Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα ενδιαφερομαι να αγορασω το εν λογω κινητο απο ΕΕ ή απο Κινα, αλλα μιας και δεν εχω ξανακανει παρομοια αγορα, χρειαζομαι τη βοηθεια σας.

Για την αγορα του εχω τις εξης επιλογες:

α)Geekbuying - 137e HK / 166e Ισπανια

β)Banggood - 140e HK

γ)Gearbest - Κινα 144e Free Shipping / 157e Expedited Shipping

δ)TVCMall - 163e Post NL

ε)Honorbuy - 162e Κινα / 177e EU

στ)Eglobalcental - 151e Ισπανια

Απο αυτα ποια απορριπτω κατευθειαν λογω κακης φημης/εξυπηρετης πελατων/οτιδηποτε αλλο;

Φθηνοτερες επιλογες προφανως ειναι το Geekbuying για αποστολη απο Κινα και το Eglobalcentral απο ΕΕ.

Θα προτιμουσα για 10-15ευρω διαφορα να το παρω απο ΕΕ λογω ταχυτητας και σιγουριας οτι δε θα περασει τελωνειο. Ελλαδα προφανως δε παιζει γιατι κοστιζει 230ε.

Δημοσ.

Και μόνο, με αφορμή τα περιστατικά του τελευταίου διμήνου, με το τελωνείο και τον ΦΠΑ και τα τέλη ΕΛΤΑ, θα προτιμούσα ευρωπαική αποθήκη, με εγγύηση.

Η διαφορά θα είναι ελάχιστη και θα παραλάβεις σε λίγες μέρες.

• Like 2
Δημοσ.

Και μόνο, με αφορμή τα περιστατικά του τελευταίου διμήνου, με το τελωνείο και τον ΦΠΑ και τα τέλη ΕΛΤΑ, θα προτιμούσα ευρωπαική αποθήκη, με εγγύηση.

Η διαφορά θα είναι ελάχιστη και θα παραλάβεις σε λίγες μέρες.

Οποτε μενουν αυτα

α)Geekbuying - 166e Ισπανια

δ)TVCMall - 163e Post NL

ε)Honorbuy - 177e EU

στ)Eglobalcental - 151e Ισπανια

το TVC ουσιαστικα στελνει απο Σιγκαπουρη σε NL, οποτε παλι δε μπορει να παιχτει μπλεξιμο εκει;

Απο αυτα αν -ο μη γενοιτο- χρειαστει να μπλεξω με εγγυηση/επιστροφη θα βγαλω ακρη με κανενα;

Γενικοτερα ποιο θεωρειται πιο αξιοπιστο; Το στ μαλλον παει ακυρο γιατι απ οτι καταλαβα δε στελνει Ελλαδα.

Δημοσ.

Έχεις υπόψιν ότι το Gearbest δεν δέχεται επιστροφές ελαττωματικών προϊόντων και ότι το Geekbuying δεν καλύπτει τα μεταφορικά της επιστροφής και η εγγύησή του δεν καλύπτει αντικατάσταση μητρικής ή οθόνης; 1

Έχεις υπόψιν ότι το κινητό θα φοράει Chinese Stable ROM (Αγγλικό μενού | Δίχως playstore | Με Κινέζικα apps | Δυνατότητα Ελληνικού πληκτρολογίου | Αυτόματες ενημερώσεις) και όχι Global Stable ROM (Ελληνικό μενού | Με playstore | Χωρίς Κινέζικα apps | Δυνατότητα Ελληνικού πληκτρολογίου | Αυτόματες ενημερώσεις); 2

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις υπόψιν ότι το Gearbest δεν δέχεται επιστροφές ελαττωματικών προϊόντων και ότι το Geekbuying δεν καλύπτει τα μεταφορικά της επιστροφής και η εγγύησή του δεν καλύπτει αντικατάσταση μητρικής ή οθόνης; 1

Έχεις υπόψιν ότι το κινητό θα φοράει Chinese Stable ROM (Αγγλικό μενού | Δίχως playstore | Με Κινέζικα apps | Δυνατότητα Ελληνικού πληκτρολογίου | Αυτόματες ενημερώσεις) και όχι Global Stable ROM (Ελληνικό μενού | Με playstore | Χωρίς Κινέζικα apps | Δυνατότητα Ελληνικού πληκτρολογίου | Αυτόματες ενημερώσεις); 2

1) Οχι δε τα ηξερα για την εγγυηση, γι αυτο ρωτησα. Να προτιμησω Honorbuy με 11ε επιπλεον;

2) Εχω διαβασει για τις ROM, στην περιγραφη (και οπου αλλου εχω δει) του Geekbuying λεει οτι εχει PlayStore, παρολα αυτα δε με απασχολει ιδιαιτερα μιας και ξερω περι αλλαγης ROM, ξεκλειδωμα Bootloader κλπ. Εξαλλου, νομιζω οτι η Global Stable ειναι να βγει μεσα στον μηνα, οποτε δε παιζει θεμα.

• Like 1
Δημοσ.

1. Alexa Traffic Rank -- Gearbest 259, Geekbuying 4167, Honorbuy 42723. Το ίδιο αναξιόπιστα είναι αυτά τα καταστήματα στην εγγύηση.

2. Όντως προσφέρουν τη Global Stable όσα καταστήματα έχουν αποθήκες στην Ευρώπη, όπως επίσης γλιτώνεις ΦΠΑ και την αναμονή για αρκετές εβδομάδες. Όλα αυτά θεωρητικά βέβαια.

Δημοσ.

1. Alexa Traffic Rank -- Gearbest 259, Geekbuying 4167, Honorbuy 42723. Το ίδιο αναξιόπιστα είναι αυτά τα καταστήματα στην εγγύηση.

2. Όντως προσφέρουν τη Global Stable όσα καταστήματα έχουν αποθήκες στην Ευρώπη, όπως επίσης γλιτώνεις ΦΠΑ και την αναμονή για αρκετές εβδομάδες. Όλα αυτά θεωρητικά βέβαια.

1)Οποτε παω yolo για Geekbuying.

2) Global Stable δε νομιζω οτι υπαρχει προς το παρον. ΦΠΑ σιγουρα γλιτωνεις αφου δε περναει τελωνειο, η αναμονη πραγματι δεν ειναι σιγουρη, αλλα δυσκολο να ειναι μεγαλυτερη απο μια αποστολη απ' την Κινα.

Δημοσ.

Το gearbest μια χαρα δεχεται επιστροφες ελαττωματικων προϊοντων. Και ειναι και αρκετα εξυπηρετικοι. Το κοστος αποστολης προς Κινα βεβαια το αναλαμβανει ο πελατης.

Τωρα αν χρησιμοποιησεις το alexa ως μετρο αξιοπιστιας στις εγγυησεις των, τι να πει κανεις............ Πραγματικα....

Δημοσ.

Στην πρώτη μου δημοσίευση παραπάνω επικαλέστηκα το PC Advisor που είναι πιο αξιόπιστο από εμένα και σένα. Είναι γεγονός ότι μπορεί να δυσκολευτείς να επιστρέψεις κάτι αν είναι ελαττωματικό και το ότι πληρώνεις εσύ τα μεταφορικά της επιστροφής είναι απαράδεκτο. Για άλλους αξίζει το ρίσκο για διαφορά 20 ευρώ και για άλλους όχι, αλλά η αλήθεια να λέγεται.

Όσο για Alexa έχεις δίκιο, το ίδιο εμπιστεύεσαι 2 από τα μεγαλύτερα διεθνή e-shop, το GearBest και το Geekbuying, με οποιοδήποτε άλλο. Makes sense.

Δημοσ.

Μένει το Geekbuying από το οποίο (Κίνα) έχω κάνει αρκετές αγορές χωρίς πρόβλημα.

Έχω κάνει 5 αγορές, στη μία απ' αυτές μου έστειλαν τις θήκες και όχι το κινητό και σε μια άλλη περίπτωση, μου έστειλαν άλλη συσκευή από αυτή που είχα παραγγείλει...
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σ' αυτό και σε άλλα fora καταγράφει κάθε μέλος τις εμπειρίες και τις γνώσεις του και αυτός που ενδιαφέρεται και ψάχνει πρέπει τις σταθμίσει και συνεκτιμήσει μαζί με στοιχεία από αξιόπιστες πηγές, πριν πάρει την τελική του απόφαση.

Επεξ/σία από makfil
  • Like 1
Δημοσ.

Στην πρώτη μου δημοσίευση παραπάνω επικαλέστηκα το PC Advisor που είναι πιο αξιόπιστο από εμένα και σένα. Είναι γεγονός ότι μπορεί να δυσκολευτείς να επιστρέψεις κάτι αν είναι ελαττωματικό και το ότι πληρώνεις εσύ τα μεταφορικά της επιστροφής είναι απαράδεκτο. Για άλλους αξίζει το ρίσκο για διαφορά 20 ευρώ και για άλλους όχι, αλλά η αλήθεια να λέγεται.

Όσο για Alexa έχεις δίκιο, το ίδιο εμπιστεύεσαι 2 από τα μεγαλύτερα διεθνή e-shop, το GearBest και το Geekbuying, με οποιοδήποτε άλλο. Makes sense.

Βασικα εισαι επικινδυνος και ασχετος. Νομιζεις οτι ξέρεις και παιρνεις κοσμο στο λαιμο σου.

Το αρθρο λοιπον του pcadvisor, δεν λεει πουθενα οτι το gearbest δεν δεχεται επιστροφες. Άλλο λεει, και προφανως τα αγγλικα σου δεν σε βοηθουν να καταλαβεις.

Επισης, για το geekbuying που αναφερεις οτι δεν καλυπτουν μητρικη-οθονη, αυτο συμβαινει οταν

"If products have been mis-used, taken apart or water-damaged the warranty will be void, and it won't cover motherboard- or screen replacement."

Δηλαδη παλι ο, τι να'ναι εγγραφες. Κατα τ'αλλα, ΕΙΣΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ.

Δημοσ.

Receiving faulty goods is actually something we've experienced first hand, having received a faulty drone from GearBest. We've attempted to return the product three times and each time it has been redelivered to the office.

http://www.pcadvisor.co.uk/buying-advice/mobile-phone/grey-market-tech-pros-cons-risks-of-buying-from-overseas-3598433/

Σχετικά με geekbuying μάλλον η προκατάληψή σου σε θολώνει, εκτός και αν δεν έχεις ιδέα από σύνταξη. 

Πρώτη πρόταση: If products have been mis-used, taken apart or water-damaged the warranty will be void,

Δεύτερη πρόταση: and it won't cover motherboard- or screen replacement.

Επίσης η εγγύηση είτε ακυρώνεται είτε δεν καλύπτει μητρική και οθόνη, δεν στέκουν και τα δύο μαζί.

Ο vchristod84 πιο πάνω και ο DIM εδώ μάλλον προβοκάτορες είναι, θα τους πλήρωσε η Info Quest.

Δημοσ.

το vickmall γιατί "αποκλείστηκε" ;

http://www.vickmall.com/eu-warehouse.html

το έχει , στην πόρτα σου γρήγορα, αποστολή από Θεσσαλονίκη 

αν θες να το πάρεις από κίνα, τότε επιλέγεις eu express (19ε νομίζω πάει) για να μην έχεις θέματα

(έτσι λένε , το δοκίμασε και φίλος και του ήρθε μια χαρά, δεν το έχω ψάξει βέβαια)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...