Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλες και φίλοι,

σκέφτομαι να αγοράσω ένα κινητό αυτήν την περίοδο και λέω να διαθέσω κοντά στα 250 ευρώ , διότι πιστεύω πως δε θα μου προσφέρουν τίποτα παραπάνω τα πιο ακριβά.Έχουμε και λέμε:

1) Το ποσό που διαθέτουμε: 250

2) Την χρήση του κινητού (γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά):όχι τίποτα το ιδιαίτερο.Κυρίως ιντερνετ και youtube καθώς και viber

3) Το μέγεθος της οθόνης που θα θέλαμε:δε θα ήθελα να είναι 5.5 ,άρα <5.5 χωρίς το 5.5

4) Κάποιο άλλο χαρακτηριστικό που θα θέλαμε να έχει (Αναγνώστη Δαχτυλικών Αποτυπωμάτων, Αδιαβροχοποίηση κ.λ.π.):μπα, αλλά ακούγεται καλός ο αναγώστης δακτ. αποτ.

5) Μας ενδιαφέρουν οι καλές κάμερες; ε όχι και τόσο

6) Μας ενδιαφέρει το Dual SIM;λίγο

7) Αν ναι, θα προτιμούσαμε να έχει χωριστές θύρες για SD και για τις 2SIM;αδιάφορον

8) Επιθυμούμε την Ελληνική γλώσσα;αδιάφορον

9) Μας ενδιαφέρει η μπάντα 800Mhz για το δίκτυο 4G;δεν ξέρω τι είναι

10) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό;Android

11) Μας ενδιαφέρει ή μεγάλη μπαταρία; Πάρα πολύ, θα έλεγα είναι το κυριότερο κριτήριο

12) Μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις από το εξωτερικό ή μόνο από Ελλάδα; Ελλάδα αλλά αν μπορεί να μου κάνει κάποιος την αγορά από εξωτερικό τότε οκ :D

13) Σε περίπτωση αγοράς από Ελλάδα, ενδιαφερόμαστε για κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα (λόγω κάποιας έκπτωσης / επιδότησης);μπα

14) Ενδιαφερόμαστε μόνο για καινούριο η και για μεταχειρισμένο; θα έλεγα καινούριο 

Τώρα να σας πω τι έχω στο μυαλό μου.Αν το πάρω από έξω θα πρέπει να μπλέκω με αποστολές αν πάθει κάτι και σχετικά.Οπότε θα προτιμούσα από εδώ.Εάω όμως αξίζει τόσο πολύ από το εξωτερικό λόγω μεγάλης διαφοράς χρημάτων , τότε οκ.Αλλά θα πρέπει κάποιος γνώστης να μου κάνει την αγορά.Δε θα ήθελα να ασχοληθώ με το πως γίνεται.

Έχω στο μυαλό μου Xiaomi redmi 4 και redmi 4 prime. Κοντά στο σπίτι μου , υπάρχει το qubestores.com που το έχει γνωστός οπότε το εμπιστεύομαι.Εκεί μου προτάθηκε το redmi 4 το απλό στα 170 με θήκη και δωρεάν τοποθέτηση liquid armor.Μου έιπε πως το prime το περιμένει ακόμη ( θα έρθει σε κανά 2 εβδομάδες) και θα κάνει 210. Εγγύηση 1 χρόνο από αυτόν.

Είδα κάτι p9 lite και σχετικά αλλά μπορώ να πω πως η xiaomi μου αρέσει σαν εταιρεία.

Τι λέτε; Να πάω μήπως στη σειρά redmi 3 της εταιρείας αυτής; 

Ο φίλος μου είπε πως δεν αξίζει να πάρω 3 γιατί στμα΄τησε η παραγωγή τους και έπεσε η αξία μεταπώλησης τους.

Δημοσ.

Έχει και μια μικρή διαφορά τιμής της τάξεως των 40 ευρώ.Δεν είναι και και τόσοοοο λίγα.

Αλλά αν όντως είναι τόσο καλό , τότε.... οκ

Έχω έναν ενδοιασμό για το πριμε

Πήγαινε κατευθείαν στο τέλος γιατί έχει όλα τα αρνητικά που θερεί αυτός μαζί.

Δημοσ.

Xiaomi και Meizu είναι οι μόνες σου επιλογές για κάτι που αξίζει τα λεφτά του. Τα Xiaomi είναι κορυφαία σε μέγεθος και διάρκεια λειτουργίας μπαταρίας. 

Το πρόβλημα είναι ότι τα περισσότερα μαγαζιά αφήνουν την Επίσημη Κινέζικη ROM (Αγγλικό μενού | Δίχως playstore | Με Κινέζικα apps | Δυνατότητα Ελληνικού πληκτρολογίου | Αυτόματες ενημερώσεις) ενώ το Mygad φροντίζει να έχει περασμένη την Επίσημη Global ROM (Αγγλικό/Ελληνικό μενού | Με playstore | Χωρίς Κινέζικα apps | Δυνατότητα Ελληνικού πληκτρολογίου | Αυτόματες ενημερώσεις). Δεν έχω υπόψιν άλλο ελληνικό μαγαζί που το κάνει αυτό. 

Στα 160 το Xiaomi Redmi 3s (16GB) είναι υπεραρκετό για κάτι βασικό. Το 4 δεν το βρίσκω καν σε μαύρο στο Mygad και το μόνο του υπέρ είναι ο αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος.

Στα 223 βρίσκεις το Xiaomi Redmi Note 4 (64GB) που είναι και το vfm κινητό της χρονιάς. Ναι μεν βαρύ (175 grams) αλλά με κορυφαία ποιότητα κατασκευής (πλήρως μεταλλικό σώμα), δεκαπύρηνο επεξεργαστή στα 2.1 GHz, 64GB αποθηκευτικό χώρο, μεγαλύτερη οθόνη με καλύτερη ανάλυση (πιο ευχάριστη ανάγνωση, περιήγηση στο ίντερνετ και παρακολούθηση βίντεο και ταινιών) και αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος. Στα 229 βρίσκεις το Xiaomi Redmi 4 Prime με χειρότερο επεξεργαστή (Octa Core vs. Deca Core, 2 GHz vs. 2.1 GHz), μικρότερη οθόνη (5.5 inches vs. 5 inches), το μισό αποθηκευτικό χώρο (32 GB vs. 64GB), παχύτερο (8.9 mm vs. 8.4 mm) αλλά και ελαφρύτερο (156 grams vs. 175 grams).

Πηγές: smartprix gsmarena

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ φίλε μου για τον κόπο σου.

Συμφωνώ σε όλα όσα είπες.Έχω όμως κάποιες ''ενστάσεις΄΄:

1.Αν και 10πύρηνος ο επεξεργαστής του νοτε , είναι Mediatek. Εγώ με μεδιατεκ επεξεργαστή σε ένα meizu που είχα τράβηξα τα πάνδεινα με τα wakelocks που είχε, διότι δεν μπορούσε το κινητό να ''κοιμηθεί' και κατανάλωνε την μπαταρία /

2.Το ότι είναι FHD και η οθόνη 5.5 δε σημαίνει ότι ξοδεύει ταχύτερα την μπαταρία σχετικά με τις 5 ίντσες και την HD ανάλυση;

3.Και το 3s έχει αισθητήρα.

Δημοσ.

1. Η εμπειρία σου με το Mediatek του Meizu δεν σχετίζεται με το MediaTek Helio X20 του Redmi Note 4. Η απόδοση του τελευταίου με τον εν λόγω επεξεργαστή είναι εντυπωσιακή. Συγκεκριμένα συναγωνίζεται ναυαρχίδες πολύ πάνω από την τιμή του και κάνει σκόνη οτιδήποτε στην κατηγορία του.1

2. Ναι.2

3. Έχεις δίκιο, gsmarena και smartprix πετάνε χαρταετό στο θέμα.

• Like 1
Δημοσ.

1. Εγώ με μεδιατεκ επεξεργαστή σε ένα meizu που είχα τράβηξα τα πάνδεινα με τα wakelocks που είχε, διότι δεν μπορούσε το κινητό να ''κοιμηθεί' και κατανάλωνε την μπαταρία

Τα wakelocks δεν έχουν να κανουν με τον επεξεργαστή αλλά με πολλά άλλα, όπως είναι τα applications, το κακό λογισμικό κλπ
  • Like 1
Δημοσ.

Γιατι δεν βλεπεις και το Xiaomi Redmi 3s (32GB) απο Ελλαδα?

Δεν ειναι βεβαια note 4 αλλα ουτε αγχος για Ελληνικα και θα εχεις και 2 χρονια εγγυηση και την infoquest απο πισω.

Δημοσ.

Το πρόσεξα αυτό ναι και μου βγαίνει 172-174 από Κωτσόβολο.Αυτό που με ενοχλεί είναι πως το 4αρι είναι σαφώς ομορφότερο και πιο γρήγορο στα review που είδα.

Στα ίδια λεφτά , παίρνω από γειτονικό μαγαζί το redmi 4 . Όχι το πριμε.

Δημοσ.

Πάντως οι 5.5 ίντσες δεν είναι ό,τι καλύτερο για εμένα

Και εγώ θα προτιμούσα κάτι ανάμεσα σε 4-4.7 ίντσες αλλά δεν θα χρυσοπλήρωνα τη Sony (Xperia Z5 Compact) ή την Apple (iPhone SE) για κάτι που δεν αξίζει τα λεφτά του. Είναι γεγονός ότι σε παρόμοιες τιμές, κινητά με μεγαλύτερη οθόνη έχουν καλύτερες προδιαγραφές. Προσωπικά δεν είμαι διατεθειμένος να πληρώσω έξτρα για συμπαγές σώμα εφόσον σε παρόμοια τιμή υπάρχουν καλύτερα κινητά.

Σίγουρα τα προαναφερθέντα κινητά που κυμαίνονται ανάμεσα σε 4 και 4.7 ίντσες είναι πιο εύκολο να τα κουβαλάς στην τσέπη και να τα κρατάς χωρίς να κουράζεις τα χέρια σου. Όμως η τιμή τους ξεφεύγει και άρα αποκλείονται λόγω τιμής. Οι 5 ίντσες είναι πολύ κοντά στις 5.5 και για μένα έχει ήδη ξεφύγει το κινητό σε μέγεθος. Μια απλή σύγκριση διαστάσεων αποδεικνύει ότι η διαφορά είναι μικρή. 

Από την άλλη βέβαια κάθε δραστηριότητα (ανάγνωση, περιήγηση στο ίντερνετ, παρακολούθηση βίντεο/ταινιών, κτλ.) είναι πιο ευχάριστη εμπειρία σε μεγαλύτερη οθόνη. Σε αυτό το άρθρο ο Victor H. του phonearena δίνει 8 λόγους για την υπεροχή των μεγαλύτερων κινητών, αφού πρώτα παραδέχεται ότι τα μικρότερα είναι πιο άνετα στην τσέπη και φορητά.

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ σε όλα αυτά που αναφέρεις φίλε μου.Το θέμα είναι πως έχω στο σπίτι και το τάπλετ , οπότε για όλα αυτά - ταινίες, παιχνίδια και περιήγηση- δύναμαι να χρησιμοποιώ αυτό.Με άλλα λόγια, το κύριο κριτήριο αγοράς του κινητού θα είναι η φορητότητα , σε συνδυασμό όμως με μια ''μεση'' οθόνη.Οπότε, οι 5 ίντσες ( κινητά των οποίων δοκίμασα στο χέρι μου) είναι το ιδανικό για εμένα.

Για το άρθρο που παραθέτεις ( και σε ευχαριστώ για αυτό) , έχω να πω τα εξής:

1.Για την μπαταρία: Τόσο το νοτε 4 όσο και το 4 έχουν την ίδια μπαταρία.

2.Για όλες τις ευκολίες της μεγάλης οθόνης, έχω το 8ιντσο τάμπλετ.

3 Για αυτό με την ανάλυση έχω μια ερώτηση

Στις ίδιες ίντσες και με την ίδια μπαταρία, το κινητό με μεγαλύτερη ανάλυση δεν ξοδεύει περισσ΄τοερη μπαταρία;

Ο σύνδεσμος που βρήκα: https://www.quora.com/Why-does-a-higher-resolution-display-consume-more-battery-and-processing-power

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...