fitsoulas2024 Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου (επεξεργασμένο) Εντωμεταξυ απο χτες οι συνταξιουχοι(οχι ολοι, μονο οι φτωχοι) πανηγυριζουν. Εμαθαν οτι καθε Νοεμβριο θα εισπραττουν 250€ το χρονο! δλδ οσο ενα μηνιατικο ΕΕΕ. Η μανα μου ηδη ψαχνει τροπους να τα επενδυσει Επεξ/σία 23 Απριλίου από fitsoulas2024 2
Krusty Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου (επεξεργασμένο) Στις 22/4/2025 στις 3:33 ΜΜ, Dafni1970 είπε Και κατι τελευταιο, εγω που ανηκω στο δημο Αθηναιων αλλα μενω Ζωγραφου σε ποιον δημο θα παω;; Ευχαριστω και παλι και σορι αν κουραζω!! Νομίζω πρέπει να κλείσεις ραντεβού αν χρειαστεί, με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου όπου ανήκεις. Εξάλλου εκεί στο μητρώο τους θα έχουν και το όνομα της μητέρας σου. Μπορεί να σου ζητήσουν πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης, αφού δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα. Επομένως, αφού δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα, είσαι συγκληρονόμος στο σπίτι εξ αδιαθέτου ως πρώτης τάξεως συγγενής. Το πιστοποιητικό δημοσίευσης ή μη της διαθήκης είναι το ίδιο χαρτί. Κοιτάνε τα ειρηνοδικεία αν υπάρχει δημοσιευμένη διαθήκη και απαντάνε σχετικά. Γίνεται και ηλεκτρονικά και μέσω ΚΕΠ. Θέλει 5 ευρώ ηλεκτρονικό παράβολο και λήγει σε λίγους μήνες. Οι δικηγόροι μερίκες φορές αργούν να κοιτάξουν αν δημοσιεύθηκε η διαθήκη και να πάρουν τον αριθμό της δημοσίευσης. Θέλουν υπενθύμιση. Επεξ/σία 25 Απριλίου από Krusty 1
black_field Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου (επεξεργασμένο) Για να πάρεις το ΚΕΑ πάντως ΔΕΝ είναι απαραίτητο να είναι το ρεύμα στο όνομα σου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και λογαριασμός νερού ή τηλεφώνου στο όνομα σου, μόνο που θα πρέπει να φτιάξουν οι υπάλληλοι του κέντρου κοινότητας την αίτηση, αφού προσκομίσεις ΟΛΗ τη χαρτούρα που χρειάζεται. Επεξ/σία 23 Απριλίου από black_field 1
sonikk Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 2 ώρες πριν, black_field είπε Για να πάρεις το ΚΕΑ πάντως ΔΕΝ είναι απαραίτητο να είναι το ρεύμα στο όνομα σου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και λογαριασμός νερού ή τηλεφώνου στο όνομα σου, μόνο που θα πρέπει να φτιάξουν οι υπάλληλοι του κέντρου κοινότητας την αίτηση, αφού προσκομίσεις ΟΛΗ τη χαρτούρα που χρειάζεται. Ποια άλλη χαρτουρα χρειάζεται για το Κέα εκτός από έναν λογαριασμό ΔΕΚΟ όταν μένεις σε δικό σου σπίτι; Το σπίτι πρέπει να είναι απαραίτητα στο όνομα σου; Την αίτηση μπορείς να την κάνεις και μόνο σου ηλεκτρονικά ή πρέπει να πας σε κέντρο κοινότητας του δήμου;
fastnq2 Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 8 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε Εντωμεταξυ απο χτες οι συνταξιουχοι(οχι ολοι, μονο οι φτωχοι) πανηγυριζουν. Εμαθαν οτι καθε Νοεμβριο θα εισπραττουν 250€ το χρονο! δλδ οσο ενα μηνιατικο ΕΕΕ. Η μανα μου ηδη ψαχνει τροπους να τα επενδυσει Καλα κατσε να κανει αυτα που εταξε τον περασμενο σεπτεβρη, για αυξησεις σε κεα επιδομα ενοικιου και α21. Μαιο μπαινουμε την αλλη βδομαδα, 8 μηνες περασαν.
GREGORYMO Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 10 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε Εντωμεταξυ απο χτες οι συνταξιουχοι(οχι ολοι, μονο οι φτωχοι) πανηγυριζουν. Εμαθαν οτι καθε Νοεμβριο θα εισπραττουν 250€ το χρονο! δλδ οσο ενα μηνιατικο ΕΕΕ. Η μανα μου ηδη ψαχνει τροπους να τα επενδυσει Θα είναι για ΚΑΘΕ χρόνο 6 ώρες πριν, sonikk είπε Ποια άλλη χαρτουρα χρειάζεται για το Κέα εκτός από έναν λογαριασμό ΔΕΚΟ όταν μένεις σε δικό σου σπίτι; Το σπίτι πρέπει να είναι απαραίτητα στο όνομα σου; Την αίτηση μπορείς να την κάνεις και μόνο σου ηλεκτρονικά ή πρέπει να πας σε κέντρο κοινότητας του δήμου; Σε ΠΟΙΑΝΟΥ το όνομα είναι? Ενοικιάζεις?
black_field Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 6 ώρες πριν, sonikk είπε Ποια άλλη χαρτουρα χρειάζεται για το Κέα εκτός από έναν λογαριασμό ΔΕΚΟ όταν μένεις σε δικό σου σπίτι; Το σπίτι πρέπει να είναι απαραίτητα στο όνομα σου; Την αίτηση μπορείς να την κάνεις και μόνο σου ηλεκτρονικά ή πρέπει να πας σε κέντρο κοινότητας του δήμου; Την αίτηση μπορείς να την κάνεις μόνος ηλεκτρονικά, αλλά αν σου παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα (πχ δεν είναι το ρεύμα στο όνομα σου) τότε σου βγάζει μήνυμα ότι πρέπει να πας στο Κέντρο Κοινότητας για να στο φτιάξουν. Αυτό που ήθελα να τονίσω ήταν ότι στο Κέντρο Κοινότητας δεν πας μόνο με ένα λογαριασμό ΕΥΔΑΠ ας πούμε, πρέπει να προσκομίσεις όλα τα δικαιολογητικά για να φτιάξουν την αίτηση από την αρχή. Δεν έχουν πρόσβαση στην αίτηση σου την ηλεκτρονική για να μπουν να κάνουν διορθώσεις. 1 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Θα είναι για ΚΑΘΕ χρόνο κι εγω τι ειπα? "καθε Νοεμβριο". Οι φτωχοι συνταξιουχοι θα περιμενουν καθε Νοεμβριο για να ειπραξουν οσο ενα μηνιατικο ΕΕΕ. Εχουν ηδη ανοιξει σαμπανιες 👍 9 ώρες πριν, sonikk είπε Ποια άλλη χαρτουρα χρειάζεται για το Κέα εκτός από έναν λογαριασμό ΔΕΚΟ όταν μένεις σε δικό σου σπίτι; Το σπίτι πρέπει να είναι απαραίτητα στο όνομα σου; Πως γινεται να εχεις δικο σου σπιτι αλλα να ειναι στο ονομα αλλου? 5 ώρες πριν, fastnq2 είπε Καλα κατσε να κανει αυτα που εταξε τον περασμενο σεπτεβρη, για αυξησεις σε κεα............ οι αυξησεις στο κεα θα συνοδευτουν με το κοψιμο 2/10 δικαιουχων, συμφωνα με τους υπολογισμους τους. Θα ελεγχονται λεει καταθεσεις, πραγμα που θα εχει τεραστιες συνεπειες. Θελω να ελπζω πως οταν πραγματοποιηθει η μεταβαση απο τα 216 στα 250€, η αυξηση θα δοθει αναδρομικα απο 1/1. Επεξ/σία 23 Απριλίου από fitsoulas2024
GREGORYMO Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 4 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε Θελω να ελπζω πως οταν πραγματοποιηθει η μεταβαση απο τα 216 στα 250€, η αυξηση θα δοθει αναδρομικα απο 1/1. Αυτό το αποκλείω
Dafni1970 Δημοσ. 25 Απριλίου Δημοσ. 25 Απριλίου (επεξεργασμένο) Στις 23/4/2025 στις 1:14 ΠΜ, Krusty είπε Νομίζω πρέπει να κλείσεις ραντεβού αν χρειαστεί, με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου όπου ανήκεις. Εξάλλου εκεί στο μητρώο τους θα έχουν και το όνομα της μητέρας σου. Μπορεί να σου ζητήσουν πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης, αφού δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα. Επομένως, αφού δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα, είσαι συγκληρονόμος στο σπίτι εξ αδιαθέτου ως πρώτης τάξεως συγγενής. Το πιστοποιτικό δημοσίευσης ή μη της διαθήκης είναι το ίδιο χαρτί. Κοιτάνε τα ειρηνοδικεία αν υπάρχει δημοσιευμένη διαθήκη και απαντάνε σχετικά. Γίνεται και ηλεκτρονικά και μέσω ΚΕΠ. Θέλει 5 ευρώ ηλεκτρονικό παράβολο και λήγει σε λίγους μήνες. Οι δικηγόροι μερίκες φορές αργούν να κοιτάξουν αν δημοσιεύθηκε η διαθήκη και να πάρουν τον αριθμό της δημοσίευσης. Θέλουν υπενθύμιση. Μιλησα με την δικηγορινα και μου ειπε οτι απο εβδομαδα θα ξεκινησει την διαδικασια αλλα η δημοσιευση διαθηκης θα γινει απο σεπτεμβρη και βλεπουμε, ειναι λογικο τοσος καιρος;; Επειδη ειμαι ασχετη η δημοσιευση δεν ειναι απο την ωρα που καταθετεις τα δικαιολογιτικα, η τα καταθετεις και περιμενεις να γινει δημοσιευση;; Γιατι απο οτι καταλαβα ρωταγα και μου ειπε θα καταθεσω τα χαρτια και απο 'κει και περα δεν ειναι στο χερι μας και θα παρει καιρο και μου ελεγε κατι για συμβολαιογραφους οτι εχουν πολλες υποθεσεις και διαφορα τετοια.. μπορω να καταθεσω μονη μου τα δικαιολογητικα για δημοσιευση διαθηκης χωρις δικηγορο;; Και αν παω στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου πιστευετε θα βγαλω ακρη με οτι χαρτια εχω η να με κατατοπισουν να ξερω τι να κανω, θα σχοληθουν δηλαδη γιατι εχω ασχημες εμπειριες με κατι τετοιες υπηρεσιες... η να περιμενω να εχω ολα τα χαρτια να ειμαι σιγουρη;; Επεξ/σία 25 Απριλίου από Dafni1970
MariaLog Δημοσ. 25 Απριλίου Δημοσ. 25 Απριλίου On 23/04/2025 at 14:28, fitsoulas2024 said: Πως γινεται να εχεις δικο σου σπιτι αλλα να ειναι στο ονομα αλλου? Δωρεάν παραχώρηση κυρίας κατοικίας μέχρι 200 μ2 σε ανιόντες και κατιόντες Α΄βαθμού εξ αίματος ή εξ αγχιστείας. Ο δεχόμενος την παραχώρηση (παραχωρησιούχος) έχει τεκμήριο διαβίωσης για την χρήση της δωρεάν παραχώρησης που δέχεται.
Neptu Δημοσ. 25 Απριλίου Δημοσ. 25 Απριλίου Στις 23/4/2025 στις 12:22 ΠΜ, fitsoulas2024 είπε Εντωμεταξυ απο χτες οι συνταξιουχοι(οχι ολοι, μονο οι φτωχοι) πανηγυριζουν. Εμαθαν οτι καθε Νοεμβριο θα εισπραττουν 250€ το χρονο! δλδ οσο ενα μηνιατικο ΕΕΕ. Η μανα μου ηδη ψαχνει τροπους να τα επενδυσει Κατα καιρούς έχουν δωθεί διάφορα επιδόματα, αυξήσεις (πχ κατώτατος), πείτε τα όπως θέλετε. Σε όλες τις περιπτώσεις, μα σε όλες όμως χωρίς ούτε μια εξαίρεση, διαβάζουμε τα ίδια ειρωνικά σχόλια. Σιγά τα λεφτά, μια τυρόπιτα την ημέρα είναι, ούτε για έναν καφέ δε φτάνουν... και άλλα τέτοια ευφάνταστα σχόλια. Αυτά όταν είναι να πάρουμε, γιατί όταν είναι να δώσουμε φέρνουμε την καταστροφή ακόμα και για 0,6€ το μήνα. τότε είναι μεγάλο το ποσό και μας βάζει μέσα. Όσα και να πάρουμε ποτέ δεν είναι αρκετά, αλλά όσα και να δώσουμε πάντα θα είναι πολλά. Έχουμε πλάκα, δε μπορώ να πω.
fitsoulas2024 Δημοσ. 25 Απριλίου Δημοσ. 25 Απριλίου 4 λεπτά πριν, Neptu είπε Κατα καιρούς έχουν δωθεί διάφορα επιδόματα, αυξήσεις (πχ κατώτατος), πείτε τα όπως θέλετε. Σε όλες τις περιπτώσεις, μα σε όλες όμως χωρίς ούτε μια εξαίρεση, διαβάζουμε τα ίδια ειρωνικά σχόλια. Σιγά τα λεφτά, μια τυρόπιτα την ημέρα είναι, ούτε για έναν καφέ δε φτάνουν... και άλλα τέτοια ευφάνταστα σχόλια. Αυτά όταν είναι να πάρουμε, γιατί όταν είναι να δώσουμε φέρνουμε την καταστροφή ακόμα και για 0,6€ το μήνα. τότε είναι μεγάλο το ποσό και μας βάζει μέσα. Όσα και να πάρουμε ποτέ δεν είναι αρκετά, αλλά όσα και να δώσουμε πάντα θα είναι πολλά. Έχουμε πλάκα, δε μπορώ να πω. πλακα ειναι οταν προσπαθουμε να δικαιολογησουμε τα ψιχουλα που δινουν οι "μαζι τα φαγαμε". Σοβαρα πιστευεις οτι αυτο το επικοινωνιακο κολπο του προσεχους... Νοεμβριου αξιας οσο μια δοση κεα, και μονο εφοσον ξεπερνας τους κόφτες, ειναι σοβαρη ενισχυση? 28 λεπτά πριν, MariaLog είπε Δωρεάν παραχώρηση κυρίας κατοικίας μέχρι 200 μ2 σε ανιόντες και κατιόντες Α΄βαθμού εξ αίματος ή εξ αγχιστείας. Ο δεχόμενος την παραχώρηση (παραχωρησιούχος) έχει τεκμήριο διαβίωσης για την χρήση της δωρεάν παραχώρησης που δέχεται. τι ισχυει για το κεα?
Krusty Δημοσ. 25 Απριλίου Δημοσ. 25 Απριλίου 53 λεπτά πριν, Dafni1970 είπε Μιλησα με την δικηγορινα και μου ειπε οτι απο εβδομαδα θα ξεκινησει την διαδικασια αλλα η δημοσιευση διαθηκης θα γινει απο σεπτεμβρη και βλεπουμε, ειναι λογικο τοσος καιρος;; Επειδη ειμαι ασχετη η δημοσιευση δεν ειναι απο την ωρα που καταθετεις τα δικαιολογιτικα, η τα καταθετεις και περιμενεις να γινει δημοσιευση;; Γιατι απο οτι καταλαβα ρωταγα και μου ειπε θα καταθεσω τα χαρτια και απο 'κει και περα δεν ειναι στο χερι μας και θα παρει καιρο και μου ελεγε κατι για συμβολαιογραφους οτι εχουν πολλες υποθεσεις και διαφορα τετοια.. μπορω να καταθεσω μονη μου τα δικαιολογητικα για δημοσιευση διαθηκης χωρις δικηγορο;; Και αν παω στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου πιστευετε θα βγαλω ακρη με οτι χαρτια εχω η να με κατατοπισουν να ξερω τι να κανω, θα σχοληθουν δηλαδη γιατι εχω ασχημες εμπειριες με κατι τετοιες υπηρεσιες... η να περιμενω να εχω ολα τα χαρτια να ειμαι σιγουρη;; Η φράση 'θα ξεκινήσει την διαδικασία' μου ακούγεται κάπως... Δύο-τρία χαρτιά θα καταθέσει στο Ειρηνοδικείο, αφού έχει κάτσει μισή ώρα περίπου σε μια ουρά. Έπρεπε να το είχε κάνει ήδη, αφού ξέρει το πρόβλημα σου. Οντως αργεί πολύ (μήνες) να πάρει αριθμό δημοσίευσης η διαθήκη. Η κοινωνική υπηρεσία είναι η δουλειά της για τέτοια θέματα κωλύματος στο ΚΕΑ. Αν τους προτίνεις εσύ μάλιστα την λύση εξ αδιαθέτου μέχρι να βγει ο αριθμός της δημοσίευσης, τότε ίσως το δεχθούν και να μην χάσεις μήνες. Αλλιώς για να δηλώσεις ότι φιλοξενείς τον αδελφό σου, πρεπει να περιμένεις την επόμενη φορολογική δήλωση. Στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου νομίζω έχουν κοινωνικούς λειτουργούς, οπότε δεν θα πετύχεις και κανέναν αναίσθητο. 1
alexander098 Δημοσ. 25 Απριλίου Δημοσ. 25 Απριλίου 7 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε πλακα ειναι οταν προσπαθουμε να δικαιολογησουμε τα ψιχουλα που δινουν οι "μαζι τα φαγαμε". Σοβαρα πιστευεις οτι αυτο το επικοινωνιακο κολπο του προσεχους... Νοεμβριου αξιας οσο μια δοση κεα, και μονο εφοσον ξεπερνας τους κόφτες, ειναι σοβαρη ενισχυση? τι ισχυει για το κεα? Για το Κέα πρέπει να φαίνεται στη τελευταία φορολογική δήλωση η δωρεάν παραχώρηση. Και στη δωρεάν παραχώρηση η παροχή ρεύματος δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεται στο όνομα του παραχωρησιουχου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα