cameranek Δημοσ. 20 Απριλίου Δημοσ. 20 Απριλίου (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε o φιλοξενούμενος αλλάζει το ρεύμα στο όνομα του? Από πότε? αν πας σε καποια αλλη εταιρια εκτος ΔΕΗ αλλαζει (με την φορολογικη δηλωση) Επεξ/σία 20 Απριλίου από cameranek
GREGORYMO Δημοσ. 20 Απριλίου Δημοσ. 20 Απριλίου 2 λεπτά πριν, cameranek είπε αν πας σε καποια αλλη εταιρια εκτος ΔΕΗ αλλαζει (με την φορολογικη δηλωση) Γράφει ότι ΔΕΝ έχει κάνει ακόμα φορολογική δήλωση 3 λεπτά πριν, cameranek είπε αν πας σε καποια αλλη εταιρια εκτος ΔΕΗ αλλαζει (με την φορολογικη δηλωση) Η μάνα πέθανε το 2025. Άρα θα δηλώσει ότι παύει η φιλοξενία στην φορολογική δήλωση του 26. Η κοπέλα θέλει ΑΜΕΣΑ
cameranek Δημοσ. 20 Απριλίου Δημοσ. 20 Απριλίου Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε Γράφει ότι ΔΕΝ έχει κάνει ακόμα φορολογική δήλωση Αν και οταν κανει και φαινεται στην φορ.δηλωση οτι μενει εκει λεμε
GREGORYMO Δημοσ. 20 Απριλίου Δημοσ. 20 Απριλίου Μόλις τώρα, cameranek είπε Αν και οταν κανει και φαινεται στην φορ.δηλωση οτι μενει εκει λεμε Το 2026, δηλαδή...
GREGORYMO Δημοσ. 20 Απριλίου Δημοσ. 20 Απριλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dafni1970 είπε Καλο Πασχα και ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση αν καποιος γνωριζει.. Μενω τα τελευταια χρονια εγω και ο αδερφος μου σαν φιλοξενουμενοι μαζι με την μητερα μου και προσφατα την χασαμε.. Το σπιτι θα περασει σε μενα με φιλοξενομενο τον αδερφο μου και εκανα ενεργεια να αλλαξω το ονομα της δεη στο ονομα μου, αλλα η διαθηκη δεν εχει δημοσιευθει ακομα και δεν ξερω και ποσο καιρο θα παρει να περασει το σπιτι στο ονομα μου.. Μπορω λοιπον να παρω το επιδομα κεα αφου συνεχιζω να μενω στο σπιτι και πληρωνω τα εξοδα και ειναι η κυρια κατοικια μου, η πρεπει να γινει η φορολογικη δηλωση του 24 και μετα να κανω αιτηση;; Υ.Γ Η φορολογικη δηλωση του 23 Θα δειχνει οτι ειμαι φιλοξενουμενη οποτε φανταζομαι θα παρει ενα χρονο για την δηλωση του 24 για να μπορεσω να δηλωσω Ε9 Σε 20-30 ημέρες γίνεται η δημοσίευση της διαθήκης. Η συμβολαιογράφος τι λέει? 1 λεπτό πριν, cameranek είπε αν παει σε λογιστη ολα φτιάνονται Ας πάει. Δεν χάνει τίποτα... Επεξ/σία 20 Απριλίου από GREGORYMO Συμπληρώμα
Dafni1970 Δημοσ. 20 Απριλίου Δημοσ. 20 Απριλίου (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Σε 20-30 ημέρες γίνεται η δημοσίευση της διαθήκης. Η συμβολαιογράφος τι λέει? Ας πάει. Δεν χάνει τίποτα... Ευχαριστω για τις απαντησεις. Η μητερα μου εχει φυγει ενα μηνα δηλαδη μεσα στο 25 του μαρτη ο λογιστης μου ζητησε δημοσιευση της διαθηκης, και εγγυτερων συγγενων πριν το τελος του χρονου μεσα στο 25 δηλαδη, μου ειπε επισης οτι μπορω να βαλω τον αδερφο μου φιλοξενουμενο και αυτος εχει μηδενικη φορολογικη δηλωση και ανεργος αλλα φιλοξενουμενος επιδομα κεα δεν μπορει να παρει, μου ειπε να δοκιμασω να αλλαξω την δεη στο ονομα μου, το εκανα ηλεκτρονικα και μου ηρθε μηνυμα οτι θα γινει ελεγχος στειχειων και τη αλλη μερα σε μηνυμα οτι.. ''θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς ο έλεγχος των εγγράφων σας και προωθήθηκε εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ, η οποία εκτιμάται ότι θα υλοποιηθεί εντός 2 εργάσιμων ημερών" Με πηρε και καποιος και με ρωτησε να εκτιμησω την ηλεκτρονικη σελιδα και σε ποιον ανηκε το ρευμα πριν, ειπα στην μητερα μου και μου ειπε οκ προωθηθηκε εντολη στον δεδδηε. Η δημοσιευση διαθηκης δεν εγινε ακομα μου ειπε η δικογορος για μετα το πασχα γιατι κλεινουν τα δικαστηρια και γενικα ειναι λιγο στον κοσμο της, και θα μιλησω πιστευω μεσα στην εβδομαδα να ξεκινησει η διαδικασια.. Επεξ/σία 20 Απριλίου από Dafni1970
cameranek Δημοσ. 20 Απριλίου Δημοσ. 20 Απριλίου 17 λεπτά πριν, Dafni1970 είπε μου ειπε επισης οτι μπορω να βαλω τον αδερφο μου φιλοξενουμενο και αυτος εχει μηδενικη φορολογικη δηλωση και ανεργος αλλα φιλοξενουμενος επιδομα κεα δεν μπορει να παρει μπορεί να βάλει ο λογιστής σαν μια οικογένεια μαζί και οι δυο, και να κάνει ο ένας την δήλωση ΚΕΑ . νομίζω ότι ο λογιστής μπορεί να το κανει νομότυπα, αλλιώς πρεπει ο ενας απο τους δυο να δηλωσει αλλη κατοικια (καποιου συγγενη πχ)
Krusty Δημοσ. 20 Απριλίου Δημοσ. 20 Απριλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dafni1970 είπε Ευχαριστω για τις απαντησεις. Η μητερα μου εχει φυγει ενα μηνα δηλαδη μεσα στο 25 του μαρτη ο λογιστης μου ζητησε δημοσιευση της διαθηκης, και εγγυτερων συγγενων πριν το τελος του χρονου μεσα στο 25 δηλαδη, μου ειπε επισης οτι μπορω να βαλω τον αδερφο μου φιλοξενουμενο και αυτος εχει μηδενικη φορολογικη δηλωση και ανεργος αλλα φιλοξενουμενος επιδομα κεα δεν μπορει να παρει, μου ειπε να δοκιμασω να αλλαξω την δεη στο ονομα μου, το εκανα ηλεκτρονικα και μου ηρθε μηνυμα οτι θα γινει ελεγχος στειχειων και τη αλλη μερα σε μηνυμα οτι.. ''θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς ο έλεγχος των εγγράφων σας και προωθήθηκε εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ, η οποία εκτιμάται ότι θα υλοποιηθεί εντός 2 εργάσιμων ημερών" Με πηρε και καποιος και με ρωτησε να εκτιμησω την ηλεκτρονικη σελιδα και σε ποιον ανηκε το ρευμα πριν, ειπα στην μητερα μου και μου ειπε οκ προωθηθηκε εντολη στον δεδδηε. Η δημοσιευση διαθηκης δεν εγινε ακομα μου ειπε η δικογορος για μετα το πασχα γιατι κλεινουν τα δικαστηρια και γενικα ειναι λιγο στον κοσμο της, και θα μιλησω πιστευω μεσα στην εβδομαδα να ξεκινησει η διαδικασια.. Καταρχήν συλλυπητήρια. Η τροποποίηση του Ε9 δεν έχει σχέση με φορολογικές δηλώσεις και μπορεί να γίνει όποτε θες. Αρκεί να έχεις τον αριθμό δημοσίευσης της διαθήκης. Τον ζητάνε στο taxisnet ως αιτία τροποποίησης του Ε9. Η συμβολαιογράφος επειδή θα ζητήσει πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ, ίσως ζητήσει τροποποιήσεις Ε9 της θανούσης σχετικά με το σπίτι και άρα αυτές οι τροποποιήσεις θα πρέπει να περάσουν και στο δικό σου Ε9. Αν περάσει ο Μάρτιος του επόμενου έτους του θανάτου της μητέρας σου, κανονικά έχουν από 102 ευρώ πρόστιμο οι κληρονόμοι λόγω εκπρόθεσμης τροποποίησης Ε9. Δεν χρειάζεται να ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία της αποδοχής κληρονομιάς για να τροποποιήσεις το Ε9 σου. Αν για κάποιον λόγο δεν δικαιωθείς το ΚΕΑ και είναι άδικος αυτός ο λόγος πχ δεν πρόλαβες να κάνεις αλλαγή ονόματος στην ΔΕΗ, τότε καταθέτοντας δικαιολογητικά στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου σου, ο/η υπάλληλος θα παρακάμψει τον λόγο και θα στο δώσει. Επεξ/σία 20 Απριλίου από Krusty 2
