GREGORYMO Δημοσ. 5 Μαϊου Δημοσ. 5 Μαϊου 27 λεπτά πριν, sonikk είπε Ξέρει κάποιος πως υπολογίζεται το όριο καταθέσεων για το ΕΕΕ; Από την φορολογική δήλωση αντλούνται τα στοιχεία για τις καταθέσεις όσον αφορά το ΕΕΕ; Αίτηση κάνεις και ότι γίνει
fitsoulas2024 Δημοσ. 5 Μαϊου Δημοσ. 5 Μαϊου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, sonikk είπε Ξέρει κάποιος πως υπολογίζεται το όριο καταθέσεων για το ΕΕΕ; Από την φορολογική δήλωση αντλούνται τα στοιχεία για τις καταθέσεις όσον αφορά το ΕΕΕ; Nαι, συμφωνα με τον τυπο που εχουν και τα μεχρι στιγμης ισχυοντα, εαν εχεις τοκους <25€ το παιρνεις. Απο τη δηλωση φυσικα αντλουν τα στοιχεια. Η δηλωση μονο τοκους αναφερει, οχι καταθεσεις. 9 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Το επίδομα ανεργίας είναι εμπόδιο στο ΚΕΑ? Δε νομιζω, αλλα δε μπορω να το πω και με βεβαιοτητα. Δε παιρνω τετοιο επιδομα. Επεξ/σία 5 Μαϊου από fitsoulas2024
Dafni1970 Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου Στις 29/4/2025 στις 12:57 ΠΜ, Krusty είπε Στο φορολογικό μητρώο μπορείς και τώρα να δηλώσεις που μένεις. Αν μπορείς να αλλάξεις και το όνομα στην ΔΕΗ, κάνε ύστερα την αίτηση ΚΕΑ μόνη σου χωρίς να ανακατεύεις πλέον την κοινωνική υπηρεσία ή ΚΕΠ για προφανείς λόγους. Ίσως δικαιωθείς το ΚΕΑ μονο εσύ έτσι και όχι το νοικοκυριό με τον αδελφό σου. Αλλιώς όπως στα είπαν στην κοινωνική υπηρεσία. Ελπίζω να κατέθεσε την δημοσιοποίηση η δικηγορίνα σου. Ο λογιστής μάλλον δεν μπορεί να κάνει τίποτα με νόμιμα μέσα. Καλησπερα και παλι! Μπηκα σημερα στο συστημα για επιδομα κεα μιας και ηρθε ο λογαριασμος της δεη στο ονομα μου και παρατηρησα τα δυο τελευταια νουμερα ηταν 03 ενω εγω εβαζα 02 μου εξηγησαν οτι καθε φορα που γινεται αλλαγη του ονοματος αλλαζει το τελευταιο νουμερο οποτε μου εβγαζε λαθος. Συμπληρωσα τα σωστα νουμερα της δεη και μετα μου εβγαλε μηνυμα οτι ειναι υποχρεωτικη η αντικειμενικη αξια του σπιτιου ενω πριν μου εβγαζε βαρυτητα 300 και να απευθυνθω στον δημο. Οποτε εβαλα και την αντικειμενικη αξια του σπιτιου εκανα ελεγχο και αποθηκευση και δεν βγαζει πλεον καμμια επισημανση. Αν κανω υποβολη θα περασει;; 🤑🤑🤑
GREGORYMO Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου 1 ώρα πριν, Dafni1970 είπε Καλησπερα και παλι! Μπηκα σημερα στο συστημα για επιδομα κεα μιας και ηρθε ο λογαριασμος της δεη στο ονομα μου και παρατηρησα τα δυο τελευταια νουμερα ηταν 03 ενω εγω εβαζα 02 μου εξηγησαν οτι καθε φορα που γινεται αλλαγη του ονοματος αλλαζει το τελευταιο νουμερο οποτε μου εβγαζε λαθος. Συμπληρωσα τα σωστα νουμερα της δεη και μετα μου εβγαλε μηνυμα οτι ειναι υποχρεωτικη η αντικειμενικη αξια του σπιτιου ενω πριν μου εβγαζε βαρυτητα 300 και να απευθυνθω στον δημο. Οποτε εβαλα και την αντικειμενικη αξια του σπιτιου εκανα ελεγχο και αποθηκευση και δεν βγαζει πλεον καμμια επισημανση. Αν κανω υποβολη θα περασει;; 🤑🤑🤑 Κάνε και ότι γίνει
Dafni1970 Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου Στις 6/5/2025 στις 6:28 ΜΜ, GREGORYMO είπε Κάνε και ότι γίνει Εκανα και εγκριθηκε 😁 Ελπιζω να μην υπαρχει κατι λαθος απο την στιγμη που εγκριθηκε γιατι διαβασα σε μια σελιδα https://www.taxheaven.gr/circulars/25536/erwthseis-kai-apanthseis οτι... <<Θάνατος φιλοξενούντα 24. Έχουμε την περίπτωση κάποιων που φιλοξενούνταν το 2015, και ο ιδιοκτήτης απεβίωσε το 2016. Μπορεί ο φιλοξενούμενος να κάνει αίτηση, αφού ακόμα στο σύστημα φαίνεται ως φιλοξενούμενος; Μπορεί, αρκεί να προσκομίσει τα δικαιολογητικά που τεκμηριώνουν την κατάσταση που περιγράφετε (ληξιαρχική πράξη θανάτου του ιδιοκτήτη) και στο επόμενο Ε1 να αποτυπώνεται η αλλαγή.>> και για την φιλοξενια.. <<Περιπτώσεις Φιλοξενίας 7. Αιτήσεις όταν υπάρχει φιλοξενία γίνονται μόνο από το Δήμο ή και από το ΚΕΠ; Αιτήσεις όταν υπάρχει φιλοξενία γίνονται και από το Δήμο και από το ΚΕΠ. Ωστόσο, σε περίπτωση που απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικού/ων που να τεκμηριώνει οποιοδήποτε στοιχείο δεν προκύπτει από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, αυτό/ά προσκομίζεται/ονται αποκλειστικά στους Δήμους (τα ΚΕΠ δεν παραλαμβάνουν δικαιολογητικά). 8. Αν έχει δηλώσει μόνο ο ένας ότι φιλοξενείται και αυτός που τον φιλοξενεί δεν το έχει δηλώσει συνεχίζουμε την αίτηση; Ναι. Σε περίπτωση που η φιλοξενία έχει δηλωθεί στο Ε1 του φιλοξενούμενου και υπάρχει και υπογεγραμμένο έντυπο συναίνεσης, η αίτηση συνεχίζεται κανονικά.>> Οποτε αφου εγκριθηκε στην επομενη δηλωση λογικα θα φανει σαν κυρια κατοικια και αν δηλωσω και τον αδερφο μου σαν φιλοξενουμενο γιατι τωρα δεν μου βγαζει καποιο εντυπο συναινεσης ισως γιατι στην φορολογικη δηλωση του 24 ημουν και εγω φιλοξενουμενη και ισως πρεπει να παω στον δημο να μην περιμενω για μετα το καλοκαιρι αλλα αν δεν γινει κατι μου ειπε και ο λογιστης αν μεσα στο εξαμηνο εχει την δημοσιευση διαθηκης μπορει να μου φτιαξει κατι δικαιολογιτικα, οποτε ειμαι αισιοδοξη.. Και να προσθεσω οτι δοκιμασα να υποβαλω και αιτημα για ΚΟΤ -Α και μεσω κεα εγκριθηκε και αυτο 😁 Ελπιζω να πανε ολα καλα και να μην εχω τρεξιμο στο μελλον... 2 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 11 λεπτά πριν, Dafni1970 είπε Εκανα και εγκριθηκε 😁 Ελπιζω να μην υπαρχει κατι λαθος απο την στιγμη που εγκριθηκε γιατι ........................ Απο τη στιγμη που εγκριθηκε εισαι εξασφαλισμενος για το επομενο 6μηνο 🤑 Αυτα που λενε περι τακτικων διασταυρωσεων κλπ ειναι παραμυθια της χαλιμας. 1 1
GREGORYMO Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 8 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε Απο τη στιγμη που εγκριθηκε εισαι εξασφαλισμενος για το επομενο 6μηνο 🤑 Αυτα που λενε περι τακτικων διασταυρωσεων κλπ ειναι παραμυθια της χαλιμας. Οι πιθανότητες είναι πολύ χαμηλές. Το πολύ πολύ να της τα πάρουν πίσω. Δώρο είναι
Krusty Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου (επεξεργασμένο) @Dafni1970 Συμφωνώ με τον fitsoula. Από την στιγμή που εγκρίθηκε ηλεκτρονικά μην περιμένεις υπάλληλος να ασχοληθεί με εσένα χάνοντας εργατοώρες κατά 95%, εκτός αν καρφωθείς μόνη σου σε αυτούς. Πχ συγγενικό μου πρόσωπο δεν έχει όλο το σπίτι της μόνη της. Άρα οι άλλοι συνιδιοκτήτες της παραχωρούν οικεία με το ποσοστό τους. Δεν το έχουμε δηλώσει ποτέ αυτό σε φορολογική δήλωση. Δεν είχε κανένα πρόβλημα ούτε στην δήλωση της, ουτε στο ΚΕΑ εδώ και χρόνια. Μάλιστα η λογιστρια είχε βάλει στην δήλωση του αδελφού της κατά λάθος ότι μένει μαζί της! Δεν τρέχει τίποτα, αφού στο μητρώο τον είχε σωστά ότι έμενε αλλού. Κατά τα άλλα είσαι αδικημένη γιατί ακόμα και χωρίς χαρτιά, νομικά είσαι ήδη κληρονόμος εξ αδιαθέτου και θα έπρεπε να πληρώνεται κι ο αδελφός σου. Στις ειδήσεις είπαν θα καταργηθεί η μετά θάνατον δημοσίευση ιδιόχειρης διαθήκης από δικηγόρο, που κάνει μήνες. Θα ισχύει μόνο η δημοσίευση διαθήκης από συμβολαιογράφο που εν ζωή είχε πάει ο κληροδότησε και αυτή θα δημοσιεύεται μέσα σε 2 εβδομάδες το πολύ από την κατάθεση της. Επεξ/σία 8 Μαϊου από Krusty 2
sonikk Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Krusty είπε @Dafni1970 Συμφωνώ με τον fitsoula. Από την στιγμή που εγκρίθηκε ηλεκτρονικά μην περιμένεις υπάλληλος να ασχοληθεί με εσένα χάνοντας εργατοώρες κατά 95%, εκτός αν καρφωθείς μόνη σου σε αυτούς. Πχ συγγενικό μου πρόσωπο δεν έχει όλο το σπίτι της μόνη της. Άρα οι άλλοι συνιδιοκτήτες της παραχωρούν οικεία με το ποσοστό τους. Δεν το έχουμε δηλώσει ποτέ αυτό σε φορολογική δήλωση. Δεν είχε κανένα πρόβλημα ούτε στην δήλωση της, ουτε στο ΚΕΑ εδώ και χρόνια. Μάλιστα η λογιστρια είχε βάλει στην δήλωση του αδελφού της κατά λάθος ότι μένει μαζί της! Δεν τρέχει τίποτα, αφού στο μητρώο τον είχε σωστά ότι έμενε αλλού. Κατά τα άλλα είσαι αδικημένη γιατί ακόμα και χωρίς χαρτιά, νομικά είσαι ήδη κληρονόμος εξ αδιαθέτου και θα έπρεπε να πληρώνεται κι ο αδελφός σου. Στις ειδήσεις είπαν θα καταργηθεί η μετά θάνατον δημοσίευση ιδιόχειρης διαθήκης από δικηγόρο, που κάνει μήνες. Θα ισχύει μόνο η δημοσίευση διαθήκης από συμβολαιογράφο που εν ζωή είχε πάει ο κληροδότησε και αυτή θα δημοσιεύεται μέσα σε 2 εβδομάδες το πολύ από την κατάθεση της. Αυτό που έγραψες και σημείωσα με bold δεν το πολύ κατάλαβα. Δηλαδή μένει κάποιος με άλλους αλλά όχι σε δικό του σπίτι που δεν το δηλώνει στην φορολογική δήλωση του αλλά τον δηλώνουν οι άλλοι στην φορολογική τους δήλωση ως φιλοξενουμενο και έτσι λαμβάνει το Κέα; Επεξ/σία 8 Μαϊου από sonikk
GREGORYMO Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 31 λεπτά πριν, sonikk είπε Αυτό που έγραψες και σημείωσα με bold δεν το πολύ κατάλαβα. Δηλαδή μένει κάποιος με άλλους αλλά όχι σε δικό του σπίτι που δεν το δηλώνει στην φορολογική δήλωση του αλλά τον δηλώνουν οι άλλοι στην φορολογική τους δήλωση ως φιλοξενουμενο και έτσι λαμβάνει το Κέα; ΟΧΙ
fitsoulas2024 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 12 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Οι πιθανότητες είναι πολύ χαμηλές. Το πολύ πολύ να της τα πάρουν πίσω. Oxι, να παρουν πισω δε γινεται. Στις οδηγιες λεει οτι θα διακοψουν τη χρηματοδοτηση και θα πρεπει να επιστραφουν τα "αχρεωστητως καταβληθεντα" για να μπορεσει ο φορολογουμενος να ξαναπαρει το επιδομα στο μελλον. 49 λεπτά πριν, sonikk είπε μένει κάποιος με άλλους αλλά όχι σε δικό του σπίτι που δεν το δηλώνει στην φορολογική δήλωση του αλλά τον δηλώνουν οι άλλοι στην φορολογική τους δήλωση ως φιλοξενουμενο και έτσι λαμβάνει το Κέα; οι φιλοξενουμενοι δεν παιρνουν
GREGORYMO Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου 1 ώρα πριν, fitsoulas2024 είπε Oxι, να παρουν πισω δε γινεται. Στις οδηγιες λεει οτι θα διακοψουν τη χρηματοδοτηση και θα πρεπει να επιστραφουν τα "αχρεωστητως καταβληθεντα" για να μπορεσει ο φορολογουμενος να ξαναπαρει το επιδομα στο μελλον. οι φιλοξενουμενοι δεν παιρνουν Αυτό εννοώ περιληπτικά
Krusty Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, sonikk είπε Αυτό που έγραψες και σημείωσα με bold δεν το πολύ κατάλαβα. Δηλαδή μένει κάποιος με άλλους αλλά όχι σε δικό του σπίτι που δεν το δηλώνει στην φορολογική δήλωση του αλλά τον δηλώνουν οι άλλοι στην φορολογική τους δήλωση ως φιλοξενουμενο και έτσι λαμβάνει το Κέα; Όχι. Δικαιούται το ΚΕΑ νόμιμα. Μένει μόνη της. Η φορολογική της δήλωση όμως λόγω απλότητας, βιασύνης ή άγνοιας της λογιστριας δεν αναφέρει πουθενά ότι ο αδελφός της, της παραχωρεί το ποσοστό του στην κυριότητα του σπιτιού για να μείνει μόνη της. Επίσης πιο παλιά, ήταν κατα λάθος δηλωμένος ο αδελφός της στην δικιά του δήλωση, ότι μένει στο ίδιο σπίτι. Δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα γιατί στο μητρώο ήταν σωστά δηλωμένος που μένει. Και προσυμπληρωμένη η σύσταση νοικοκυριού στο ΚΕΑ ήταν ένα άτομο. Επεξ/σία 9 Μαϊου από Krusty 1
sonikk Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου 39 λεπτά πριν, Krusty είπε Όχι. Δικαιούται το ΚΕΑ νόμιμα. Μένει μόνη της. Η φορολογική της δήλωση όμως λόγω απλότητας, βιασύνης ή άγνοιας της λογιστριας δεν αναφέρει πουθενά ότι ο αδελφός της, της παραχωρεί το ποσοστό του στην κυριότητα του σπιτιού για να μείνει μόνη της. Επίσης πιο παλιά, ήταν κατα λάθος δηλωμένος ο αδελφός της στην δικιά του δήλωση, ότι μένει στο ίδιο σπίτι. Δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα γιατί στο μητρώο ήταν σωστά δηλωμένος που μένει. Και προσυμπληρωμένη η σύσταση νοικοκυριού στο ΚΕΑ ήταν ένα άτομο. Πώς παραχωρείται και δηλώνεται το ποσοστό ενός σπιτιού όταν υπάρχουν δύο αδέρφια και αποθανόντες γονείς που δεν έκαναν διαθήκη; Εννοώ έστω ότι υπάρχουν δύο αδέρφια με γονείς θανόντες. Ο ένας αδερφός παντρεμένος και μένει αλλου και δηλώνει το σπίτι που μένει οντας παντρεμένος. Ο άλλος αδερφός άγαμος και μένει στο πατρικό που τους άφησαν οι γονείς αλλά χωρίς κάποια διαθήκη κλπ. Ο άγαμος αδερφός τι χρειάζεται να κάνει για να πάρει Κέα;Απλά να δηλώσει την διεύθυνση του πατρικου μαζί με εναν λογαριασμό νερού;
GREGORYMO Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου 20 λεπτά πριν, sonikk είπε Πώς παραχωρείται και δηλώνεται το ποσοστό ενός σπιτιού όταν υπάρχουν δύο αδέρφια και αποθανόντες γονείς που δεν έκαναν διαθήκη; Εννοώ έστω ότι υπάρχουν δύο αδέρφια με γονείς θανόντες. Ο ένας αδερφός παντρεμένος και μένει αλλου και δηλώνει το σπίτι που μένει οντας παντρεμένος. Ο άλλος αδερφός άγαμος και μένει στο πατρικό που τους άφησαν οι γονείς αλλά χωρίς κάποια διαθήκη κλπ. Ο άγαμος αδερφός τι χρειάζεται να κάνει για να πάρει Κέα;Απλά να δηλώσει την διεύθυνση του πατρικου μαζί με εναν λογαριασμό νερού; ΑΦΟΥ ΔΕΝ υπάρχει διαθήκη το σπίτι ανήκει στα 2 αδέρφια 50-50%. Οπότε ο αδελφός που ΔΕΝ μένει παραχωρεί στον άλλο το 50% που έχει. Ο παραχωρων έχει τεκμαρτό 3% της αντικειμενικής και αυτός που μένει τεκμήριο κατοικίας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα