Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά, θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος στην ιστορία μου.

Λοιπόν πριν ακριβώς 4 χρόνια μετά από ολική ανακαίνιση μπάνιου αλλάχτηκε και ο θερμοσίφωνας με ένα Nobel που έφερε ο υδραυλικός από μόνος του, 200 ευρώ. Ο θερμοσίφωνας όμως είχε διαρροή, μικρή στην αρχή. Ο υδραυλικός είπε ότι λόγω του νέου τύπου βρυσών επειδή ανοιγοκλείνουν πιο απότομα από τις παλιότερες που τις έστριβες και λόγω της πίεσης του ζεστού νερού στάζει η βαλβίδα ασφαλείας για να εκτονώνεται η πίεση. Οπότε δώσαμε άλλα 80 ευρώ και έβαλε δοχείο διαστολής. Το πρόβλημα λύθηκε για αρκετούς μήνες και επανήλθε. Τότε είπε ότι άδειασε ο αέρας του δοχείου διαστολής και άλλαξε και τον θερμοστάτη (δεν ξέρω γιατί). Άλλα 40 ευρώ. Πάλι αργότερα άρχιζε να στάζει. Άλλαξε κάτι ανταλλακτικά που δεν θυμάμαι τώρα και αναγκαστήκαμε να βάλουμε στο πατάρι και ένα ταψί ώστε να πατά εκεί το θερμοσίφωνο και να μαζεύει το νερό και να το ρίχνει με τρύπα που έγινε στην μπανιέρα που είναι ακριβώς από κάτω (ο θερμοσίφωνας είναι στο πατάρι) γιατί από την πολλή υγρασία είχε γίνει χάλια το ταβάνι του μπάνιου.

Πρόσφατα άρχισε πάλι να τρέχει έντονα το θερμοσίφωνο και είχε κάνει και ρωγμή μάλιστα σε ένα σημείο στο πλάι. Μόλις 4 χρόνια μετά την αγορά του. Πήραμε με δική μας πρωτοβουλία ένα ELCO Titan 80Lt που ακούσαμε ότι είναι καλός και σήμερα τον τοποθέτησε ο ίδιος υδραυλικός μαζί με το δοχείο διαστολής φυσικά. Παρόλα αυτά πάλι υπάρχει μικρή διαρροή όταν το θερμοσίφωνο είναι σε λειτουργία. Από την βαλβίδα ασφαλείας φαντάζομαι. Τί μπορεί να φταίει πια. Έχουμε χαλάσει χρήμα και μας έχουν σπάσει και τα νεύρα. Σκέφτομαι να φέρω άλλο μάστορα γιατί μου φαίνεται με αυτόν παραγνωριστήκαμε. 

Ευχαριστώ για τον χρόνο όσων το διαβάσανε όλο!

Βάζω και μια φωτό όπου δείχνω από που τρέχει τώρα ο καινούργιος θερμοσίφωνας:

elco_titan.jpg

Δημοσ.

Πρώτη φορά διαβαζω τέτοιου είδους διαρροή.

Αν ανοίγει μόνιμα ή βαλβίδα εκτόνωσης τότε μόνο ένα μπορω να υποθέσω, πολύ υψηλή πίεση στο δίκτυο

Θα σου έλεγα να βάλεις ένα ρυθμιστή πίεσης

https://www.skroutz.gr/c/1889/ydraylika.html?from=catspan&keyphrase=μειωτης+πιεσης+νερου

Δημοσ.

Αμέσως η μετα απο κάποια ώρα; Μήπως ανεβάζει πολύ θερμοκρασία και δεν κόβει Καλά ο θερμοστατης; η είναι τέρμα ρυθμισμενος

Και πρώτη φορά βλέπω δοχείο διαστολής σε θερμοσίφωνα

Δημοσ.

Αμέσως η μετα απο κάποια ώρα; Μήπως ανεβάζει πολύ θερμοκρασία και δεν κόβει Καλά ο θερμοστατης; η είναι τέρμα ρυθμισμενος

Και πρώτη φορά βλέπω δοχείο διαστολής σε θερμοσίφωνα

Δεν πρόσεξα πότε ακριβώς αρχίζει και σταματάει να στάζει. Ευτυχώς ο θερμοστάτης ρυθμίζεται με εξωτερικό διακόπτη και είναι σχεδόν στο τέρμα. Θα τον πάω στους 70 βαθμούς από τους 80 που είναι το τέρμα και θα δω τι συμβαίνει.

Δημοσ.

ρε συ δεν βαζετε εναν ηλιακο?

και θα γλυτωσεις απο το προβλημα που τοσα εχετε δωσει και θα κανεις οικονομια...

σε σχεση με τον δικο μας ο δικο σας ειναι ταιραστιος, θα καιει τα αντερα του..

Δημοσ.

ο θερμοστατης ειναι στους 80;και γραφεις για θερμοσιφουνα μπανιου;και αναρωτιεσαι γιατι σταζει;και αυτον που πληρωνεις,τον λες υδραυλικο;εχω την εντυπωση οτι η απαντηση ειναι ναι,σε ολα τα ερωτηματα μου.κατεβασε την θερμοκρασια στους 55-60 βαθμους,αν και μπορεις να πας και στους 50-55 βαθμους,χωρις να κρυωνει γρηγορα το νερο.σιγουρα τον τυπα ,ΜΗΝ τον ξαναφωναξεις,αν εν γνωση του ειναι ο θερμοστατης στους 80 βαθμους.........

• Like 1
Δημοσ.

Το 80 και μένα κάπως μου ακούστηκε....Πάντως απορώ πώς τους αφήνετε και φεύγουν αφού δεν έχουν κάνει σωστά την δουλειά τους...τρύπες διάβασα...ταψιά...διαρροές.....και τον πλήρωσες κανονικά τον μάστορα???Κουράγιο ..αλλά αν δεν αλλάξεις υδραυλικό δεν νομίζω να χεις το κεφάλι σου ήσυχο...

Δημοσ.

Ο θερμοσίφωνας είναι 80 λίτρων. Είμαστε 3 άτομα οπότε δεν ξέρω αν με μικρότερο θα μας έφτανε το νερό για τουλάχιστον 2 άτομα με ένα ζέσταμα. Τώρα όσο αφορά το θερμοστάτη εννοείται ότι εκείνος τον έβαλε στους 80. Που να ξέρω εγώ που να τον βάλω. Οπότε λες να το κατεβάσω στους 60? Τόσο τραβηγμένο είναι το 80?

Για ηλιακό σε πολυκατοικία δεν το έχω ψάξει να πω την αλήθεια.

Δημοσ.

στους 80 βαθμους,απορω:ποση ωρα επαιρνε για να ρυθμισει στον μικτη το νερο,για ενα ντουσακι?και ποσους μικτες αλλαξε?ειπωθικε για ρυθμιστη πιεσης νερου.αν κατεβασεις θερμοκρασια,θα βγαλεις και το διαστολης,και δεν θα χρειαστει ουτε τον ριθμιστη.

καλα,το νερο δεν σας εκαιγε?80 δεν βαζουμε ουτε στον καυστηρα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι συγκρίσιμα μεγέθη/περιπτώσεις, αλλά σε 200αρι boiler που έχουμε στο σπίτι κι εμείς κάτω από τους 60 το έχουμε, νομίζω 55 πάνω κάτω...

Δημοσ.

Εκτος των αλλων, η διαρροη που ειχε ισως χαλασε και τον παλιο. Βαλε το στους 55-60 και λογικα θα εισαι οκ, θα παθετε κανενα εγκαυμα στους 80 και θα τρεχετε. Πλέων και οι κανονισμοι εσφιξαν και απαιτούν σε δημοσια αυτοματες θερμομικτικες ωστε το νερο να ερχεται στους 40-45 ΜΑΧ, και ο δικος σας ο χαλβας το ρυθμισε στους 80; Kick ban και βρες κανενα νεοτερο που να ξερει να διαβάζει και καμια οδηγια.

Δημοσ.

Παιδιά το 99% των θερμοσιφωνων είναι ρυθμισμένο στους 80 βαθμους χωρίς κανένα πρόβλημα, ή ρύθμιση στους 55-60 που λέτε με 10 λίτρα εισόδου νερού σε θερμοκρασία 2-3 βαθμών όπως πχ σήμερα, δεν επαρκεί ούτε για να πλύνεις τα πόδια σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...