Προς το περιεχόμενο
  • 0
Lanike71

"Προστασία" jar εκτελέσιμου

Ερώτηση

Έχω σχεδόν φτιάξει ένα εκτελέσιμο jar (εφαρμογή στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών) ,το οποίο προτίθεμαι να δίνω έναντι ελαχίστου αντίτιμου, ίσα για το χρόνο που ξόδεψα.

Θέλω να μου πείτε τρόπους, επειδή δεν είμαι σχετικός, πώς να αποφύγω αντιγραφές και μοιράσματα και επίσης αν κάποιος θέλει να το δοκιμάσει για 2-3 μέρες, να το δοκιμάζει και μετά να κλειδώνει.

 

Ρωτάω γιατί πολλά ακούγονται περι decompiling κλπ σε σχέση με αυτά τα αρχεία

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Υπάρχει server διαθεσιμος ?

 

Όχι.

 

Ψάχνοντας στο νετ, βρίσκω αναφορές σε obfuscation tools, όπως το ProGuard.

Επίσης με κώδικα για expiration date, αλλά μπορεί να το ξεγελάσει κάποιος με αλλαγή ημερομηνίας. Σκέφτηκα να το φτιάξω με χρονόμετρο χρήσης, πχ 1 ώρα, αλλά θέλω βοήθεια όσον αφορά το πώς υλοποιείται κάτι τέτοιο.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

Θα μπορούσαμε να κάνουμε αρκετή ανάλυση στο θέμα αλλα ... μην χάσεις πολύ χρόνο. Αν κάποιος θέλει να το σπάσει θα το σπάσει. Χρησιμοποίησε μια απλή τεχνική όπως ημερομηνία στον κώδικα,αρχειο,file modification time κτλ  :). Σκέψου και την εναλλακτική για το business model να το γυρίσεις σε donation,παροχή support.

 

Αν παρ'ολα αυτά το θέμα αυτό μπορεί να εξελιχτεί σε μια καλή συζήτηση με τα υπόλοιπα μέλη του forum γιατί όχι να την κάνουμε

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

Το θέμα jar είναι ξεπερασμένο, κάνε τον κόπο αν θες να βγάλεις λεφτά από αυτό και φτιάξε ένα Web Service. Έτσι δεν δένεις και τον πελάτη με την java.

 

OK δεν απαντώ στο ερώτημα σου απλά είπα να μοιραστώ την σκέψη μου :)

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0
 
 

 

Θα μπορούσαμε να κάνουμε αρκετή ανάλυση στο θέμα αλλα ... μην χάσεις πολύ χρόνο. Αν κάποιος θέλει να το σπάσει θα το σπάσει. Χρησιμοποίησε μια απλή τεχνική όπως ημερομηνία στον κώδικα,αρχειο,file modification time κτλ  :). Σκέψου και την εναλλακτική για το business model να το γυρίσεις σε donation,παροχή support.

 

Αν παρ'ολα αυτά το θέμα αυτό μπορεί να εξελιχτεί σε μια καλή συζήτηση με τα υπόλοιπα μέλη του forum γιατί όχι να την κάνουμε

 

Αυτό.

 

Δεν αξίζει ιδιαίτερα τον κόπο, απλά σιχαίνομαι που κάποιοι τσιγκουνεύονται πχ και το 5ευρο για κάτι που θα τους βοηθήσει με το χόμπυ τους. Μάλλον σκέφτομαι τη διάθεση με κάποιες λειτουργίες απενεργοποιημένες.

 

Αυτός που πραγματικά θέλει, θα το πάρει.


Το θέμα jar είναι ξεπερασμένο, κάνε τον κόπο αν θες να βγάλεις λεφτά από αυτό και φτιάξε ένα Web Service. Έτσι δεν δένεις και τον πελάτη με την java.

OK δεν απαντώ στο ερώτημα σου απλά είπα να μοιραστώ την σκέψη μου :)

:-)

 

Αν ήξερα εκ των προτέρων την ανταπόκριση, ίσως ναι.

 

Αλλά πρέπει να αφιερώσω χρόνο για νέα γνώση κλπ, κάτι που δε δύναμαι αυτή τη στιγμή. Προτιμώ τη java + eclipse + windowbuilder που δε θέλει πολλά - πολλά.

Εκτός και αν είναι τόσο εύκολη η "μετάβαση".

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

Το θέμα jar είναι ξεπερασμένο, κάνε τον κόπο αν θες να βγάλεις λεφτά από αυτό και φτιάξε ένα Web Service. Έτσι δεν δένεις και τον πελάτη με την java.

 

OK δεν απαντώ στο ερώτημα σου απλά είπα να μοιραστώ την σκέψη μου :)

και ο σερβερ που θα τρεχει;

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

και ο σερβερ που θα τρεχει;

Δεν ξέρω γιατί κέρδος μιλάει ο TS ώστε να μπορέσει να επενδύσει περίπου 8ε τον μήνα για να το κρεμάσει κάπου. Μπορεί να παίζει και ποιο φτηνή λύση σε Java έχω κανα 2 χρόνια να το ψάξω.

 

Η μετάβαση δεν είναι κάτι τραγικό, αλλά πάλι μιλάω στην τύχη, αν όμως ασχοληθείς και με άλλα projects και κοιτάς να βγάλεις λεφτά, τα φτιάχνεις όλα σαν apis και καθάρισες.

 

Είπαμε μια ιδέα πέταξα :)

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

Αν θες να βγάλεις λεφτά, τότε SaaS. Δεν σημαίνει ότι θα βγάλεις, αλλά είναι ο πιο ασφαλής τρόπος. Είναι και επώδυνος βέβαια (support, συμβόλαια, εφορίες κτλ. Από την άλλη βέβαια, μαθαίνεις κιόλας :) )

 

Αν είναι απλά για το γαμώτο, βάλε ένα κουμπί donate και let it go ;)

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

Αν θες να βγάλεις λεφτά, τότε SaaS. Δεν σημαίνει ότι θα βγάλεις, αλλά είναι ο πιο ασφαλής τρόπος. Είναι και επώδυνος βέβαια (support, συμβόλαια, εφορίες κτλ. Από την άλλη βέβαια, μαθαίνεις κιόλας :) )

 

Αν είναι απλά για το γαμώτο, βάλε ένα κουμπί donate και let it go ;)

 

Donate από τζογαδόρους; Ούτε θα το δουν το κουμπάκι... :-D

 

Δεν έχει να κάνει με κέρδος. Έριξα πχ 30 ώρες εργασία, θα βρεθούν και 30-50 τρελλοί - μερακλήδες που θα δώσουν 5-10 ευρώ ο καθένας και έληξε η δουλειά. Και αυτοί κέρδος θα έχουν, αφού το software λείπει από την αγορά, νέες δυνατότητες που δεν είχαν τα προηγούμενα, εγώ θα βγάλω ψιλαδάκια, θα έχω μάθει νέα πράγματα όπως ένα αλγόριθμο από τη θεωρία στην πράξη,κλπ κλπ.

 

Δεν έχει να κάνει με την πραγματική έννοια της λέξης "κέρδος".

 

Ευχαριστώ όλους για τις απόψεις.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

Βαλτο "κομμένο" σαν εφαρμογή...αν κάποιος θέλει κάτι παραπάνω πληρώνει....τώρα η εξασφάλιση της προστασίας είναι άλλη υπόθεση..πρέπει να πας σε αγορά εξειδικευμένης λύσης.....

Υπάρχει και ιδέα να το έχεις σαν μόνιμο demo ώστε να το δείχνεις σαν Portfolio οπότε ίσως να αποβεί ευεργετικό σε περίπτωση που θες να αλλάξεις δουλειά....

Δυστυχώς εφαρμογές σε Java/.NET γίνονται decompile...θα πρέπει να δημιουργήσεις - εξάγεις συγκεκριμμενο κομμάτι του κώδικα που κάνει κάτι σαφώς σημαντικό σε αλλη γλώσσα όπως C/C++ που να γίνεται πιο δύσκολα Decompile...

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

Δυστυχώς εφαρμογές σε Java/.NET γίνονται decompile...θα πρέπει να δημιουργήσεις - εξάγεις συγκεκριμμενο κομμάτι του κώδικα που κάνει κάτι σαφώς σημαντικό σε αλλη γλώσσα όπως C/C++ που να γίνεται πιο δύσκολα Decompile...

 

  Ευκολο να το αποτρεψεις με εργαλεια τυπου obfuscator. Ισως δεν παρεχει 100% προστασια απο καποιον που εχει τον χρονο πολλες γνωσεις, αλλα το κανει τοσο δυσκολο ωστε να μην αξιζει να ξοδεψει τον χρονο του προσπαθοντας. Υπαρχουνε πολλες καλες και δωρεαν λυσεις. 

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

  Ευκολο να το αποτρεψεις με εργαλεια τυπου obfuscator. Ισως δεν παρεχει 100% προστασια απο καποιον που εχει τον χρονο πολλες γνωσεις, αλλα το κανει τοσο δυσκολο ωστε να μην αξιζει να ξοδεψει τον χρονο του προσπαθοντας. Υπαρχουνε πολλες καλες και δωρεαν λυσεις. 

 

Συνήθως όταν κάτι αξίζει...βρίσκεις και χρόνο και υπομονή,,,,,και σε τελική ανάλυση το παν να πιάσεις την ιδέα 2-3 σημαντικών μεθόδων ...Ι/Ο....

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

Αν και δεν το χω χρησιμοποιήσει, το πρώτο που σκέφτηκα όταν διάβασα τον τίτλο του τοπικ είναι αυτό:

https://www.excelsiorjet.com/

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

Παλαιοτερα πουλαγα καποια game trainers γραμμενα σε C#, οπου τα προστατευα με obfuscation. Φανταζομαι ο κωδικας μου δεν ηταν τοσο σημαντικος ωστε καποιος να ασχοληθει με decompile..

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.