sonikk Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Να ρωτήσω κάτι γιατί μάλλον έχω μπερδευτεί. An έχει κάποιος prepaid της alpha bank και παίρνει το Κέα με τις αλλαγές στις prepaid που είπαν από τις 15 Μαρτίου πρέπει να αλλάξουμε κάρτες πάλι; Και αν ναι,πώς θα γίνει αυτό; Θα πρέπει να πάμε στην τράπεζα ή εκεί που κάναμε αίτηση για το Κέα; Ευχαριστώ.
nikos010101 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Καλημέρα. Εγώ παίρνω το κεα και έχω την προπληρωμένη κάρτα κεα της Πειραιώς. Πριν ένα μήνα περίπου μου έστειλε η τράπεζα μήνυμα που έγραφε ότι η κάρτα μου θα συνεχίσει να ισχύει μετά τις αλλαγές και δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι. Σήμερα το πρωί μου ήρθε ένα email από το gov.gr που γράφει ότι έχει δημιουργηθεί για λογαριασμό σας αίτηση για την προπληρωμένη κάρτα επιδομάτων. Εγώ δεν έκανα αίτηση για την κάρτα. Τι γίνεται; αυτόματα γίνονται οι αιτήσεις;
Damned7 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Ενώ λέει ότι οσοι έχουν ήδη προπληρωμένη καρτα ΚΕΑ από Εθνικη,Πειραιως και Attica δεν χρειάζεται καινούρια έκδοση κάρτας σήμερα μου ήρθε μνμ από gov ότι εχει δημιουργήσει νεα αιτηση για καρτα. Κατι έχουν κανει λάθος.Τους έστειλα μνμ να δω τι θα απαντήσουν. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου από Damned7
sonikk Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 8 ώρες πριν, Damned7 είπε Ενώ λέει ότι οσοι έχουν ήδη προπληρωμένη καρτα ΚΕΑ από Εθνικη,Πειραιως και Attica δεν χρειάζεται καινούρια έκδοση κάρτας σήμερα μου ήρθε μνμ από gov ότι εχει δημιουργήσει νεα αιτηση για καρτα. Κατι έχουν κανει λάθος.Τους έστειλα μνμ να δω τι θα απαντήσουν. Δεν έχω καταλάβει το εξής. Αυτή η καινούρια προπληρωμενη κάρτα επιδομάτων θα αντικαθιστά και την χρεωστική καρτα που υπήρχε; Γιατί τα μισά χρήματα εμπαιναν στην προπληρωμενη κάρτα και τα υπόλοιπα μισά στην χρεωστική όπου έβγαιναν τα χρήματα αυτά από το ατμ ως μετρητά. Τώρα όλα θα μπαίνουν στην προπληρωμενη; Και θα έχει επιλογή πχ τα μισα να σηκώνονται τα μετρητάς Πολύ μπερδεμένα τα έκαναν...
gothic_waver Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, sonikk είπε Τώρα όλα θα μπαίνουν στην προπληρωμενη; Και θα έχει επιλογή πχ τα μισα να σηκώνονται τα μετρητάς. Κι εγώ αυτό αντιλαμβάνομαι.
Raylan Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, sonikk είπε Δεν έχω καταλάβει το εξής. Αυτή η καινούρια προπληρωμενη κάρτα επιδομάτων θα αντικαθιστά και την χρεωστική καρτα που υπήρχε; Γιατί τα μισά χρήματα εμπαιναν στην προπληρωμενη κάρτα και τα υπόλοιπα μισά στην χρεωστική όπου έβγαιναν τα χρήματα αυτά από το ατμ ως μετρητά. Τώρα όλα θα μπαίνουν στην προπληρωμενη; Και θα έχει επιλογή πχ τα μισα να σηκώνονται τα μετρητάς Πολύ μπερδεμένα τα έκαναν... Ναι έτσι ακριβώς, Στην προπληρωμένη θα μπαίνουν τα επιδόματα και θα μπορείς να κάνεις ανάληψη το 50% αν θες, και το υπόλοιπο θα παραμένει στην προπληρωμένη.. Χρεωστική θα συνεχίσεις να έχεις, δεν επηρεάζει κάπου αυτή.. είναι συνδεμένη με τον λογαριασμό σου για αναλήψεις καταθέσεις πληρωμές..
sonikk Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 8 λεπτά πριν, Raylan είπε Ναι έτσι ακριβώς, Στην προπληρωμένη θα μπαίνουν τα επιδόματα και θα μπορείς να κάνεις ανάληψη το 50% αν θες, και το υπόλοιπο θα παραμένει στην προπληρωμένη.. Χρεωστική θα συνεχίσεις να έχεις, δεν επηρεάζει κάπου αυτή.. είναι συνδεμένη με τον λογαριασμό σου για αναλήψεις καταθέσεις πληρωμές.. Και αν μέσα αυτή η προπληρωμενη έχει πχ ένα αλφα ποσο ας πούμε πχ 400 ευρώ και τα μισά είναι σαν μετρητά και τα υπόλοιπα ως προπληρωμενη και πας να αγοράσεις κάτι τί θα πεις στο ταμείο του σούπερ μάρκετ πχ; Από ποια θα τα τραβήξουν αφού η κάρτα είναι μια; Από τα μετρητά που έχει μέσα και που μπορείς να τα σηκώσεις από ατμ ή από αυτά που μένουν μέσα στην κάρτα και δεν σηκώνονται από ΑΤΜ; Καταλαβαίνετε το μπέρδεμα έτσι;;;
Raylan Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, sonikk είπε Και αν μέσα αυτή η προπληρωμενη έχει πχ ένα αλφα ποσο ας πούμε πχ 400 ευρώ και τα μισά είναι σαν μετρητά και τα υπόλοιπα ως προπληρωμενη και πας να αγοράσεις κάτι τί θα πεις στο ταμείο του σούπερ μάρκετ πχ; Από ποια θα τα τραβήξουν αφού η κάρτα είναι μια; Από τα μετρητά που έχει μέσα και που μπορείς να τα σηκώσεις από ατμ ή από αυτά που μένουν μέσα στην κάρτα και δεν σηκώνονται από ΑΤΜ; Καταλαβαίνετε το μπέρδεμα έτσι;;; Λάθος διατύπωση έκανα πιο πάνω, θέλω να πω ότι στο ΚΕΑ δεν αλλάζει κάτι, θα ισχύει ότι και πριν, απλά επεκτείνεται και στα υπόλοιπα επιδόματα. 50% σε τραπεζικό λογαριασμό, 50% προπληρωμένη κάρτα. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου από Raylan 1
sonikk Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 39 λεπτά πριν, Raylan είπε Λάθος διατύπωση έκανα πιο πάνω, θέλω να πω ότι στο ΚΕΑ δεν αλλάζει κάτι, θα ισχύει ότι και πριν, απλά επεκτείνεται και στα υπόλοιπα επιδόματα. 50% σε τραπεζικό λογαριασμό, 50% προπληρωμένη κάρτα. Aφου ήρθε μήνυμα αλλαγής κάρτας προπληρωμενης.Ιδιες συνθήκες δεν λέω αλλά τώρα τι κάνουμε;
fitsoulas2024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Το email λεει: Σας ενημερώνουμε ότι έχει δημιουργηθεί για λογαριασμό σας αίτηση για έκδοση προπληρωμένης κάρτας επιδομάτων με τα παρακάτω στοιχεία: ΑΦΜ:................................................... Τράπεζα:............................................. IBAN:................................................... Διεύθυνση αποστολής κάρτας:......... Σε περίπτωση που επιθυμείτε να τροποποιήσετε κάποιο από τα παραπάνω στοιχεία, παρακαλούμε να εισέλθετε στην παρακάτω διεύθυνση και να ενημερώσετε την αίτησή σας έως 2025-03-03. https://prepaid.minscfa.gov.gr/ Μετά το πέρας της ως άνω προθεσμίας, η αίτησή σας θα καταχωρηθεί αυτόματα και θα υποβληθεί στον Πάροχο Υπηρεσιών Πληρωμών σας προς έγκριση. Περισσότερες πληροφορίες για τον νέο τρόπο καταβολής προνοιακών παροχών μέσω προπληρωμένων καρτών, πατήστε εδώ. Aρα, αν δεν υπαρχει καποια τροποποιηση στοιχειων να γινει, δε βλεπω να υπαρχει κατι για να κανει ο δικαιουχος. Υπαρχει ετοιμη η αιτηση του και θα υποβληθει αυτοματα μετα τις 3/3. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου από fitsoulas2024 1
definitio Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) On 12/02/2025 at 23:21, Sellout said: Καρντασια καλησπερα. Παρατηρησε κανεις αδυναμια χρησης της prepaid σε revolut και λοιπες τραπεζες; Παλιότερα σε μένα περνούσε Payzy, δεν περνούσε Revolut...μετά αντιστράφηκε η κατάσταση...και τελευταία - από Δεκέμβρη αν θυμάμαι καλά ή Γενάρη - δεν μπορούσε να γίνει φόρτιση σε καμία από τις δύο...αυτά με προπληρωμένη της Εθνικής 1 hour ago, fitsoulas2024 said: Το email λεει: Σας ενημερώνουμε ότι έχει δημιουργηθεί για λογαριασμό σας αίτηση για έκδοση προπληρωμένης κάρτας επιδομάτων με τα παρακάτω στοιχεία: ΑΦΜ:................................................... Τράπεζα:............................................. IBAN:................................................... Διεύθυνση αποστολής κάρτας:......... Σε περίπτωση που επιθυμείτε να τροποποιήσετε κάποιο από τα παραπάνω στοιχεία, παρακαλούμε να εισέλθετε στην παρακάτω διεύθυνση και να ενημερώσετε την αίτησή σας έως 2025-03-03. https://prepaid.minscfa.gov.gr/ Μετά το πέρας της ως άνω προθεσμίας, η αίτησή σας θα καταχωρηθεί αυτόματα και θα υποβληθεί στον Πάροχο Υπηρεσιών Πληρωμών σας προς έγκριση. Περισσότερες πληροφορίες για τον νέο τρόπο καταβολής προνοιακών παροχών μέσω προπληρωμένων καρτών, πατήστε εδώ. Aρα, αν δεν υπαρχει καποια τροποποιηση στοιχειων να γινει, δε βλεπω να υπαρχει κατι για να κανει ο δικαιουχος. Υπαρχει ετοιμη η αιτηση του και θα υποβληθει αυτοματα μετα τις 3/3. Κι εμένα τα ίδια Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Αγαπητέ/ή XX, Σας ενημερώνουμε ότι έχει δημιουργηθεί για λογαριασμό σας αίτηση για έκδοση προπληρωμένης κάρτας επιδομάτων με τα παρακάτω στοιχεία: ΑΦΜ: X Τράπεζα: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. IBAN: X Διεύθυνση αποστολής κάρτας: ΕΛΛΑΔΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, XX Σε περίπτωση που επιθυμείτε να τροποποιήσετε κάποιο από τα παραπάνω στοιχεία, παρακαλούμε να εισέλθετε στην παρακάτω διεύθυνση και να ενημερώσετε την αίτησή σας έως 2025-03-03. https://prepaid.minscfa.gov.gr/ Μετά το πέρας της ως άνω προθεσμίας, η αίτησή σας θα καταχωρηθεί αυτόματα και θα υποβληθεί στον Πάροχο Υπηρεσιών Πληρωμών σας προς έγκριση. Περισσότερες πληροφορίες για τον νέο τρόπο καταβολής προνοιακών παροχών μέσω προπληρωμένων καρτών, πατήστε εδώ. Ελλάδα 2.0 Εδώ βέβαια λέει ότι θα εκδοθεί στη πράξη νέα κάρτα, αλλά στις σημειώσεις από κάτω, όπως έχει ήδη υποδειχθεί από άλλο χρήστη αναφέρει ότι θα διατηρηθεί η υπάρχουσα για τους δικαιούχους ΚΕΑ/ΕΕΕ... ...οπότε μέχρι τη λήξη της, θα έχουμε την ίδια, με τη δυνατότητα πλέον να γίνονται κ αναλήψεις, που πριν δεν ήταν δυνατό αφού εκεί πήγαινε μόνο το 50% του επιδόματος ...εφόσον θα μπαίνει εκεί όλο το ποσό, ελπίζω εμείς με την παλιότερη κάρτα να μην έχουμε θέματα με την ανάληψη μετρητών... https://minscfa.gov.gr/enimerosi-dikaiouchon-gia-ton-neo-tropo-katavolis-pronoiakon-parochon-meso-propliromenon-karton/ "15. Είμαι δικαιούχος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και διαθέτω ήδη προπληρωμένη κάρτα. Τι συμβαίνει με τη δική μου περίπτωση; Στην περίπτωση που εκδότης της κάρτας σας είναι η Εθνική Τράπεζα, η Attica Bank ή η Τράπεζα Πειραιώς, τότε δεν χρειάζεται να προβείτε σε κάποια ενέργεια, καθώς θα συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την προπληρωμένη κάρτα που ήδη διαθέτετε. Παρ’ όλα αυτά, η κάρτα σας πλέον θα λειτουργεί με τον τρόπο που περιγράφηκε παραπάνω, δηλαδή, το σύνολο των επιδομάτων σας θα πιστώνεται σε αυτήν και θα έχετε δικαίωμα ανάληψης έως το 50% του ποσού. Στην περίπτωση που εκδότης της κάρτας σας είναι κάποιος από τους υπόλοιπους πέντε (5) Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών (βλ. ερώτηση 5 παραπάνω), θα ακολουθηθεί η διαδικασία έκδοσης νέας προπληρωμένης κάρτας." Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου από definitio
sonikk Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 4 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε Το email λεει: Σας ενημερώνουμε ότι έχει δημιουργηθεί για λογαριασμό σας αίτηση για έκδοση προπληρωμένης κάρτας επιδομάτων με τα παρακάτω στοιχεία: ΑΦΜ:................................................... Τράπεζα:............................................. IBAN:................................................... Διεύθυνση αποστολής κάρτας:......... Σε περίπτωση που επιθυμείτε να τροποποιήσετε κάποιο από τα παραπάνω στοιχεία, παρακαλούμε να εισέλθετε στην παρακάτω διεύθυνση και να ενημερώσετε την αίτησή σας έως 2025-03-03. https://prepaid.minscfa.gov.gr/ Μετά το πέρας της ως άνω προθεσμίας, η αίτησή σας θα καταχωρηθεί αυτόματα και θα υποβληθεί στον Πάροχο Υπηρεσιών Πληρωμών σας προς έγκριση. Περισσότερες πληροφορίες για τον νέο τρόπο καταβολής προνοιακών παροχών μέσω προπληρωμένων καρτών, πατήστε εδώ. Aρα, αν δεν υπαρχει καποια τροποποιηση στοιχειων να γινει, δε βλεπω να υπαρχει κατι για να κανει ο δικαιουχος. Υπαρχει ετοιμη η αιτηση του και θα υποβληθει αυτοματα μετα τις 3/3. Ο πάροχος υπηρεσιών πληρωμών που αναφέρει παραπανω ποιος είναι; Ο ΟΠΕΚΑ ή η τράπεζα;
fitsoulas2024 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, definitio είπε Εδώ βέβαια λέει ότι θα εκδοθεί στη πράξη νέα κάρτα, αλλά στις σημειώσεις από κάτω, όπως έχει ήδη υποδειχθεί από άλλο χρήστη αναφέρει ότι θα διατηρηθεί η υπάρχουσα για τους δικαιούχους ΚΕΑ/ΕΕΕ... ...οπότε μέχρι τη λήξη της, θα έχουμε την ίδια, με τη δυνατότητα πλέον να γίνονται κ αναλήψεις, που πριν δεν ήταν δυνατό αφού εκεί πήγαινε μόνο το 50% του επιδόματος ...εφόσον θα μπαίνει εκεί όλο το ποσό, ελπίζω εμείς με την παλιότερη κάρτα να μην έχουμε θέματα με την ανάληψη μετρητών... το το ακριβως θα συμβει θα το μαθουμε προσεχως ετσι κι αλλιως, παντως η προϋπαρχουσα καρτα απ οτι ξερω δεν επιτρεπει αναληψεις 2 ώρες πριν, sonikk είπε Ο πάροχος υπηρεσιών πληρωμών που αναφέρει παραπανω ποιος είναι; Ο ΟΠΕΚΑ ή η τράπεζα; εχει σημασια? Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου από fitsoulas2024
scullyist Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου από scullyist 1 1
definitio Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 5 hours ago, fitsoulas2024 said: το το ακριβως θα συμβει θα το μαθουμε προσεχως ετσι κι αλλιως, παντως η προϋπαρχουσα καρτα απ οτι ξερω δεν επιτρεπει αναληψεις Λογικά θα αλλάξουν οι όροι λειτουργίας επιτρέποντας ανάληψη μετρητών με τις προϋπάρχουσες...δεν νομίζω ότι έχει κάτι φυσικά η κάρτα που δεν επιτρέπει την ανάληψη από ΑΤΜ... Το θέμα είναι αν θα ολοκληρώσουν οι τράπεζες τις όποιες σχετικές αναγκαίες αλλαγές στα συστήματά τους ομαλά και έγκαιρα. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου από definitio
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα