Προς το περιεχόμενο
crom251

Κολλημα στην σελιδα της μητρικης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο υπολογιστης μου κολλαει κατα την εκκινηση στην σελιδα της μητρικης (αν το λεω σωστα). Δειτε φωτο για να καταλαβετε που λεω

 

IMG_20161220_231701.jpg

 

Κανει μπιπ κατα την εκκινηση, τα περιφερειακα φαινεται να δουλευουν ολα, αλλα κολλαει εκει. Δεν μπορω να μπω ουτε στο bios πατωντας DEL.

 

Την πρωτη φορα που το εκανε τσεκαρα το καλωδιο που συνδεει τον σκληρο με την μητρικη (το εβγαλα και το ξαναεβαλα) και ο υπολογιστης μετα ανοιξε. Ok λεω δεν θα εκανε καλη επαφη...

 

Το ξαναεπαθε ομως και πλεον εχει κολλησει μονιμα εκει.

 

 

Θα δοκιμασω ενα νεο καλωδιο συνδεσης σκληρου-μητρικης μηπως τα επαιξε αυτο που εχω.

Απο εκει και περα αν δεν γινει κατι τι παιζει? παιζει να τα εφτυσε ο σκληρος?

Τι αλλο μπορω να κανω?

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι η σελίδα της μητρικής είναι το Logo της μητρικής. Αφαίρεσε σκληρούς, dvd, οτιδηποτε περιφερειακο που έχεις συνδεσεμένα εκτός από mouse-keyboard. Κολλάει ακόμα ή σε βγάζει κάτι άλλο? Μπορείς τότε να μπεις BIOS?

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν κολήσει στο ίδιο σημείο πάτα όπως γράφει κάτω το tab για να δείξει το μήνυμα και βγάλτο φωτογραφία

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν κολήσει στο ίδιο σημείο πάτα όπως γράφει κάτω το tab για να δείξει το μήνυμα και βγάλτο φωτογραφία

Δεν παταει ουτε tab οταν ειναι κολλημενο.

 

 

Εκανα οτι ειπε ο blueblood7. Εβγαλα ολα τα περιφερειακα εκτος απο ποντικι, πληκτρολογιο και οθονη φυσικα... Μπορεσα τοτε να μπω στο bios.

Εκλεισα τον υπολογιστη, συνδεσα τον σκληρο, και ανοιξε κανονικα...

 

Δεν ξερω αν βγηκε συμπερασμα τι φταιει.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

HDD ή SSD έχεις? Αν έχεις hdd εγκατέστησε την τελευταία έκδοση του HD Sentinel και δες την υγεία του δίσκου. Άλλαγε επίσης και καλώδιο. Μπορεί ακόμα και αυτό να φταίει.

 

Όταν σύνδεσες το σκληρό/ssd σύνδεσες μόνο αυτόν ή και όλα τα υπόλοιπα?

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

HDD ειναι και απο υγεια ειναι χαλια... :-D  Ειχα κανει ενα τεστ πριν καποιο καιρο. Νομιζω γυρω στο 50% health ειχε...

 

Συνδεσα μονο τον σκληρο, ανοιξε ο υπολογιστης και μετα συνδεσα και το router. Εκανα επανεκκινηση (και με το router συνδεδεμενο) και ξαναανοιξε. Δεν συνδεσα μονο το dvd.

 

ΥΓ. Καλα θυμομουν τελικα για την υγεια του δισκου...

 

New_Bitmap_Image.jpg

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικά ο δίσκος σου είναι το πρόβλημα. Είσαι για αλλαγή. Κάνε και ένα τελευταίο τεστ. Τρέξε το HDD Regenerator που θα βρεις μια free έκδοση στο Hirens Boot CD v 10.6. Θα μπουτάρεις με το Hirens. Θα κάνει 1-2 ώρες να έχεις υπόψιν σου. Βγάλε μια φωτό το αποτέλεσμα και ανέβασε τη εδώ.

 

Εννοείται ότι ήδη έχεις αποθηκεύσει τα αρχεία σου σε άλλο μέσο.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μου φαίνεται λογικό να κολλάει στο post επειδή ο δίσκος ψοφάει που και πού... απλά δεν αναγνωρίζει τον δίσκο σε αυτή την περίπτωση... 


οσο για τον TS αυτό εννοούσα και εγώ να μας δείξεις το post αφού δεν πατιέται το tab υπάρχει ρύθμιση μέσα απο το bios να μην εμφανίζονται τα γραφικά αλλά το Post της μητρικής) όπου εκεί αναφέρεται πάνω σε τι σκάλωσε η μητρική. 

 

με ένα γρήγορο google βλέπω ότι η μητρική σου ειναι πανάρχαια πιο πολύ θα παίζει κάμια μπαταρία να ξεψυχάει ή κάνας πυκνωτής. 

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μια χαρα λογικο ειναι να κολλαει επειδη ο δισκος ειναι χαλια. Μπορει να εχει βεβαια και 1000 - 2 αλλους λογους.

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο υπολογιστης μου κολλαει κατα την εκκινηση στην σελιδα της μητρικης (αν το λεω σωστα). Δειτε φωτο για να καταλαβετε που λεω

 

IMG_20161220_231701.jpg

 

Κανει μπιπ κατα την εκκινηση, τα περιφερειακα φαινεται να δουλευουν ολα, αλλα κολλαει εκει. Δεν μπορω να μπω ουτε στο bios πατωντας DEL.

 

Την πρωτη φορα που το εκανε τσεκαρα το καλωδιο που συνδεει τον σκληρο με την μητρικη (το εβγαλα και το ξαναεβαλα) και ο υπολογιστης μετα ανοιξε. Ok λεω δεν θα εκανε καλη επαφη...

 

Το ξαναεπαθε ομως και πλεον εχει κολλησει μονιμα εκει.

 

 

Θα δοκιμασω ενα νεο καλωδιο συνδεσης σκληρου-μητρικης μηπως τα επαιξε αυτο που εχω.

Απο εκει και περα αν δεν γινει κατι τι παιζει? παιζει να τα εφτυσε ο σκληρος?

Τι αλλο μπορω να κανω?

η γνώμη μου είναι κανε κάπου backup τα αρχεία σου και μετά άλλαξε γρήγορα δίσκο πριν ακόμη πέσει και αλλο η υγειά του!!!!

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο δίσκος είναι μου το έκανε και σε εμένα σε έναν παλιό seagate που είχα, όταν τον άλλαξα συνήλθε, είναι γιατί δεν μπορεί να πάει παρακάτω λόγω κατεστραμμένων τομέων

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επαναφερω το θεμα για να αναφερω μια παρατηρηση που εκανα και αν εχει καποια βαση...

Το προβλημα το αντιμετωπιζω παλι (δεν εχω αλλαξει σκληρο ακομα :lol:).

Κολλαει δηλαδη στο logo της μητρικη και ο υπολογιστης δεν ανοιγει. Για να ανοιξει πρεπει να κανω καμια 30ρια επανακινησεις, βαζω βγαζω πριζες κλπ...

Εφοσον ανοιξει ο υπολογιστης λειτουργει τελεια! Κανενα απολυτως προβλημα και κολλημα. Επισης αν ο υπολογιστης ειναι ανοιχτος και κανω restart ανοιγει κανονικα, δεν κολλαει δηλαδη...

Παρατηρησα πως και την προηγουμενη φορα που μου εκανε κολληματα ηταν χειμωνας, οπως και τωρα (τον υπολοιπο χρονο δουλευε μια χαρα!). Να σημειωσω πως ο υπολογιστης βρισκεται σε δωματιο που για θερμανση εχει ενα ηλεκτρικο αλογονου/χαλαζια το οποιο οταν δεν καθομαι στον υπολογιστη ειναι κλειστο και επομενως εχει κρυο...

Παω προχτες να τον ανοιξω κολλαει παλι. Και τοτε μου ερχεται η φλασια! Ρε μπας και δεν ανοιγει απο το κρυο? Παω την θερμαστρα διπλα στο ανοιχτο κουτι του υπολογιστη, το αφηνω για λιγο και ως εκ θαυματος ανοιξε!

Εχουμε επομενως...

1) 2 φορες που εχει φαει κολλημα τυγχανει χειμωνας,

2) Τον υπολοιπο χρονο μετα το περσινο χειμωνιατικο κολλημα μεχρι τωρα, δουλευε μια χαρα...

3) Οταν ανοιξει (και επομενως εχει ανεβασει θερμοκρασια) δεν κολλαει πια ακομα και αν κανω επανεκκίνηση

4) Το γεγονος πως οταν το ζεστανα με το καλοριφερ ανοιξε ενω μεχρι τοτε ειχα βαρεσει καμια 30 restart χωρις αποτελεσμα...

Ειναι τυχαια ολα αυτα???

 

 

Επεξ/σία από crom251

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Το "κολλημα" στο Post screen (στην φωτο σου δηλαδη) συνηθως το προκαλει καποια συσκευη IDE που παλευει η μητρικη σου να την αναγνωρισει και δεν τα καταφερνει (κατι το οποιο εχουν αναφερει ηδη και σωστα, οτι μαλλον το προκαλει ο δισκος σου).
Ετσι, μπαινει σε ενα Infinite loop ανεπιτυχης επικοινωνιας και μενεις εσυ με ενα logo.

2) Τωρα, οσον αφορα την ζεστη, υπαρχει και ενα οχι τοσο συνηθισμενο ενδεχομενο να σε αφηνουν χρονους οι πυκνωτες καποιου περιφερειακου και για αυτο να "παιρνουν" μπρος οταν ζεσταινονται. Σιγουρα οχι της καρτας γραφικων παντως και του επεξεργαστη αφου το μηχανημα "παιρνει μπρος". Μπορεις να βγαλεις φωτο τα σημεια στα οποια εχει πυκνωτες (ΑΝ εχει) η μητρικη σου?

Επαναλαμβανω, το πρωτο ενδεχομενο ειναι πιο πιθανο. Επισης, σε ακραιες περιπτωσεις εχω δει το CD/DVD-Rom να χτυπαει βραχυκυκλωμα με αποτελεσμα το ιδιο με το 1).

Επεξ/σία από TheDeathCalls
  • Like 2

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.