Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!!

Έφτασε επιτέλους η ώρα και η στιγμή να σχεδιάσω την αγορά του υπολογιστή μου.Θα εξηγήσω λίγο την κατάσταση.Φέτος είμαι στην 3η Λυκείου και .όπως όλοι άλλωστε, γράφω εξετάσεις.Αφού όμως τελειώσουν οι εξετάσεις θα πάρω έναν υπολογιστή.Και θα μου πείτε τότε γιατί το γράφεις τώρα αυτό και όχι τότε. Διότι ο θείος από την Αγλλία θα έρθει τον Απρίλιο και έτσι αν τώρα του πω τι χρειάζομαι , θα μπορέσει να μου τα πάρει από το amazon.co.uk και να τα φέρει εδώ χωρίς μεταφορικά και σχετικά.Οπότε, οι τιμές και οι προτάσεις και όλα αυτά θα είναι από το αγγλικό amazon ή κάποιο άλλο αξιόπιστο κατάστημα της Αγγλίας.Παρ'όλ'αυτά , αν κάτι βρίσκεται σε καλύτερη τιμή στην Ελλάδα παρά στην Αγλλία, εννοείται ότι το παίρνουμε από εδώ.

Όσον αφορά στα πράγματα που θα αγοραστούν, θα πάρω οθόνη και κουτί από εδώ διότι δεν μπορεί να μου τα μεταφέρει .Τα υπόλοιπα μπορεί και βρίσκονται στο όριο του επιτρεπτού βάρους.

Τα χρήματα που διαθέτω είναι έως και 1000 αλλά ,όπως θα δείτε και παρακάτω, δε χρειάζεται να τα εξαντλήσουμε, δηλαδή όσο το λιγότερο τόσο καλύτερο :)

Συμπληρώνω τη γνωστή φόρμα:

Ποσό που διαθέτουμε :

Χρήση υπολογιστή :Παιχνίδια( αναφέρω μετά), browsing, office και ότι προκύψει

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:-

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Χρειάζομαι

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?Χρειάζομαι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).Θεσσαλονίκη βρίσκομαι αλλά ... ( είπα παραπάνω)

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το κάνω εγώ.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .Δε χρειάζεται

Η χρήση τώρα:  Μέχρι στιγμής τα μόνα παιχνίδια που έχω παίξει σε υπολογιστή είναι το GTA SA , το trackmania καθώς και το counter strike 1,6. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θέλω να παίξω καλύτερα και πιοκ αινούρια παιχνίδια.Θα ήθελα λοιπόν να μπορώ να παίξω gtav , κάποιo assasins( όχι το πιο καινούριο ) κάποιο call of duty ( όχι το πιο απαιτητικό). Από ότι καταλάβατε δεν έιμαι ούτε gamer ούτε φανατικός με τα πιο απαιτητικά παιχνίδια που θέλουν το τελειότερο πισι.

Δεν θα κάνω OC , δεν θα κάνω crossfire ή sli ούτε τίποτα το extreme.

Συζητώντας με ένα φίλο λέγαμε για:

i5 6500

rx 470

thermaltake core v21

SSd έναν των 240gb

Hyper Evo 212

Corsair Cx430

Bazooka plus 

ram 2χ4gb

οθόνη lg 23mp68vq

Τώρα, δεν έχω ιδέα αν αυτά παραπάνω αποτελούν ένα δυνατό σύστημα ή ενα μέσο σύστημα.Για να καταλάβετε, έχω λίγες γνώσεις για PC αλλά χρείαζομαι your help :)

Θα ήθελα να σχολιάζετε το κάθε ''μέρος'' που προτείνετε αν γίνεται , για να καταλαβαίνω πχ γιατί την msi rx 470 και όχι την xfx rx470.

Για τα κομμάτια:

1.Κουτί:  πέρα από ανεμιστήρες, φίλτρα, airflow , μέγεθος μητρικής και ομορφιά , κοιτάμε κάτι άλλο;

Θα ήθελα αν γίνεται να έχει οπωσδήποτε τζάμι ( όχι φιμέ) και να είναι μεγάλο το τζάμι( όχι σαν του z11 ας πούμε).Έχω βάλει στο μάτι τα:

1. Thermaltake core v21

2. Mastercase pro 3

3.Nzxt source 340

4.Phanteks Enthoo Pro M

οποιδήποτε άλλη πρόταση δεκτή!

2.Οθόνη: μετά από μεγάλη συζήτηση εδώ στο φόρουμ κατέληξα στην 23mp68vq για διάφορους λόγους και νομίζω πως έιναι καλή.Αφού έχει το freesync καλό είναι να πάμε σε amd κάρτα. Άρα αν προτείνετε άλλη οθόνη , ας πάμε και σε nvidia κάρτα.

3.Κάρτα ο φίλος μου έιπε την xfx rx 470 . Πραγματικά από κάρτες δεν έχω ιδέα, δεν ξέρω ποια υπερτερεί ποιας και γενικώς τις διαφορές.Για αυτό θέλω πραγματικά βοήθεια εδώ. Τί διαφορά έχουν πχ οι διάφορες rx470; Γιατί επιλέγουμε τη μια και όχι την άλλη;

4.Επεξεργαστής Πιστεύω πως ο 6500 είναι καλός.Εννοείται ότι μου λέτε έτσι.

5.Μητρική και μνήμες Και εδώ έχω μαύρα μεσάνυχτα.Από ομορφιά και από τα 4 σλοτς μνημης είπα την bazooka plus.Και εδώ οι ίδιες ερωτήσεις.Γιατί gigabyte έναντι asus ή msi πχ;; Εδώ για την επιλογή μητρικής θα βοηθήσει και ο αριθμός των μνημήν που θα προσθέσουμε.Σκεφτόμουν τα 8gb σε ένα ή 2 στικς των 4 .Αν βάλουμε 1 των 8 μπορούμε να πάμε και σε μητρική με 2 σλοτς για να βάλω άλλο 1 στο μέλλον και να είμαι οκ . Αν βάλω 2χ4 τότε πάμε σε 4 σλοτς για να βάλω άλλα τόσα στο μέλλον.

6.Τροφοδοτικό μου λέτε εξ'ολοκλήρου εσείς.Ένα αξιόπιστο θέλω.

7.Ψύκτρα από σχόλια είδα την Hyper 212 evo , Βασικά δεν ξέρω καν αν μου χρειάζεται μια aftermarket αλλά λογικα ναι. Για υδρόψυξη δεν το σκέφτομαι.

8.Δίσκο   Δεν έχω ανάγκη για μεγάλο χώρο οπότε πιστεύω ότι ένας ssd με 240 μου κάνει. Κοιτάμε λογικά κάτι σε samsung 850 evo ή σε crucial bx200 .Δεν ξέρω.Αν χρειαστεί στο μέλλον βάζω και hdd.

Νομίζω δεν ξέχασα κάτι, αλλά αν ξέχασα πείτε μου.

όπως είπα και παραπάνω , διαθέτω έως 1000 ευρώ χωρίς να σημαίνει πως θέλω να τα δώσω όλα.Αν γίνεται δηλαδή και με 600 αυτό που θέλω( ολίγον χλωμόν) να γίνει.

Περιμένω προτάσεις!!! 

*** Αυτήν τη στιγμή έχω το λάπτοπ της υπογραφής μου και...για όλα τα άλλα εκτός από παιχνίδια μου κάνει!

Με κουράζει λίγο η οθόνη λόγω κινεζικότητας αλλά οκ :)

*** Ξέχασα πληκτρολόγιο και ποντίκι: Θέλω ένα σετάκι όμορφο αν γίνεται με φως , όχι πολύ φασαρία και ενσύρματο.

**** Οθόνη αν προτείνετε άλλη να είναι μικρότερη από 27, δηλαδή 23-24 :)

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
-

Λογικα μεχρι τον απριλιο να εχουν βγει ΖΕΝ/kaby lake,ισως και vega, και αυτα που θα σου προτεινουμε Τωρα να μην εχουν καμια υποσταση τοτε. Αν ειναι να παρεις κατι τωρα, μπορουμε να σου προτεινουμε. Τοτε θα υπαρχουν αλλα δεδομενα στην αγορα.

• Like 4
Δημοσ.

1000 ευρω == 852 περιπου λιρες αγγλιας. οποτε αν γινουν οι αγορες απο Αγγλια, αυτα θα σου προτεινα να τσιμπησει ο θειος σου.

PCPartPicker part list / Price breakdown by merchant

CPU: Intel Core i5-6500 3.2GHz Quad-Core Processor  (£184.99 @ Amazon UK)
Motherboard: MSI B150M MORTAR Micro ATX LGA1151 Motherboard  (£75.98 @ YoYoTech)
Memory: PNY Anarchy 8GB (2 x 4GB) DDR4-2400 Memory  (£39.55 @ Amazon UK)
Storage: PNY CS1311 240GB 2.5" Solid State Drive  (£66.94 @ CCL Computers)
Storage: Toshiba 2TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive  (£35.94 @ Aria PC)
Video Card: Asus Radeon RX 470 4GB STRIX Video Card  (£177.79 @ Kustom PCs)
Case: Phanteks ECLIPSE P400 ATX Mid Tower Case  (£54.30 @ Eclipse Computers)
Power Supply: Corsair RMx 550W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply  (£80.99 @ Amazon UK)
Monitor: LG 23MP68VQ-P 23.0" 1920x1080 60Hz Monitor  (£132.30 @ More Computers)
Total: £848.78
Prices include shipping, taxes, and discounts when available
Generated by PCPartPicker 2016-12-24 15:49 GMT+0000

edit. κουτι και οθονη τα aφαιρεις απο το Budget και τα τσιμπας απο εδω.

• Like 3
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ. Θα περιμενω και άλλες προτάσεις. Πάντως αυτόν το δίσκο πρώτη φορά τον βλέπω να πω την αλήθεια :)

Η κάρτα είναι υπερβολική ή έχω καταλάβει κατι λάθος; Ας πούμε η 470 δε φτάνει;;

Μη ξεχνάς φίλε μου ότι έχουμε και οθόνη να πάρουμε :)

Ααα είναι μέσα οκ το είδα **

οκ είδα και την αλλαγή κάρτας **

η bazooka plus γιατί δε μας κάνει;; έχω κολλήσει γιατο το λέω :)

Δημοσ.

η bazooka plus γιατί δε μας κάνει;; έχω κολλήσει γιατο το λέω :)

Δεν εχει ψυξη στα vrm, με αποτελεσμα αυτα να μην ψυχονται καλα και ανεβαζουν θερμοκρασιες, Η ψυξη στα vrm μακροπροθεσμα βοηθαει στην καλυτερη λειτουργια/συντηρηση της μητρικης.

• Like 1
Δημοσ.

Μάλιστα.. οκ σε ευχαριστώ!!

Η οθόνη εδώ κάνει παραπάνω όμως με αποτέλεσμα να ξεφεύγουμε λίγο..

δεν ειναι 1:1 ισοτιμια. Το 132 gbp οπου βλεπεις παραπανω δεν σημαινει 132 ευρω. 132 λιρες αγγλιας ειναι 155 ευρω.

Μην ανυσηχεις. μεχρι να τα παρεις οι τιμες και η αγορα θα εχουν αλλαξει. Αυτα εχε κατα νου σε περιπτωση που κανεις την αγορα τωρα.

• Like 2
Δημοσ.

Και κάτι άλλο : για να καταλάβω γιατί επέλεξες αυτήν τη κάρτα και όχι την xfx;

Πιο χαμηλη τιμη ειχε η Asus. Mεταξυ Asus/XFX/Sapphire αν κοιτας και ειναι σφιχτα τα πραγματα, παρε οποια ταιριαζει στο Budget σου.  Αν ειναι 1-2 ευρω η διαφορα απο τις αλλες, παρε οποια σου αρεσει καλυτερα.

• Like 1
Δημοσ.

Αν βάλουμε και την msi στο παιχνίδι;

πολυ ακριβη για το τιποτα. Απλα μουρη πουλαει λογο εμφανισης, απο κατασκευαστικης πλευρας σε σχεση με τις αλλες 3 ειναι σχετικα κατωτερη.

• Like 2
Δημοσ.

Μήπως θα ήταν καλύτερο να τα παίρναμε όλα από το amazon?

Τα καταστήματα που έβαλες είναι σαν τα σκροθτζομάγαζα εδώ?

και τα 4 gb είναι εντάξει; δεν κοιτάμε τα 8 ;

Δημοσ.

Μήπως θα ήταν καλύτερο να τα παίρναμε όλα από το amazon?

Τα καταστήματα που έβαλες είναι σαν τα σκροθτζομάγαζα εδώ?

και τα 4 gb είναι εντάξει; δεν κοιτάμε τα 8 ;

Nαι τετοια φαση περιπου αλλα αγγλια. Amazon θα παιξουν και προσφορες λογικα. Κοιτα σε ολα τα ευρωπαικα για τις φθηνοτερες τιμες (αγγλικα,γαλλικο,γερμανικο κλπ), αλλα οχι το US γιατι θα υπαρξει τελωνειο. Μια χαρα ειναι η 4αρα. Αν κοιτας την 470 8gb, Κοιτα καλυτερα την 480 την 4αρα στα ιδια περιπου λεφτα.

Δημοσ.

Αχααα, δηλαδή από Γερμανία , Γαλλία και κτλ δεν πληρώνω μεταφορικά ή το free shipping είναι μόνο για εντός της χώρας;

Επίσης με τις εγγυήσεις τι παίζει; Θα πρέπει να το στείλω πίσω από όπου το πήρα ή έχει και στην Ελλάδα;

Τέλος, τα παραπάνω gb στην κάρτα τι αλλάζουν στην εμεπιρία μου στο gaming?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...