Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

Πατέντα της Nintendo αναφέρει την πιθανότητα για VR, οθόνη αφής και νέα χειριστήρια για το Switch


Sintranil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όλοι είναι ενθουσιασμένοι για το Nintendo Switch, η εταιρία όμως συνεχίζει να κρατάει μυστικές κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες όπως την ανάλυση, το αν θα έχει οθόνη αφής ή όχι κτλ.

Οι εικασίες φούντωσαν όμως με την εμφάνιση ενός εγγράφου 150 σελίδων με πατέντα της Nintendo, το οποίο οι παίχτες προσπαθούν να αναλύσουν για να ανακαλύψουν κρυφές πληροφορίες.

 

Η πατέντα η οποία κατατέθηκε τον Ιούνιο αλλά έκανε την εμφάνιση της πριν λίγες ημέρες, δημοσιεύτηκε στο NEOGAF φόρουμ, με το οποίο όλοι τρελάθηκαν ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι τα χαρακτηριστικά δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Η Nintendo θα μπορούσε απλώς να κάνει μελλοντικά σχέδια ή απλώς να θέλει να προστατέψει υλοποιήσεις που προέρχονται από διάφορες ιδέες. Παρόλα αυτά υπάρχουν μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες μέσα στο έγγραφο.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Ίσως η μεγαλύτερη πιθανότητα, σχετικά με όσα αναφέρονται, είναι η οθόνη αφής:

 

Η βασική μονάδα έχει πάνελ αφής επάνω στην οθόνη του συστήματος ώστε να λειτουργεί σαν οθόνη αφής. Το πάνελ αφής μπορείς να αντιληφθεί τη θέση, την πίεση και άλλα χαρακτηριστικά κατά το άγγιγμα. Στην τωρινή υλοποίηση, το πάνελ αφής, υποστηρίζει το Multitouch.

 

Κάτι τέτοιο ανοίγει πολλές πιθανότητες για ενδιαφέρουσες υλοποιήσεις όπως υποστήριξη Wii U παιχνιδιών, 3DS παιχνίδια στην Virtual κονσόλα του, και φυσικά όλα τα θετικά στοιχεία που μπορεί να μας προσφέρει μια οθόνη αφής.Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Επίσης εμφανίζεται και μία μονάδα προβολής που θα μπορεί να φορεθεί στο κεφάλι (σαν γυαλιά VR), που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί όσο το Switch είναι στην φορητή του μορφή. Αυτό είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για δύο λόγους. Πρώτον γιατί είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την Nintendo να δείχνει ενδιαφέρον για την VR τεχνολογία και δεύτερον γιατί το Switch δεν θα ήταν και η καλύτερη υλοποίηση ενός VR. Φήμες θέλουν την ανάλυση του Switch να είναι ανάμεσα στα 720p και 1080p που είναι αρκετή αν το χρησιμοποιείς σε απόσταση ενός handheld αλλά αν έρθει κοντά στα μάτια, τα πίξελς θα φαίνονται αρκετά μεγάλα.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Τα Joy Con χειριστήρια του, φαίνεται να έχουν και αυτά κάποιες αλλαγές. Πολλαπλά shoulder κουμπιά εμφανίζονται, τα οποία μπορούν να κάνουν τα χειριστήρια πιο ολοκληρωμένα όταν χρησιμοποιούνται ξεχωριστά και υπάρχουν αναφορές για χρήση τους σαν χειριστήρια κίνησης, με εντοπισμό τους μέσω υπέρυθρων. Για το που θα χρησιμεύσει κάτι τέτοιο παραμένει άγνωστο αλλά ανοίγει τις πόρτες σε νέες δυνατότητες όπως τα παιχνίδια τύπου Wii καθώς και σε παιχνίδια που θα λειτουργούν απλά με την κίνηση των χεριών. Η παρουσία NFC τεχνολογίας και δόνησης, επίσης αναφέρεται.

 

Όπως είπαμε, δεν έχουν αποκαλυφθεί πολλά σχετικά με τις προδιαγραφές του Nintendo Switch αλλά υπάρχουν κάποιες επιπλέον αναφορές τις οποίες θέλουμε να πιστεύουμε. Η θύρα για SD κάρτα ώστε να γίνεται εύκολη επέκταση του χώρου καθώς και το ότι η κονσόλα φαίνεται να συνδέεται στην βάση της μέσω μιας USB-C θύρας είναι δύο από αυτές.

 

Σχετικά με τις επιδόσεις, το Switch θα έχει 2 τρόπους λειτουργίας, την “κονσόλα” και την “φορητή”. Στην δεύτερη το ανεμιστηράκι θα έχει όριο στις στροφές ανά λεπτό ώστε να μειωθεί ο ήχος. Επίσης για να διαρκεί περισσότερο η μπαταρία και να μην υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης, το Switch θα λειτουργεί στα 720p σαν φορητή κονσόλα και όταν θα συνδέεται στην βάση του όπου θα υπάρχει και έξτρα σύστημα ψύξεις θα ανεβάζει την ανάλυση στα 1080p.

 

Θα ξέρουμε τον επόμενο μήνα πόσες από αυτές τις λειτουργίες θα τα έχουν καταφέρει να περάσουν στο τελικό προϊόν. Όποιος ενδιαφέρεται περαιτέρω για το έγγραφο της πατέντας, μπορεί να το αναζητήσει με τον αριθμό 20160361640.

 

Link.png Site: TechCrunch

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με mobile tegra δε πιστεύω τίποτα. Εκτός αν κρύβουν τίποτα στο dock που δεν μας λένε ακόμα.

Δεν κρυβουν, overclock θα κανει επειδη το dock θα εχει ενα ανεμιστηρακι και θα το φορτιζει.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ντάξει δεν πιστεύω ότι θα είναι καμιά τούμπανη κονσόλα, δεν υπάρχει περίπτωση. Αλλά περιμένω να πει κάτι η ίδια η Nintendo για να το πιστέψω.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελεια! Περιμένω και ελπίζω το κάτι παραπάνω για τη νιντεντο, να τα δώσει όλα! Κερδισμένοι θα βγούμε όλοι από αυτό αφού αν πάει καλα θα πρέπει και οι άλλοι δυο να δώσουν κάτι!

  • Like 7
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελεια! Περιμένω και ελπίζω το κάτι παραπάνω για τη νιντεντο, να τα δώσει όλα! Κερδισμένοι θα βγούμε όλοι από αυτό αφού αν πάει καλα θα πρέπει και οι άλλοι δυο να δώσουν κάτι!

Γραψε και εσυ ενα "απατο", "rip nintendo" ή κατι παρομοιο, μην κανεις θετικα σχολια και τους χαλας την παραδοση.

:P

  • Like 16
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή βρε παιδιά αυτό που λείπει είναι και τρίτο pc-like console με τρίτο σετ παρόμοια παιχνίδια (και 2-3 exclusive)? Έχουμε όλοι pc και οι περισσότεροι έχουν και PS4 ή Xbox για όλα αυτά... Ωραίο φαίνεται το Switch και το καλό του είναι η διαφορετικότητα του. Περιμένω να μας εκπλήξει ευχάριστα.

  • Like 4
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η Nintendo δεν πουλάει λόγο hardware και πότε δεν ήταν μπροστά σε αυτό τον τομέα... Πουλάει λόγο τής διαφορετικότητας της πχ το wii και wii u έχει διαφορετικό χειρισμό που δεν μοιάζει με κάτι άλλο έτσι και η καινούρια κονσόλα θα πουλήσει γιατί προσεγγίζει ένα άλλου είδος κοινό και όχι όπως εμένα (ps4 pro 4k καί battlefield 1)....

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ειναι να μας φλομοσουν στο super Mario τι την θέλουν την νέα κονσόλα ? Καλυτερα να κάτσουν στην mobile πλατφόρμα . Ας βγάλουν και κανενα Zelda σε επεισόδια για το Iphone και μια χαρά ! Αν ειναι μόνο για συσκευή που θα τρέχει το σούπερ Μάριο άντε κανα 3D με ps3 γραφικά θα πιάσει πάτο οπως και το προηγούμενο! Αυτο που θα κανει την διαφορά σε σχέση με το PS4 και Xbox ειναι ο συνδυασμός των απλών παιχνιδιών αλλα και των high end games μαζί με την φορητότητα ! That's the deal ! Οτιδήποτε πέρα απο αυτο ειναι τελειωμένη ιστορία ...

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απάτη λέει η Nintendo ενώ τους τελευταίους μόνο μήνες έχει ΧΕΣΤΕΙ ΣΤΟ ΤΑΛΙΡΟ.

Δεν ήταν ποτέ της φιλοσοφίας του ισχυρότερου hardware, σου δίνει τόσο όσο χρειάζονται τα παιχνίδια της, δε συμφώνησα, βέβαια, με την υλοποίηση του WiiU.

Το μόνο που πρέπει να μας απασχολεί είναι η ανάλυση της οθόνης του φορητού μέρους. Στον Fallon την είδα κάπως σκοτεινή και με ανησύχησε, αν είναι καλή όμως, Nintendo, take my few money

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.