mike299 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Ο εργοδότης της γυναίκας μου έχει έναν μαλακα λογιστή (εξωτερικός ιδιώτης λογιστής) ο οποίος της δημιουργεί συνέχεια προβλήματα με κάποια έγραφα που πρέπει να της ετοιμάσει. Παρόλο που έχει μιλήσει ο ίδιος τηλεφωνικά με το ΙΚΑ και την Επιθεώρηση εργασίας και του εξήγησαν ακριβώς τι πρέπει να κάνει, αυτός αρνείται και μάλιστα έφτασε στο σημείο να της πει ότι αυτά είναι και πως αν θέλει ας πάει σε δικηγόρο. Πριν πάω και του κατεβάσω τα μούτρα και μετά έχουμε σοβαρό λόγο να μιλάμε μέσω δικηγόρων, τι μπορεί να κάνει για να τον κυνηγήσει ή καταγγείλει? Ο εργοδότης συμφωνεί με την γυναίκα μου στο αίτημα της και το έχει κάνει δεκτό, αλλά νίπτει τα χέρια του λέγοντας ότι εγώ σου υπογράφω ότι θέλεις αρκεί να είναι οκ από τον λογιστή.
logistoulis Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) φίλε τι δουλειά έχει ο λογιστής με τη γυναίκα σου; ο λογιστής μιλάει με τον πελάτη του που είναι ο εργοδότης και η γυναίκα σου με τον εργοδότη δε γίνεται ο λογιστής να μιλάει με τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά και να ασχολείται με τον καθένα ξεχωριστά αν ο τύπος παίρνει εντολές από τον εργοδότη και δε τις εκτελεί να αλλάξει ο εργοδότης λογιστή, αλλά να πρήζει το λογιστή ο κάθε εργαζόμενος για δικές του υποθέσεις είναι απαράδεκτο αλήθεια τι χαρτιά θέλει που μπλέκεται η επιθεώρηση και το ικα; Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2016 από logistoulis 4
normal40 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Ο εργοδότης της γυναίκας μου έχει έναν μαλακα λογιστή (εξωτερικός ιδιώτης λογιστής) ο οποίος της δημιουργεί συνέχεια προβλήματα με κάποια έγραφα που πρέπει να της ετοιμάσει. Παρόλο που έχει μιλήσει ο ίδιος τηλεφωνικά με το ΙΚΑ και την Επιθεώρηση εργασίας και του εξήγησαν ακριβώς τι πρέπει να κάνει, αυτός αρνείται και μάλιστα έφτασε στο σημείο να της πει ότι αυτά είναι και πως αν θέλει ας πάει σε δικηγόρο. Πριν πάω και του κατεβάσω τα μούτρα και μετά έχουμε σοβαρό λόγο να μιλάμε μέσω δικηγόρων, τι μπορεί να κάνει για να τον κυνηγήσει ή καταγγείλει? Ο εργοδότης συμφωνεί με την γυναίκα μου στο αίτημα της και το έχει κάνει δεκτό, αλλά νίπτει τα χέρια του λέγοντας ότι εγώ σου υπογράφω ότι θέλεις αρκεί να είναι οκ από τον λογιστή. Τα ίδια είχαμε κ εμείς, δεν τα βγαλεις ακρη, λογιστές είναι άστα..
mike299 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 φίλε τη δουλειά έχει ο λογιστής με τη γυναίκα σου; ο λογιστής μιλάει με τον πελάτη του που είναι ο εργοδότης και η γυναίκα σου με τον εργοδότη δε γίνεται ο λογιστής να μιλάει με τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά και να ασχολείται με τον καθένα ξεχωριστά αν ο τύπος παίρνει εντολές από τον εργοδότη και δε τις εκτελεί να αλλάξει ο εργοδότης λογιστή, αλλά να πρήζει το λογιστή ο κάθε εργαζόμενος για δικές του υποθέσεις είναι απαράδεκτο αλήθεια τι χαρτιά θέλει που μπλέκεται η επιθεώρηση και το ικα; Από το nickname σου φαντάζομαι ότι είσαι του επαγγέλματος οπότε μου προκαλεί απορία και μόνο που ρωτάς. Είναι σχεδόν κανόνας, ειδικά σε μικρές επιχειρήσεις, να στέλνει ο εργοδότης τον υπάλληλο στον λογιστή για να βγάλει αυτός άκρη σε λογιστικά θέματα. Είτε γιατί δεν γνωρίζει ο ίδιος (λογικό) είτε για να τον φορτώσει αλλού. Ο εργοδότης έδωσε την εντολή όπως προείπα. Τώρα γιατί δεν τον αλλάζει δεν ξέρω η αλήθεια είναι. Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος για τους πελάτες του. Σε άλλον ,του είπε να μην πληρώσει το ΙΚΑ (και τον μισθό) υπαλλήλου του για τις μέρες κανονικής άδειας που πήρε ανάμεσα σε άδεια λοχίας και 6μηνο ΟΑΕΔ επειδή, όπως έλεγε, δεν έχει επιστρέψει στην δουλειά. Συγνώμη κιόλας και δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά, αλλά επειδή έχω πολλούς λογιστές πελάτες, έχω την χειρότερη άποψη για τον επαγγελματισμό και τις γνώσεις του κλάδου σας. Τα χαρτιά που ζητεί είναι η μεταφορά όλων των δικαιωμάτων της απ την παλιά εργασία της (10+ χρόνια) που κλείνει 31/12 στην νέα (ίδιος εργοδότης). Ο εργοδότης το έχει δεκτή. Το ΙΚΑ και η επιθεώρηση ζητανε ένα έντυπο που θα γράφει αυτό. Τελικά μπορεί να γίνει κάποια καταγγελία ή αναφορά?
logistoulis Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 ναι το κατάλαβα αυτό που ζητάει μου έχει τύχει κι εμένα και το έκανα κατόπιν υποδείξεων της επιθεώρησης γιατί αυτοί ουσιαστικά το εγκρίνουν, ε γιατί δεν το κάνει και αυτός να τον αφήσουν ήσυχο; συνήθως όμως οι εργοδότες όταν μεταφέρουν εργαζομένους τους "παραιτούνε" και χάνουν τα δικαιώματά τους λίγοι έχουν τη τσίπα να κάνουν τη παραπάνω διαδικασία Συγνώμη κιόλας και δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά, αλλά επειδή έχω πολλούς λογιστές πελάτες, έχω την χειρότερη άποψη για τον επαγγελματισμό και τις γνώσεις του κλάδου σας. ναι κι εγώ έχω αυτή την άποψη μην ανησυχείς παρόλα αυτά αποφεύγω επαφή με υπαλλήλους, ότι θέλουν να μου το ζητάνε μέσω του εργοδότη όποτε έχω αναγκαστικά επαφή με πρήζουν και δε καταλαβαίνουν ότι δε δουλεύω για αυτούς.. πάντως πολλές φορές οι λογιστές τρώνε το σκατό επειδή ο εργοδότης είναι παπάρας και κρύβεται πίσω από αυτούς. μου στέλνει ένας μία μια φορά να την απολύσω και μου σκάει με τον τσαντισμένο σαν εσένα άντρα της να μου κάνουν μανούρα ότι δεν υπογράφει αν δε πάρει τα λεφτά και ο άλλος ήθελε να αποσπάσω υπογραφές χωρίς να έχει πληρώσει. στα @@ μου κι εμένα της λέω αν δε τα έχεις πάρει μην υπογράψεις βρείτε τα μεταξύ σας. άλλος στη θέση μου θα προσπαθούσε να εξυπηρετήσει το συμφέρον του πελάτη με γλοιώδη τρόπο. οκ δεν είμαι και εργατοπατέρας, αλλά κάποια βασικά τα τηρώ, η αδερφή μου πχ ή ο πατέρας μου (γιατί το έχουμε πάει σόι το θέμα) είναι με τον εργαζόμενο μέχρι τέλους. αν και μερικοί είναι τόσο βλάκες που δεν αξίζει το κόπο. η αδερφή μου πχ για μεταφορά δικαιωμάτων όπως στη περίπτωσή σου κίνησε μόνη της τη διαδικασία και ο υπάλληλος πέρα έβρεχε μοσχάρι κανονικό.. τι κάθεσαι και ασχολείσαι της λέω αν βλέπεις ότι ο άλλος είναι βόδι; γενικά οι έλληνες εργαζόμενοι είναι βόδια, ενώ αν δεις κάτι μετανάστες είναι υποψιασμένοι από πολύ νέοι. δεν έχω δει 20χρονο έλληνα να αναρωτιέται για τα ένσημά του, έχω όμως δει 20χρονη αλβανίδα 1
elio_1 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Ας κάνει μια ερώτηση στο εργατικό κέντρο της περιοχής σας! Επίσης και στο κεπεά 1
Physics_Rulez Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Σιγά να μη συζητάς με τον κάθε υπάλληλο! Ο καθένας άσχετος πιστεύει και ζητάει το μακρύ και το κοντό του, αλλά κανείς δεν είναι εργοδότης σου. Τις περισσότερες φορές ειδικά, ο εργοδότης κάνει τον καλό μπάτσο και ρίχνει και καλά το φταίξιμο δεξιά αριστερά. Με το λογιστή του όμως έχει συνεννοηθεί άλλα. 1
logistoulis Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Τις περισσότερες φορές ειδικά, ο εργοδότης κάνει τον καλό μπάτσο και ρίχνει και καλά το φταίξιμο δεξιά αριστερά. Με το λογιστή του όμως έχει συνεννοηθεί άλλα. κλασικά
TheAccountant Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Ο εργοδότης της γυναίκας μου έχει έναν μαλακα λογιστή (εξωτερικός ιδιώτης λογιστής) ο οποίος της δημιουργεί συνέχεια προβλήματα με κάποια έγραφα που πρέπει να της ετοιμάσει. Παρόλο που έχει μιλήσει ο ίδιος τηλεφωνικά με το ΙΚΑ και την Επιθεώρηση εργασίας και του εξήγησαν ακριβώς τι πρέπει να κάνει, αυτός αρνείται και μάλιστα έφτασε στο σημείο να της πει ότι αυτά είναι και πως αν θέλει ας πάει σε δικηγόρο. Πριν πάω και του κατεβάσω τα μούτρα και μετά έχουμε σοβαρό λόγο να μιλάμε μέσω δικηγόρων, τι μπορεί να κάνει για να τον κυνηγήσει ή καταγγείλει? Ο εργοδότης συμφωνεί με την γυναίκα μου στο αίτημα της και το έχει κάνει δεκτό, αλλά νίπτει τα χέρια του λέγοντας ότι εγώ σου υπογράφω ότι θέλεις αρκεί να είναι οκ από τον λογιστή. Αν του κατεβάσεις τα μουτρα και λοιπες μαλακίες θα πας φυλακη και θα σε ξεσκισει και οικονομικα... γιατι πολυ απλα εσεις οι 2 ΔΕΝ σχετιζεστε με κανένα τρόπο και ούτε εχετε κάποια αλλη διαφορά. Αν θες να μιλήσεις με κάποιον αυτος ειναι ο εργοδότης και μονο αυτός... αλλα η γυναίκα σου πρεπει να μιλήσει οχι εσυ. Προσωπικα δεν δέχτηκα ποτε καμία σχέση με εργαζομένους πελατων μου γιατι πολυ απλά δε με πληρώνουν αυτοι ουτε εχω μαζι τους καποιο συμβολαιο. Μιλω αποκλειστικά με τον επιχειρηματια. Τώρα επειδη εσυ προβαίνεις σε συμπεράσματα διάφορα, δεν ξέρεις τι σχέση έχει ο επιχειρηματιας με τον λογιστη. Μπορει να του χρωστα πολλα λεφτά και ο αλλος να μην κανει τιποτα αν δεν πληρωθει πρώτα. Μπορείς να του ριξεις φταίξιμο? Αλλα οπως ειπα... δεν ειναι δουλεια σου να ανακατευτεις με τον λογιστη. 2
logistoulis Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 . Μπορει να του χρωστα πολλα λεφτά και ο αλλος να μην κανει τιποτα αν δεν πληρωθει πρώτα. Μπορείς να του ριξεις φταίξιμο? σωστό κι αυτό, δεν το σκέφτηκα όπως και να χει το θέμα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας είναι θέμα εργαζομένου και εργοδότη και γενικά ο μόνος που δεν έχει συμφέρον από την όλη υπόθεση είναι ο εργοδότης που τον συμφέρει να μετράει από το μηδέν ή να μη προβεί σε απόλυση με αποζημίωση κλείνοντας την μία εταιρεία και ανοίγοντας την άλλη για το λογιστή είναι απλά διαδικαστικά όλα αυτά δεν έχει να χάσει ή να κερδίσει κάτι και ούτε τον ενδιαφέρει το ίδιο ισχύει και όταν τρέχει μισθοδοσίες σε άδειες που ανέφερε ο ts κτλ, όλα αυτά τα κάνει διαδικαστικά και μηχανικά το αν θα πληρωθεί ο άλλος ή όχι από τον εργοδότη δε θα κάτσει ποτέ να το κοιτάξει και δεν είναι δουλειά του να το κοιτάξει
mike299 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Τις περισσότερες φορές ειδικά, ο εργοδότης κάνει τον καλό μπάτσο και ρίχνει και καλά το φταίξιμο δεξιά αριστερά. Με το λογιστή του όμως έχει συνεννοηθεί άλλα. Αυτό δεν ισχύει, τουλάχιστον στην δική μας περίπτωση, καθότι η μεταφορά των δικαιωμάτων ήταν όρος για να συνεχίσει να δουλεύει για τον εργοδότη της και να μην πάει αλλού. Αν δεν μεταφερθούν θα φύγει (έχει βρει ήδη αλλού με λίγο καλύτερα λεφτά αλλά δεν θέλει να τον παρατήσει μετά από τόσα χρόνια και τέτοιες βλακείες. Εγώ θα είχα φύγει χθες) Σιγά να μη συζητάς με τον κάθε υπάλληλο! Ο καθένας άσχετος πιστεύει και ζητάει το μακρύ και το κοντό του, αλλά κανείς δεν είναι εργοδότης σου. Προσωπικα δεν δέχτηκα ποτε καμία σχέση με εργαζομένους πελατων μου γιατι πολυ απλά δε με πληρώνουν αυτοι ουτε εχω μαζι τους καποιο συμβολαιο. Μιλω αποκλειστικά με τον επιχειρηματια. Λυπάμαι που θα σας πω πώς να κάνετε την δουλειά σας, αλλά δυστυχώς για εσάς, οι υπάλληλοι μιας επιχείρησης και ότι αφορά λογιστικά αυτά τα 2 μέρη είναι μέρος των υποχρεώσεων σας. Δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις που σας φορτώνεται ο κάθε υπάλληλος για άσχετα πράγματα ή για θέματα που αφορούν αποκλειστικά εργοδότη-εργαζόμενο, αλλά για ότι έγγραφο ή διευκρίνηση χρειάζεται ο εργαζόμενος και προσφέρεται μόνο από το λογιστήριο (μισθοδοσία, άδειες, επιδόματα πχ). Για την δική μου περίπτωση πχ που θα έπρεπε να απευθυνθώ? Στον εργοδότη? Αυτός θα κάνει την διαδικασία? Δική του δουλειά είναι ή του λογιστή? Αν του κατεβάσεις τα μουτρα και λοιπες μαλακίες θα πας φυλακη και θα σε ξεσκισει και οικονομικα... γιατι πολυ απλα εσεις οι 2 ΔΕΝ σχετιζεστε με κανένα τρόπο και ούτε εχετε κάποια αλλη διαφορά. Αν θες να μιλήσεις με κάποιον αυτος ειναι ο εργοδότης και μονο αυτός... αλλα η γυναίκα σου πρεπει να μιλήσει οχι εσυ. Συμφωνώ μαζί σου, η βία δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει. Ειδικά όταν μπορείς με λίγα κατοστάρικα να αναθέσεις σε επαγγελματία την δουλειά αυτή Για αυτό ρωτώ για νόμιμες διαδικασίες. Για έλα στην θέση μου όμως, εσύ τι θα έκανες? Εάν κάποιος άλλος (πχ δημόσιος υπάλληλος ή υδραυλικός που σου έκανε κακή δουλειά με αποτέλεσμα να πάθεις ζημιά στο σπίτι σου) έλεγε ότι δεν ασχολούμαι άλλο μαζί σου και αν θέλεις πήγαινε σε δικηγόρο, τι θα έλεγες μετά? Ειδικά όταν δεν μπορείς να πας πουθενά αλλού για να κάνεις την δουλειά σου? Τώρα επειδη εσυ προβαίνεις σε συμπεράσματα διάφορα, δεν ξέρεις τι σχέση έχει ο επιχειρηματιας με τον λογιστη. Μπορει να του χρωστα πολλα λεφτά και ο αλλος να μην κανει τιποτα αν δεν πληρωθει πρώτα. Μπορείς να του ριξεις φταίξιμο? Αλλα οπως ειπα... δεν ειναι δουλεια σου να ανακατευτεις με τον λογιστη. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, το ακόλουθο quote ισχύει για τον λογιστή-εργοδότη όσο και για τον εργοδότη-υπάλληλο. Αλλιώς ας του πει να βρει άλλο λογιστή να του κάνει τις δουλείες. στα @@ μου κι εμένα της λέω αν δε τα έχεις πάρει μην υπογράψεις βρείτε τα μεταξύ σας.
logistoulis Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Εγώ πάντως δε καταλαβαίνω ποιο είναι το κόλλημα του. Βαριέται να πάει μέχρι την επιθεώρηση;
DDevil Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Συνενοημενοι με τον εργοδοτη είναι και σε δουλευουν φιλε. Ο εργοδότης και αυτος μεσα στο κολπο είναι απλα εχει αφησει τον λογιστή να φαινεται. 1
logistoulis Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Καλά μερικές (και όχι τόσο μερικές) φορές παίζουν και κάτι προβληματικοί που την εχουν δει αυτόκλητοι σωτήρες του πελάτη τους ειδικά όταν αυτός δεν έχει βούληση και το παίζει ότι πει ο λογιστής. 1
mike299 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Εγώ πάντως δε καταλαβαίνω ποιο είναι το κόλλημα του. Βαριέται να πάει μέχρι την επιθεώρηση; Μα ούτε αυτό δεν χρειάζεται. Θα ετοιμάσει τα χαρτιά και θα υπογράψει ο εργοδότης και η γυναίκα μου Απλά είναι μαλάκας και ανίκανος Συνενοημενοι με τον εργοδοτη είναι και σε δουλευουν φιλε. Ο εργοδότης και αυτος μεσα στο κολπο είναι απλα εχει αφησει τον λογιστή να φαινεται. Όπως προείπα, το θεωρώ απίθανο γιατί αυτός είναι που καίγεται να μην φύγει η γυναίκα μου. Αυτή κρατάει την εταιρία, όλοι οι πελάτες-συνεργατες αυτήν ξέρουν. Αν φύγει, θα πρέπει να στήσει πρακτικά τα πάντα από το 0. Κάτι που δεν έχει ούτε την διάθεση ούτε τον χρόνο να κάνει (έχει και άλλες επιχειρήσεις). Καλά μερικές (και όχι τόσο μερικές) φορές παίζουν και κάτι προβληματικοί που την εχουν δει αυτόκλητοι σωτήρες του πελάτη τους ειδικά όταν αυτός δεν έχει βούληση και το παίζει ότι πει ο λογιστής. Αυτό δεν ακούγεται και τόσο απίθανο, γνωρίζοντας τον εργοδότη σαν χαρακτήρα, όχι τόσο σε θέμα βούλησης όσο στο "ότι πει ο λογιστής"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα