Προς το περιεχόμενο

Viva Las Vegas: Το Insomnia στη CES 2017


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όπως συμβαίνει παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια, η πρώτη εβδομάδα του νέου έτους αποτελεί και μία από τις σημαντικότερες στο χώρο της τεχνολογίας με τη διεξαγωγή της έκθεσης CES στο Λας Βέγκας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Insomnia βρίσκεται για μία ακόμη χρονιά στο Λας Βέγκας για να καλύψει τις σημαντικότερες ανακοινώσεις των μεγαλύτερων εταιρειών του χώρου -πλην Apple- οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε μια τεράστια έκταση 250.000 τετραγωνικών. Επιπλέον, η CES φημίζεται για την ανάδειξη διαφόρων τάσεων που θα μας απασχολήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με κάποια ασφαλή συμπεράσματα να μπορούν ήδη να βγουν με βάση τα πρώτα δελτία τύπου των εταιρειών.

 

Η εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα αναμένεται να έχουν ακόμα μια ενδιαφέρουσα χρονιά, με το 2016 να έχει σημαδευτεί από σημαντικές κυκλοφορίες συστημάτων και την είσοδο κορυφαίων εταιρειών όπως της Sony, της HTC και της Google. Μία ακόμη, η Microsoft αναμένεται να κάνει αισθητή την παρουσία της στην κατηγορία με την επερχόμενη αναβάθμιση των Windows 10 Creators Update και την υποστήριξη Mixed Reality εμπειριών μέσω συμβατών συστημάτων τα οποία θα διακρίνονται για τη χαμηλή τους τιμή. Ήδη η Microsoft έχει ανακοινώσει τους πρώτους συνεργάτες που θα κυκλοφορήσουν παρόμοια συστήματα όπως η Lenovo, η Dell, η Asus και η Acer, με τη CES να αποτελεί μια καλή πρώτης τάξης ευκαιρία να δούμε τα σχέδια τους.

 

Ένας άλλος τομέας στον οποίο φαίνεται θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση είναι αυτός του έξυπνου σπιτιού αλλά με έμφαση στην κυκλοφορία μίνι ρομπότ που θα αναλαμβάνουν συγκεκριμένες δουλειές του σπιτιού για να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη, ενώ θα μπορούν να τα προγραμματίσουμε για να μαθαίνουν νέες.

 

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι τα τελευταία χρόνια, η CES αποτελεί και μια μίνι έκθεση αυτοκινήτων, με αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες να εστιάζουν όμως στην εξέλιξη της τεχνολογίας και ειδικότερα στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης που θέλουν να διαθέσουν στα μοντέλα τους. Ford, Toyota, Fiat, Chrysler είναι μερικές μόνο από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που θα μας δείξουν την πρόοδο τους στο συγκεκριμένο τομέα ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή παρουσίαση της Faraday Future. Έχοντας κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας τον προηγούμενο χρόνο και πάλι στη CES, η Faraday Future θα παρουσιάσει φέτος το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα κυκλοφορήσει εμπορικά το 2018,. Όμως ίσως πιο σημαντική είναι η απάντηση της εταιρείας στις πρόσφατες πληροφορίες για σημαντικά οικονομικά προβλήματα που μπορούν να την οδηγήσουν ακόμα και στην χρεωκοπία.

 

Σε ότι αφορά την παρουσίαση νέων smartphone, δεν αναμένουμε κάποιες συγκινήσεις, με τις περισσότερες εταιρείες να εστιάζουν στην ανανέωση σειρών που ανήκουν στη μεσαία οικονομική κατηγορία και να κρατάνε τις σημαντικές τους ανακοινώσεις για την επερχόμενη MWC 2017. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκδήλωση της Xiaomi το βράδυ της Πέμπτης, με την παρουσίαση ενός νέου προϊόντος το οποίο δεν είναι σίγουρο αν θα είναι smartphone όμως η κινέζικη εταιρεία αναφέρει ότι θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως. Η παρουσίαση αυτή της Xiaomi αποτελεί και την πρώτη που γίνεται σε αμερικανικό έδαφος.

 

Τέλος, στη CES αναμένεται να δούμε νέες προτάσεις για τη λεγόμενη κατηγορία των “λευκών συσκευών” όπως πλυντήρια, ψυγεία και κουζίνες τα οποία γίνονται πιο έξυπνα, με το κόστος τους επιτέλους να πέφτει αργά αλλά σταθερά σε πιο προσιτά επίπεδα.

 

Η φετινή CES θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 8 Ιανουαρίου όμως αρκετές εταιρείες παραδοσιακά θα προχωρήσουν σε ξεχωριστές παρουσιάσεις των προϊόντων τους, λίγες ημέρες πριν την έναρξη. Ειδικότερα τις πρώτες πρωινές ώρες της 4ης Ιανουαρίου αν συνυπολογίσουμε και τη διαφορά ώρας με την Ελλάδα, εταιρείες όπως η Qualcomm, η LG και άλλες, έχουν προγραμματίσει τις επίσημες παρουσιάσεις τους. Στην περίπτωση της Qualcomm η οποία βρίσκεται στο εσωτερικό των περισσοτέρων smartphone, αναμένεται να μάθουμε όλες τις πληροφορίες για το επερχόμενο κορυφαίο της chipset, το Snapdragon 835 αν και ήδη έχουμε μια πολύ καλή ιδέα με βάση μιας τελευταίας διαρροής . Το συγκεκριμένο chipset αναμένεται να ενσωματωθεί στα περισσότερα κορυφαία smartphones του 2017 όπως το LG G6, το Galaxy S8 αλλά και σε μια νέα γενιά συστημάτων τα οποία θα τρέχουν την πλήρη έκδοση των Windows 10 αλλά και τις desktop x86 εφαρμογές τους.

 

Όπως πάντα, όλες οι ειδήσεις και βιντεοπαρουσιάσεις από την έκθεση θα συγκεντρώνονται στο ειδικό CES 2017 hub που έχει δημιουργηθεί γι’ αυτό το σκοπό.

 

Link.png Site: http://www.insomnia.gr/events/79-ces-2017[/url]/']CES 2017

 

Η αποστολή του insomnia στην CES είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Το Insomnia βρίσκεται για μία ακόμη χρονιά στο Λας Βέγκας για να καλύψει τις σημαντικότερες ανακοινώσεις των μεγαλύτερων εταιρειών του χώρου -πλην Apple-

Καλα καταλαβα, ουτε ενα αρθρο δεν θα δουμε

:P

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχην ζηλευω  τρομερα οποιον εχει παει(Ηal hate u ) απο το insοmnia sto Las Vegas και στην CES  .

Πολυ μεγαλη εκθεση με παγκοσμιο ενδιαφερον μου κανει εντυπωση η συμμετοχη της Xiaomi δεν το περιμενα .Εκανε ποιοτικη αναβαθμιση  αν και θα περιμενα να μην της επιτραπει η συμμετοχη .

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Να ρωτησω κατι ο ασχετος. ;

 

Τι διαφορα εχει η εκδηλωση Ces 2017 απο την mwc 2017 ;

 

 

Η CES είναι η αμερικάνικη έκθεση Consumer Electronics Show, ήτοι έκθεση για κάθε είδους καταναλωτική ηλεκτρονική συσκευή - στην Ευρώπη η αντίστοιχη είναι η IFA η οποία διεξάγεται κάθε Σεπτέμβριο στο Βερολίνο (και την οποία επίσης καλύπτει ειδησιογραφικά το Insomnia).

 

Η MWC είναι η έκθεση Mobile World Congress και επικεντρώνεται στην κινητή τηλεφωνία, στα αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας και στα πέριξ αυτών και η οποία λαμβάνει χώρα στην Βαρκελώνη κάθε Φεβρουάριο και την οποία επίσης καλύπτουμε δημοσιογραφικά.

 

Μαλλον ασχετοι ειμαστε ολοι εδω..

 

Μάλλον όχι. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...