Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σημερα μπηκα κι εγώ στο πρόγραμμα ΚΕΑ.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι το θέμα πληρωμής και τράπεζας. Εδωσα τον λογαριασμό μου στην τράπεζα οπότε θα μπαίνουν εκει τα χρήματα, σωστά? Ομως μου είπε ότι πρέπει να βγάλω μια νέα κάρτα και ότι μονο τα μισά θα μπορώ να βγάζω μετρητά και τα άλλα μόνο για αγορές.

Οπότε λογικά θα γίνει ένας νέος λογαριασμός για τα χρήματα αγορών με μια νέα κάρτα μόνο για αυτά και τα άλλα μισά θα μπαίνουν στον παλιό μου λογαριασμό?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, imgema είπε

Σημερα μπηκα κι εγώ στο πρόγραμμα ΚΕΑ.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι το θέμα πληρωμής και τράπεζας. Εδωσα τον λογαριασμό μου στην τράπεζα οπότε θα μπαίνουν εκει τα χρήματα, σωστά? Ομως μου είπε ότι πρέπει να βγάλω μια νέα κάρτα και ότι μονο τα μισά θα μπορώ να βγάζω μετρητά και τα άλλα μόνο για αγορές.

Οπότε λογικά θα γίνει ένας νέος λογαριασμός για τα χρήματα αγορών με μια νέα κάρτα μόνο για αυτά και τα άλλα μισά θα μπαίνουν στον παλιό μου λογαριασμό?

Μονο τη καρτα χρειαζεσαι, οχι λογ/σμο, σε αυτη θα μπαινουν τα λεφτα. Με τη καρτα λοιπον θα μπορεις να σηκωνεις τα μισα καθε μηνιατικου απο το ΑΤΜ. Τα αλλα μισα θα τα ξοδευεις με αγορες μεσω παντα της καρτας.

Επεξ/σία από fitsoulas2024
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

Μονο τη καρτα χρειαζεσαι, οχι λογ/σμο, σε αυτη θα μπαινουν τα λεφτα. Με τη καρτα λοιπον θα μπορεις να σηκωνεις τα μισα καθε μηνιατικου απο το ΑΤΜ. Τα αλλα μισα θα τα ξοδευεις με αγορες μεσω παντα της καρτας.

Αρα θα μπαίνουν στον λογαριασμό τράπεζας που ήδη τους έδωσα?

Ομως πως θα μπορώ να δω πόσα χρήματα έχει η συγκεκριμένη καρτα μέσα εφόσον δεν την αφορούν τα υπόλοιπα χρήματα που έχω στον λογαριασμό? Και πως θα ξέρω πόσα από αυτά μπορώ να βγάλω και πόσα όχι? Δεν θα πρέπει να τα έχει κάπου ξεχωριστά στο e-banking?

Επεξ/σία από imgema
Δημοσ.

Παω να κάνω την αιτηση και μου βγαζει αυτο το μνμ
Το εχει συναντήσει ποτε κανεις;

• Πρόβλημα πρόσβασης στο GRNet; Δημιουργήθηκε κάποιο λάθος κατά τον έλεγχο. Παρακαλώ δοκιμάστε ξανά
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, imgema είπε

Αρα θα μπαίνουν στον λογαριασμό τράπεζας που ήδη τους έδωσα?

Ομως πως θα μπορώ να δω πόσα χρήματα έχει η συγκεκριμένη καρτα μέσα εφόσον δεν την αφορούν τα υπόλοιπα χρήματα που έχω στον λογαριασμό? Και πως θα ξέρω πόσα από αυτά μπορώ να βγάλω και πόσα όχι? Δεν θα πρέπει να τα έχει κάπου ξεχωριστά στο e-banking?

Mα δε χρειαζεται λογ/σμος. Μονο η καρτα. Επειδη ειχα κι εγω παρομοια απορια, ειχα ρωτησει εδω αν η καρτα συνδεεται με λογ/σμο, και μου ειχαν πει 'οχι.'

Ποσα χρηματα εχει η συγκεκριμενη καρτα θα τo βλεπεις μεσω ebanking ή και στο ATM. To ebanking σου λεει πόσα ειναι τα διαθεσιμα για αναληψη.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Loup-Garou είπε

• Πρόβλημα πρόσβασης στο GRNet; Δημιουργήθηκε κάποιο λάθος κατά τον έλεγχο. Παρακαλώ δοκιμάστε ξανά

Κι εμένα το ίδιο μου βγάζει...  Ας δοκιμάσουμε από αύριο, μήπως έρθει στα συγκαλά του.

• Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

Mα δε χρειαζεται λογ/σμος. Μονο η καρτα. Επειδη ειχα κι εγω παρομοια απορια, ειχα ρωτησει εδω αν η καρτα συνδεεται με λογ/σμο, και μου ειχαν πει 'οχι.'

Ποσα χρηματα εχει η συγκεκριμενη καρτα θα τo βλεπεις μεσω ebanking ή και στο ATM. To ebanking σου λεει πόσα ειναι τα διαθεσιμα για αναληψη.

Ετσι εγκυκλοπαιδικά, κάνοντας την αίτηση σου ζητά να βάλεις ΙΒΑΝ
Αν και δεν χρειάζεται πλέον, αφού μπαίνουν στην Prepaid
Επίσης στο e-banking της Εθνικής δεν φαίνεται πουθενα το ποσα μετρητά μπορείς να βγάλεις

3 λεπτά πριν, black_field είπε

Κι εμένα το ίδιο μου βγάζει...  Ας δοκιμάσουμε από αύριο, μήπως έρθει στα συγκαλά του.

Πάει καπου το μυαλό μου.
Παιζει να φτιαχνουνε την σελίδα με τις αιτήσεις 
Γιατι ειδα οτι ζητα ΙΒΑΝ το οποιο ειναι άχρηστο τωρα
Επίσης το ΤΕΒΑ εχει σταματήσει απο το 2023

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Loup-Garou είπε

Ετσι εγκυκλοπαιδικά, κάνοντας την αίτηση σου ζητά να βάλεις ΙΒΑΝ
Αν και δεν χρειάζεται πλέον, αφού μπαίνουν στην Prepaid
Επίσης στο e-banking της Εθνικής δεν φαίνεται πουθενα το ποσα μετρητά μπορείς να βγάλεις

Nαι, η αιτηση ζηταει iban. Διοτι μεχρι και πριν απο λιγο τα μισα λεφτα μπαιναν στο λογ/σμο.

Στο e-banking της Πειραιως λεει ποσα λεφτα ειναι για να βγαλεις. Το προβλημα ειναι οτι αν εχεις πχ. 19€ δε μπορεις να τα βγαλεις.

Δημοσ.
6 hours ago, Loup-Garou said:

Κι εμένα το έκανε, αλλά έβγαζε κ σφάλμα στην έγκριση της αίτησης, ξαφνικά δεν βλέπει το σύστημα ότι η οικία είναι δωρεάν παραχωρημένη κ μου ζητά να τρέξω στον Δήμο.

Θα δοκιμάσω από Δευτέρα μπας και...

Δημοσ.
7 ώρες πριν, definitio είπε

Κι εμένα το έκανε, αλλά έβγαζε κ σφάλμα στην έγκριση της αίτησης, ξαφνικά δεν βλέπει το σύστημα ότι η οικία είναι δωρεάν παραχωρημένη κ μου ζητά να τρέξω στον Δήμο.

Θα δοκιμάσω από Δευτέρα μπας και...

Μου το έκανε και σε μένα αυτό 

Το άλλαξα 2 φορές και το πήρε 

Πάντως το πρόβλημα υπάρχει ακόμα 

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Loup-Garou είπε

Και σε μένα, ενώ όλα τα στοιχεία που εισάγω είναι σωστά.

Δημοσ.
Στις 4/7/2025 στις 11:14 ΜΜ, fitsoulas2024 είπε

Μπορεί να είμαι και λίγο κουτός αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει πως θα λειτουργεί ακριβώς. Λογικά θα το καταλάβω όταν πάρω την πρώτη δόση. Το θέμα είναι ότι πρώτα πρέπει να παραλάβω την κάρτα, σωστά? Αυτό πως θα γίνει, θα πρέπει να κάνω εγώ αίτηση ή θα μου την στείλουν σε κάποια φάση?

Επίσης, πότε να περιμένω την πρώτη δόση? Εκανα την αίτηση 4 Ιουλίου οπότε να φανταστώ τον χάνω τον μήνα και περιμένω για τέλη Αυγούστου? Δυστυχώς δεν μπορούσα να την κάνω τέλη Ιουνίου γιατί εκεί έπιανε ότι μέσα στο 6μηνο είχα εισόδημα...

Επίσης η υπάλληλος κάτι μου είπε ότι θα πρέπει να ξαναελέγξω την αίτηση μου τον Σεπτεμβριο για κάποιο λόγο, δεν θυμάμαι γιατί γινόταν και λίγο χαμός και δεν πρόσεχα, της είπα να ξαναέρθω τον Σεπτεμβριο να κανουμε ότι είναι εκει και μου είπε ΟΚ. Προς τι αυτό όμως?

Τελευταία ερώτηση: Το επίδομα κρατάει 6 μήνες για κάθε αίτηση ή ένα χρόνο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, imgema είπε

Μπορεί να είμαι και λίγο κουτός αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει πως θα λειτουργεί ακριβώς. Λογικά θα το καταλάβω όταν πάρω την πρώτη δόση. Το θέμα είναι ότι πρώτα πρέπει να παραλάβω την κάρτα, σωστά? Αυτό πως θα γίνει, θα πρέπει να κάνω εγώ αίτηση ή θα μου την στείλουν σε κάποια φάση?

Επίσης, πότε να περιμένω την πρώτη δόση? Εκανα την αίτηση 4 Ιουλίου οπότε να φανταστώ τον χάνω τον μήνα και περιμένω για τέλη Αυγούστου? Δυστυχώς δεν μπορούσα να την κάνω τέλη Ιουνίου γιατί εκεί έπιανε ότι μέσα στο 6μηνο είχα εισόδημα...

Επίσης η υπάλληλος κάτι μου είπε ότι θα πρέπει να ξαναελέγξω την αίτηση μου τον Σεπτεμβριο για κάποιο λόγο, δεν θυμάμαι γιατί γινόταν και λίγο χαμός και δεν πρόσεχα, της είπα να ξαναέρθω τον Σεπτεμβριο να κανουμε ότι είναι εκει και μου είπε ΟΚ. Προς τι αυτό όμως?

Τελευταία ερώτηση: Το επίδομα κρατάει 6 μήνες για κάθε αίτηση ή ένα χρόνο?

To πως θα παραλαβεις τη καρτα ειναι διαδικαστικο. Αυτες οι διαδικασιες μπορει να ποικιλουν ανα τραπεζα και χρονικα. Οταν εκδοθει θα φαινεται στο ebanking σου.

Η πρωτη δοση ειναι τον επομενο μηνα απο αυτον που εκανες την αιτηση. Πχ. εκανες την αιτηση απο 1 εως 30 Ιουνιου? θα εισπραξεις στις 29/30 Ιουλιου.

Καλο ειναι να τη κανεις μόνος σου στο pc σου, για να μη μπλεκεις με υπαλληλους.

Ναι, ειναι για 6 μηνες. Στην αρχη του 6ου μηνα θα λαβεις email oτι ακυρωθηκε και πρεπει, εντος αυτου του μηνα  για να μη χασεις μηνα, να ξανααιτηθεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις βγήκα από τα γραφεία του ΚΕΑ

Όντως υπάρχει πρόβλημα με το grnet

Δοκίμασε αρκετές φορές την μέρα μου είπε, γιατί μερικές φορές περνάει 

Edit :  τελικά την πήρε 

Επεξ/σία από Loup-Garou
  • Like 1
Δημοσ.

Κι εγώ μόλις τώρα οριστικοποίησα την αίτηση, δεν έβγαλε μηνύματα λάθους, φαίνεται ότι ξεκόλλησε.

Στις 5/7/2025 στις 12:13 ΠΜ, Loup-Garou είπε

Επίσης το ΤΕΒΑ εχει σταματήσει απο το 2023

Το πρώην ΤΕΒΑ θα συνεχιστεί μέχρι το 2027, πλέον λέγεται ΕΒΥΣ:  

https://ebys.gr/program

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...