Dafni1970 Δημοσ. 20 Απριλίου Δημοσ. 20 Απριλίου (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, Krusty είπε Η τροποποίηση του Ε9 δεν έχει σχέση με φορολογικές δηλώσεις και μπορεί να γίνει όποτε θες. Αρκεί να έχεις τον αριθμό δημοσίευσης της διαθήκης. Τον ζητάνε στο taxisnet ως αιτία τροποποίησης του Ε9. Η συμβολαιογράφος επειδή θα ζητήσει πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ, ίσως ζητήσει τροποποιήσεις Ε9 της θανούσης σχετικά με το σπίτι και άρα αυτές οι τροποποιήσεις θα πρέπει να περάσουν και στο δικό σου Ε9. Αν περάσει ο Μάρτιος του επόμενου έτους του θανάτου της μητέρας σου, κανονικά έχουν από 102 ευρώ πρόστιμο οι κληρονόμοι λόγω εκπρόθεσμης τροποποίησης Ε9. Δεν χρειάζεται να ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία της αποδοχής κληρονομιάς για να τροποποιήσεις το Ε9 σου. Αν για κάποιον λόγο δεν δικαιωθείς το ΚΕΑ και είναι άδικος αυτός ο λόγος πχ δεν πρόλαβες να κάνεις αλλαγή ονόματος στην ΔΕΗ, τότε καταθέτοντας δικαιολογητικά στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου σου, η υπάλληλος θα παρακάμψει τον λόγο και θα στο δώσει. Ευχαριστω εισαι πολυ κατατοπιστικος. Ναι θυμαμαι οτι ο λογιστης μου ειπε για την δημοσιευση και οχι αποδοχη, οποτε θα μιλησω με την δικηγορινα και βλεπουμε.. οποτε χωρις την δημοσιευση να μην κανω καμμια ενεργεια;; (το ρωταω γιατι βλεπω την δικηγορινα να το αργει η να βαριεται για καποιο λογο) Προς πληροφορηση, οσο για την ΔΕΗ στον τελευταιο λογαριασμο που πληρωσα ρωτησα για αλλαγη ονοματος στο ταμειο τους ειπα οτι η μητερα μου εχει φυγει και μου ζητησαν μονο ταυτοτητα, λογαριασμο ΔΕΗ και αφμ, και οτι μπορω να την κανω ηλεκτρονικα στο e contract δεη και περιμενω τον επομενο λογαριασμο να δω.. Επεξ/σία 20 Απριλίου από Dafni1970
GREGORYMO Δημοσ. 20 Απριλίου Δημοσ. 20 Απριλίου 41 λεπτά πριν, Dafni1970 είπε Ευχαριστω εισαι πολυ κατατοπιστικος. Ναι θυμαμαι οτι ο λογιστης μου ειπε για την δημοσιευση και οχι αποδοχη, οποτε θα μιλησω με την δικηγορινα και βλεπουμε.. οποτε χωρις την δημοσιευση να μην κανω καμμια ενεργεια;; (το ρωταω γιατι βλεπω την δικηγορινα να το αργει η να βαριεται για καποιο λογο) Προς πληροφορηση, οσο για την ΔΕΗ στον τελευταιο λογαριασμο που πληρωσα ρωτησα για αλλαγη ονοματος στο ταμειο τους ειπα οτι η μητερα μου εχει φυγει και μου ζητησαν μονο ταυτοτητα, λογαριασμο ΔΕΗ και αφμ, και οτι μπορω να την κανω ηλεκτρονικα στο e contract δεη και περιμενω τον επομενο λογαριασμο να δω.. Άλλο το θέμα της αλλαγής ονόματος στο λογαριασμό και άλλο το θέμα της 'σχέσης' με το σπίτι. Αυτό με τι έγγραφο θα 'δηλωθεί' στην αίτηση ΚΕΑ?
Krusty Δημοσ. 21 Απριλίου Δημοσ. 21 Απριλίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Dafni1970 είπε Ευχαριστω εισαι πολυ κατατοπιστικος. Ναι θυμαμαι οτι ο λογιστης μου ειπε για την δημοσιευση και οχι αποδοχη, οποτε θα μιλησω με την δικηγορινα και βλεπουμε.. οποτε χωρις την δημοσιευση να μην κανω καμμια ενεργεια;; (το ρωταω γιατι βλεπω την δικηγορινα να το αργει η να βαριεται για καποιο λογο) Προς πληροφορηση, οσο για την ΔΕΗ στον τελευταιο λογαριασμο που πληρωσα ρωτησα για αλλαγη ονοματος στο ταμειο τους ειπα οτι η μητερα μου εχει φυγει και μου ζητησαν μονο ταυτοτητα, λογαριασμο ΔΕΗ και αφμ, και οτι μπορω να την κανω ηλεκτρονικα στο e contract δεη και περιμενω τον επομενο λογαριασμο να δω.. Αν συμφωνούν τα στοιχεία σου για την διεύθυνση κατοικίας σου που έχεις στο φορολογικό μητρώο με αυτά στην ΔΕΗ, ακόμα κι ο ΤΚ, δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα με το ΚΕΑ. Νομίζω κοιτάνε το μητρώο και όχι το Ε1 σχετικά με το που μένεις, γιατί κάποιος μπορεί να αλλάξει και κύρια κατοικία, οπότε πλέον να δικαιούται το ΚΕΑ. Αφού ο αδελφός σου δεν έχει εισόδημα, εσύ ως ιδιοκτήτρια και που φιλοξενείς τον αδελφό σου, θα πρέπει να παίρνεις μεγαλύτερο ΚΕΑ ως διπρόσωπο νοικοκυριό. Αυτό βέβαια θέλει φορολογική δήλωση. https://smallpdf.com/result#r=b63ed876c0301bf1d45e7b34834e9a72&t=share-document Επεξ/σία 21 Απριλίου από Krusty 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 21 Απριλίου Δημοσ. 21 Απριλίου 7 ώρες πριν, cameranek είπε με φιλοξενούμενο ΔΕΝ μπορείς να πάρεις ΚΕΑ. Γιατι να μην μπορει? Μηπως το αθροισμα εισοδηματος+ακινητων ξεπερναει τα προβλεπομενα ορια? 1
nikos010101 Δημοσ. 21 Απριλίου Δημοσ. 21 Απριλίου Καλημέρα. Να ρωτήσω η κάρτα κεα δουλεύει κανονικά με το Google pay; Επειδή δεν μπορώ να πληρώσω ένα cd key που θέλω από g2a.com.
Dafni1970 Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου (επεξεργασμένο) Στις 21/4/2025 στις 12:17 ΠΜ, Krusty είπε Αν συμφωνούν τα στοιχεία σου για την διεύθυνση κατοικίας σου που έχεις στο φορολογικό μητρώο με αυτά στην ΔΕΗ, ακόμα κι ο ΤΚ, δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα με το ΚΕΑ. Νομίζω κοιτάνε το μητρώο και όχι το Ε1 σχετικά με το που μένεις, γιατί κάποιος μπορεί να αλλάξει και κύρια κατοικία, οπότε πλέον να δικαιούται το ΚΕΑ. Αφού ο αδελφός σου δεν έχει εισόδημα, εσύ ως ιδιοκτήτρια και που φιλοξενείς τον αδελφό σου, θα πρέπει να παίρνεις μεγαλύτερο ΚΕΑ ως διπρόσωπο νοικοκυριό. Αυτό βέβαια θέλει φορολογική δήλωση. https://smallpdf.com/result#r=b63ed876c0301bf1d45e7b34834e9a72&t=share-document Και κατι τελευταιο, εγω που ανηκω στο δημο Αθηναιων αλλα μενω Ζωγραφου σε ποιον δημο θα παω;; Ευχαριστω και παλι και σορι αν κουραζω!! Επεξ/σία 22 Απριλίου από Dafni1970
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα