ειναι η αμεσοτητα της παρασκευής και το οικονομικό κομματι οσο αφορα την αρχική αγορά της μηχανής.

 

Εγώ το έβαλα με 18 γραμμάρια για το μεγάλο απρεσάριστο καλάθι IMS. Τέλος πάντων 10 λεπτά πάνω κάτω αυτό είναι το κόστος γύρω στα 50 λεπτά.

Δημοσ.
16 hours ago, aenaos15 said:

Μπορείς ελευθερα να επιμένεις.

Ασφαλως και συγκρίνω γρ σε καψουλα και σε σπυρι που αλεθω.

Δεν χρειαζεται να μπουμε σε λεπτομέρειες γιατι δεν υπάρχουν λεπτομέρειες.

Δεν βγαίνει 5-6 λεπτα πιο ακριβος. 

Ειναι απλη αριθμητικη.

Περίπου 35 λεπτα πιο ακριβός είναι. 

Κάνε τις πράξεις κι εσυ.

Οσο αφορα το χρόνο και τη κοστολογηση του , δεν ειμαστε επαγγελματικο καφε για να το κανουμε.

όχι συζήτηση κάνουμε. Το θέμα είναι ότι αν μιλούσαμε για "επαγγελματικό" καφέ οι χρόνοι αντιστρέφονται, εννοείται ότι είναι πιο γρήγορο να βγάλεις διπλή δόση με την κλασική μέθοδο. Το θέμα είναι πόσο παίρνει η διαδικασία στο σπίτι...

 

16 hours ago, aenaos15 said:

Ειναι απλη αριθμητικη.

Περίπου 35 λεπτα πιο ακριβός είναι. 

Δεν είπε κανείς ότι κάνεις λάθος πράξεις, απλά βάζεις 3 κάψουλες ενώ πίνεις καφέ και με 2. Και επειδή (και καλά θα κάνεις) θα επιμείνεις στις 3, μπορείς να πας σε ένα boutiq τις nespresso να ζητήσεις ένα freddo να δεις πόσα γρ καφέ βάζουν.

  • Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, Stratosnis είπε

όχι συζήτηση κάνουμε. Το θέμα είναι ότι αν μιλούσαμε για "επαγγελματικό" καφέ οι χρόνοι αντιστρέφονται, εννοείται ότι είναι πιο γρήγορο να βγάλεις διπλή δόση με την κλασική μέθοδο. Το θέμα είναι πόσο παίρνει η διαδικασία στο σπίτι...

 

Δεν είπε κανείς ότι κάνεις λάθος πράξεις, απλά βάζεις 3 κάψουλες ενώ πίνεις καφέ και με 2. Και επειδή (και καλά θα κάνεις) θα επιμείνεις στις 3, μπορείς να πας σε ένα boutiq τις nespresso να ζητήσεις ένα freddo να δεις πόσα γρ καφέ βάζουν.

Δεν διαφωνουμε κάπου , απλά για τα δικά μου γούστα κατω απο 15 γρ καφέ το θεωρώ νεροζούμι. Αλλά υποθετικά και μόνο να το δούμε , και 2 καψουλες να χρησιμοποιησουμε παλι η διαφορά τιμής ειναι αντιστοιχη των 3.

Χρησιμοποιω καψουλες μονο το καλοκαίρι στις διακοπές μου για την ευκολία και μόνο. Ολο τον υπόλοιπο χρόνο χρησιμοποιώ σπυρί.

  • Like 2
Δημοσ.

Οριστε παρασκευή για freddo με τρεις κάψουλες 16 γραμμάρια κόστος 0.48. Τις είχα ξεχάσει ότι τις είχα 😅

Σε ρυθμισμένη μηχανή για να βγάζει 30ml με τις espresso toast, με αυτές έβγαλε κοντά στα 25 άρα είναι οριακά λίγο πάνω από ριστρετο η κάθε κάψουλα. Μάλλον είναι πιο ψιλά κομμένος ο καφές και κρατάει νερό η κάψουλα. Καλός βγηκε, επιγευση αμύγδαλο, ταιριάζει με το παγακι, καθόλου οξύτητα αλλά δεν πρέπει να είναι αράμπικα.

 

Screenshot_2025-08-09-14-52-48-284_com_miui.gallery-edit.jpg.25ff81613d4dcf623e633a22d63bdc26.jpg

 

Screenshot_2025-08-09-14-51-59-963_com_miui.gallery-edit.jpg.a6b6f78dc143a352f2f59ab31220053f.jpg

 

 

 

  • Haha 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Spanos είπε

Οριστε παρασκευή για freddo με τρεις κάψουλες 16 γραμμάρια κόστος 0.48. Τις είχα ξεχάσει ότι τις είχα 😅

Σε ρυθμισμένη μηχανή για να βγάζει 30ml με τις espresso toast, με αυτές έβγαλε κοντά στα 25 άρα είναι οριακά λίγο πάνω από ριστρετο η κάθε κάψουλα. Μάλλον είναι πιο ψιλά κομμένος ο καφές και κρατάει νερό η κάψουλα. Καλός βγηκε, επιγευση αμύγδαλο, ταιριάζει με το παγακι, καθόλου οξύτητα αλλά δεν πρέπει να είναι αράμπικα.

 

Screenshot_2025-08-09-14-52-48-284_com_miui.gallery-edit.jpg.25ff81613d4dcf623e633a22d63bdc26.jpg

 

Screenshot_2025-08-09-14-51-59-963_com_miui.gallery-edit.jpg.a6b6f78dc143a352f2f59ab31220053f.jpg

 

 

 

100% Ρομπουστα ειναι , καλος καφες , να μην ηταν σε σακουλα τρων 10 θα αξιζε..

Λατρευω την δευτερη καλλιτεχνικη φωτο :)

Αυτα τα ισοθερμικα ESTIA κραταν ζεστο/κρυο οσο λενε στην περιγραφη προιοντος?

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Miatakias είπε

100% Ρομπουστα ειναι , καλος καφες , να μην ηταν σε σακουλα τρων 10 θα αξιζε..

 

Αλίμονο, τι θα ήταν με 16 ευρώ οι 100 κάψουλες...

Κοίτα αυτή η νέα παρτίδα δεν είναι προτρυπημένες, είναι φουσκωμένη η κάψουλα με άζωτο για να μην οξειδώνεται ο καφές. Το καταλαβαίνεις γιατί είναι φουσκωμένη μπροστά και έχει επαναφορά όταν την πατάς και απο τον ήχο που σπάει. Βέβαια όταν ανοίγεις το σακουλάκι μυρίζει καφές. Σε βάζο κενού που τις έχω πάλι μυρίζει το βάζο όταν το ανοίγω, αυτό μου προκαλεί ερωτηματικά. Μήπως έχει πάρει μυρωδιά εξωτερικά η κάψουλα κατα το γέμισμα;

1 ώρα πριν, Miatakias είπε

 

Λατρευω την δευτερη καλλιτεχνικη φωτο :)

Αυτα τα ισοθερμικα ESTIA κραταν ζεστο/κρυο οσο λενε στην περιγραφη προιοντος?

Ναι κρατάει, να φανταστείς τον έφτιαξα 1 η ώρα, τον τελείωσα 3, έχω γυρίσει σπίτι και τα παγάκια δεν έχουν λιώσει μέσα στο ποτήρι... Το αντίστοιχο KIMBO που έχω δεν κρατάει τόσο. Το Estia είναι 18/8 ατσάλι και το KIMBO 18/10. Πάντως τώρα που το άνοιξα να χύσω τα παγάκια που είχαν μείνει μυρίζει πολύ αυτός ο καφές αν και άδειο το ποτήρι.

Επεξ/σία από Spanos
  • Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Spanos είπε

Πάντως τώρα που το άνοιξα να χύσω τα παγάκια που είχαν μείνει μυρίζει πολύ αυτός ο καφές αν και άδειο το ποτήρι.

Προσέχετε τι πίνετε...

  • Confused 1
  • Haha 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Samra Tanzania Blend

"100% πλυμένος Arabica από την περιοχή του όρους Κιλιμάντζαρο στα βόρεια υψίπεδα της Τανζανίας. Ένα μέρος ελαφρώς καβουρδισμένο για να διατηρήσει την οξύτητα και τις λεπτές νότες κόκκινων φρούτων, το άλλο μέρος ψήνεται λίγο περισσότερο για να δημιουργήσει ξηρές νότες δημητριακών."

Καφές με έντονη οξύτητα, ιδιαίτερη γεύση και ισορροπημένος, όπως τα λέει η περιγραφή. Ήπια λίγο σκέτο και με γάλα, πολύ καλός και ποιοτικός καφές, δεν θα τον προτιμούσα όμως για συνέχεια γιατί γενικά δεν μου αρέσουν οι οξύτητες, σε άλλους μπορεί να αρέσει. Μπορώ να πω τώρα οτι έχω πιεί καφέ απο το Κιλιμάντζαρο. 

Screenshot_2025-09-20-17-46-26-961_com_miui.gallery-edit.jpg.93f49a570ee5c40fdb487f715c2ca267.jpg

 

Maple Pecan

"Ένα απαλό, βασικό χαρμάνι φτιαγμένο από ημιπλυμένους arabica από τη Βραζιλία και πλήρως πλυμένους arabica από την Κολομβία.

Το πρώτο split καβουρδίζεται ελαφρά για να διατηρείται απαλό και με όλες τις νότες βυνοποιημένων δημητριακών ανέπαφες, ενώ στο δεύτερο split, η πλειοψηφία των κολομβιανών κόκκων καφέ παίρνει ένα σύντομο καβούρδισμα για να απελευθερώσει όλα τα λεπτότερα αρωματικά τους.

Συνδυάζει τη γλυκύτητα καραμέλας του σιροπιού σφενδάμου με τον ξηρό χαρακτήρα των πεκάν. Η γεύση ρέει σε αρμονία με τις νότες μπισκότου του απαλού καφέ Arabica."

 

Αυτός ήταν πολύ ωραίος αρωματισμένος καφές, μυρίζει και έχει γεύση κάπως σαν τον Toffee Nut αλλά είναι πιο απαλή γεύση, πιο φυσική. Γίνεται και espresso και lungo για συνταγές με γάλα το οποίο του ταιριάζει.

Screenshot_2025-09-20-17-48-52-492_com_miui.gallery-edit.jpg.558711ca930f8d3cd6fb855da2785e97.jpg

 

Screenshot_2025-09-20-17-45-47-773_com_miui.gallery-edit.jpg.ee21dc32d4d0ecf61d5b1ef816ba9528.jpg

  • Like 3
Δημοσ.
On 20/09/2025 at 18:13, Spanos said:

Samra Tanzania Blend

"100% πλυμένος Arabica από την περιοχή του όρους Κιλιμάντζαρο στα βόρεια υψίπεδα της Τανζανίας. Ένα μέρος ελαφρώς καβουρδισμένο για να διατηρήσει την οξύτητα και τις λεπτές νότες κόκκινων φρούτων, το άλλο μέρος ψήνεται λίγο περισσότερο για να δημιουργήσει ξηρές νότες δημητριακών."

Καφές με έντονη οξύτητα, ιδιαίτερη γεύση και ισορροπημένος, όπως τα λέει η περιγραφή. Ήπια λίγο σκέτο και με γάλα, πολύ καλός και ποιοτικός καφές, δεν θα τον προτιμούσα όμως για συνέχεια γιατί γενικά δεν μου αρέσουν οι οξύτητες, σε άλλους μπορεί να αρέσει. Μπορώ να πω τώρα οτι έχω πιεί καφέ απο το Κιλιμάντζαρο. 

Screenshot_2025-09-20-17-46-26-961_com_miui.gallery-edit.jpg.93f49a570ee5c40fdb487f715c2ca267.jpg

 

Maple Pecan

"Ένα απαλό, βασικό χαρμάνι φτιαγμένο από ημιπλυμένους arabica από τη Βραζιλία και πλήρως πλυμένους arabica από την Κολομβία.

Το πρώτο split καβουρδίζεται ελαφρά για να διατηρείται απαλό και με όλες τις νότες βυνοποιημένων δημητριακών ανέπαφες, ενώ στο δεύτερο split, η πλειοψηφία των κολομβιανών κόκκων καφέ παίρνει ένα σύντομο καβούρδισμα για να απελευθερώσει όλα τα λεπτότερα αρωματικά τους.

Συνδυάζει τη γλυκύτητα καραμέλας του σιροπιού σφενδάμου με τον ξηρό χαρακτήρα των πεκάν. Η γεύση ρέει σε αρμονία με τις νότες μπισκότου του απαλού καφέ Arabica."

 

Αυτός ήταν πολύ ωραίος αρωματισμένος καφές, μυρίζει και έχει γεύση κάπως σαν τον Toffee Nut αλλά είναι πιο απαλή γεύση, πιο φυσική. Γίνεται και espresso και lungo για συνταγές με γάλα το οποίο του ταιριάζει.

Screenshot_2025-09-20-17-48-52-492_com_miui.gallery-edit.jpg.558711ca930f8d3cd6fb855da2785e97.jpg

 

Screenshot_2025-09-20-17-45-47-773_com_miui.gallery-edit.jpg.ee21dc32d4d0ecf61d5b1ef816ba9528.jpg

Άντε να αρχινάμε σιγά σιγά, πολύ σιωπή είχε πέσει. Έχει αρχίσει να βγάζει δροσούλα το πρωί και το σηκώνει το espressaki το πρωί. Θα δοκιμάσω τον Maple Pecan, φαίνεται ενδιαφέρον.

Από την άλλη έχω βρει την υγειά μου με τον 11αρι των starbucks που μου είπες για freddo espresso. 

  • Like 2
Δημοσ.
Στις 22/9/2025 στις 9:03 ΠΜ, Stratosnis είπε

Άντε να αρχινάμε σιγά σιγά, πολύ σιωπή είχε πέσει. Έχει αρχίσει να βγάζει δροσούλα το πρωί και το σηκώνει το espressaki το πρωί. Θα δοκιμάσω τον Maple Pecan, φαίνεται ενδιαφέρον.

Εγω δε σταματάω καθόλου να πίνω ζεστό ειδικά σαν πρώτο καφέ. Νομίζω την Maple την πουλάνε σαν lungo γισ αυνταγές με γάλα αλλά εγώ τον έκανα σε εκχύλιση espresso με γάλα. Λέω να δοκιμάσω και την κολοκύθα / γαρύφαλλο, βασικά όταν περνάω απο την μπουτίκ έχει ένα βάζο με κάψουλες χύμα και παίρνω καμμία, την δοκιμάω σπίτι και αν μου αρέσει αγοράζω.

 

Στις 22/9/2025 στις 9:03 ΠΜ, Stratosnis είπε



Από την άλλη έχω βρει την υγειά μου με τον 11αρι των starbucks που μου είπες για freddo espresso. 

Είναι η μόνη κάψουλα που αντέχει στον πάγο όση ώρα και να τον έχεις, αν θές έξτρα ποσότητα ρίχνεις και μια κάψουλα decaf χωρίς να αλλοιώνεις τη γεύση. Σαν κάψουλα έχει στάνταρ γεύση και στάνταρ ποιότητα αλλά πρέπει να κυνηγάς τις προσφορές και να στοκάρεις. Δοκίμασε να βάζεις ένα απο τα ποτήρια που τον φτιάχνεις συνήθως στην κατάψυξη, εκεί να δείς...

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρόσφατα παρήγγειλα από Nespresso διάφορες κάψουλες(maple pecan, Samra Tanzania, Arpeggio, Freddo Delicato). Όλες ήταν οκ εκτός των delicato. Ενώ το packaging ήταν οκ, οι κάψουλες μέσα είχαν στο ίδιο σημείο ένα dent στο χείλος. Και σε μερικές ήταν ξεφούσκωτο το film που έχει από πάνω. Τους το έστειλα email με φωτογραφίες και τα πάντα και μετά από καμιά εβδομάδα μου έστειλα ότι λυπούνται που έγινε αυτό και σαν δώρο μου στέλνουν ένα κουτί κάψουλες της επιλογής μου και το Nespresso Foamer!!! 

Επεξ/σία από aler45
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 26/9/2025 στις 12:57 ΠΜ, aler45 είπε

Πρόσφατα παρήγγειλα από Nespresso διάφορες κάψουλες(maple pecan, Samra Tanzania, Arpeggio, Freddo Delicato). Όλες ήταν οκ εκτός των delicato. Ενώ το packaging ήταν οκ, οι κάψουλες μέσα είχαν στο ίδιο σημείο ένα dent στο χείλος. Και σε μερικές ήταν ξεφούσκωτο το film που έχει από πάνω. Τους το έστειλα email με φωτογραφίες και τα πάντα και μετά από καμιά εβδομάδα μου έστειλα ότι λυπούνται που έγινε αυτό και σαν δώρο μου στέλνουν ένα κουτί κάψουλες της επιλογής μου και το Nespresso Foamer!!! 

Έχει τύχει και σε μένα να έρθει ένα πακέτο με κάψουλες που είχαν τσακίσει πολυ λίγο κατα τη μεταφορά και μου πίστωσαν 2 δεκάδες για άλλη φορά. Τηλεφωνικά όλα αυτά.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...