Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 23/6/2025 στις 9:08 ΠΜ, ellat είπε

Σε περιπτωση που στην αιτηση του ΚΕΑ δηλωσω εργαζομενος , ενω δεν ειμαι  , υπαρχει περιπτωση οι υπηρεσιες να ψαξουν και να βρουν οτι δεν εργαζομαι ,και  να μη μου το εγκρινουν , η να το εγκρινουν και αργοτερα να ζητησουν πισω τα επιδοματα ως αχρεωστητως καταβληθεντα ;

Μα δεν ειναι υποχρεωτικο να εργαζεσαι για να εγκριθει το ΚΕΑ. Καθε αλλο, αν εργαζεσαι τοτε θα εχεις εισοδημα και δε θα δικαιουσαι.

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

Μα δεν ειναι υποχρεωτικο να εργαζεσαι για να εγκριθει το ΚΕΑ. Καθε αλλο, αν εργαζεσαι τοτε θα εχεις εισοδημα και δε θα δικαιουσαι.

Στην πραγματικοτητα ειμαι ανεργος. Αν  ομως στην αιτηση  δηλώσω άνεργος πρέπει υποχρεωτικά να γραφτω στον ΟΑΕΔ, αλλιώς δεν εγκρίνετε το ΚΕΑ, και εγώ για δικούς μου λόγους δεν θέλω να γραφτώ στον ΟΑΕΔ, γι αυτό θέλω να δηλώσω ότι εργαζομαι ενώ στην πραγματικότητα δεν εργαζομαι.

• Haha 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, ellat είπε

Στην πραγματικοτητα ειμαι ανεργος. Αν  ομως στην αιτηση  δηλώσω άνεργος πρέπει υποχρεωτικά να γραφτω στον ΟΑΕΔ, αλλιώς δεν εγκρίνετε το ΚΕΑ, και εγώ για δικούς μου λόγους δεν θέλω να γραφτώ στον ΟΑΕΔ

αν ειναι ετσι τοτε ελπιζω οι λογοι αυτοι να ειναι πιο προσοδοφοροι απο τα 2700/3150€ που χανεις το χρονο

Δημοσ.
6 ώρες πριν, ellat είπε

Στην πραγματικοτητα ειμαι ανεργος. Αν  ομως στην αιτηση  δηλώσω άνεργος πρέπει υποχρεωτικά να γραφτω στον ΟΑΕΔ, αλλιώς δεν εγκρίνετε το ΚΕΑ, και εγώ για δικούς μου λόγους δεν θέλω να γραφτώ στον ΟΑΕΔ, γι αυτό θέλω να δηλώσω ότι εργαζομαι ενώ στην πραγματικότητα δεν εργαζομαι.

Μα αν δεν κάνω λάθος και ας με διορθώσει κάποιος για να πάρει κάποιος το Κέα μπορεί να εργάζεται αλλά το όριο εισοδήματος του να είναι μέχρι 5800 ευρώ.

Κάνω λάθος;

Δημοσ.

Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ όπως λέγεται κανονικά), στην ουσία σου συμπληρώνει το όποιο εισόδημα έχεις μέχρι να φτάσει στο ελάχιστο ποσό που έχει οριστεί, το οποίο είναι σήμερα 216 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό (σε εξαμηνιαία βάση το υπολογίζουν στον ΟΠΕΚΑ). 

Δηλαδή αν έχεις 0 ευρώ εισόδημα, θα πάρεις 216 ευρώ το μήνα.  Αν έχεις όμως 100 ευρώ εισόδημα από εργασία, θα σου εγκριθούν μόνο 116 ευρώ ανά μήνα.  

Το ανώτατο όριο εισοδήματος για μονοπρόσωπο νοικοκυριό είναι 6*216=1296 ευρώ το εξάμηνο!  Το 5832 είναι το ανώτατο όριο εισοδήματος για πολυπρόσωπο νοικοκυριό ανεξαρτήτως αριθμού μελών.   Που αν έχει φτάσει αυτό το όριο το νοικοκυριό δε θα πάρει τίποτα φυσικά.  

πηγή: https://opeka.gr/elachisto-engyimeno-eisodima/

9 ώρες πριν, ellat είπε

Το ΚΕΑ θα κοιτάξει αυτόματα τη φορολογική σου δήλωση για να δει αν έχεις εισοδήματα.  Πιστεύω θα βγάλει κωδικό λάθους αν δηλώσεις εργαζόμενος και δεν έχεις εισόδημα.  Μπορείς να το δοκιμάσεις στην πλατφόρμα χωρίς να οριστικοποιήσεις την αίτηση.  Πάντως διασταυρώσεις  όντως κάνουν, και σήμερα που είναι όλα σε τέτοιο βαθμό ηλεκτρονικά δύσκολο το βλέπω να περάσει και τετοιο στο ντούκου.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, black_field είπε

Το ΚΕΑ θα κοιτάξει αυτόματα τη φορολογική σου δήλωση για να δει αν έχεις εισοδήματα.  Πιστεύω θα βγάλει κωδικό λάθους αν δηλώσεις εργαζόμενος και δεν έχεις εισόδημα.

Mπορεις να εγινε εργαζομενος τωρα, η φορ. δηλωση λεει τα περσινα εισοδηματα.

16 ώρες πριν, sonikk είπε

Μα αν δεν κάνω λάθος και ας με διορθώσει κάποιος για να πάρει κάποιος το Κέα μπορεί να εργάζεται αλλά το όριο εισοδήματος του να είναι μέχρι 5800 ευρώ.

Οπως λεει ο φιλος απο πανω, τα 5800 ειναι το max για πολυπροσωπο νοικοκυριο, σιγα μη διναν επιδομα σε οποιον βγαζει 500€ το μηνα 😀

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

Mπορεις να εγινε εργαζομενος τωρα, η φορ. δηλωση λεει τα περσινα εισοδηματα.

Οπως λεει ο φιλος απο πανω, τα 5800 ειναι το max για πολυπροσωπο νοικοκυριο, σιγα μη διναν επιδομα σε οποιον βγαζει 500€ το μηνα 😀

Ναι για πολυπρόσωπο...Δεν τον διευκρίνισα..έχεις δίκιο.

Το όριο για μόνο πρόσωπο νοικοκυριό νομίζω είναι τα διακόσια ευρώ.

Αλλά και εκατό να δηλώνεις μηνιαίως ως εισοδημα σου βάζουν ως Κέα αλλά 100.

Επεξ/σία από sonikk
Δημοσ.
23 ώρες πριν, black_field είπε

Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ όπως λέγεται κανονικά), στην ουσία σου συμπληρώνει το όποιο εισόδημα έχεις μέχρι να φτάσει στο ελάχιστο ποσό που έχει οριστεί, το οποίο είναι σήμερα 216 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό (σε εξαμηνιαία βάση το υπολογίζουν στον ΟΠΕΚΑ). 

Δηλαδή αν έχεις 0 ευρώ εισόδημα, θα πάρεις 216 ευρώ το μήνα.  Αν έχεις όμως 100 ευρώ εισόδημα από εργασία, θα σου εγκριθούν μόνο 116 ευρώ ανά μήνα.  

Το ανώτατο όριο εισοδήματος για μονοπρόσωπο νοικοκυριό είναι 6*216=1296 ευρώ το εξάμηνο!  Το 5832 είναι το ανώτατο όριο εισοδήματος για πολυπρόσωπο νοικοκυριό ανεξαρτήτως αριθμού μελών.   Που αν έχει φτάσει αυτό το όριο το νοικοκυριό δε θα πάρει τίποτα φυσικά.  

πηγή: https://opeka.gr/elachisto-engyimeno-eisodima/

Το ΚΕΑ θα κοιτάξει αυτόματα τη φορολογική σου δήλωση για να δει αν έχεις εισοδήματα.  Πιστεύω θα βγάλει κωδικό λάθους αν δηλώσεις εργαζόμενος και δεν έχεις εισόδημα.  Μπορείς να το δοκιμάσεις στην πλατφόρμα χωρίς να οριστικοποιήσεις την αίτηση.  Πάντως διασταυρώσεις  όντως κάνουν, και σήμερα που είναι όλα σε τέτοιο βαθμό ηλεκτρονικά δύσκολο το βλέπω να περάσει και τετοιο στο ντούκου.

Εκανα δοκιμη στην αιτηση και το δεχτηκε κανονικα.
Οντως κανουν συνεχεις διασταυρωσεις ;  Τι επιπτωσεις θα εχω αν βρουν οτι το εχω δηλωσει λαθος ;

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, ellat είπε

Οντως κανουν συνεχεις διασταυρωσεις ;  Τι επιπτωσεις θα εχω αν βρουν οτι το εχω δηλωσει λαθος ;

Θα στα ζητήσουν πίσω.

Παραγράφονται στην 5ετια 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, ellat είπε

Εννοεις οτι δηλωσες πως εργαζεσαι, ενω δεν εργαζεσαι? Λογικα δε θα γινει καμια διασταυρωση γι αυτο, ουτε θα εχεις επιπτωσεις. Αν ηταν θα επρεπε να σε ρωταγανε απο πότε και που εργαζεσαι, και ποιο ειναι το αφμ του εργοδοτη σου.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

Εννοεις οτι δηλωσες πως εργαζεσαι, ενω δεν εργαζεσαι? Λογικα δε θα γινει καμια διασταυρωση γι αυτο, ουτε θα εχεις επιπτωσεις. Αν ηταν θα επρεπε να σε ρωταγανε απο πότε και που εργαζεσαι, και ποιο ειναι το αφμ του εργοδοτη σου.

Αυτο σκεφτηκα και εγω , θα ηθελα ομως να ακουσω και τη γνωμη κάποιου που γνωριζει πως  γινονται οι διασταυρωσεις , αν π.χ. ελεγχουν τη Εργανη ,ενσημα κλπ.
Ευχαριστω ολους για τις μεχρι τωρα απαντησεις.

Δημοσ.

Γνωρίζει κάποιος αν με την προπληρωμενη κάρτα τραπέζης Κέα μπορεί να μεταφέρει χρήματα σε λογαριασμό iban κάποιας εταιρείας πχ;

Δηλαδή αυτό που εννοώ είναι να του δώσει κάποια εταιρεία ένα iban και ο κάτοχος κάρτας Κέα να πληρώσει με την κάρτα του.

Και αν γίνεται αυτό ποια χρήματα αποσύρονται από την κάρτα Κέα;Τα μετρητά ή αυτά που είναι για αγορές μόνο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/5/2025 στις 10:08 ΜΜ, fitsoulas2024 είπε

Το ΑΣΔ εχει γινει πλεον υποχρεωτικο αν εισαι στον οαεδ/δυπα. Γιατι λενε οτι αν δε το κανεις τοτε βγαινεις απ τον οαεδ. Αφου το κανεις θα εισπραξεις 300€ (αγνωστο πότε ακριβως, αλλα θα τα παρεις)

Κάτι μάλλον δεν έχω καταλάβει σωστά. Έκανα το ΑΣΔ πριν από λίγους μήνες και δεν είδα ούτε άκουσα τίποτα για 300€. Δεν ανέφερε κάτι ο υπάλληλος που με βοήθησε.

Edit: Λέει ότι πρέπει να έχεις συμπληρώσει 5 χρόνια άνεργος! Εντάξει θέλω 4,5 χρόνια ακόμα να το πάρω 😂

Επεξ/σία από imgema
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, imgema είπε

Κάτι μάλλον δεν έχω καταλάβει σωστά. Έκανα το ΑΣΔ πριν από λίγους μήνες και δεν είδα ούτε άκουσα τίποτα για 300€. Δεν ανέφερε κάτι ο υπάλληλος που με βοήθησε.

Edit: Λέει ότι πρέπει να έχεις συμπληρώσει 5 χρόνια άνεργος! Εντάξει θέλω 4,5 χρόνια ακόμα να το πάρω 😂

Oχι, θα τα παρεις νωριτερα. Κι εγω εκανα καθυστερημενα ΑΣΔ και πηρα το 300ρι μετα απο καμποσους μηνες. Υπηρξε μια περιοδος, οταν το 300ρι ανακοινωθηκε, που το επαιρνες αμεσως.

Επεξ/σία από fitsoulas2024
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

Oχι, θα τα παρεις νωριτερα. Κι εγω εκανα καθυστερημενα ΑΣΔ και πηρα το 300ρι μετα απο καμποσους μηνες. Υπηρξε μια περιοδος, οταν το 300ρι ανακοινωθηκε, που το επαιρνες αμεσως.

Μακάρι, τι να πω. Χρήματα που δεν τα περιμένεις είναι τα πιο καλοδεχούμενα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...