Προς το περιεχόμενο
Craven

Nespresso - Κάψουλες Αυθεντικές ή μη (γνώμες, απόψεις και ΟΧΙ προσφορές) και παρελκόμενα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, Dimitris19 είπε

Μιας και αρχίζει σιγά σιγά ο καιρός να ζεσταίνει και θα το γυρίσω στα freddo ήθελα να κάνω μια ερώτηση

Έχει δοκιμάσει κανείς μεταλλικά παγάκια στον καφέ ώστε να μην νερώνει όσο περνάει η ώρα?

Κάποια απο αυτά πχ https://www.skroutz.gr/c/922/aksesouar-potwn.html?from=most-popular&keyphrase=μεταλλικα+παγακια

Κάνουν δουλειά? Είναι ασφαλή για την υγεία?

Αυτά τα παγάκια δεν έχουν καμία σχέση με τον κανονικό πάγο.Θα τα βάλεις στον καφέ,θα ρίξουν λίγο τη θερμοκρασία του και σε 5 λεπτά τα παγάκια θα είναι στην ίδια θερμοκρασία με τον καφέ.Οποτε σε 10 λεπτά ο καφές θα είναι κατουρο.Τα έχω δοκιμάσει σε ουίσκι.Ναι μεν δεν αραιωθηκε και δεν άλλαξε η γεύση του ποτού αλλά ίσα που δρόσισε λιιιιγο και σε λίγα λεπτά ζεστάθηκε πάλι.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρήκα 4 συσκευασίες των 10 οι οποίες έχουν ΛΉΞΕΙ μια βδομάδα τώρα! Να τις πιω? Θα καταλάβω διαφορά?

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
2 ώρες πριν, beatshooter είπε

Βρήκα 4 συσκευασίες των 10 οι οποίες έχουν ΛΉΞΕΙ μια βδομάδα τώρα! Να τις πιω? Θα καταλάβω διαφορά?

Αν δεν έχει μέσα βραστές κάμπιες , πιες.

  • Haha 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια εβδομάδα λέει ότι έχει λήξει! Βέβαια είναι κάποια τρόφιμα που καταναλώνονται ακόμα και πολλές μέρες μετά την υποτιθέμενη λήξη τους,εάν βέβαια είναι κλειστά σωστά.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, beatshooter είπε

Βρήκα 4 συσκευασίες των 10 οι οποίες έχουν ΛΉΞΕΙ μια βδομάδα τώρα! Να τις πιω? Θα καταλάβω διαφορά?

Ο καφές είναι κάτι που διατηρείται 1 -  1,5 χρόνο βλέπω στις συσκευασιες οπότε 1 βδομάδα δεν κάνει θα διάφορα κατά την γνώμη μου.. 

Δοκιμασα kazaar  ο καφές είναι Power πολυ δυνατός έντονο καβουρδισμα,  ωραίος για φρέντο.. 

Τα παγάκια τα μεταλλικα δεν μου φαίνονται καλά.. Καλύτερα μεγάλα νερού και πολλά μέσα στο ποτήρι  για να κρατάνε την χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία.. Κάποιοι βάζουν πιο λίγα νομίζοντας έτσι οτι θα νεροσει λιγότερο ο καφές αλλά αυτό δεν ισχύει γιατί το υγρό δεν έχει παρά πολύ χαμηλή θερμοκρασία και τα παγάκια λιώνουν πιο γρήγορα αρα νερονουν τον καφέ γρηγορότερα... Μην ξεχνάτε τα 2 παγάκια στο χτυπημα (αφού χτυπηθεί η ζάχαρη όσο είναι ζεστός ο καφές) για να ρίξουν την θερμοκρασία του καφέ,  τα παγάκια αυτά δεν τα βάζουμε στο ποτήρι που θα πιούμε τον καφέ με τα πολλά παγάκια τα πετάμε... Κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει είναι να βάλουμε στην κατάψυξη το γυάλινο ποτήρι που θα πιούμε τον καφέ να παγώσει πολύ  (βλέπε μπύρα σε μπυραρία) + παγάκια. Επίσης στην φάση που ρίχνεις τον καφέ για να τον χτυπήσεις με ζάχαρη θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ενα ποτήρι μεταλλικό πχ Μπρίκι) εγω θα παρω αυτά που έχουν οι μπαριστες τα μεταλλικά με το ενσωματωμένο σουρωτήρι)  και να βάλεις σε ενα μεταλλικό μπολακι/μπασινα (μεγαλύτερο του σκευους που έχεις τον καφέ)  κρύο νερό με κάποια παγάκια μεσα και να βάλεις το σκεύος που έχεις τον καφέ μέσα στο μπολ με τα παγάκια -  νερό (η λεγόμενη μέθοδος Μπεν-Μαρί)  και να αρχίζεις να ανακατεύεις τον καφε για να κρυώσει ομοιόμορφα και γρήγορα χωρίς να βάλεις μεσα στον καφέ  τα 2 παγάκια γιατί στην διαδικασία αυτή επέρχεται το πρώτο νερομα (ο ζεστός καφές λιώνει άμεσα τα 2 παγάκια)  .Θα μου πεις ολόκληρη διαδικασία για έναν καφέ,  το λέω για αυτούς που είναι ψηρες και προσέχουν την παραμικρή λεπτομέρεια γιατί κακά τα ψέματα στον καφέ το νερομα είναι μεγάλο ξενέρομα 😗... 

Επεξ/σία από Miatakias

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπότε τα απορρίπτουμε τα μεταλλικά παγάκια.

@Miatakias  Αν ήταν να κάνουμε όλη αυτή τη διαδικασία για να πιούμε ένα καφέ στο σπίτι θα παίρναμε espressieρα και μύλο κλπ. Είμαστε και λίγο τεμπέληδες οι Nespressάδες 😄

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, Dimitris19 είπε

Οπότε τα απορρίπτουμε τα μεταλλικά παγάκια.

@Miatakias  Αν ήταν να κάνουμε όλη αυτή τη διαδικασία για να πιούμε ένα καφέ στο σπίτι θα παίρναμε espressieρα και μύλο κλπ. Είμαστε και λίγο τεμπέληδες οι Nespressάδες 😄

Δε ειναι και τοσο διαδικασια οσο ακουγεται , αυτο που λεω ειναι οτι με αυτην την μεθοδο αποφευγεις να βαλεις 2 παγακια στην φαση που τον παγωνεις και αρχιζει και αραιωνει επισης μπορεις να βαλεις πιο πριν το γυαλινο ποτηρι που θα πιεις τον καφε  στην καταψυξη  30-60 λεπτα πριν ωστε να παγωσει για να εχουν χαμηλη θερμοκρασια χωρις την προσθηκη πολυ παγου..Θα το δοκιμασω οταν αρχιζω να πινω φρεντο και θα δω αν εχει καποιοα διαφορα.. Σιγουρα αυτο που ισχυει ειναι οτι οσο μεγαλυτερα ειναι τα παγακια τοσο το καλυτερο για να ¨κρατανε" , αν και θυμαμε τις πρωτες φορες που ειχα  δει φρεντο σε καφετεριες πισω στο 1998 περιπου τον σερβιραν με θρυματισμενο παγο που μπορεις να βρεις και σε super market σε κυψελες  αλλα θα λιωνει πιο ευκολα και ειναι αυτο που θελουμε να αποφυγουμε..Εγω αγοραζω κανονικες παγοκυψελες μιας χρησης  που εχουν αυτο το οβαλ σχημα , υπαρχουν μερικες παγοθηκες πλαστικες η συλικονης που τα παγακια εχουν μεγαλυτερο μεγεθος αλλα δεν μ αρεσουν γιατι ακομα και να κλεινουν απο πανω παιρνουν μυρωδια απ τα αλλα τροφιμα στην καταψυξη και αυτο ειναι καταστροφικο για την γευση του καφε , σε πολλες καφετεριες/take aways εχω τετοιες εμπειριες που τα παγακια εχουν μια περιεργη γευση και δεν ειναι ουδετερα οπως θα επρεπε και με χαλαει πολυ αυτο οποτε παγοκυψελες μιας χρησης ειναι καλυτερες για μενα

 

Επεξ/σία από Miatakias

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τις μη αυθεντικές κάψουλες που τις ανακυκλώνουμε;

Επεξ/σία από liakjim

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
On 18/04/2020 at 09:53, beatshooter said:

Βρήκα 4 συσκευασίες των 10 οι οποίες έχουν ΛΉΞΕΙ μια βδομάδα τώρα! Να τις πιω? Θα καταλάβω διαφορά?

Πιες τες άνετα..

4EA53CD7-69DB-4631-9C4F-EACE644CD25E.jpeg

  • Like 2

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για πέιτε ρε παιδιά καμιά συμβουλή για freddo cappuccino.

Δύο φορές έχω κάνει μέχρι τώρα και μου έχει βγει πολύ νερωμένος.
Χρησιμοποιώ κάψουλα STARBUCKS SINGLE-ORIGIN COLOMBIA (τη μία φορά έβαλα και δέυτερη κάψουλα) και γάλα Δέλτα μμμmilk οικογενειακό χαμηλών λιπαρών μαζί με 3-4 παγάκια κανονικά.

Δεν είμαι ευχαριστημένος μέχρι τώρα, σε αντίθεση με το ζεστό cappuccino όπου με το ίδιο γάλα και με την ίδια κάψουλα ο καφές έβγαινε πολύ ωραίος για τα γούστα μου.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, icsd08063 είπε

Για πέιτε ρε παιδιά καμιά συμβουλή για freddo cappuccino.

Δύο φορές έχω κάνει μέχρι τώρα και μου έχει βγει πολύ νερωμένος.
Χρησιμοποιώ κάψουλα STARBUCKS SINGLE-ORIGIN COLOMBIA (τη μία φορά έβαλα και δέυτερη κάψουλα) και γάλα Δέλτα μμμmilk οικογενειακό χαμηλών λιπαρών μαζί με 3-4 παγάκια κανονικά.

Δεν είμαι ευχαριστημένος μέχρι τώρα, σε αντίθεση με το ζεστό cappuccino όπου με το ίδιο γάλα και με την ίδια κάψουλα ο καφές έβγαινε πολύ ωραίος για τα γούστα μου.

Μα και εσύ, με 7ρι προσπαθείς να κάνεις freddo και μάλιστα με μια κάψουλα τις περισσότερες φορές; ε τι περιμένεις; :) Δοκίμασε με 9ρι και πάνω, κατά προτίμηση με 2 κάψουλες σε ποσότητα espresso.

PS. o cappuccino δεν έχει τα παγάκια που νερώνουν τον καφέ επιπλέον, όπως κάνει και το παγάκι-παγάκια με τα οποία οι περισσότεροι τον χτυπάνε στην αρχή ;)

Επεξ/σία από Craven
  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
48 λεπτά πριν, icsd08063 είπε

Για πέιτε ρε παιδιά καμιά συμβουλή για freddo cappuccino.

Δύο φορές έχω κάνει μέχρι τώρα και μου έχει βγει πολύ νερωμένος.
Χρησιμοποιώ κάψουλα STARBUCKS SINGLE-ORIGIN COLOMBIA (τη μία φορά έβαλα και δέυτερη κάψουλα) και γάλα Δέλτα μμμmilk οικογενειακό χαμηλών λιπαρών μαζί με 3-4 παγάκια κανονικά.

Δεν είμαι ευχαριστημένος μέχρι τώρα, σε αντίθεση με το ζεστό cappuccino όπου με το ίδιο γάλα και με την ίδια κάψουλα ο καφές έβγαινε πολύ ωραίος για τα γούστα μου.

Freddo πάντα με 2 κάψουλες , συνήθως με intensity πάνω από 9 . Τώρα για το κρύο αφρογαλα θες γάλα με 1.5% λιπαρά , προσωπικά χρησιμοποιώ το κίτρινο Δέλτα χωρίς λακτόζη που είχε προτείνει κάποιος εδώ και βγαίνει αφρός , με 2 λεπτά χτύπημα με μιξερακι χειρός . Βάζεις λίγη ποσότητα και το χτυπάς μέχρι να αφρατεψει . Αν τώρα έχεις μόνο με 3.5% , βάζεις πάλι λίγη ποσότητα με 1 παγακι μέσα όμως . Θα χάσει σε γεύση το γάλα αλλά θα σου πήξει σωστά 

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βάλε την ποσότητα του γάλακτος στο ποτήρι/Μπρίκι (μεταλλικό κατά προτίμηση) που θα το χτυπήσεις στην κατάψυξη για καμιά ώρα ώστε να αποφύγεις να βάλεις παγάκια να βγει πιο πηχτό... 

  • Like 2

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλλον χάθηκε το μήνυμα.

Μήπως ξέρει κανείς που μπορώ να ανακυκλώσω τις μη αυθεντικές κάψουλες;

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
41 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μάλλον χάθηκε το μήνυμα.

Μήπως ξέρει κανείς που μπορώ να ανακυκλώσω τις μη αυθεντικές κάψουλες;

Αν είναι αλουμινίου μπορείς μαζί με τις Nespresso. Αν είναι πλαστικές, μάλλον στα σκουπίδια.

  • Thanks 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.